5 παιδικά μουσεία της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείτε

mouseio-paidi

Μήπως η λέξη μουσείο σας μοιάζει για κάτι βαρετό; Μήπως το να πάτε το παιδάκι σας ακούγετε ακόμα πιο δύσκολο;  Και όμως ήρθε καιρός να το δείτε με άλλο μάτι!

Τα περισσότερα μουσεία έχουν εκσυγχρονιστεί και, χρησιμοποιώντας νέες πρακτικές, είναι δελεαστικά και ενδιαφέροντα για τους μικρούς επισκέπτες. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να περάσετε εποικοδομητικό και ποιοτικό χρόνο το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας, συνδυάζοντας παιχνίδι και γνώσεις.

Πέντε από αυτά είναι:

1) /Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο λειτουργεί από το 1987 και από τότε προσπαθεί να φέρει σ’ επαφή τα παιδιά, ηλικίας μέχρι δώδεκα ετών, με τον πολιτισμό, την ιστορία την τέχνη και την επιστήμη, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων και προγραμμάτων. Στηρίζεται στη μάθηση με τη βοήθεια αντικειμένων και παιχνιδιών.

Κόστος εισιτηρίου: 7 ευρώ.
Διεύθυνση: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14, Πλάκα.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του μουσείου.
2) Μουσείο Συναισθημάτων της Παιδικής Ηλικίας

Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσείο, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα ετών και δίνει βάρος στην συναισθηματική τους ανάπτυξη ως μέσο για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους ως ενήλικες. Γι’ αυτό, έχει σκοπό να μαθαίνει στα παιδιά πώς να εξοικειώνονται με τα συναισθήματά τους και να γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους.

Είσοδος:

Τα Σαββατοκύριακα:
είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ
είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ.

Τις καθημερινές: για σχολικές ομάδες: 7 ευρώ

Διεύθυνση: Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου, Αθήνα.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μουσείου.

 

3) Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Αν θέλετε να φέρετε στην επιφάνεια την καλλιτεχνική πλευρά του παιδιού σας, το μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι η κατάλληλη επιλογή! Προάγει τη μοναδικότητα της παιδικής τέχνης, γι’ αυτό και εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές από παιδιά ηλικίας πέντε έως δεκατεσσάρων ετών.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.
Διεύθυνση: Kόδρου 9, προέκταση οδού Bουλής, Πλάκα, Aθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες θα δείτε στην ιστοσελίδα του μουσείου.
4) Μουσείο Πειραμάτων

Το εν λόγω μουσείο προσπαθεί να μυήσει τα παιδιά στις επιστήμες. Μέσα από ενδιαφέροντα πειράματα και εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα βοηθά ν’ ανακαλύψουν καινούρια πράγματα και, κυρίως, να καταλάβουν πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει η επιστήμη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

mouseio-590-3
Κόστος συμμετοχής: 8€/παιδί και 7€/παιδί για αδέλφια ή φίλους.
Διεύθυνση: Συβρισσαρίου 6 Καισαριανή.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μουσείου.

 

5) Μουσείο Γουλανδρή Φυσική Ιστορίας

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της Ελλάδας. Σκοπός του είναι να φέρει τα παιδιά σ’ επαφή με το φυσικό περιβάλλον, και να τα ευαισθητοποιήσει σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχει σήμερα.
Επισκεφθείτε τη μόνιμη έκθεση «Γαία» , όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την γεωλογική εξέλιξη του πλανήτη μας με τη «Γεώσφαιρα»-μία τεράστια ημισφαιρική οθόνη που είναι μοναδική στον κόσμο- και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

Είσοδος: 6 ευρώ, για παιδιά 5-18 ετών: 4 ευρώ.
Διεύθυνση: Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, Κηφισιά.
Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του μουσείου.

 

πηγή: www.mama365.gr

You may also like...

Leave a Reply