5 απλές συμβουλές για να φτιάξετε τη διάθεσή σας

much-happiness

Μετά τις διακοπές σίγουρα δεν έχετε και τη καλύτερη διάθεση. Μπορείτε όμως με μερικές απλές ενέργειες να βοηθήσετε τη ψυχολογία σας και να φτιάξετε τη διάθεσή σας!

Βρείτε χρόνο για τους φίλους
Πρόσφατα ο Diener, μαζί με το συνεργάτη του Martin Seligman, πραγματοποίησαν μία μελέτη, στην οποία μετείχαν 222 φοιτητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις. Επιλέγοντας να μελετήσουν τη ζωή των 22 πιο ευτυχισμένων, διαπίστωσαν ότι ο καθένας από αυτούς είχε καλές κοινωνικές σχέσεις. Συνήθως διέθεταν ερωτική σχέση, μία ομάδα φίλων και στενούς οικογενειακούς δεσμούς.

Αρχίστε καινούργιες δραστηριότητες
Ο Ken Sheldon, ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, πραγματοποίησε τέσσερις έρευνες σε περισσότερους από 1.000 φοιτητές, μελετώντας την ευτυχία τους κατά τη διάρκεια του σχολικού εξαμήνου. Διαπίστωσε πως οι φοιτητές που άρχισαν καινούργιες δραστηριότητες, έγιναν μέλη μιας λέσχης, ή άρχισαν ένα καινούργιο σπορ, αισθάνονταν συνεχώς ευτυχείς.

Κάντε αυτό που κάνετε καλά
Τι είναι αυτό που κάνετε καλά; Ο,τι και να είναι, από το πλέξιμο μέχρι την οδήγηση μοτοσικλέτας, θα έχετε νιώσει αυτό το συναίσθημα της πλήρους αφοσίωσης, της χαράς αλλά και του ελέγχου. Εκείνη τη στιγμή μπορεί να μη νιώθετε ότι είστε ευτυχισμένοι αλλά όταν την επαναφέρετε στη μνήμη σας χαμογελάτε!

Θέστε ένα στόχο και κυνηγήστε τον
Όλοι ξέρουμε την ευτυχία της μεγάλης επιτυχίας, ό,τι και αν ήταν αυτή για τον καθέναν από μας. Όμως, είμαστε τόσο απασχολημένοι κι εκνευρισμένοι σε καθημερινό επίπεδο, ώστε χάνουμε την αίσθηση της επιτυχίας σε πράγματα που απαιτούν μακροχρόνια δέσμευση. Παρόλο που συχνά μπορεί και να υπερτιμούμε αυτό που πετύχαμε σε μία δεδομένη μέρα, συνήθως υποτιμούμε αυτό που πετύχαμε σ’ ένα χρόνο.

Πείτε ευχαριστώ
Οι άνθρωποι που δεν φοβούνται να ευχαριστήσουν είναι περισσότερο αισιόδοξοι, έτοιμοι να προσφέρουν βοήθεια και διαθέτουν περισσότερη αποφασιστικότητα κι ενέργεια. Η ευτυχία είναι πιο κοντά τους.

πηγή: menshealth.gr

You may also like...

Leave a Reply