4 χαρίσματα πρέπει να έχεις για να παντρευτείς

Οι 4 βασικές ιδιότητες που θα πρέπει να αναπτύξετε για να γίνετε περιζήτητη νυφούλα και τελικά πανευτυχής σύζυγος… είναι:

1. Συναισθηματικός αυτοέλεγχος. Σαν παιδιά, είχαμε το άλλοθι της συναισθηματικής ελευθερίας. Και κλαίγαμε γοερά και γελάγαμε τρανταχτά και φωνάζαμε ενοχλητικά. Ωσάν ενήλικες αυτά ξεχάστε τα. Αρχίστε να τιθασεύετε τις έντονες αντιδράσεις σας – φωνές, χειρονομίες, κλάμα…- γιατί οι συχνές εντάσεις μόνο κούραση προκαλούν και τελικά απομάκρυνση του ζευγαριού. Επιπλέον, μιας και μιλάμε για γάμο άρα και οικογένεια θα πρέπει η συμπεριφορά σας να αποτελεί σωστό πρότυπο για τα παιδιά σας και ουχί παράδειγμα προς αποφυγίν.

2.Διάθεση για επικοινωνία. Η συζήτηση δεν λαμβάνεται ως διάθεση επικοινωνίας αν δεν πραγματώνεται με υγιές τρόπο. Τουτέστιν, δεν ξεκινάμε καμία κουβέντα όταν ο άλλος είναι κουρασμένος ή ήδη εκνευρισμένος και ποτέ με προθέσεις τσακωμού, αντιπαράθεσης, ειρωνείας (αγαπημένο γυναικείο χαρακτηριστικό) και ανταγωνιστικότητας. Ακούμε προσεκτικά αυτό που ο καλός μας θέλει να μας πει και απαντάμε ακριβώς πάνω σε αυτό και ό,τι άσχετο γυροφέρνει στο μυαλό μας. Προσπαθήστε – πολύ αν χρειαστεί, είναι ιερός ο σκοπός – να μπαίνετε και λίγο στην θέση του ή τελοσπάντων να του δίνετε έστω και ένα μικρό δίκιο. Ξεκινήστε, ας πούμε, λέγοντας «καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες, αλλά…» ή «δεν διαφωνώ απόλυτα με αυτό που λες, αλλά…». Κάπως να τον καλοπιάσετε για να ακούσει κι εκείνος πιο γλυκά αυτό που θα του  πείτε. Αν πάλι η κουβέντα δεν πάει πουθενά, μην το ζορίζετε. Αφήστε το και επανέλθετε κάποια άλλη στιγμή που θα είστε κι οι δυο πιο θετικοί.

3.Θετική σκέψη. Χαμογελάστε, επιβραβεύεστε, θαυμάστε, δείξτε τρυφερότητα. Όποια θετική συμπεριφορά απέναντι στον σύντροφο σας, μόνο θετικό κλίμα μπορεί να δημιουργήσει. Σκεφτείτε πόσο σημαντικός είναι ο παράγοντας «εγωισμός» για τον άνδρα. Όσο του τον τονώνεται, τόσο πιο δοτικός, ευχάριστος και δεκτικός γίνεται. Άρα και εσείς ακόμη πιο ευτυχισμένη.
4.Ανωτερότητα. Επειδή οι καυγάδες είναι αδύνατον να εκλείψουν – συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες – θα πρέπει να μάθετε και πώς να τους προσπερνάτε, αφήνοντας πίσω εγωισμούς και πείσματα. Το να συνεχίζονται επί μέρες τα μούτρα και οι μπηχτές δεν βοηθάει ούτε τη δική σας διάθεση ούτε και την ευτυχία του γάμου σας. Αν ακόμη κάτι σας προβληματίζει, ξανασυζητήστε το θέμα με ηρεμία. Και μια συμβουλή των γιαγιάδων μας: μην εγκαταλείπετε το συζυγικό κρεβάτι. Εκεί μπορούν να λυθούν τα πάντα με τον καλύτερο τρόπο.
πηγή:  gamos.gr

ipt>

You may also like...

Leave a Reply