Φτιάξτε το στεφάνι της Πρωτομαγιάς

Έφτασε και η Πρωτομαγιά!!!

Η παράδοση θέλει να φτιάχνουμε ένα ωραίο στεφάνι με διάφορα λουλούδια από τον κήπο μας, που θα το κρεμάσουμε στην κεντρική πόρτα ή την εξώπορτα του σπιτιού. Κάποτε το αφήνανε κρεμασμένο μέχρι την παραμονή του Αι-Γιαννιού του κλήδονα και το ρίχνανε να καεί στις φωτιές που ανάβανε. Τώρα τι κάνουμε ??? στην καλύτερη το ρίχνουμε στην ψησταριά που θα ανάψουμε κάποια Κυριακή να ψήσουμε τις μπριζόλες μας !!!!!!!
Εάν θέλουμε μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο στεφάνι από κάποιο ανθοπωλείο ή να το ετοιμάσουμε μόνοι μας.

Αν έχετε λοιπόν τη διάθεση και όρεξη ενημερώνουμε ότι ο καιρός θα είναι καλός!

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε ιδέες , εσείς απλά ακολουθήστε αυτές που σας φαίνονται καλύτερες

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΦΑΝΙ #1

Βρίσκουμε μια βέργα με πρασινάδα ή σκέτη. Προσοχή όμως γιατί πρέπει να είναι σκληρή και συγχρόνως ελαστική.

 

 

 

 

 

 

 

 

Την τυλίγουμε σε κύκλο, στο μέγεθος που θέλουμε, βάζοντας την μια άκρη πάνω στην άλλη και στερεώνουμε με το πράσινο καλωδιάκι που έχουμε για να δένουμε τα λουλούδιαΜπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σπάγκο ή ότι άλλο πιστεύουμε θα μπορούσε να στερεώσει την βέργα και τα λουλούδια.
Εάν υπάρχουν, βάζουμε μερικές λεπτές βεργούλες που να έχουν φυλλαράκια όπως αγιόκλημα-γιασεμί κλπ., και ξαναστερεώνουμε.

Κόβουμε τα λουλούδια που θέλουμε αφήνοντάς τους λίγο κοτσανάκι για να μπορούμε να τα στερεώσουμε και αρχίζουμε να τα τοποθετούμε το ένα μετά το άλλο αφήνοντας τις πρασινάδες ελεύθερες να περιβάλουν το λουλούδι.

 

 

 

 

 

 

 

Κάθε ένα λουλούδι που βάζουμε το στερεώνουμε και συνεχίζουμε, εάν θέλουμε βάζουμε και ανάμεσα τους κα άλλες πρασινάδες ή ακόμη και κορδελίτσες-φιογκάκια ή ότι άλλο φανταζόμαστε ότι θα του ταιριάζει. και έτοιμο το χειροποίητο στεφανάκι μας !!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΦΑΝΙ #2

Θα χρειαστείτε 2-3 ευλύγιστα κλαριά, από λυγαριά ή κληματόβεργες μήκους περίπου 1 μέτρου. Αν σας είναι δύσκολο να βρείτε, θα καταφύγετε στη λύση του σύρματος. Λυγίστε τα κλαριά ή το σύρμα δημιουργώντας έναν κύκλο, ώστε η μιά του άκρη να καλύψει την άλλη περίπου κατά μια παλάμη και δέστε σφιχτά με σπάγγο ή σύρμα. Κάντε ακριβώς το ίδιο με ένα ακόμα κλαρί, ή κομμάτι σύρμα που σε κάποια σημεία θα περάσετε και θα στερεώσετε, μέσα από τον προηγούμενο κύκλο.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει σύρμα ντύστε το γύρω γύρω με ξερό χόρτο ή σκοινί για να αποκτήσει ο κύκλος του στεφανιού περισσότερο όγκο. Αν βρείτε λυγαριά ή κληματόβεργες ο σκελετός του στεφανιού σας είναι ήδη έτοιμος.

Κόψτε λουλούδια με μακρύ κοτσάνι και δέστε τα με λεπτό σπάγγο πάνω στο στεφάνι, ή περάστε τα ανάμεσα από τα κλαριά, πότε το ένα πίσω από το άλλο και πότε το ένα δίπλα στο άλλο, επικαλύπτοντας κάθε φορά τα κοτσάνια των λουδουδιών και τον σκελετό του στεφανιού, αυξάνοντας τον όγκο του μέχρι όσο εσείς θέλετε.

Φτιάξτε θηλιά μ΄ ένα σκοινάκι στο κέντρο του κύκλου και κρεμάστε το στη πόρτα του σπιτιού.

Δείτε παρακάτω και ένα βιντεάκι για να πάρετε ακόμη περισσότερες ιδέες με απλά και όμορφα βήματα:


Πηγές: syntages-mamakas.blogspot.com, syntageskardias.blogspot.com

You may also like...

Leave a Reply