Υγεία & Fitness: Τα τελευταία νέα

Δημητριακά, το νέο …συμπλήρωμα διατροφής: Ένα μπολ δημητριακών μπορεί άνετα να αντικαταστήσει ένα «ενεργειακό» αναψυκτικό έπειτα από την άσκηση στο γυμναστήριο, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. Με άλλα λόγια, το πολύ πιο νόστιμο, γευστικό και σαφώς φτηνότερο πρωινό (που θα πρεπε να τρώμε, άσχετα αν πίνουμε ένα σκέτο καφέ) μπορεί να επαναληφθεί άλλη μια φορά μετά τις ασκήσεις με εξίσου θαυματουργά αποτελέσματα, ως πλήρης πηγή υδατανθράκων. Οσο για την σύνθεση πρωτεϊνών, τα αποτελέσματα δείχνουν πως είναι πολύ πιο αποτελεσματικό! Η έρευνα έγινε με βάση προγράμματα ασκήσεων μεσαίου βαθμού δυσκολίας, όπως εκείνα δηλαδή που ακολουθούν οι περισσότεροι από εμάς προκειμένου να διατηρηθούμε σε φόρμα. Διεξήχθη από ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Austin του Τέξας.

Στο σπέρμα δεν αρέσει το ποδήλατο: Η υψηλής έντασης άσκηση που ακολουθούν οι αθλητές του τρίαθλου και της ποδηλασίας έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα του σπέρματός τους. Αυτο το συμπέρασμα ανακοινώθηκε στο 25ο ετήσιο Ευρωπαικό Συνέδριο ανθρώπινης αναπαραγωγής που έγινε πριν λίγους μήνες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών της Ιατρικής Σχολής της Κόρντομπα στην Ισπανία, οι ποδηλάτες είχαν το χειρότερο πρόβλημα, το οποίο μάλιστα αύξανε σε ευθεία αναλογία με το χρόνο και τα χιλιόμετρα της προπόνησής τους. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο, τόσο λιγοστεύουν οι «απόγονοι». Πιθανή αιτία η τριβή των όρχεων πάνω στη σέλα ή η χρήση στενών ρούχων που αυξάνουν τη θερμοκρασία. Οσοι από εσάς λατρεύετε το ποδήλατο, έχετε υπόψη σας πως ταυτόχρονα κάνετε δυστυχώς ποδήλατο και τη ζωή των σπερματοζωαρίων σας…

Σκύλος, ο καλύτερος personal trainer. Αν δεν θέλετε να διαθέσετε χρήματα για γυμναστήριο ή διαιτολόγο, κανένα πρόβλημα. Το κατοικίδιό σας μπορεί να αναλάβει αυτό το ρόλο. Νέα προγράμματα γυμναστικής συνδιάζουν άσκηση για τους κατόχους κατοικιδίων αλλά και τα pet τους, έτσι ώστε να διατηρούνται ταυτόχρονα σε φόρμα. Σύμφωνα μάλιστα με 12μηνη έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Σικάγο, το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό όταν ακολουθούνταν παράλληλα από τα κατοικίδια και τα αφεντικά τους – διότι και τα κατοικίδια υποφέρουν δυστυχώς πλέον στις μέρες μας από διατροφικές διαταραχές, παχυσαρκία κι έλλειψη άσκησης. Περιορίστε λοιπόν το φαγητό σας, τρώτε καλύτερα και βγείτε για τρεξιματάκι στην αλάνα με το σκύλο σας για 30 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα. Ο,τι καλύτερο.

Αθλητικά παπούτσια τέλος; Κι όμως, τουλάχιστον όσον αφορά στο τρέξιμο, η νέα αντίληψη ότι καλύτερα να μην φοράς κανένα απολύτως παπούτσι κερδίζει συνεχώς έδαφος. Επιστήμονες κινησιολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσαν πως η χρήση πανάκριβων παπουτσιών που λειτουργούν σαν πανοπλία για το πόδι ελάχιστη τελικά ωφέλεια έχουν σε σχέση με την αποφυγή τραυματισμών. Αντιθέτως, υποψιάζονται πως οι αερόσολες και τα «εξωγήινα» πέλματα τελικά κάνουν τα νεύρα του ποδιού μας να μην έχουν την «αίσθηση» του εδάφους, με αποτέλεσμα να πατάμε πιο δυνατά και η καταπόνηση στις αρθρώσεις να είναι μεγαλύτερη. Ετσι, καλοβλέπουν την ιδέα των παιδικών μας χρόνων που περπατούσαμε ξυπολητοι – και βέβαια οι εταιρίες ετοιμάζονται για μια νέα σειρά παπουτσιών που θα είναι όσο πιο …ανύπαρκτα γίνεται.

Πηγή: menslounge.gr

You may also like...

Leave a Reply