Το σπίτι του creative director της Diesel στη Βραζιλία

Το καθιστικό είναι ολόλευκο, ακόμα και η οροφή και το πάτωμα. Τα λιγοστά έπιπλα σχεδιάστηκαν από τον ιδιοκτήτη και κατασκευαστή

Στο Trancoso της Βραζιλίας, ένα από τα ωραιότερα ψαροχώρια του κόσμου, το σπίτι του Wilbert Das, του καλλιτεχνικού και δημιουργικού διευθυντή της Diesel, είναι η επιτομή του μοντέρνου τροπικού στυλ.

Η πρόσοψη του σπιτιού πάνω στην πλατεία είναι βαμμένη στο παραδοσιακό μπλε των τροπικών

Ο Wilbert Das είναι ο δημιουργικός διευθυντής της Diesel και ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τις συνεργασίες της εταιρείας με τους οίκους Moroso για τα έπιπλα, Foscarini για τα φωτιστικά και Zucchi για τα λευκά είδη. Σε ένα από τα ταξίδια του στη Βραζιλία ανακάλυψε το Trancoso, ένα μαγευτικό ψαροχώρι με τροπική παραλία όπου επέστρεψε για να αγοράσει σπίτι.

Η καλύβα Seu Irenio είναι στο Quadrato, την ιστορική πλατεία του χωριού. Πρόκειται για ένα παλιό σπίτι με εσωτερική αυλή και τροπική βλάστηση το οποίο ανακαινίστηκε σε στυλ «ρουστίκ μοντέρνο», όπως το αποκαλεί ο Wilbert Das. Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο σπιτάκια με δίριχτες στέγες. Στο μεγαλύτερο βρίσκεται ο ενιαίος χώρος καθιστικού-τραπεζαρίας με την κουζίνα και ένα μπάνιο και στο μικρότερο η κρεβατοκάμαρα.

Στον κήπο έχουν δημιουργηθεί γωνιές για χαλάρωση με καθιστικά και αιώρες

Ο ιδιοκτήτης κατάφερε με απλές κινήσεις να εκσυγχρονίσει το σπίτι διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά στοιχεία του. Έβαψε όλο το χώρο λευκό, ακόμα και το εσωτερικό της στέγης, όπου τοποθέτησε κρυφά υαλότουβλα για να μπαίνει φως. Ακόμα και για το δάπεδο χρησιμοποίησε λευκή τσιμεντοκονία. Τα έπιπλα σχεδιάστηκαν από τον ίδιο τον Wilbert Das και κατασκευάστηκαν από ντόπιους τεχνίτες από τροπικά ξύλα. Στο καθιστικό, δύο καναπέδες από ξύλο teak με λευκά μαξιλάρια συνδυάστηκαν με coffee table από κορμό δέντρου που πατάει πάνω σε χαλί από καλάμια. Η τραπεζαρία διαχωρίζεται από το σαλόνι με ένα διάτρητο σύμπλεγμα ακατέργαστων κορμών δέντρων. Απέριττη και εκεί η διαρρύθμιση, με ένα μοναστηριακό τραπέζι με πάγκους. Η λευκή βιβλιοθήκη, που έχει μετατραπεί σε ανοιχτό μπουφέ, ζωντανεύει το χώρο.

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένα τροπικό όνειρο. Ολόλευκη, με κρεβάτι με ουρανό και κουνουπιέρα με ένα τιρκουάζ παράθυρο που βλέπει στον κήπο. Εκεί βρίσκεται το ανοιχτό μπάνιο με τους ξύλινους νιπτήρες και την ελεύθερη μπανιέρα για αφρόλουτρα κάτω από τους φοίνικες.

Στον κήπο έχουν στηθεί γωνιές με καθιστικά, αιώρες και τραπέζια για γεύματα ανάμεσα στην οργιώδη βλάστηση. Τα τραγούδια και οι χοροί των ντόπιων που μένουν στο διπλανό σπίτι γεμίζουν τον αέρα και γίνονται ένα με τη ζωή της πλατείας και την ευφορία της τροπικής Βραζιλίας.

 

Δείτε παρακάτω μερικές ακόμη φωτογραφίες:

Το μπάνιο της κρεβατοκάμαρας βρίσκεται στον κήπο κι είναι ανοιχτό

 

Ονειρική τροπική κρεβατοκάμαρα με λευκό φόντο. Όταν η βλάστηση είναι τόσο έντονη η ηρεμία του λευκού είναι απαραίτητη

 

Η μπλε παραδοσιακή ντουλάπα δίνει χρώμα στο χώρο

Αντί για μπουφέ,μια λευκή εντοιχισμένη βιβλιοθήκη φιλοξενεί τα σερβίτσια και ζωντανεύει το χώρο

 

Πηγή: deconow.gr

You may also like...

Leave a Reply