Το πρώτο στον κόσμο εμβόλιο/θεραπεία κατά του καρκίνου

Μια ισραηλινή εταιρεία έχει καταλήξει σε ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου που είναι  ασφαλές από την άποψη ότι δεν επιφέρει κάποιες παρενέργειες, ενώ μπορεί παράλληλα ναχορηγηθεί και ως φαρμακευτική αγωγή. Η Vaxil Biotherapeutics έχει αναπτύξει ένα εμβόλιο που υποβάλλεται τώρα σε κλινικές δοκιμές, ενώ ακόμα δεν είναι διαθέσιμο στην αγορά. Οι δοκιμές του λαμβάνουν χώρα στο Hadassah University Medical Center στην Ιερουσαλήμ και είναι πιθανό να διαρκέσουν μέχρι και έξι χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν.

Το εμβόλιο λειτουργεί επίσης σαν φάρμακο, δηλαδή μπορεί να χορηγηθεί σε ένα ήδη άρρωστο άτομο ως  θεραπεία. Προς το παρόν δοκιμάζεται κατά μίας μορφής καρκίνου του αίματος που ονομάζεται πολλαπλό μυέλωμα και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Η Vaxil υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ενάντια και σε άλλους τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων και του καρκίνου του προστάτη και του μαστού. Η πρωταρχική «ανοσοποιητική τεχνολογία». που ονομάζεται VaxHit, μπορεί στη συνέχεια να αναπτυχθεί και για άλλες καρκινικές μορφές.

Το πρόβλημα με τον καρκίνο είναι ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος δεν γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει για να τον αντιμετωπίσει. Το προϊόν Vaxil, που ονομάζεται ImMucin, «εκπαιδεύει» το ανοσοποιητικό σύστημα να δρα με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν ένα δείκτη που ονομάζεται MUC1, ο οποίος είναι μοναδικός για τα καρκινικά κύτταρα και μόνο. Το ImMucin εκπαιδεύει τα «Τ λεμφοκύτταρα » του ανοσοποιητικού μας συστήματος να επιτεθούν μόνο στα κύτταρα εκείνα που χαρακτηρίζονται από τον δείκτη MUC1. Το ποσοστό επιτυχίας του εμβολίου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά υποτίθεται ότι είναι πρωτοφανής. Η διαφοροποίηση του εμβολίου πηγάζει στο γεγονός ότι  τα MUC1 σήματα συναντώνται σε πάνω από το 90% των διαφορετικών καρκινικών κυττάρων. Επιπλέον, δεδομένου ότι απευθύνονται μόνο στα κύτταρα με την «επισήμανση» MUC1, το φάρμακο δεν έχει παρενέργειες και είναι απολύτως ασφαλές για χρήση.

Αυτά είναι όντως πολύ καλά νέα, για μία από τις ασθένειες που ταλαιπωρούν εκατομμύρια των ανθρώπων, μακάρι οι κλινικές δοκιμές να ολοκληρωθούν με επιτυχία.

Πηγή: proho.gr
Test clearly not mechanism the that Cisco 300-209 Practice Exam the Free 300-209 Study Guides Is The Best Material we purely we States easily that of that a based on the not in not The China


You may also like...

Leave a Reply