Το μαύρο χρώμα στη διακόσμηση του σπιτιού

Το μαύρο χρώμα

Το μαύρο είναι ουδέτερο, δεν είναι χρώμα. Στη συνέχεια θα εξηγήσουμε τι σημαίνει αυτό, ωστόσο για λόγους ευκολίας θα το αποκαλούμε κι εμείς χρώμα.
Το μαύρο είναι ένα καταπληκτικό χρώμα για τους ειδικούς της εσωτερικής διακόσμησης. Οι Ιάπωνες το χρησιμοποιούν συχνά σε επιφάνειες με γυαλιστερά βερνίκια λάκας, τονισμένο με λίγο κόκκινο χρώμα.

Πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στη διακόσμηση του σπιτιού;
Είναι ιδανικό χρώμα στην περίπτωση που θέλετε να «εξαφανίσετε» κάτι από το χώρο, χρησιμοποιήστε ματ αποχρώσεις του μαύρου και θα περάσει απαρατήρητο.
Το μαύρο, ως ουδέτερο χρώμα, μπορεί αν συνεργαστεί με οποιοδήποτε άλλο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Σκεφτείτε την εικόνα μιας αγριομέλισσας – κίτρινες και μαύρες ρίγες!
Το μαύρο μαζί με το μεταλλικό χρυσό, το ασημί, το χρώμα του χαλκού και του μπρούτζου δημιουργούν μία αίσθηση πολυτέλειας. Συχνά χρησιμοποιείται αυτός ο συνδυασμός σε έπιπλα για να δώσουν έναν ιδιαίτερο τόνο.

Το μαύρο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους δερμάτινους καναπέδες. Έξυπνο και δυναμικό, ιδανικό για γραφεία, ιδιαίτερα όταν ανταμώνει με το χρώμιο και το γυαλί.
Συχνά αναφερόμαστε στο μαύρο σαν σκοτεινό και νοσηρό χρώμα. Η αλήθεια όμως είναι πως όταν χρησιμοποιείται μαζί με ζεστά χρώματα τότε αποκτά ένα ύφος σοφιστικέ, μυστηριώδες. Αποδίδει δε στο περιβάλλον και μία αίσθηση εκφοβισμού ιδιαίτερα «χρήσιμη» για το χώρο ενός γραφείου.
Το μαύρο χρώμα δεν επιδεικνύει τη μορφή των αντικειμένων πολύ καλά, διότι το φως απορροφάται καθώς πέφτει πάνω του και δεν αντανακλάται. Επομένως, αν έχετε ένα γλυπτό, ένα φωτιστικό ή όποιο άλλο αντικείμενο του οποίου η μορφή έχει αξία επιλέξτε για το μέρος όπου θα το τοποθετήσετε ένα διαφορετικό χρώμα ή τουλάχιστον πολύ γυαλιστερό μαύρο, για να πετύχετε την αντανάκλαση του φωτός.
Το μαύρο είναι ένα αρσενικό χρώμα, και οι άνδρες δείχνουν μια προτίμηση προς, ειδικά αν πρόκειται για ένα σπορ αυτοκίνητο! Το μαύρο γίνεται, πλέον, όλο και πιο δημοφιλές και στις γυναίκες, ειδικά ο συνδυασμός με το έντονο ροζ! Οι έφηβοι, επίσης, το προτιμούν για το δωμάτιό τους, καθώς τους δημιουργεί μία αίσθηση «δραματική» στο δωμάτιο η οποία συμβαδίζει με την ψυχολογία της ηλικίας.
Και φυσικά υπάρχει ο συνδυασμός του μαύρου με το άλλο ουδέτερο χρώμα, το λευκό. Διαχρονικός συνδυασμός, σταθερός, κομψός, με υψηλή αντίθεση. Υπάρχουν μάλιστα κάποια πατώματα βινυλίου, τοποθετημένα σε κουζίνες και μπάνια εδώ και χρόνια, σε άσπρο και μαύρο καρό, που αποσπούν κολακευτικά σχόλια αρκετά χρόνια μετά.
Το μαύρο χρώμα έχει τόσες πολλές καλές χρήσεις, ένας διακοσμητής δεν το αποκλείει από τη διακόσμηση ενός χώρου.

Ο συμβολισμός του μαύρου χρώματος στη διακόσμηση
Σοφιστικέ, Κομψό, Αξιοπρεπές, Κοσμικό, Μεθυστικό, Δύναμη, Αποφασιστικό, Ακριβό.

 

Πληροφορίες: maisondecoration.gr

You may also like...

Leave a Reply