Τι προβλέπουν για το 2013 τα ζώδια

Καλή χρονιά σε όλους και όλες! Διαβάστε τις προβλέψεις για τα ζώδια και ενημερωθείτε για όλα όσα θα σας συμβούν το 2013…..

ΚΡΙΟΣ
«Δεν είμαι τόσο παράξενος για μένα», Χαρούκι Μουρακάμι – Το Κουρδιστό Πουλί

Είσαι Κριός. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι περπατάς σ’ αυτή τη Γη με δύο αλήθειες για γενετική κληρονομία. Αλήθεια 1η: «Πολεμάς για να είσαι ο εαυτός σου, χωρίς ηθικές και συναισθηματικές υποχωρήσεις.» Αλήθεια 2η: «Οι πιο σκληρές μάχες σου είναι με αντιπάλους τους ίδιους ανθρώπους που καλείσαι να αγαπήσεις και να σε αγαπήσουν περισσότερο.». Όχι δεν είναι τόσο οξύμωρο όσο ακούγεται (ή όσο φαντάζει να το βιώνεις κάθε στιγμή της ζωής σου). Βλέπεις, μπορεί θεωρητικά η αγάπη να σε απελευθερώνει και να ζωντανεύει κάθε κύτταρο του σώματος σου. Όμως αυτή είναι η αγάπη όπως τη γνωρίζεις και μπορείς να τη νιώσεις εσύ. Γιατί, όπως αναφέρθηκε και στην πρώτη πρόταση, περπατάς σε αυτή τη Γη και όχι σε κάποιο φανταστικό κόσμο. Και σε αυτή τη Γη, η αγάπη σου έχει αποδέκτες ανθρώπους, που έχουν μεγαλώσει και διαμορφωθεί με έντονες στιγμές αλλά και τραύματα, με φοβίες και ελπίδες, με όρκους και προδοσίες. Με απλά λόγια: η αγάπη δεν είναι μόνο ελευθερία αλλά έρχεται και με ευθύνες, απαιτήσεις και ανάγκες, που οι κοντινοί σου άνθρωποι επιχειρούν να ικανοποιήσουν μέσα από εσένα. Και εδώ κάπου ξεκινούν πάντα οι αντιδράσεις σου. Τη χρόνια που έρχεται όμως αυτή η πραγματικότητα θα γίνει ακόμη πιο έντονη.
Το 2013 είναι η πρώτη χρονιά που ο Ουρανός στο ζώδιο σου είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αφού τα τελευταία δυόμιση χρόνια ασφυκτιούσε (κι εσύ μαζί του) κάτω από τον συνεχή επιτήρηση του Κρόνου από το Ζυγό. Πολύ αστρολογία έπεσε σε μια πρόταση ξαφνικά, ε; Ας την κάνουμε παρέα πιο λιανά. Γυρνάμε πρώτα για ένα λεπτό στην μαγευτική ελληνική μυθολογία. Εκεί ο Ουρανός ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρώτος άρχοντας του κόσμου, η θεότητα που εμφάνιζε τόση εμμονή με την τελειότητα, που έκρυβε τα παιδιά του μόλις γεννιούνταν κάτω από τη Γη για να μην τα βλέπει (και του στερήσουν την πρωτοκαθεδρία). Με άλλα λόγια συμβόλιζε την απόσταση που έχει πάντα η ιδέα από την υλοποίηση της. Και ποιο ήταν το παιδί του που ανέλαβε να του δώσει το μάθημα, πως πρέπει να αποδέχεται τις ατέλειες του πραγματικού κόσμου; Ο Κρόνος βεβαίως, που τον δολοφόνησε τελικά. Το παραπάνω ζευγάρι και η ιστορία του μοιάζει σε μεγάλο βαθμό πως ζούσες τις σχέσεις σου την τελευταία διετία. Εσύ είχες διάθεση, ιδέες και οράματα που επιθυμούσες να πραγματοποιήσεις! Αποζητούσες αλλαγές και δράση! Και προσπαθούσες να το δείξεις με κάθε πιθανό τρόπο! Αλλαγές στη εμφάνιση, νέες παρέες, διαφορετικές πρωτότυπες ιδέες, επιθυμία για διαφορετικό τρόπο ζωής και σκέψης και κυρίως ήθελες να βλέπεις προθυμία από τον/την Άλλο/η (σύντροφο ή φίλο, συνεργάτη ή εργοδότη). Και όμως τις περισσότερες (αν όχι όλες) τις φορές ο/η Άλλος/η γινόταν ο Κρόνος σου. Προσπαθώντας να καταπνίξει τη διάθεση σου με ρεαλισμό, ατολμία, φοβία για αλλαγή ή και καταπίεση και εσύ έβλεπες οράματα και όνειρα να περνάνε σαν τρένα που δεν έκαναν ποτέ στάση στο σταθμό που στεκόσουν. Δεν μπορούσε να καταλάβει πως ήθελες να έχεις την ελευθερία να τολμήσεις κι ας αποτύχεις! Καλά νέα λοιπόν: αυτή η εποχή τέλειωσε!
Είτε γιατί έχεις μπει ήδη σε τροχιά να απαλλαγείς από αυτού του είδους τις σχέσεις (ίσως και μακροχρόνιες δεσμεύσεις, συνεργασίες ή γάμο), είτε γιατί έχεις αποφασίσει ότι η ζωή σου θα έχει άξονα εσένα και όχι την προσαρμογή στις ανάγκες των άλλων, το σίγουρο είναι ότι το 2013 είναι μια χρονιά που η λέξη «καταπίεση» είναι αφορμή για να βγάλεις καντήλες, να μεταμορφωθείς σε νίντζα δολοφόνο της Γιακούζα ή ακόμη και να αλλάξεις πόλη ή χώρα, αρκεί να έχεις απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από εκείνον/η που τόλμησε να ξεκινήσει μια πρόταση με τις φράσεις «Πρέπει να…» ή «Μην…». Και αυτό για την άλλη πόλη ή χώρα που μπορεί να βρεθείς, να το πάρεις τοις μετρητοίς! Παράλληλα με την επιρροή του Ουρανού, ο Δίας όλη τη χρονιά σε σπρώχνει σε αναζητήσεις, αποδράσεις και διαφορετικά ερεθίσματα. Μέχρι τον Ιούνιο η αναζήτηση αυθεντικών φίλων, οι παρέες που κάνουν την ζωή λίγο πιο μαγευτική και η απόκτηση γνώσεων (τύπου ξυπνάς ένα πρωί και σκέφτεσαι πόσο ωραία θα ήταν να ψάξεις για ένα μεταπτυχιακό ή για ένα σεμινάριο στο αντικείμενο που πάντα σου έκανε κλικ, αλλά οι επιθυμίες των γύρω σου δε σου άφηναν το χρόνο να…) είναι τα πιο φωτεινά κομμάτια στο παζλ της καθημερινότητας σου. Ενώ στο δεύτερο μισό της χρονιάς η προστασία του προσωπικού σου χώρου και χρόνου αποκτά τόση σημασία, που σε σπρώχνει σε αλλαγή σπιτιού, ανακαίνιση του χώρου σου αλλά και σε εσωτερικές αναζητήσεις και ενδοσκοπήσεις. Ενασχόληση με την ψυχολογία, την ισορροπία σώματος – ψυχής μέσα από εναλλακτικές πρακτικές και ασκήσεις, ακόμη και μια επαφή με μεταφυσικά αντικείμενα γνώσης δεν αποκλείονται. Α και τα ταξίδια! Όσο σύντομα κι αν είναι, θα είναι το γιατρικό για πληγές του παρελθόντος. Μην σου τα στερείς!
«Και ο Κρόνος χάθηκε ξαφνικά;» θα ρωτήσεις εύλογα. Αν κοιτάξεις την αμέσως προηγούμενη πρόταση, θα καταλάβεις πως όχι μόνο δεν χάθηκε, αλλά είναι παρών όσο ποτέ – μόνο με διαφορετική μορφή. Από τον 8ο ηλιακό οίκο σου όλη τη χρονιά, έχει μεταμορφωθεί σε μια ατσάλινη συναισθηματική πανοπλία που αντιμετωπίζει πλέον όποιος/α προσπαθεί να προχωρήσει στα ενδότερα της ψυχής σου. Αυτό το νόμισμα έχει δύο όψεις. Η πρώτη όψη είναι σαφέστατα θετική. Έχεις πια μηχανισμούς συναισθηματικής άμυνας και ξέρεις πως δεν είναι για οποιονδήποτε/οποιαδήποτε οι χτύποι της καρδιάς σου. Η αρνητική όψη λέει πως είναι πολύ εύκολο να εφαρμόσεις την τακτική άμυνας για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σου – να αποκοπείς με άλλα λόγια. Ο αστρολόγος σου δεν θα σου πει να μην το κάνεις. Η απόφαση είναι πάντα δική σου. Όμως να έχεις κατά νου πως στο δεύτερο μισό της χρονιάς οι οίκοι που εκφράζουν τις συναισθηματικές σου ανάγκες είναι όλοι κατειλημμένοι: Ποσειδώνας και Χείρωνας στον 12ο οίκο, Δίας στον 4ο και Κρόνος στον 8ο φυσικά. Και το δίλλημα σε κάθε σχέση της ζωής σου είναι το ακόλουθο: «Ρισκάρω να ελαφρύνω τις άμυνες μου και κάνω ένα βήμα προς την ίαση των πληγών μου μαζί του/της ή κρατάω γερά το φρούριο, δεν εξαρτώμαι και προσπαθώ μόνο/η μου να γιατρευτώ;».
Είτε πάρεις τη πρώτη απόφαση, είτε τη δεύτερη, να ξέρεις ότι πάντα θα βρεθούν κάποιοι να σε πουν εκκεντρικό/ή, παράξενο/η και υπερβολικό/ή. Όμως το σημαντικό να καταλάβεις ότι όλες οι αποφάσεις που παίρνεις αυτή τη χρόνια σε κάνουν παράξενο/η μόνο στα δικά τους μάτια. Γιατί στα δικά σου μάτια προσπαθείς να γίνεις ο καλύτερος δυνατός εαυτός σου. Haters gonna hate Κριέ. Συνήθισε το.
Υ.Γ: Οι γεννημένοι/ες το πρώτο δεκαήμερο εξακολουθούν να βιώνουν την επιρροή του Πλούτωνα από τον 10ο ηλιακό οίκο. Δεσμοί με χώρους εργασίας που σε απασχολούσαν για χρόνια κόβονται βίαια, αντικείμενα εργασίας αλλάζουν, προσδοκίες που γονείς είχαν από εσένα απομυθοποιούνται. Η επιβίωση αυτή την περίοδο σημαίνει και κατάκτηση της κορυφής. Και η ήττα; Δεν υπάρχει περιθώριο ήττας! Βάλε το καλά στο μυαλό σου!
ΤΑΥΡΟΣ
«Η ζωή ενός άλλου ανθρώπου είναι η δική του ζωή. Δεν μπορείς να αναλάβεις εσύ την ευθύνη της.», Χαρούκι Μουρακάμι – Νότια των Συνόρων, Δυτικά του Ήλιου

Όποιος σου λέει ότι το 2013 θα είναι μεν δύσκολη χρονιά αλλά «εντάξει, Ταύρος είσαι, έχεις υπομονή και αντοχές εσύ, δε μασάς από Κρόνο!», επιχειρεί κάτι από τα ακόλουθα: (α) να σου χρυσώσει το χάπι, (β) να σε πείσει ότι πρέπει πάλι να επιδείξεις υπομονή και όλα θα λυθούν από μόνα τους ή (γ) και τα δύο παραπάνω. Φυσικά η δική σου απάντηση θα έπρεπε να είναι μια μπουνιά στη μούρη ή να τον αλείψεις με πίσσα, να πετάξεις πάνω του ένα τσουβάλι σουσάμι και να τον αφήσεις ελεύθερο στους δρόμους της πόλης σου, να κάνουν πάρτι τα περιστέρια και τα λοιπά πετούμενα. Όμως είσαι παιδί της Αφροδίτης εσύ οπότε μάλλον θα τον αγνοήσεις και θα κοιτάξεις τη δουλειά σου: δηλαδή να αξιολογήσεις με σοβαρότητα τις καταστάσεις και κυρίως τους ανθρώπους που συνθέτουν το μωσαϊκό της ζωής σου αυτή την εποχή. Ας πάμε από την αρχή λοιπόν.
Κρόνος στο Σκορπιό, στο ζώδιο δηλαδή που συμβολίζει για εσένα τις ακόλουθες λειτουργίες/καταστάσεις της ζωής: επαγγελματικές συνεργασίες, διαπροσωπικές σχέσεις, επίσημες σχέσεις (περιλαμβάνεται προφανώς και ο γάμος σ’ αυτή την κατηγορία αλλά και οι νομικές σχέσεις με άλλα πρόσωπα) αλλά και ο τρόπος που συνάπτεις καινούργιες σχέσεις και η συμπεριφορά σου σε όσες ήδη υπάρχουν. ΟΚ, ας κάνουμε ένα στοπ εδώ. Όλα αυτά δε σου ακούγονται εξωφρενικά γνωστά; Δεν τα ζούσες ήδη από τα μισά της περυσινής χρόνιας, ειδικά στην επαγγελματική ζωή, όπου συνεργασίες διακόπηκαν, συνάδελφοι (και φίλοι έως εκείνη τη στιγμή) εγκατέλειψαν το πλοίο που συγκυβερνούσατε αλλά και νέοι χαρακτήρες πήραν σταδιακά τη θέση των πρώτων (με ότι ρίσκο αυτό συνεπαγόταν); Όλα αυτά τα γεγονότα, μαζί με όσα ακολουθήσουν μέσα στο 2013 και θα έχουν την ίδια χροιά, είναι αποδείξεις μια εσωτερικής διεργασίας που συντελείται για αρκετό καιρό και τώρα βγαίνει στο φως: η εποχή της αθωότητας στις σχέσεις σου τελειώνει. Ότι όλες οι σχέσεις και οι συνεργασίες έχουν ευθύνες το ξέρεις καλά. Όμως πλέον δεν μπορείς να κάνεις τα στραβά μάτια κάθε φορά που ο/η Άλλος/η δεν τηρεί το δικό του μέρος ευθυνών, υποχρεώσεων και υποσχέσεων. Και ας είμαστε ειλικρινείς, είσαι τόσο καλός/η στο να καλύπτεις τα λάθη των άλλων για να κρατήσεις τις ισορροπίες άθικτες, που θα μπορούσες να διδάσκεις τις τεχνικές υπομονής σου στα καλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη. Τώρα λοιπόν θα καλείσαι να γίνεις πιο αυστηρός/ή και περισσότερο απαιτητικός/ή με όλους όσους έχεις στηρίξει (Ναι όλους! Γονείς, συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, συνεταίρους, το/τη σύντροφο σου ακόμη και το γείτονα που του κάνεις χάρες!). Θα σε πουν κακό. Θα σε πουν άδικο. Ότι και να σε πουν, εσύ ζητάς πλέον όσο σεβασμό έχεις δείξει και δεν θα υποχωρήσεις. (Αν πάλι ανήκεις σ’ εκείνους/ες τους/τις Ταύρους που ακούν τις λέξεις «ευθύνες» και «υποχρεώσεις» και σκέφτονται πώς να τις αποφύγουν για να έχουν το μέγιστο κέρδος, λυπάμαι αλλά έχασες. Η κατηφόρα θα συνεχιστεί μέχρι να καταλάβεις τι σημαίνει ισοτιμία και υπευθυνότητα σε μια συνεργασία.)
Βέβαια οι επαγγελματικές σχέσεις είναι μόνο η αρχή. Η προσωπική σου ζωή είναι και αυτή (κυρίως αυτή!) στο επίκεντρο της προσοχής του Κρόνου. Αν είσαι σε μια σχέση που οι ανάγκες σου βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα επειδή έχεις αναλάβει ευθύνες της ζωής του/της συντρόφου σου, τότε ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις τα όποια προβλήματα ρεαλιστικά. Ναι, μια αποστασιοποίηση και μια ψυχρότητα θα την βγάζεις προς τα έξω. Ναι, η συνολική σου συμπεριφορά θα είναι λιγότερο ενθουσιώδης. Όμως αυτό δεν γίνεται γιατί ξαφνικά έκλεισαν οι διακόπτες και δεν αισθάνεσαι πια τίποτα για τον άνθρωπο που μοιράζεσαι τη ζωή σου. Όμως τώρα χρειάζεται να τον/την κοιτάξεις στα μάτια όσο πιο αντικειμενικά και καθαρά μπορείς για να απολαμβάνεις κι εσύ αυτή τη σχέση εξίσου μ’ εκείνον/η. Και ναι, όλο το 2013 θα μπορούσε να είναι ένα τεστ αντοχής για την ικανότητα σου να αντέχεις το «μαζί». (Όσο για τους/τις Ταύρους που έχουν μια σχέση που θεωρούν δεδομένη, και πιστεύουν πως μπορούν να παίζουν με τις ανάγκες του/της Άλλου/ης, αυτή η παράγραφος θα κλείσει όπως και η αμέσως προηγούμενη: λυπάμαι αλλά χάσατε και η κατηφόρα θα συνεχιστεί μέχρι να καταλάβετε τι σημαίνει ισοτιμία και υπευθυνότητα σε μια σχέση.)
Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχουν μόνο τέτοιου είδους σχέσεις εκεί έξω, έτσι; Υπάρχουν κι εκείνες που έχουν περάσει διά πυρός και σιδήρου για μεγάλο διάστημα κι άντεξαν. Αυτές είναι που ο Κρόνος επικροτεί και τους δίνει νέα ώθηση μέσα στο 2013. Αν λοιπόν αυτό είναι το καθεστώς της προσωπική σου ζωής, αυτή είναι η χρονιά του επόμενου μεγάλου βήματος: από την μακρόχρονη σχέση στην επισημοποίηση ή την συγκατοίκηση και από τον γάμο στην οικογένεια κοκ.
Ουφ, αρκετά με τον Κρόνο! Πάμε για άλλα! Και ποιος καλύτερος για να αντιστρέψει το κλίμα από τον Δία; Το πρώτο μισό της χρονιάς (μέχρι τον Ιούνιο δηλαδή) ο πατέρας της υπερβολής και της τόλμης στρογγυλοκάθεται στη περιοχή του ωροσκοπίου σου που μιλά για χρήμα και αξίες. Σε ότι αφορά το χρήμα τα πράγματα είναι απλά: όσο περισσότερους τρόπους και μεθόδους σκαρφίζεσαι για να γίνεσαι παραγωγικός/ή, τόσο περισσότερο θα εισρέει στις τσέπες σου. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι κάνεις άμεσα τις ιδέες πράξεις και δεν κινείσαι με τη γνωστή Ταυρίσια ταχύτητα που έχει, ουκ ολίγες φορές, αναδείξει τις χελώνες σε πρωταθλήτριες ταχύτητας. Όσο για τις αξίες Ταύρε μου, εκείνες τις εσωτερικές δυνάμεις που σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτός σου, πρέπει επιτέλους να εστιάζεις λιγότερο σ’ αυτά που δεν έχεις πετύχει και περισσότερο σ’ αυτά που κατάφερες. Μόνον έτσι όσα ανήκουν στην πρώτη κατηγορία θα οδηγηθούν στη δεύτερη σταδιακά. Δυστυχώς βέβαια χρειάζεσαι ώθηση σ’ αυτό το κομμάτι…
Μια ώθηση που ίσως καταφέρεις να την πάρεις στο 2ο μισό της χρονιάς. Με τον Δία να περνά στον Καρκίνο (από 25/6) και με τα υπόλοιπα ζώδια του Νερού να καταλαμβάνονται από κομβικούς πλανήτες (για τον Κρόνο στο Σκορπιό τα είπαμε αναλυτικά αλλά και Ποσειδώνας και Χείρωνας βρίσκονται στους Ιχθύες όλη τη χρονιά). Σ’ αυτό το διάστημα, οι φίλοι όχι μόνο γίνονται αντίδοτο για την πληγωμένη αυτοπεποίθηση σου, αλλά και στήριγμα σου κάθε φορά που αισθάνεσαι πως οι ψυχικές σου δυνάμεις σε εγκαταλείπουν. Α, και το σημαντικότερο! Ανάμεσα τους βρίσκεται κι εκείνος/η που μπορεί να κάνει την καρδιά σου να χτυπά, όχι μόνο δυνατά, αλλά (επιτέλους) με αγάπη! Αν λοιπόν είσαι ελεύθερος/η μη φοβηθείς να δείξεις πόσο ερωτικός/ή μπορεί να γίνεις. Ρίσκαρε και δε θα χάσεις.
Υ.Γ: Οι εκλείψεις που γίνονται στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού (Σεληνιακή 5/4 στο Σκορπιό, Ηλιακή 9/5 στο ζώδιο σου και Ηλιακή 3/11 στο Σκορπιό) μπορούν να θεωρηθούν και σαν διαστήματα έντονης δράσης, αποφάσεων και γεγονότων, πάντα σύμφωνα με όσα ήδη ειπώθηκαν για την επιρροή του Κρόνου από το Σκορπιό. Το δόγμα υπευθυνότητα – σοβαρότητα – ειλικρίνεια χαράζεται πάνω σου σαν τατουάζ.
ΔΙΔΥΜΟΙ
«Αυτή πρέπει να είναι μια από τις αρχές που κρύβεται πίσω από την πραγματικότητα. Να αποδέχεσαι πράγματα που είναι δύσκολο να τα κατανοήσεις και να τα αφήνεις έτσι.», Χαρούκι Μουρακάμι – Σπούτνικ αγαπημένη

Είσαι από εκείνα τα ζώδια που έχουν πάντα ανάγκη από μια εξήγηση. Λειτουργείς εγκεφαλικά, μαθαίνεις συνέχεια, ρωτάς για τα πάντα και επίσης αμφιβάλλεις για τα περισσότερα (μέχρι αποδείξεως του εναντίου που λένε…). ΟΚ, αυτή η φύση σου ταιριάζει απόλυτα με τις απαιτήσεις του Κρόνου από τον 6ο ηλιακό σου οίκο. Όλο το 2013 είναι μια χρόνια που κάθε σου πράξη και απόφαση, η επαγγελματική ρουτίνα, η διατροφική ρουτίνα, η απαιτήσεις του/της συντρόφου σου πρέπει να βρίσκονται ανελλιπώς υπό καθεστώς παρακολούθησης, παρατήρησης και προσαρμογής. Για να φέρεις εις πέρας όλες σου τις φιλοδοξίες με τις λιγότερες δυνατές στερήσεις θα πρέπει να δίνεις προσοχή στη λεπτομέρεια και να ρωτάς τα πάντα για τα πάντα. Σε πήρα από τα μούτρα, ε; Δεν πειράζει, έχουμε και συνέχεια!
Φυσικά στο πρώτο μισό της χρονιάς ο Δίας παραμένει στο ζώδιο σου (μέχρι 25/6) και βρίσκεσαι πραγματικά σε μια ξέφρενη τροχιά που δεν ξέρεις για την ώρα ούτε που σε οδηγεί, ούτε πότε θα σταματήσει. Και εδώ κάνω παύση για να εξηγήσω. Ο Δίας δεν είναι η καλή νεράιδα με τις τρεις ευχές κι αν τέτοια σου τάξανε, να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω. Ο Δίας ανοίγει ακριβώς εκείνες τις πόρτες και σου παρουσιάζει εκείνους τους ανθρώπους και τις ευκαιρίες που ποτέ δεν περίμενες ότι θα βρίσκονταν στο δρόμο σου. Και επειδή δεν περίμενες αυτά, πρέπει να πάρεις ένα ρίσκο. Ακολουθείς την πορεία στα τυφλά και όπου σε πάει ή επιμένεις να περιμένεις μήπως παρουσιαστεί εκείνη η ευκαιρία που συγκεκριμένα θες, με τον τρόπο που την θες; Θες να βάλουμε αυτό το δίλλημα στις διαπροσωπικές σχέσεις; Ας το βάλουμε: θα δώσεις μια ευκαιρία σε κάποιον/α που είναι εδώ για εσένα αποδεδειγμένα και στο δείχνει ή θα συνεχίσεις να περιμένεις αυτόν τον ένα/αυτή τη μια που έχεις κολλήσει; Θες να το βάλουμε στις επαγγελματικές συνεργασίες; Ας το βάλουμε κι εδώ! Θα περιμένεις για μια πρόταση σε ένα γνώριμο πόστο ή τομέα που δεν φαίνεται να έρχεται σύντομα ή θα δώσεις μια ευκαιρία στον εαυτό σου να δοκιμάσει μια διαφορετική επαγγελματική ρότα; Το έπιασες το νόημα έτσι; Δίας σημαίνει αποφασίζω χωρίς να έχω καμία εξασφάλιση εκ των προτέρων ότι παίρνω την καλύτερη δυνατή απόφαση. Ζόρικο, ε;
Πάντως στο δεύτερο μισό της χρονιάς ξεκινούν οι αποφάσεις να έχουν αποδώσεις. Ο Δίας περνά στον 2ο ηλιακό σου οίκο, συναντά από απέναντι τον Πλούτωνα και ξαφνικά η συναισθηματική και οικονομική εξασφάλιση γίνεται το Α και το Ω. Αν υπάρχουν επαγγελματικές συνεργασίες που δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα ή/και μια ερωτική σχέση που δεν παρέχει ασφάλεια, τότε σ’ αυτό το διάστημα έχεις το περιθώριο να κάνεις βελτιώσεις, να μιλήσεις έξω από τα δόντια για τις ανάγκες σου και να τις επαναφέρεις στο δρόμο που λειτουργούν καλύτερα για εσένα. Όχι ότι θα είναι εύκολη αυτή η προσπάθεια, αλλά θα πρέπει ήδη να το έχεις καταλάβει ότι το εύκολο είναι μια μάλλον ιδεατή έννοια. Ναι, αυτή η πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη για να την κατανοήσεις, αλλά αφού δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, προσπάθησε να πας με το ρεύμα. Και πουθενά δεν είναι αυτή ανάγκη μεγαλύτερη, από την αρένα της καριέρας σου φέτος.
Ο Ποσειδώνας μπήκε για τα καλά στο μεσουράνημα σου και άρχισε να θολώνει τα νερά της επαγγελματικής σου πραγματικότητας. Ξαφνικά η έννοια του παρασκηνίου πρωταγωνιστεί στη καθημερινότητα σου; Ο/Η προϊστάμενος σου δίνει συγκεχυμένα μηνύματα προς το μέρος σου; Επικρατεί μια έντονη ανασφάλεια στο χώρο εργασίας σου σχετικά με το ποιος μένει και ποιος φεύγει; Ναι, όλα αυτά είναι κόλπα του Ποσειδώνα που παίζει με ανασφάλειες και φοβίες για να σου δώσει να καταλάβεις πως ο έλεγχος που νόμιζες ότι έχεις είναι μια ψευδαίσθηση. Δεν υπάρχει έλεγχος. Όμως η επιρροή του Ποσειδώνα δεν είναι μόνο εξωτερική, είναι και εσωτερική. Οι φιλοδοξίες σου και οι στόχοι που είχες θέσει για το μέλλον αρχίζουν και διαβρώνονται. Μια ανάγκη να πειραματιστείς και να αποδράσεις από το επαγγελματικό πλαίσιο που βιώνεις σε γραπώνει σε κάθε ευκαιρία και με κάθε δυσκολία που καλείσαι να αντιμετωπίσεις. Ένα ανικανοποίητο αναδύεται άξαφνα και σε κάνει να αναρωτιέσαι: «Πότε συμβιβάστηκα εγώ με τόσα λίγα; Πότε ξέχασα πως είναι να ονειρεύεσαι και να ζητάς το καλύτερο, το τέλειο; Γιατί επέλεξα αυτή τη ζωή με τις περιορισμένες δυνατότητες;».
Σ’ αυτό το σημείο, λίγο πριν κλείσουμε να σε προειδοποιήσω. Ο Ποσειδώνας σε κάνει να έχεις προσδοκίες, σε παρασύρει να πιστέψεις πως όλα είναι δυνατά, σε καλεί να αποδεχθείς πως μπορείς να δημιουργήσεις μαγεία. Και για να τα κάνει όλα αυτά σε καλεί να διαλύσεις πολλά από όσα έχεις με κόπο και ιδρώτα φτιάξει. Να η προειδοποίηση μου λοιπόν: πρόσεχε τι ρισκάρεις.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
«Ακόμη κι αν μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο, πιθανότατα δεν θα καταλήγαμε ποτέ στο σημείο που ξεκινήσαμε.» Χαρούκι Μουρακάμι, 1Q84

Το πρώτο μισό της χρονιάς είναι πολύ προσωπικό, πολύ εσωτερικό και πολύ ιδιαίτερο για όλους/ες τους/τις Καρκίνους. Με το Δία να βρίσκεται στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σου συναισθηματικές εντυπώσεις, αναμνήσεις, όνειρα, εφιάλτες, προσδοκίες, αμφιβολίες γίνονται ένας μεγάλος συναισθηματικός κόμπος που καλείσαι να ξεμπλέξεις όσο καλύτερα μπορείς. Γι’ αυτό το λόγο οι ώρες που περνάς μόνος/η σου ή μέσα σε σκέψεις είναι σημαντικά αυξημένος. Αυτός είναι επίσης και ο λόγος που θέλεις να παραμένεις απασχολημένος/η όσο περισσότερο γίνεται, είτε στην εργασία σου, είτε κάνοντας συνέχεια αριστερά και δεξιά δουλειές. Αν υπάρχει μια αλήθεια Καρκίνε είναι ότι αλλάζεις σε πολλά επίπεδα, με πολλούς τρόπους και δεν μπορείς για την ώρα να δώσεις μια κατεύθυνση σ’ αυτή την αλλαγή. Είσαι ακριβώς στο μεταίχμιο που δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω σε προηγούμενες επιλογές αλλά δεν βλέπεις στον ορίζοντα κάποιες νέες που θα σου δώσουν μια ελπίδα για το παρακάτω. Ευτυχώς είσαι μετρ της υπομονής, κι αυτό θα σε αποζημιώσει…
Από τις 26/6 ο Δίας βρίσκεται οριστικά και αμετάκλητα στο ζώδιο σου για περίπου ένα χρόνο. Σ’ αυτό το διάστημα θα έχεις επιτέλους τις πολυπόθητες κατευθύνσεις για να επιλέξεις ποια σου ταιριάζει καλύτερα. Πολλοί/ες Καρκίνοι που βρίσκονται σε αναζήτηση μιας ερωτικής σχέσης με προοπτική, τώρα έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους να συναντήσουν τον άνθρωπο που τους κάνει το πολυπόθητο κλικ. Αντίστοιχα ο κόπος και ο χρόνος που έχουν αφιερωθεί στην καριέρα σου (ή στην αναζήτηση μιας δουλειάς) τώρα πιάνουν τόπο, με νέες ευκαιρίες να ανοίγονται αλλά και με πραγματική αποζημίωση (όχι μόνο ηθική, αλλά και υλική). Φυσικά οι παγίδες είναι πάντα παρούσες με το Δία: υπερβολικές προσδοκίες, μεγάλες ιδέες που δεν έχουν ρεαλιστική βάση, ανυπομονησία, φανατισμός, εγωισμός. Κάθε μια από αυτές θα μπορούσε να σε κάνει να εξοκείλεις και να παρασυρθείς σε ανασφαλή μονοπάτια. Και κάπου εδώ μπαίνει ο Κρόνος στο παιχνίδι…
Από τον 5ο οίκο σου όπου βρίσκεται, μπορεί να σου στερεί λίγο από τη διάθεση για παιχνίδι και ψυχαγωγία, να σε κάνει λίγο πιο σοβαρό/ή από συνήθως και να μην σε αφήνει να χαρείς στο έπακρο τις συγκυρίες που σου προσφέρονται για διασκέδαση και χαλάρωση, αλλά έχει ένα τεραστία θετικό που σβήνει όλες του τις δυσκολίες. Σε ωθεί κάθε ιδέα να την κάνεις άμεσα πράξη, κάθε απόφαση να τη δοκιμάζεις άμεσα και ρεαλιστικά και να μην αφήνεις χωρίς έλεγχο όποιον/α ζητά να κάνει κατάληψη στην αγκαλιά σου. Αυτός είναι το αντίδοτο για όλες τις επικίνδυνες παγίδες του Δία και η εγγύηση πως αυτή τη φορά δεν θα κάνεις τα ίδια λάθη. Ίσως κάνεις διαφορετικά, αλλά σίγουρα όχι τα ίδια. Κι αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα.
Και για το τέλος τι έχουμε; Μα τι άλλο, από το πολυδιαφημισμένο τετράγωνο Πλούτωνα – Ουρανού; Το σενάριο γνωστό. Από τη μια πλευρά πρέπει να παραμείνεις ο/η γνωστός/ή σούπερ ήρωας στον οποίο έχεις μεταμορφωθεί στην καριέρα σου. Όποια κι αν είναι τα ωράρια, όποιες και αν είναι απαιτήσεις, καλείσαι να έχεις ανεξάντλητη αντοχή και ν’ αποδέχεσαι κάθε πρόκληση και κάθε ευθύνη, όσο ξαφνικά κι αν εμφανίζεται. Ναι, ο χαρακτήρας της δουλειάς σου ή θέσεις που καλύπτεις ή και το περιβάλλον εργασίας σου αλλάζουν συνεχώς και δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να μιλάμε για σιγουριά και ηρεμία. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Από την άλλη πλευρά, οι σχέσεις εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται από τη βαθιά σκιά του Πλούτωνα. Αν μέχρι τώρα οι επιλογές συντρόφων σου γίνονταν με γνώμονα την εξασφάλιση και τη γαλήνη, ίσως έχεις πάρει ήδη το μάθημα σου και να κατάλαβες πως δεν υπάρχει τίποτα ασφαλές στο να δέχεσαι έναν άλλον άνθρωπο στη ζωή σου. Αντίθετα κάθε σχέση είναι ένας αγώνας, μια μάχη, για να κρατήσεις τη φλόγα ζωντανή και να για να δημιουργήσεις εσύ την ασφάλεια που έχεις ανάγκη να απολαμβάνεις.
Φυσικά υπάρχουν και οι Καρκίνοι που πήραν το μάθημα τους και βρίσκονται ήδη σε μια μακροχρόνια σχέση που προστατεύουν με νύχια και με δόντια και τους έχει μεταμορφώσει στον πιο δυναμικό και επιθετικό εαυτό τους. Είναι ακριβώς αυτοί οι Καρκίνοι που μέσα στο 2013 κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την επισημοποίηση αυτής της σχέσης. Μια επισημοποίηση που μπορεί να έρθει με μια συγκατοίκηση, αλλά θα μπορούσε να έρθει και με την έλευση ενός παιδιού.
Τι σε διδάσκουν τελικά οι παραπάνω ομοζώδιοι/ες σου. Ότι τελικά το μόνο πράγμα που έχεις να φοβάσαι είναι ο ίδιος ο φόβος. Όλα τα άλλα δεν είναι παρά σκιές του παρελθόντος που ζουν μέσα σου. Διώξε τις επιτέλους!
ΛΕΩΝ
«Συνήθως το πέρασμα του χρόνου θα αποσπάσει το δηλητήριο από τα περισσότερα πράγματα και θα τα καταστήσει ακίνδυνα.» Χαρούκι Μουρακάμι, Το Κουρδιστό Πουλί

Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Σιχαίνεσαι τον Κρόνο. Κάθε φορά που καταλαμβάνει ένα κομβικό σημείο του ωροσκοπίου σου είναι σαν το φως του Ήλιου να φαίνεται λιγότερο φωτεινό, εσύ να νιώθεις λιγότερο ζωντανός/η και οι άνθρωποι γύρω σου σκυφτοί, θλιμμένοι και δύστροποι. Εντάξει, δραματοποιείς λίγο τις καταστάσεις όπως συνήθως, αλλά αυτή τη φορά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα αυτή η περιγραφή. Και αυτό γιατί ο Κρόνος σου υπενθυμίζει σκληρά κάθε φορά το πέρασμα του χρόνου, την ενηλικίωση, την απομάκρυνση από ότι θυμίζει παιχνίδι, νιάτα, ψυχαγωγία. Και το 2013, που ο Κρόνος καταλαμβάνει τη βάση του ωροσκοπίου σου μπαίνεις σε μια παρόμοια διάθεση. Προσωπική άποψη; Είναι λάθος. Με τον Κρόνο στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σου δύο είναι οι περιοχές που πρέπει να δώσεις έμφαση. Η πρώτη είναι η προφανής: ότι έχει σχέση με παρελθόν, οικογένεια, συναισθηματικές σχέσεις που λιμνάζουν και το προσωπικό σου χώρο, πρέπει να διευθετηθεί.
Ναι, αυτό σημαίνει ότι σχέσεις που σε πλήγωσαν κάποτε, άνθρωποι που δεν σου φέρθηκαν καλά για τον οποιοδήποτε λόγο ή συνεργασίες που δεν περπάτησαν καιρός να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ό, τι κι αν ειπώθηκε κάποτε, ειπώθηκε. Οι δρόμοι χώρισαν, εσύ άλλαξες. Τέλος της ιστορίας. Καταλαβαίνεις βέβαια πως αυτή είναι μια διαδικασία που μόνο εσύ μπορεί να ξεκινήσεις και να ολοκληρώσεις. Για το καλό σου, ελπίζω να το πάρεις απόφαση γρήγορα. Σε ότι αφορά τώρα την οικογένεια, το ζήτημα έχει διπλή ερμηνεία. Από τη μια πλευρά ίσως αναγκαστείς να αναλάβεις περισσότερες ευθύνες προς την οικογένεια σου, είτε συνεισφέροντας περισσότερο οικονομικά, είτε αναλαμβάνοντας ευθύνες προς γονείς ή τον/την σύντροφο σου που εκείνοι δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας για τον οποιοδήποτε λόγο (ναι, θέματα υγείας μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους). Από την άλλη πλευρά πολλοί/ες θα είναι οι Λέοντες που θα επιθυμήσουν να φτιάξουν ή να επεκτείνουν τώρα την οικογένεια τους. Αυτή η επιθυμία για οικογένεια μάλιστα ενδέχεται για πολλούς/ες να γίνει αγκάθι σε μια κατά τα άλλα ευτυχισμένη σχέση. Και γιατί αυτό; Σκέψου, τι θα κάνεις αν εσύ θέλεις οικογένεια και ο/η σύντροφος σου αρνηθεί; Δεν είναι και ότι πιο εύκολο, έτσι;
Όμως υπάρχει και ένα καλά κρυμμένο μυστικό σ’ αυτή τη διέλευση του Κρόνου που την κάνει μοναδική. Και αυτό είναι πως φέρνει στην επιφάνεια τις φιλοδοξίες για κοινωνική ανέλιξη και επιτυχία. Αν έχεις φιλοδοξίες από την επαγγελματική σου ζωή ή αν επιθυμείς να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση ή να ξεκινήσεις μια δημιουργική δουλειά, το 2013 είναι η χρονιά που χτίζεις του θεμέλιους λίθους. Μη μιλάς πολύ, σκέψου, σχεδίασε, οργάνωσε το χρόνο σου και βάλε πλάνο στα όνειρα. Με άλλα λόγια, μην αφήνεις άλλο το χρόνο να περνά και μην αναλώνεσαι σε ανούσιες διαμάχες, επιθυμίες ή αναμνήσεις!
Ακριβώς ίδιες με τις παραπάνω είναι και οι συμβουλές του Δία από τον 11ο οίκο του ωροσκοπίου σου στο πρώτο μισό της χρονιάς (μέχρι τις 25/6). Το μέλλον σου είναι πιο σημαντικό από το παρελθόν και το παρόν μαζί. Είσαι ζώδιο της φωτιάς και για αισθάνεσαι τη φλόγα σου να καίει και στο μέλλον χρειάζεσαι και ένα χώρο για να λάμψεις αλλά και καύσιμα! Ξαναμοίρασε λοιπόν την τράπουλα των επαγγελματικών συνεργασιών σου, προσέγγισε νέους πιθανούς συνεργάτες, συζήτησε τις ιδέες και διαφήμισε τα ταλέντα σου. Τώρα πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι ο καταλληλότερος άνθρωπος στον τομέα σου. Και ένα μυστικό: μην εστιάζεις καθόλου σε όσα ως τώρα έχεις πετύχει! Θυμήσου τι είπαμε πιο πάνω. Μην αναλώνεσαι με το παρελθόν. Δούλεψε, μίλα και δράσε σαν να ξεκινάς τώρα από την αρχή τα πάντα!
Και όταν στο δεύτερο μισό της χρονιάς ο Δίας περάσει στον 12ο ηλιακό σου οίκο, ήρθε ο καιρός να κάνεις ένα μεγάλο ταμείο. Μετράς φίλους και εχθρούς. Κέρδη και απώλειες. Επιθυμίες και όνειρα που σου βγήκαν και άλλα που έμειναν στη μέση ή δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Με άλλα λόγια μπαίνεις σταδιακά στο τέλος ενός μεγάλου κύκλου (σχεδόν 12 χρόνων) και στέκεσαι ακίνητος/η λίγο πριν σχεδιάσεις τα επόμενα βήματα σου που θα ξεκινήσουν θαρραλέα την επόμενη χρόνια.
Υ.Γ: Το τετράγωνο Πλούτωνα – Ουρανού φέρνει συνεχώς μπροστά σου ένα σημαντικό δίλλημα: πως θα συνδυάσεις μια αυστηρή εργασιακή ρουτίνα που σου εξασφαλίζει τα προς το ζην με την ξέφρενη ανάγκη της ψυχής σου για ελευθερία, ταξίδια, εκκεντρικές συναντήσεις, καινούργιες γνώσεις; Που θα σου πάει, θα το βρεις στο τέλος τον τρόπο!
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
«Δειλιάζω μπροστά στα ζητήματα που αφορούν την καρδιά. Αυτό είναι το θανατηφόρο μου ελάττωμα.» Χαρούκι Μουρακάμι, 1Q84

Ας γίνουμε λίγο αντισυμβατικοί Παρθένε, τι λες; Ας πιάσουμε το θέμα 2013, όχι από την πλευρά που φαντάζει λογική για να ξεκινήσουμε, αλλά από την αντίθετη. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το ζευγάρι Ποσειδώνα – Χείρωνα στον 7ο οίκο σου. Και ναι, όταν ακούς αυτόν τον οίκο καταλαβαίνεις ότι θα μιλήσουμε για το αγαπημένο σου θέμα (Γκουχ! Γκουχ!): τις σχέσεις. Και για να έχει ενδιαφέρον και για εσένα, εγώ θα σου δώσω τις λέξεις κλειδιά για αυτούς τους πλανήτες και εσύ φτιάξε του συνδυασμούς μέσα στο κεφάλι σου. Πάμε; Ποσειδώνας: το ανικανοποίητο, η επιθυμία για απόλυτη συναισθηματική ένωση, ο ρομαντισμός, το ιδανικό, το άπιαστο, η λαχτάρα για το χαμένο παράδεισο, η ψευδαίσθηση, οι προσδοκίες, οι ελπίδες, η ανάγκη για σωτηρία. Χείρωνας: η ανοιχτή πληγή, το ανίατο τραύμα, η αποδοχή της θνητής φύσης. Πολλά μαζεύτηκαν ξαφνικά εδώ έτσι;
Αφού έχεις ήδη τη γενική εικόνα, πάμε να την κάνουμε λίγο πιο ξεκάθαρη. Σίγουρα όσα θα αναφερθούν αφορούν κυρίως τους γεννημένους/ες στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι έχετε ανοσία, OK? Η επιρροή του Ποσειδώνα εμφανίζεται συνήθως με δύο μορφές – ή αναλαμβάνεις το ρόλο του θύματος ή αναλαμβάνεις το ρόλο του θύτη. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι/ες από τους ομοζώδιους/ες σου θα αισθανθούν τόσο ασφυκτικά πιεσμένοι/ες από την πραγματικότητα και θα λαχταρήσουν τόσο πολύ έναν έρωτα που θα τους τραβήξει μακριά από τα συνηθισμένα που έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να ντύσουν τους λάθος ανθρώπους με πέπλο αγγέλου. Big mistake! Άλλοι/ες Παρθένοι πάλι θα βρεθούν σε σχέσεις που θα προσπαθήσουν να γίνουν οι σωτήρες για τον/την Άλλο/η – και πόσο σ’ αυτές τις περιπτώσεις λαμβάνουν χώρα σενάρια με σεξ, ψέματα, τρίγωνα και τετράγωνα, καλύτερα να μην το μάθεις. Και όλα τα παραπάνω θα ίσχυαν στον απόλυτο βαθμό αν δεν υπήρχε ο Χείρωνας στην γενική εικόνα. Όμως και μόνο η παρουσία του δίνει και μια τρίτη προοπτική: αυτή της απόστασης.
Ο Χείρωνας είναι αυτή η δύναμη που οδηγεί πολλούς/ες Παρθένους αυτή την εποχή να διατηρούν αποστάσεις από τις σχέσεις. Η τοποθέτηση του είναι απλή: «Έτσι κι αλλιώς μια σχέση θα ανοίξει τραύματα, είτε καινούργια, είτε παλαιότερα, που έκανες αμάν και πως για να τα κλείσεις. Οπότε δεν είναι καλύτερο να προστατευτείς;». Δυνατό επιχείρημα, με μια μεγάλη ατέλεια. Αν υπάρχει κάποτε η δυνατότητα να κλείσεις τα τραύματα σου είναι να τα μοιραστείς μόνο και μόνο για να δεις ότι υπάρχουν άνθρωποι με ίδιες φοβίες και ανησυχίες που όμως συνεχίζουν να προσπαθούν και δεν κρύβονται πίσω από άμυνες.
Και για να κλείσουμε με τις σχέσεις μια και καλή, αν ανήκεις στους/στις Παρθένους που βρίσκονται σε μια σχέση (και που έχει και μια διάρκεια), η παρουσία Ποσειδώνα – Χείρωνα από τη μια πλευρά σε ωθεί να παραδοθείς στον απόλυτο βαθμό, σωματικά και ψυχικά στον έρωτα και ο Πλούτωνας από τον 5ο οίκο σου ψιθυρίζει πως τίποτα δεν είναι απαγορευμένο ανάμεσα σε δύο καρδιές που ποθούν η μια την άλλη. Αν ο/η σύντροφος σου είναι ο αποδέκτης αυτών των συναισθημάτων, η σχέση πλέον γίνεται πιο βαθιά και πιο ψυχική από ποτέ. Αν όμως δεν είναι… Ουπς!
Πάμε και μια γύρα από την επαγγελματική σου ζωή όπου όλη τη χρονιά βρίσκεται κάτω από την επιρροή του Δία. Κι αν αυτό για τους περισσότερους εκεί έξω (που δεν είναι Παρθένοι εννοώ) θα ήταν χαράς ευαγγέλιο, για εσένα είναι μια πηγή ανησυχίας (πως τα καταφέρνεις ρε πουλάκι μου κάθε φορά;). Σαν Παρθένος πιστεύεις απόλυτα: στη σκληρή δουλειά, την παραγωγικότητα και τις προσωπικές δεξιότητες. Από την άλλη πλευρά ο Δίας είναι ο πλανήτης που φωνάζει πως η επιτυχία είναι και θέμα ρίσκου και κυνηγιού ευκαιριών! Οπότε βρίσκεσαι στο πρώτο μισό της χρονιάς, από τη μια πλευρά να σου παρουσιάζονται ευκαιρίες για να επεκταθείς σε πολλές επαγγελματικές δραστηριότητες ή να αναλάβεις ακόμη περισσότερες ευθύνες με ακόμη μεγαλύτερο ρίσκο (αλλά και πιθανές απολαβές) και από την άλλη να προσπαθείς σε όλες αυτές να είσαι εξίσου αποδοτικός/ή και να τις κάνεις τέλεια! Καταλαβαίνεις πως αυτοί οι ρυθμοί δεν μπορούν να συνεχιστούν για πάντα, έτσι;
Και επειδή ο Δίας μπορεί να είναι λίγο τρελούτσικος, αλλά τρελός δεν είναι, περνά έγκαιρα στον 11ο οίκο σου (από τις 26/5 και μετά) και σε φέρνει για όλο το επόμενο διάστημα μπροστά σε μια διαδικασία επιλογής. Από όλα όσα έχεις δοκιμάσει, από όλους τους δρόμους και τις πιθανότητες που ανοίγονται μπροστά σου, ποιες διαλέγεις; Συμβουλή: μην διαλέξεις απαραίτητα αυτές που έχουν το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος. Είναι αυτές που κάνουν την καρδιά σου να χτυπά πιο δυνατά και σε φέρνουν σε επαφή με οικείους και φίλους σου που έχουν αξία.
Υ.Γ: Ο Κρόνος στον 3ο οίκο σου σκοτεινιάζει τις σκέψεις σου και σε κάνει να εστιάζεις στα προβλήματα περισσότερο από όσο πρέπει. Σκέψου λογικά, όχι φοβισμένα.
ΖΥΓΟΣ
«Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις χωρίς εξήγηση, δεν μπορείς να το καταλάβεις ακόμη και με εξήγηση.» Χαρούκι Μουρακάμι, 1Q84

Κρόνος ήτανε και πάει! Μετά από δυόμιση και πλέον χρόνια που χτυπήθηκες σαν το χταπόδι (sic) με τις επιλογές σου, τις αμφιβολίες σου, το παρελθόν σου, τις φοβίες και τις ευθύνες σου, ανασαίνεις λίγο πιο άνετα πλέον. Μέσα στα δυόμιση χρόνια που πέρασαν οι περισσότεροι Ζυγοί του πλανήτη (εντάξει εξαιρούνται οι ανήλικοί και οι Ζυγοί fans του Justin Bieber – καμία ελπίδα ειδικά οι τελευταίοι, λυπάμαι) έγιναν περισσότερο ανεξάρτητοι και αυτόνομοι από τη μια πλευρά (αρρωστημένες σχέσεις, επαγγελματικές ή/και προσωπικές ολοκληρώθηκαν, έγιναν καινούργιες επιλογές και δύσκολα ξεκινήματα, όπως νέες συνεργασίες, γάμος ή συγκατοίκηση για κάποιους/ες), όμως, από την άλλη πλευρά βιώσαν και μερικά σκληρά χτυπήματα και απώλειες σε συναισθηματικό επίπεδο, ειδικά σε σχέσεις που δεν είχαν τεθεί εξ αρχής σε ένα σωστό πλαίσιο. Και τώρα τι απομένει;
Τώρα αυτό που απομένει είναι πρωτίστως ο Ουρανός! Καλώς ήρθες λοιπόν στην εποχή το πρώτο λόγο έχουν τα εξής: (1) Να εκφράζεις ελεύθερα τον τρόπο σκέψης σου και τις απόψεις σου! Αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να διαφωνείς και να έρχεσαι σε ρήξεις με κοντινούς σου ανθρώπους, το/τη σύντροφο σου ή και συγγενείς, so be it baby! (2) Να μην βιώνεις σε οποιαδήποτε σχέση σου (επαγγελματική ή προσωπική) καταπίεση! Όχι, δεν θα γίνεις ποτέ ένας/μια τύραννος που έχει μόνο απαιτήσεις από τους άλλους και μοιράζει διαταγές σαν να είναι αυτόγραφα. Όμως σίγουρα δεν θα θέλεις να είσαι σε μια δουλειά που έχεις πάνω από το κεφάλι σου κάποιον/α να σου κάνει υποδείξεις κάθε πέντε λεπτά, ούτε να βρίσκεσαι σε μια ερωτική σχέση που ο/η Άλλος/η γκρινιάζει, απαιτεί και σε κάθε χαμόγελο του/της αντιστοιχούν πέντε παρατηρήσεις ή παράπονα! (3) Να ερωτευτείς και να σε ερωτευτούν γιατί είστε ο ένας για τον άλλο η επιλογή που δεν θα έκανε ποτέ, η επανάσταση, η γροθιά στο στομάχι όσων πιστεύουν ότι έρωτας είναι δύο τηλέφωνα την ημέρα να δεις τι κάνω, ένα κάλο κρεβάτι μια φορά την εβδομάδα και να βγαίνω με τις παρέες σου για να μην νιώθεις ότι σε στερώ από αυτές. Μπλιαχ!
Και όλη αυτή η ανανεωμένη διάθεση δεν θα μπορούσε να βγαίνει με τόση εκρηκτικότητα προς τα έξω αν δεν βοηθούσαν και δύο ακόμη πρωταγωνιστές στη πλανητική σκακιέρα. Ο πρώτος είναι ο Πλούτωνας, από τον 4ο ηλιακό σου οίκο. Είναι αυτή η εσωτερική δύναμη που δεν μπορείς να εξηγήσεις ούτε από πού πηγάζει, ούτε από ποιο σημείο της ψυχής σου βγαίνει στην επιφάνεια. Το μόνο που μπορείς για την ώρα να αντιληφθείς είναι η φωνή του, κάθε φορά που βρίσκεσαι σε ένα σταυροδρόμι ή πρέπει να πάρεις μια σημαντική απόφαση, που σου λέει: «Μην ακούς κανένα. Μην δίνεις λογαριασμό σε κανένα. Μόνο εσύ ξέρεις τι είναι αυτό που θα σε κάνει ευτυχισμένο/η.». Ναι, κάθε φορά που ακούς αυτή τη φωνή νιώθεις τους γύρω σου να σε πολεμούν, γονείς να σε κατηγορούν ότι παίρνεις εκκεντρικές αποφάσεις ή φίλους/ες να σου λένε ότι η απόφαση που παίρνεις είναι καθαρή τρέλα και καλά θα κάνεις να κάτσεις στ’ αυγά σου (sic ξανά). Μόνο που αυτή δεν ξέρουν ότι μέσα σου καίει σα φλόγα υψικαμίνου η ανάγκη να πάς κόντρα σ’ αυτά που οι άλλοι περίμεναν ή ήθελαν από εσένα. Συνέχισε και μέσα στο 2013 να μην προσπαθείς να εξηγήσεις τι σου συμβαίνει Ζυγέ. Μόνο παίρνε εκείνες τις αποφάσεις που σε κάνουν να νιώθεις δυνατός/η μέσα σου , όσο σκληρές κι αν είναι.
Όσο για τον δεύτερο πρωταγωνιστή (αν μπορεί κανείς να τον πει «δεύτερο»), αυτός είναι ο Δίας που βρίσκεται όλη τη χρονιά στην περιοχή εκείνη του ωροσκοπίου σου που μιλά για όνειρα, φιλοδοξίες, επαγγελματικές προοπτικές και πολύ σκληρή δουλειά. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο μισό της χρονιάς τον συναντάμε στον 9ο ηλιακό σου οίκο και από εκείνο το σημείο γεμίζει το μυαλό σου με νέες εικόνες και γνώσεις, καινούργια ερεθίσματα και σε ωθεί να προσαρμοστείς σε νέα δεδομένα. Πολλοί/ες Ζυγοί έχουν κάνει ήδη από το περασμένο φθινόπωρο ένα αποφασιστικό βήμα στην επαγγελματική τους ζωή, οπότε όλο αυτό το διάστημα που ακολουθεί θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει και «εγκλιματισμό σε νέες συνθήκες και απαιτήσεις». Όμως εξίσου πολλοί/ες θα είναι και οι ομοζώδιοι/ες σου που θα επιχειρήσουν το τολμηρό, μετέωρο βήμα προς μια διαφορετική δουλειά ή σε ένα νέο πόστο εργασίας σ’ αυτό το διάστημα. Η μόνη συμβουλή προς τους δεύτερους: δεν χωρούν αναβολές – τώρα ή ποτέ!
Όσο για το 2ο μισό της χρονιάς, που ο Δίας περνά στο ψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου, παίρνεις πλέον μια γερή γεύση από τις εμπειρίες και τις φοβίες που έχουν οι αστροναύτες. Αν όλο το προηγούμενο διάστημα έχεις εργαστεί με μεθοδικότητα, έχεις πάρει γνώσεις και έχεις αλλάξει τρόπο αντίληψης στα θέματα που αφορούν την επαγγελματική σου ρουτίνα, ετοιμάσου για εκτόξευση. Ο Ουρανός δεν είναι το όριο πια, είναι ο προορισμός. Αν όμως έχει βιαστεί να θεωρήσεις δεδομένη την επιτυχία, αν έχεις πάλι πιαστεί στα δίχτυα του ναρκισσισμού που συχνά πυκνά βγάζεις στην επαγγελματική αρένα ή έχεις επενδύσει σε λάθος συνεργάτες τότε πρόσδεσε τη ζώνη σου γιατί ακολουθεί αναγκαστική προσγείωση και φτου κι απ’ την αρχή.
Υ.Γ: Ο Κρόνος από τον 2ο ηλιακό σου οίκο τεστάρει σταδιακά τις επιλογές που έκανες στη προσωπική και επαγγελματική σου ζωή τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Με απλά λόγια, όσες επιλογές έγινα από φόβο ή από ανάγκη, θα τις δεις να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα. Ποτέ δεν είναι αργά να παραδεχτείς ένα λάθος.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γραπώσου από αυτό που είναι πραγματικό. Δεν έχει σημασία τι είναι αυτό – απλά συγκρατήσου από κάτι πραγματικό. Χαρούκι Μουρακάμι, Man-Eating Cats, Complete Works of MURAKAMI Haruki 1979-1989 8, Short Stories III

Θα μπορούσε κανείς να σε παραπέμψει στις περισσότερες εβδομαδιαίες ή μηνιαίες προβλέψεις από τον Οκτώβρη του 2012 και μετά και το έχεις πιάσει το κλίμα της χρονιάς. Κρόνος και πάλι Κρόνος λοιπόν και ο αστρολόγος σου αισθάνεται άσχημα που πρέπει να επαναλαμβάνει τα προφανή. Γι’ αυτό λοιπόν από αυτή εδώ τη γωνιά δεν θα πούμε τα προφανή αλλά θα δώσουμε μια διαφορετική εικόνα σε αυτά που βιώνεις εντός σου και σ’ αυτά που αντιμετωπίζεις εκτός σου.
Ο Κρόνος συμβολίζει την πραγματικότητα. Την απτή, ρεαλιστική, ωμή, συχνά σκληρή και σίγουρα άκαμπτη και γεμάτη αγωνία πραγματικότητα. Και το λέω αυτό γιατί ως Σκορπιός και ζώδιο του Νερού, εσύ έχεις συνηθίσει να ζεις σε μια άλλη πραγματικότητα: αυτή που τα συναισθήματα σου καθορίζουν και καθοδηγούν. Σαν Σκορπιός αγαπάς και μισείς με πάθος. Ζητάς και διεκδικείς σαν να μην υπάρχει αύριο. Δεν συμβιβάζεσαι μ’ αυτά που δεν σου αρέσουν. Δεν υποχωρείς όταν όλα σου τα ένστικτα σου λένε ότι εσύ έχεις δίκιο και ο απέναντι σου έχει άδικο. Και το κυριότερο: έχεις ανάγκη να ελέγχεις. Ό, τι βρίσκεται κοντά στη καρδιά σου, όποιος/α έχει καταφέρει να ανοίξει το δρόμο μέσα από το σκληρό μέταλλο της άμυνας σου, εκεί θες να παραμείνει ως το τέλος του χρόνου αν χρειαστεί. Καταλαβαίνεις ήδη που το πάω…
Ο Κρόνος αυτή τη χρονιά (αλλά και την επόμενη) θέλει να σου δείξει ότι η ζωή όπως την αντιλαμβάνεσαι μέσα από το πρίσμα της ψυχικής δύναμης και των συναισθημάτων σου έχει όρια. Στην πραγματική ζωή για να επιβιώσεις θα χρειαστεί να συμβιβαστείς με καταστάσεις που δεν σου κάνουν. Θα δεχθείς εντολές από πρόσωπα που είναι πολύ λιγότερο άξια και ικανά από εσένα αλλά διατηρούν μια θέση εξουσίας που τους δίνει δύναμη πάνω σου. Οι άνθρωποι που έχεις δίπλα στην καρδιά σου, είναι κι αυτοί αυτόνομες προσωπικότητες, έχουν ανάγκες και συναισθήματα που μπορεί να μην συμβαδίζουν με τα δικά σου και αυτό ενδέχεται να τους οδηγήσει να κρατήσουν αποστάσεις από εσένα. Επίσης πολλοί είναι οι οικείοι σου που δεν έχεις τη δύναμη να κρατήσει κοντά σου για τον οποιοδήποτε λόγο: ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της απώλειας και της ήττας και αυτά τα μαθήματα δεν μπορείς να τα αποφύγεις ακόμη κι αν κρυφτείς κάτω από τα σκεπάσματα και περιμένεις την καταιγίδα να περάσει.
Όμως περίμενε ένα λεπτό! Τι λέμε; Είναι ο τρόπος ενός/μιας Σκορπιού αυτός; Έτσι αντιμετωπίζεις εσύ τη ζωή; Περιμένοντας σε μια γωνιά την καταιγίδα να περάσει ή μπαίνοντας μέσα στο μάτι της; Φυσικά και ο δικός σου ο τρόπος είναι ο δεύτερος! Και αυτό το επιβεβαιώνει όχι μόνο το DNA σου διαχρονικά, αλλά και ο Δίας αυτή τη χρονιά. Στο πρώτο μισό, που είναι και το δυσκολότερο κομμάτι της, ο Δίας βρίσκεται στον 8ο ηλιακό σου οίκο (μέχρι τις 25/6). Αυτό το λες και μια φανταστική συγκυρία αφού: (1) αυτό είναι το κομμάτι των προσωπικών σου ψυχικών αντοχών και το απόθεμα ψυχικής ενέργειας που έρχεται στην επιφάνεια για να σε συντηρήσει κάθε φορά που βρίσκεσαι σε κρίση και (2) αυτή είναι η περιοχή του ωροσκοπίου σου που αφορά τις σημαντικές συναισθηματικές σχέσεις της ζωής σου – είτε τη σχέση με το/τη σύντροφο σου, είτε με στενούς φίλους και συγγενείς που εμπιστεύεσαι. Και ο Δίας είναι ευλογία σ’ αυτή τη θέση τη συγκεκριμένη εποχή γιατί θα ξεκαθαρίσει πολύ γρήγορα ποιοι άνθρωποι από αυτούς που είναι δίπλα σου είναι πλασμένοι και για τα δύσκολα, και ποιοι εγκαταλείπουν το πλοίο στη πρώτη φουσκοθαλασσιά. Και μάντεψε τι συμβαίνει; Ναι, ναι… Θα εκπλαγείς ποιοι/ες από αυτούς που πόνταρες όλη σου την περιουσία (κυριολεκτώ σ’ αυτό το σημείο…) δεν θα παρόντες/παρούσες και αντίστοιχα ποιοι/ες, παρότι δεν το φώναζαν ποτέ, σε στήριζαν αληθινά.
Και όταν ο Δίας περάσει στον 9ο ηλιακό σου οίκο, ξεκινά ένας νέος κύκλος (ομόκεντρος μ’ αυτό τον Κρόνου μεν, αλλά ξεχωριστός) γνώσεων, συνειδητοποιήσεων, ερεθισμάτων. Από εκεί που το σύνολο της προσοχής σου ήταν στραμμένο στις σχέσεις σου, κάνεις μια εντυπωσιακή στροφή 180ο μοιρών! «Όποιος είναι να μείνει δίπλα μου ας το πράξει με δική του ευθύνη!» αναφωνείς και στρέφεις όλες σου τις δυνάμεις σε εκείνους τους τομείς που μπορείς ακόμη να επηρεάσεις μόνος/η σου και δίνουν πόντους στην αυτοπεποίθηση σου. Καινούργιο εργασιακό περιβάλλον; Μετακόμιση σε ένα δικό σου σπίτι ή σε ένα διαφορετικό; Επιθυμία για νέες γνώσεις και σεμινάρια; Ταξίδια και αποδράσεις μόνο για πάρτη σου για να βρεις τον εαυτό σου; Όλα τα παραπάνω είναι μέσα στο πρόγραμμα ή καλό θα ήταν να τα βάλεις. Έστω και μόνο για να θυμίζεις στον εαυτό σου πως μπορεί να υπάρχουν απώλειες και ήττες μέσα στη ζωή, μπορεί να τρως τα μούτρα σου τώρα για επιλογές που έκανες όταν ήσουν πιο ατίθασος/η, αλλά υπάρχει πάντα το αύριο διάβολε! Ούτε οι Μάγιας δεν κατάφεραν να σταματήσουν τα ρολόγια!
Υ.Γ: Ότι αναφέρω και στο απέναντι ζώδιο σου, του Ταύρου, για τις εκλείψεις της χρονιάς, το αναφέρω και σε εσένα ευθύς αμέσως. Οι εκλείψεις που γίνονται στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού (Σεληνιακή 5/4 στο Σκορπιό, Ηλιακή 9/5 στο ζώδιο σου και Ηλιακή 3/11 στο Σκορπιό) μπορούν να θεωρηθούν και σαν διαστήματα έντονης δράσης, αποφάσεων και γεγονότων, πάντα σύμφωνα με όσα ήδη ειπώθηκαν για την επιρροή του Κρόνου από το Σκορπιό. Το δόγμα υπευθυνότητα – σοβαρότητα – ειλικρίνεια χαράζεται πάνω σου σαν τατουάζ.
ΤΟΞΟΤΗΣ
«Όταν ερωτεύεσαι, το φυσικό είναι να παραδώσεις τον εαυτό σου στον έρωτα.», Χαρούκι Μουρακάμι, Νορβηγικό Δάσος

Σχέσεις, σχέσεις, σχέσεις… Θα μπορούσες να περιστρέφεσαι για εβδομάδες ολόκληρες γύρω γύρω σε ένα ήσυχο, απόμερο δωμάτιο και να σκέφτεσαι συνέχεια αυτή τη λέξη. Θα μπορούσες να φιλοσοφήσεις πάνω στο γεγονός πως γι’ αυτές έχουν γραφτεί τα πιο σπουδαία λόγια, τα πιο σημαντικά βιβλία, οι πιο συνταρακτικές τραγωδίες και έχουν δημιουργηθεί οι σπουδαιότερες ταινίες. Θα επιχειρούσες ίσως να εξηγήσεις ή να βάλεις σε μια φόρμα τις ανθρώπινες σχέσεις, να μιλήσεις για τις χημικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον εγκέφαλο μας και διεγείρουν το νευρικό μας σύστημα όταν βλέπουμε ένα Άλλο πρόσωπο, είτε το ποθούμε, είτε το φοβόμαστε, είτε το μισούμε. Θα μπορούσες να μιλήσεις ενδεχομένως για τη φιλοσοφία του έρωτα και τα μαθήματα ζωής που μας δίνει. Αλήθεια τώρα Τοξότη, θες να περάσεις έτσι όλο το 2013; Αν ναι, σε παρακαλώ μη διαβάζεις αυτή την πρόβλεψη, δεν θα σε βοηθήσει σε τίποτα. Είσαι ήδη χαμένος/η από χέρι.
Ο Δίας, μεταξύ άλλων και κυβερνήτης του ζωδίου σου και συνεπώς ο σημαντικότερος πλανήτης στην αστρολογία σε ότι αφορά εσένα, όλη τη χρονιά βρίσκεται στους οίκους του ωροσκοπίου σου που αφορούν τις σχέσεις. Και καμία ιδέα, καμία αντίληψη και καμία εμπειρία από αυτές που ως τώρα έχεις από τις σχέσεις δεν πρέπει να μπει εμπόδιο στο δρόμο του. Να το κάνω ακόμη πιο λιανά. Λες εσύ: «Φοβάμαι μήπως χάσω την ελευθερία μου αν μπω σε μια σχέση!». Απαντάει ο Δίας: «Σε υποχρεώνει κανένας να κάτσεις σε μια σχέση για πάντα;». Λες εσύ: «Ναι, αλλά αν ο/η Άλλος/η έχει από εμένα απαιτήσεις και ανάγκες που δεν μπορώ να καλύψω;». Απαντάει ο Δίας: «Γιατί προσπάθησες να δεις αν μπορείς; Και που ξέρεις αν θα σου ζητήσει οτιδήποτε;». Λες εσύ: «Έχω πληγωθεί και έχω πληγώσει κάθε φορά που μπήκα σε σχέση, δεν θέλω να το ξαναζήσω!». Σου απαντάει αυτός: «Πως θα ξέρεις αν θα πληγωθείς ξανά με τον ίδιο τρόπο αν δεν δοκιμάσεις πρώτα φίλε μου;». Για να μην το κουράζουμε άλλο το θέμα, κατάλαβες ποιο είναι το θέμα μας. Οι ευκαιρίες για να γνωρίσεις καινούργια άτομα, για να δοκιμάσεις τη χημεία σου με φρέσκα πρόσωπα και να πετάξεις έτσι από πάνω σου τραύματα, φοβίες και άγχη χρόνων είναι φέτος! Το μόνο που σου ζητάει σε αντάλλαγμα ο Δίας είναι απλά να τολμήσεις λίγο περισσότερο και να αντέξεις την αποκάλυψη πως αυτός/η που βρίσκεται απέναντι σου είναι ένα πλάσμα που έχει μεν ανάγκες αλλά όχι λιγότερες και σίγουρα όχι πιο σημαντικές από αυτές που έχεις εσύ. Αυτό σημαίνει σχέση: εγώ έχω αυτό που σου λείπει και εσύ έχεις αυτό που μου λείπει εμένα – τι λες δοκιμάζουμε να συνυπάρξουμε;
Και τι συμβαίνει αν το 2013 σε βρίσκει ήδη σε σχέση; Ο Δίας δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος για εσένα. Είναι μια σχέση που μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα, να συζητήσεις, να διεκδικήσεις το δίκιο σου και να νιώθεις αρκετά ελεύθερος/η για να λες όλα όσα αισθάνεσαι. Ωραία… Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Ο Δίας θα το ευλογήσει! Αν όμως βρίσκεσαι σε μια σχέση που πότε είναι και πότε δεν είναι ή/και με έναν άνθρωπο που εσύ λες «Κόκκινο» και εκείνος/η λέει «Ροζ με τιρκουάζ βούλες» τότε θα βρεθούν στο δρόμο σου (ή τον δικό του/της) αρκετοί πειρασμοί για να δώσουν ένα τέλος στην σεμνή τελετή. Χαρήκαμε αλλά πάμε για άλλα κοινώς!
Όσο για τον παράγοντα Κρόνο, που όλη τη χρονιά θα βρίσκεται στον 12ο ηλιακό σου οίκο… Εδώ παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή (έλα να σε ακούσω…) και βουτάμε στα βαθιά. Σε επίπεδο φιλοδοξιών, ωρίμανσης και επιλογών ζωής, το 2013 είναι μια χρονιά που σε βάζει σε βαθιά περισυλλογή. Η επαφή με τον χαρακτήρα που είχες χτίσει εδώ και χρόνια χάνεται. Οι προσωπικές σου επιλογές φαντάζουν ξένες. Πολλοί κοντινοί σου άνθρωποι λιγότερο λαμπεροί και ουσιαστικοί. Αρκετές θα είναι οι μέρες που το παρόν θα φαντάζει βγαλμένο από σύμπαν του Κάφκα και οι έξοδοι από αυτό ανύπαρκτες. Όσο για τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις σε δουλειά και οικογένεια; Απ’ έξω δείχνεις πιο πειθαρχημένος/η από ποτέ και εντός σου νιώθεις να χάνεις τα συναισθηματικά σου κρατήματα κάθε λεπτό που περνά. Γιατί πρέπει να το ζήσεις όλο αυτό; Η απάντηση τώρα δεν θα ακουστεί καθόλου ικανοποιητική γιατί είσαι ακόμη στην αρχή μιας αρκετά μακράς πορείας. Όμως μπορείς να απασχολήσεις το μυαλό σου με την ακόλουθη ερώτηση: αν κάθε στιγμή της ζωής μας είμαστε οι επιλογές μας, τι συμβαίνει όταν η ίδια η ζωή και ο χρόνος που περνά έρχονται να μας δείξουν ότι βιαστήκαμε πολύ να πάρουμε εκείνες που μπορούσαμε να είχαμε πάρει και αργότερα και εγκαταλείψαμε πολύ εύκολα αυτές που λαχταρούσαμε τόσο πολύ, που φοβόμαστε μην αποτύχουμε;
Υ.Γ: Το τετράγωνο Πλούτωνα – Ουρανού συνεχίζει να θέτει βασανιστικά το δίλλημα: περισσότερος ελεύθερος χρόνος και αυτονομία με λιγότερα χρήματα ή το ανάποδο; Πολύ δύσκολη η απόφαση αλλά και η ακινησία δε βγάζει που θενά.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Μερικές φορές σκέφτομαι ότι οι καρδιές των ανθρώπων είναι σαν βαθιά πηγάδια. Κανείς δεν ξέρει τι βρίσκεται στο βυθό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φαντάζεσαι βλέποντας, τι επιπλέει στην επιφάνεια αραιά και που.» Χαρούκι Μουρακάμι, Blind Willow, Sleeping Woman

Ας κάνουμε την έκπληξη σ’ αυτές τις ετήσιες προβλέψεις, τι λες; Ας μην μιλήσουμε ξανά για τον Πλούτωνα στο ζώδιο σου με τόση λεπτομέρεια όπως έχεις συνηθίσει να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Ας επαναλάβουμε απλώς αυτά που ήδη ξέρεις, έτσι για υπενθύμιση. Ποια είναι αυτά; Ο Πλούτωνας έχει έρθει να διαλύσει συγκεκριμένα μοτίβο συμπεριφοράς που είχες αναπτύξει στο παρελθόν και πλέον έχουν γίνει δυσλειτουργικά. Ακριβώς επειδή ζούσες μαζί τους για πολλά χρόνια, οι εμπειρίες και τα γεγονότα που σηματοδοτούν το τέλος τους είναι σκληρά και συχνά επίπονα: μακροχρόνιες σχέσεις που λήγουν, αποχαιρετισμοί ή ρήξεις με φίλους ή/και συγγενείς, νέα επαγγελματικά ενδιαφέροντα ή ακόμη και νέες ευθύνες που σε μεταμορφώνουν σαν χαρακτήρα (πολλοί/ες Αιγόκεροι γίνονται γονείς ή παίρνουν προαγωγές που τους δίνουν περισσότερη εξουσία και μεγαλύτερα άγχη ή ακόμη κάνουν τα δικά τους επιχειρηματικά βήματα για να είναι κύριοι/ες του εαυτού τους). Φυσικά οι Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου είναι για την ώρα αυτοί/ες που βιώνουν με μεγαλύτερη ένταση τις παραπάνω αλλαγές. Όμως καθώς ο Πλούτωνας ήρθε για να μείνει για χρόνια ακόμη, ας τελειώσουμε εδώ μαζί του κι ας προχωρήσουμε σε άλλα ζητήματα που θα σε απασχολήσουν μέσα στο 2013.
Η λέξη κλειδί για αυτή τη χρονιά είναι «το μέλλον». Όχι, οποιοδήποτε μέλλον ή γενικά που πάει ο μάταιος τούτος κόσμος. Φέτος πρέπει να σκεφτείς, να μιλήσεις, να οργανώσεις και να σχεδιάσεις το δικό σου μέλλον! Αν βρίσκεσαι σε μια σχέση και αισθάνεσαι ασφαλής τότε αυτή είναι η χρονιά που θα κάνεις τα αποφασιστικά βήματα για να την επισημοποιήσεις. Αν αυτό είναι να κάνεις αποταμίευση χρημάτων, ξεκινά. Αν είναι να συγκατοικήσετε, μην καθυστερείς την πρόταση. Αν πάλι θεωρείς πως τον πρώτο ρόλο έχουν οι επαγγελματικές σου φιλοδοξίες, τότε τώρα γίνεσαι πιο εργατικός/ή και διεκδικητικός/ή από ποτέ και ξεκαθαρίζεις προς κάθε αποδέκτη ότι αυτή είναι η προτεραιότητα σου. Ενώ αν ανήκεις στους/στις Αιγόκερους που βρίσκονται στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, τότε η ολοκλήρωση ενός κύκλου σπουδών ή η εκκίνηση ενός μεταπτυχιακού ή σεμιναρίου ίσως είναι το πρώτο βήμα του σχεδίου της επαγγελματικής σου αποκατάστασης.
Όλα τα παραπάνω βέβαια συμβαίνουν κυρίως στο πρώτο μισό της χρόνιας όπου ο Δίας (μέχρι τις 25/6) βρίσκεται στον 6ο ηλιακό σου οίκο και δε σε αφήνει να σκεφτείς τίποτα άλλο πέρα από το πως θα καταφέρεις να χωρέσεις μέσα στην καθημερινότητα σου όλες τις υποχρεώσεις σου με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Ναι, ενδέχεται οι φίλοι σου (και ο/η σύντροφος σου αν είσαι σε σχέση) να σε βλέπουν πολύ λιγότερο χρόνο. Ναι, είναι πιθανό να απαιτηθούν από εσένα υπερωρίες ή να αναλάβεις μια θέση με περισσότερες ευθύνες επειδή αισθάνεσαι πως μ’ αυτό τον τρόπο θα αποδείξεις την αξία σου. Εξίσου πιθανό είναι επίσης, αν είσαι σε αναζήτηση δουλειάς, αυτή την περίοδο να αφιερώνεις σ’ αυτό το έργο όλη σου την ενέργεια, τη φαιά ουσία και τον δυναμισμό σου και να βιώνεις έντονο άγχος που το σωματοποιείς, είτε με αλλαγές στο βάρος σου, είτε με άλλα σωματικά συμπτώματα.
Και το δεύτερο μισό της χρονιάς; Αυτό είναι και το ωραιότερο κομμάτι της! Ο Δίας περνά στον Καρκίνο και τον 7ο ηλιακό σου οίκο και από αυτή τη θέση ξεκινά να ξεκλειδώνει πόρτες στο σύνολο των τομέων της ζωής σου. Τώρα εμφανίζονται ευκαιρίες για επαγγελματικές συνεργασίες που θα σου δώσουν την ώθηση και την αυτοπεποίθηση που έχεις ανάγκη σ’ αυτό το κομβικό τομέα της ζωής σου. Στην κοινωνική σου ζωή περνά πλέον ρεύμα πολλών χιλιάδων βολτ, καθώς ανοίγεσαι σε νέες παρέες ή κάνεις γνωριμίες μέσα από ταξίδια και αποδράσεις. Ανάμεσα σ’ αυτές βρίσκονται τόσο φίλοι που θα σε συντροφέψουν για αρκετά χρόνια όσο και το ερωτικό ενδιαφέρον που θα προσθέσεις τα απαραίτητα καρυκεύματα στη ζωή σου. Και να μην συζητήσουμε πόσο θα τα έχεις ανάγκη μετά το πρώτο εξάμηνο του 2013 που αισθάνεσαι πως οι νέοι άνθρωποι που συναντάς είναι άοσμοι και άγευστοι. Τέλος αυτή είναι και η καταλληλότερη περίοδος της χρονιάς για να απομακρυνθείς από σχέσεις μέσα στις οποίες ασφυκτιάς παρά την ασφάλεια που σου παρέχουν.
Και τι μας έχει μείνει για να κλείσουμε; Φυσικά ο περιβόητος Ουρανός. Και κλείνουμε επίτηδες μ’ αυτόν γιατί βρίσκεται σε εκείνο το σημείο του ωροσκοπίου σου που κρατάς καλά κρυμμένο από όλους/ες, ανεξάρτητα πόσο κοντά σου τους νιώθεις και πόσο τους εμπιστεύεσαι. Ναι, μιλάμε φυσικά για το συναισθηματικό σου κόσμο. Στο παρελθόν λοιπόν για να αποσπάσει κάποιος από εσένα ένα λόγο για το πώς νιώθεις ή τι σε απασχολεί, θα έπρεπε να έχει περάσει από το σχολείο ανακριτών της KGB το λιγότερο. Κι αυτό γιατί βαθιά χαραγμένη στον πυρήνα του Είναι σου βρίσκεται μια θεμελιώδης αρχή: ότι πρέπει να αντιμετωπίζεις μόνος/η σου τα προβλήματα σου και κάθε αναζήτηση βοηθείας ή υποστήριξης είναι ένδειξη αδυναμίας από μέρους σου. Σωστά; Λάθος! Κι αυτό ήρθε να σου αποδείξει ο Ουρανός με τις εξάρσεις ειλικρίνειας και τις τόσο έντονες συναισθηματικές σου ανάγκες που αισθάνεσαι να σε πνίγουν. Αν υπάρχει ένας λόγος που οι σχέσεις λέγονται σχέσεις, είτε ερωτικές, είτε φιλικές, είναι γιατί αφήνουμε αυτούς τους ανθρώπους που έχουμε επιλέξει να είναι δίπλα μας να κοιτάζουν την επιφάνεια έστω του πηγαδιού της ψυχής μας. Το στοίχημα σου αυτή τη χρονιά είναι το εξής ένα: θα αφήσεις κάποιον/α να το δει;
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
«Καλή ερώτηση, αλλά καμιά απάντηση. Οι καλές ερωτήσεις ποτέ δεν έχουν απαντήσεις.» Χαρούκι Μουρακάμι, Pinball

Υδροχόε θέλω σοβαρότητα! Όχι μόνο τώρα που διαβάζεις την πρόβλεψη της χρονιάς. Όλη τη χρονιά χρειάζεται λίγη περισσότερη σοβαρότητα απ’ ότι συνήθως. Όχι, κανείς δεν σε κατηγορεί ότι δεν είσαι σοβαρός/ή ως τώρα. Όμως αν υπάρχει ένα πράγμα που απαιτεί ο Κρόνος από το πιο ψηλό σημείο του ωροσκοπίου σου είναι να θέσεις νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων κοινωνικών ρόλων που έχεις αναλάβει. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πρώτα ποιοι είναι αυτοί οι κοινωνικοί ρόλοι. Να είσαι εργαζόμενος/η είναι ένας. Όπως και να είσαι γονιός ή παιδί ενός γονιού. Κοινωνικός ρόλος είναι επίσης να είσαι πολίτης, σύζυγος, εργοδότης ή συνεργάτης σε μια επαγγελματική συνεργασία. Και γιατί τους λέμε όλους αυτούς κοινωνικούς ρόλους και όχι προσωπικούς; Πρώτον, γιατί έχουν απαιτήσεις και ευθύνες που ο κοινωνικός περίγυρος αναμένει να ικανοποιούνται από όποιον/α τους αναλαμβάνει. Δεύτερον, γιατί οι απαιτήσεις που έρχονται μαζί τους δεν καθορίζονται από εμάς, οπότε καλούμαστε να προσαρμόσουμε την προσωπικότητα μας σε αυτούς. Αφού ξεκαθαρίσαμε ότι έχουμε κοινό λεξιλόγιο, ας προχωρήσουμε στην ουσία.
Ο Κρόνος από τον 10ο ηλιακό σου οίκο λειτουργεί σε τρία διαφορετικά επίπεδα ή με άλλα λόγια θα σου βάλει διαγωνίσματα αντοχής, ειλικρίνειας και αλήθειας σε τρείς κατευθύνσεις. 1ο Επίπεδο: Ανταποκρίνεσαι με επιτυχία στους ρόλους που έχεις ήδη αναλάβει; Και ναι, εδώ μιλάμε για όλους! Οπότε αν έχεις δώσει τεράστια έμφαση στη καριέρα σου και έχεις παραμελήσει την οικογένεια σου ή τον/την σύντροφο σου, ετοιμάσου για γερά ταρακουνήματα στις σχέσεις που έχεις αφήσει στη μοίρα τους ή θεωρείς δεδομένες. Σχέσεις με γονείς ή με τον/την σύντροφο ζωής σου ή και ρήξεις με παιδιά είναι όλα μέσα στο ρεπερτόριο του Κρόνου, αν δεν έχεις δώσει το χρόνο και την ενέργεια που απαιτείται στις παραπάνω σχέσεις. Φυσικά μπορεί να έχει συμβεί και το αντίθετο, δηλαδή τα επαγγελματικά σου όνειρα να βρίσκονταν στο ψυγείο για τόσα χρόνια, που έχεις ξεχάσει την προοπτική αυτής της ζωής. Μάντεψε τι; Ο Κρόνος δεν ξεχνά και είναι εδώ για να σε σπρώξει προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αν ο/η σύντροφος σου στέκεται εμπόδιο, μάλλον τον/την ξεπερνάς όποιο κι αν είναι το κόστος. Καταλαβαίνεις τι εννοώ, μη τα αναλύουμε περαιτέρω. 2ο Επίπεδο: Νέοι κοινωνικοί ρόλοι. Κάθε φορά που Κρόνος βρίσκεται σε μια από τις θέσεις κλειδιά του ωροσκοπίου σου, είναι μια περίοδος που γίνονται μεταβάσεις προς νέους (σοβαρότερους) κοινωνικούς ρόλους. Πολλοί/ες θα είναι οι Υδροχόοι που μέσα στη χρονιά θα επισπεύσουν την μετάβαση από την εφηβεία και τις σπουδές προς τις ευθύνες της εργασιακής ζωής ή που θα έχουν την ευκαιρία για προαγωγή και να αποδείξουν την αξία τους στον επαγγελματικό τους τομέα. Αντίστοιχα θα υπάρξουν και εκείνοι/ες θα κάνουν τη μετάβαση από μια σχέση χωρίς ευθύνες προς τη δέσμευση ή που θα αποφασίσουν (ή θα τους προκύψει) να γίνουν γονείς. 3ο Επίπεδο: Ειδικά για την επαγγελματική σου ζωή, έχεις κάνει επιλογές που ταιριάζουν στους στόχους και τις φιλοδοξίες που συντηρείς μέσα σου; Αν ναι, τότε μέσα σ’ αυτή τη χρονιά θα τους δεις να γίνονται πραγματικότητα με τον πιο εμφατικό και αναζωογονητικό τρόπο. Αν όχι, τότε το 2013 θα είναι η χρονιά της απομυθοποίησης, της πίεσης και της απογοήτευσης. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να πάρεις μπρος και να αλλάξεις πορεία πριν να είναι αργά! Τέλος αξίζει να θυμάσαι ότι ο Κρόνος θα είναι σκληρός τιμωρός κάθε φορά που θα προσπαθείς με πλάγιους τρόπους και αθέμιτα μέσα να πετύχεις τους σκοπούς. Αυτή την εποχή ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Μιλημένα, ξηγημένα. Μάθε μέχρι που φτάνουν τα χέρια σου για να πιάνεις!
Και μετά από αυτά, νομίζω ότι χόρτασες από δοκιμασίες και υπευθυνότητα; Πάμε παρακάτω να αλλάξουμε το κλίμα! Ο Δίας βρίσκεται στο πρώτο μισό της χρονιάς στον 5ο ηλιακό σου οίκο (μέχρι και τις 25/6). Στην καλύτερη περίπτωση από αυτή τη θέση σε βοηθά να γίνει πιο δημιουργικός/ή, να βάλεις περισσότερη ενέργεια και διάθεση τόσο στην ερωτική σου ζωή, όσο και στην επαγγελματική σου ρουτίνα αλλά και να δίνεις στον εαυτό σου τις απαραίτητες ανάσες ξεκούρασης και κοινωνικότητας. Φρόντισε λοιπόν να τις απολαύσεις όσο περισσότερο γίνεται. Στη χειρότερη περίπτωση σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς ξεπεράσεις αυτό το διάστημα σοβαρών αποφάσεων και ευθυνών μόνο με την γοητευτική κοινωνική σου περσόνα και τις έμμεσες λύσεις. Περιττό να αναφέρω για ακόμη μια φορά πόσο θα σου στοιχίσει μια τέτοια στάση, σωστά; Σωστά. Στο δεύτερο μισό της χρονιάς τώρα, όταν ο Δίας θα περάσει στον 6ο ηλιακό σου οίκο, θα σε στείλει μετά βεβαιότητας σε φαρμακείο να αναζητάς βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής για να χωρέσεις μέσα στο πρόγραμμα σου όλες τις ευθύνες που έχεις αναλάβει. Και ξέρεις πιο είναι το σατανικό με το Δία σ’ αυτή τη θέση; Δεν είναι ότι σου έρχονται ακόμη περισσότερες υποχρεώσεις ουρανοκατέβατες, αλλά εσύ υπερεκτιμάς τις δυνατότητες σου και εμφανίζεσαι σίγουρος/η πως μπορείς να αντέξεις κι άλλο! Κι άλλη δουλειά! Κι άλλες ευθύνες! Αλλά χωρίς καμία έκπτωση από εξόδους, παρέες, εκδρομές, διακοπές, σεξουαλικές εμπειρίες! Ναι, νομίζεις ότι θα μεταμορφωθείς σε υπεράνθρωπο. Αν το νομίζεις δεν σημαίνει ότι θα συμβεί κιόλας όμως γι’ αυτό πρόσεχε! (Ειδικά για το κομμάτι της περισσότερης δουλειάς, μάλλον βάζουν το χεράκι τους ο Ποσειδώνας με το Χείρωνα από τον 2ο οίκο που σε έχουν συνέχεια στην πίεση να πληρώνεις ή/και να ξοδεύεις χωρίς μέτρο και επιπλέον να νιώθεις πως όσα κι αν κερδίζεις δεν θα είναι ποτέ αρκετά.)
Και για το τέλος σου άφησα τη μεγάλη παγίδα της χρονιάς. Έτοιμος/η για το grand finale? Για κάθε υποχρέωση που καλείσαι να αναλάβεις ή που αποτυγχάνεις να εκπληρώσεις σωστά, για κάθε εμπόδιο ή παγίδα, για κάθε γύρισμα της τύχης όταν έχεις λειτουργήσει εγωιστικά και για κάθε ρήξη ή ένταση βιώσεις, η ενστικτώδης σου αντίδραση θα είναι να σταθείς και να αναρωτηθείς. «Γιατί σε εμένα;», «Γιατί τώρα;», «Τι μπορούσα να έχω κάνει καλύτερα;», «Πως έφτασα ως εδώ;», «Γιατί έκανα αυτές τις επιλογές;». Ναι, είναι όλες αυτές οι ερωτήσεις που ποτέ δεν έχουν απαντήσεις ή που οι απαντήσεις τους δεν έχουν και πολύ σημασία στο παρόν. Μια συμβουλή: άσε τις για μια άλλη χρονιά! Το 2013 όλες οι δυνάμεις σου θα πρέπει να είναι συντονισμένες στην δουλειά και την δράση.
Υ.Γ: Ο Πλούτωνας από τον 12ο ηλιακό σου οίκο σε γεμίζει ποτέ με εγωιστικές βλέψεις μεγαλείου και πότε με φοβίες ότι όλο το οικοδόμημα της ζωής σου μπορεί να ανά πάσα στιγμή να διαλυθεί σε συντρίμμια εξαιτίας σου. Κι αυτή είναι μια βασανιστική πραγματικότητα για να τη ζεις όλη την ώρα.
ΙΧΘΥΕΣ
«Αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα νοήματα που χάνονται για πάντα τη στιγμή που εξηγούνται με λέξεις.», Χαρούκι Μουρακάμι, 1Q84

Δεν υπάρχει πιο περίπλοκο και παράξενο θέαμα από έναν/μια Ιχθύ που προσπαθεί να γίνει απόλυτα λογικός/η, να σκέφτεται εξαντλητικά πριν δράσει και να αποφασίζει πρώτα με το μυαλό (ή ακόμη χειρότερα, μόνο με το μυαλό). Και όμως τη τελευταία 3ετία (αν όχι περισσότερο) αυτός ήταν συνήθως ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Και ας το κάνουμε πιο συγκεκριμένο: αυτός ήταν ο κανόνας στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Παράδειγμα 1: βρισκόσουν (ή βρίσκεσαι ακόμη) σε μια σχέση που οι βασικές σου ανάγκες (παράφορο πάθος, συναισθηματική ειλικρίνεια, σεξουαλική χημεία ή/και ταξίδια και αποδράσεις σε καινούργιους προορισμούς μόνο κάποια από αυτά) δεν ικανοποιούνταν; Η καρδιά έλεγε: «Προχώρα! Μη φοβάσαι! Εκεί έξω θα βρίσκεται αυτό που ζητάς!». Και το μυαλό απαντούσε: «Και θα πετάξεις τόσα χρόνια και τόσες προσπάθειες στα σκουπίδια; Και πως είσαι σίγουρος/η ότι θα βρεις κάτι καλύτερο; Κι αν όλες οι σχέσεις είναι έτσι;». Και όχι δεν σταματάμε σε αυτό – έχει και συνέχεια. Παράδειγμα 2: βρισκόσουν (ή βρίσκεσαι) για μήνες (ή και χρόνια ίσως) μπλεγμένος σε μια σχέση που ακούς πιο συχνά το «Περίμενε λίγο ακόμη…» από το «Σε θέλω γαμώτη μου!»; Και η καρδιά σου λέει πάλι: «Προχώρα! Αξίζεις καλύτερα!». Και το μυαλό απαντά: «Εσύ δεν έλεγες ότι αυτός/ή είναι εκείνος/η που περίμενες; Γιατί δεν περιμένεις λοιπόν;». Αρκετά με τους εσωτερικούς διαλόγους του χθες! Μια νέα εποχή ανατέλλει (δειλά έστω), αρκεί να σηκώσεις το βλέμμα. Ας τα δούμε όμως όλα ένα ένα, τι λες;
Ξεκινάμε από τα ζόρικα. Δηλαδή τον Κρόνο. Μόνο που επιτέλους, μετά από μια 5ετία (πάνω κάτω), σταματάει να σε ζορίζει. Πιο συγκεκριμένα, οι ερωτικές σχέσεις (ή αναμονή για μια…) και οι επαγγελματικές συνεργασίες μέσα στο διάστημα που αναφέρθηκε σε στρίμωχναν συχνά στη γωνία, προσπάθησαν να σε βγάλουν νοκ άουτ και επιχείρησαν κάποιες περιόδους ακόμη και να σε κάνουν να χάσεις την εμπιστοσύνη στα πιστεύω σου. Έσπασες μέσα σου δεκάδες φορές (όπως είναι λογικό κι ανθρώπινο) και άλλες τόσες προσπάθησες να σε ξαναφτιάξεις. Και μέσα από αυτή τη διαδικασία, καταλαβαίνεις τώρα, στο παρόν, ότι ο/η Άλλος/η μπορεί να σε γονατίσει με τα λόγια του/της, μπορεί να σε πληγώσει βαθιά με τις πράξεις και τη συμπεριφορά του/της, αλλά δεν μπορεί να σε νικήσει. Και αυτή την γνώση που έχεις πια για εσένα, αυτή τη δεξιότητα ζωής που είναι πέρα ως πέρα βιωματική, δεν μπορεί κανένας να σου την στερήσει. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις και τους γύρω σου να την κατανοήσουν, όσο κι αν προσπαθήσεις να την βάλεις σε λέξεις. Ανακαλύπτεις πια ότι αυτό το νόημα, αυτή τη στάση ζωής, την έχεις κατακτήσει με τον ιδρώτα της ψυχής και το αίμα των ονείρων σου και έτσι αλλάζεις με τρόπους που ούτε μπορούσες ποτέ να διανοηθείς. Έτσι το 2013 είναι μια χρονιά που δημιουργείς μια καινούργια σχέση με τον εαυτό σου και αποκτάς ρεαλιστικά πλέον εμπιστοσύνη στις δυνατότητες σου. Και κάθε φορά που κάτι πάει να σε ρίξει, κάθε φορά που κάποιος σου λέει «Δεν μπορείς!» ή «Δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις», να θυμάσαι από τι έχεις ήδη περάσει. Αυτό θα αρκεί για να αποδεικνύεις κάθε φορά ότι ΚΑΙ μπορείς ΚΑΙ θα καταφέρεις!
Και μιλώντας για αυτοπεποίθηση και δυνατότητες, η κουβέντα μας έρχεται με εντελώς φυσικό τρόπο στο Δία. Στο πρώτο μισό της χρονιάς (μέχρι και τις 25 Ιουνίου) θα βρίσκεται στο πιο προσωπικό σημείο του ωροσκοπίου σου, σε εκείνη την περιοχή που συμβολίζει τις συναισθηματικές σου ανάγκες, τη σχέση με τους γονείς (διαχρονικά, άρα και τα σημάδια που σου έχουν αφήσει), το προσωπικό σου χώρο και τα κομμάτια της καρδιάς σου που σε κρατάνε πάντα όρθιο/α και σου δίνουν τη σιγουριά να λες «Εγώ είμαι…». «Αλήθεια όμως, ποιος/α είσαι;», θα σε ρωτήσει ο Δίας σ’ αυτό το διάστημα και εσύ θα πρέπει να απαντήσεις με ειλικρίνεια. Ενδοσκοπήσεις, ενδιαφέρον για την ψυχή σου και σκάλισμα του παρελθόντος, είτε μόνος/η, είτε μέσω της ενασχόλησης με την ψυχολογία ή/και την ψυχανάλυση είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όπως μέσα στο πρόγραμμα είναι να ξοδέψεις όλη σου την ενέργεια για να δημιουργήσεις το περιβάλλον που θέλεις να ζήσεις για τα επόμενα χρόνια. Ναι, τώρα πολλοί/ες Ιχθύες θα αποκοπούν από την οικογενειακή εστία (αν δεν το έχουν κάνει ήδη μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2012) ή θα αναζητήσουν το σπίτι τους και τις ρίζες τους σε διαφορετική πόλη ή χώρα από αυτές που μεγάλωσαν. Και ναι, πολλοί/ες είναι αυτοί που θα το πράξουν με τον/την εκλεκτή της καρδιάς τους. Γιατί για σένα αγάπη είναι να τολμάς, ακόμη κι αν αυτό που τολμάς στους άλλους φαίνεται ουτοπία. Τέλος, στο δεύτερο μισό της χρονιάς, ο Δίας περνά στον Καρκίνο (και 5ο ηλιακό οίκο σου) και μαζί του ξυπνά η επιθυμία να αφήσεις την σφραγίδα σου τόσο στον επαγγελματικό χώρο που δραστηριοποιείσαι, όσο και στον έρωτα. Αυτή είναι η εποχή που ξεκινάς ένα καινούργιο επαγγελματικό ταξίδι που γέννησε μια δική σου ιδέα ή δημιουργείς τη δική σου επιχείρηση κάνοντας ένα χόμπι ή μια δεξιότητα σου επάγγελμα. Αν πάλι ανήκεις στους/στις ελεύθερους/ες του ζωδίου, ο έρωτας χτυπά την πόρτα, ενώ αν βρίσκεσαι στους/στις δεσμευμένους/ες, έχε το νου σου μήπως το χτύπημα στην πόρτα είναι από τον πελαργό.
Και για το τέλος, το κερασάκι στην τούρτα: ο Ποσειδώνας. Εδώ πρέπει να κάνουμε δύο διευκρινίσεις. (1) Η επιρροή του αφορά κυρίως όσους/ες είναι γεννημένοι/ες στο πρώτο δεκαήμερο ή έχουν ωροσκόπο στις πρώτες μοίρες του ζωδίου. (2) Όλη τη χρονιά ο Ποσειδώνας περπατά χεράκι χεράκι με τον Χείρωνα, που έχει εγκατασταθεί επίσης στο ζώδιο σου. Άκου προσεκτικά τώρα! Φυσικά και με τον Ποσειδώνα οι προσδοκίες και τα όνειρα σου φτάνουν πέρα από τον ουρανό. Επίσης είναι φυσικό να αισθάνεσαι τις μισές από τις μέρες του χρόνου πως ασφυκτιάς με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζεις (όχι μόνο στη χώρα, και στο πλανήτη ολόκληρο μη σου πω) και να θες να τα αφήσεις όλα πίσω σου! Και επιπλέον, ο Χείρωνας βρίσκεται εκεί να σου δείχνει κάθε φορά πόσο δεν είναι στο χέρι σου να πετύχεις αυτά που θέλεις. Και αυτοί είναι οι λόγοι που οι μισοί/ες ομοζώδιοι/ες σου έχουν εξωτερικά μεταμορφωθεί σε βράχους κυνισμού και εσωτερικά πονούν σαν μωρά που κλαίνε στην κούνια και δεν υπάρχει γονιός για να τα πάρει αγκαλιά. Όμως κάθε φορά που θα αισθάνεσαι έτσι σε παρακαλώ να θυμάσαι όσα είπαμε πιο πάνω. Τα πράγματα που είναι στο χέρι σου είναι πολύ περισσότερα από όσα δεν είναι. Αρκεί να έχεις κατά νου ότι δεν χρειάζεται να βιαστείς και να κάνεις τώρα άλματα. Μικρά βήματα Ιχθύ, με όσο το δυνατό μεγαλύτερη προσοχή. Μικρά βήματα και όλα θα βρουν το δρόμο τους.

 

 

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply