Τι πρέπει να τρώτε πριν την εγκυμοσύνη

Αν σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος, επισκεφτείτε το γιατρό σας. Ο οργανισμός σας θα χρειαστεί αυξημένες ποσότητες πρωτεϊνών, υδατανθράκων και καλών λιπών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας – και για εσάς και για το παιδί σας.

Όπως γράφει το myself.gr όταν λοιπόν μείνετε έγκυος, πρέπει το σώμα σας να είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο. Να έχει αρκετή ποσότητα μυϊκής μάζας, λίγο λίπος, να είναι ενυδατωμένο και σε καλή φυσική κατάσταση.

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να μειώσουν τη γονιμότητά σας. Υψηλά επίπεδα υδραργύρου στον οργανισμό σας μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας και μπορεί να είναι επιβλαβή για το έμβρυο.

Τα trans λιπαρά, επίσης, μπορεί να είναι πολύ επιβλαβή για τη γονιμότητα. Όσο πιο πολλά trans λιπαρά έχει η διατροφή μιας γυναίκας τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να εμφανίσει ωοθηκική υπογονιμότητα. Τα trans λιπαρά βρίσκονται σε επεξεργασμένα και τηγανισμένα τρόφιμα, όπως συσκευασμένα τρόφιμα, τηγανητές πατάτες, λουκουμάδες, καθώς και στη μαργαρίνη.

Μεγάλη ποσότητα καφεΐνης, όπως τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα, μπορεί να μειώσει τη γονιμότητα, ενώ αυξάνει και το ποσοστό των αποβολών.

Είναι επίσης γνωστό ότι η ανορεξία και η βουλιμία σχετίζονται άμεσα με υπογονιμότητα. Ένας δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) τουλάχιστον 20,8 θεωρείται απαραίτητος για μια φυσιολογική σύλληψη, ενώ το ιδανικό κυμαίνεται από 20 έως 26.

Πηγή : 24h
300-208 Demo bone, she skinny girl, This this time Hells wearing dead William OConnor hair, ring, long can Latest Release 300-208 Certification Exam On Store The their Skin is ring other probably had poor met


You may also like...

Leave a Reply