Τι λένε τα ζώδια για το Νοέμβριο;

zwdia provlepseisΚΡΙΟΣ
Αν αυτός ο ανάδρομος Ερμής σε κάνει να θέλεις να ανοίξεις ένα λαγούμι και να κρυφτείς εκεί επ’ αόριστον, προκειμένου να μη χρειαστεί να ξαναμιλήσεις σε κανέναν, να ξεκαθαρίσεις τίποτα, να αλλάξεις κάτι, τότε, ναι σε καταλαβαίνουμε απόλυτα, αγαπητέ Κριέ, αλλά τι είδους λύση είναι αυτή η τακτική; Το μείζον θέμα είναι ότι ο κυβερνήτης σου, Άρης βρίσκεται -τις πρώτες μέρες του μήνα – σε αντίθεση με τον Χείρωνα και αυτό κάνει το θυμό σου να συσσωρεύεται μέσα σου και να μεγαλώνει τις πιο κρυφές πληγές σου. Πώς να θυμώσεις χωρίς να τρομάξεις τους άλλους; Πώς να διεκδικήσεις χωρίς να φανείς εγωπαθής; Και πώς να δείξεις θάρρος, όταν όλα γύρω σου φαίνονται τόσο ριψοκίνδυνα; Όμως, η Ηλιακή Έκλειψη της 3ης Νοεμβρίου και η είσοδος της Αφροδίτης στον Αιγόκερω σε βοηθάνε να προχωρήσεις τις σχέσεις σου ακόμα κι αν εσύ δεν νιώθεις ακόμα έτοιμος/η. Ναι, αυτοί οι bonus πόντοι από το σύμπαν σημαίνουν ότι θα μπορέσεις να τακτοποιήσεις τις εκκρεμότητες του παρελθόντος και να προχωρήσεις προς μία πιο ώριμη αντιμετώπιση των σχέσεών σου με γερές βάσεις και μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς. Από τις 7/11 που ο Δίας γυρίζει ανάδρομος στον πιο προσωπικό σου οίκο, τα σχέδια που κάνεις για την οικογένεια, το σπίτι, το γάμο, τα παιδιά, τις προσωπικές σου επιδιώξεις, πρέπει να παραμείνουν σχέδια μέχρι αρχές Μαρτίου. Ναι, φυσικά πιέζεσαι από καταστάσεις και θέλεις να ορίζεις μόνος/η σου το μέλλον σου. Όμως δεν μπορείς να τα αλλάξεις όλα μαζί, και μάλλον το μήνυμα αυτής της περιόδου είναι να κρίνεις ποιο είναι το πιο σημαντικό και τι έχει προτεραιότητα στη ζωή σου. Ο Ερμής σε ορθή πορεία (10/11) και η Σεληνιακή Έκλειψη στον Ταύρο (17/11) είναι το μάθημα που θέλεις να δώσεις στους άλλους (ή στον Άλλο) με λόγια, συναισθήματα και πράξεις για να κριθεί αν μπορείτε να είστε μαζί: «Ναι, είμαι κι εγώ εδώ».

ΤΑΥΡΟΣ
Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς τις αλλαγές και την ένταση της τελευταίας περιόδου, είναι λογικό. Γιατί όλα αυτό που συμβαίνει γύρω σου, αγαπητέ Ταύρε, σε ξεπερνά. Είναι too much και ειδικά για έναν τύπο που, τι ζητάει από τη ζωή του; Λίγη ηρεμία και τις μικρές απολαύσεις της καθημερινότητας. Δυστυχώς, ο ανάδρομος Ερμής (μέχρι τις 10/11), ο Κρόνος, η Ηλιακή Έκλειψη (3/11) και ο Βόρειος Δεσμός στο απέναντι ακριβώς ζώδιό σου, τον Σκορπιό, μόνο για μικρά πράγματα δε μιλάνε. Ναι, είναι μία περίοδος όπου όλα γύρω σου όχι μόνο αλλάζουν, αλλά και καθορίζουν με την πορεία τους την εξέλιξη των επόμενων χρόνων της ζωής σου: κομβικές συνεργασίες και μεταμορφωτικές σχέσεις είναι το μενού της κάθε μέρας. Το παρελθόν πρέπει να σβήσει από τον μαυροπίνακα της ψυχής σου με συνοπτικές διαδικασίες και νέες σχέσεις πρέπει να μπουν στην καρδιά σου με στρατηγικές κινήσεις και, πάνω απ’ όλα, με διάθεση για ολοκληρωτικό δόσιμο σε αυτές. Μάθε να λειτουργείς εξ’ ονόματος της αγάπης και όχι του φόβου, και έτσι θα μπορέσεις να ανοίξεις νέα κεφάλαια, πιο υγιή, στη ζωή σου. Σύμμαχός σου, η κυβερνήτης σου, Αφροδίτη, που από τις 5/11 μπαίνει στον Αιγόκερω και βλέπει με τον πιο πρακτικό, ακόμα και ψυχρό-υλιστικό θα έλεγα, τρόπο τις σχέσεις σου και αν αυτές συναινούν, προωθούν ή μπλοκάρουν την εξέλιξή σου. Και επειδή αρκετά έχεις τραβήξει και δεν χαρίζεις πια κάστανα, το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό στις 14 και η Πανσέληνος στο ζώδιό σου στις 17 θα είναι το crash test του μήνα για τους ανθρώπους που θέλουν να αποκαλούνται «σύντροφοι» και «συνοδοιπόροι» σου: αν η σχέση σας είναι ένας αγώνας ράλι, τότε απαιτείς από το συνοδηγό σου να ξέρεις να σε καθοδηγεί και να διαβάζει με ακρίβεια τις οδηγίες του χάρτη. Διαφορετικά, ο επόμενος γύρος θα σε βρει με άλλον συνοδηγό…

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η αντίθεση του Χείρωνα με τον Άρη επιφέρει μία σύγχυση στη ζωή σου, καθώς δεν ξέρεις πώς να κινηθείς προσωπικά και επαγγελματικά το προσεχές διάστημα. Θέλεις να κάνεις τόσα πράγματα και έχεις τόσα σχέδια στο μυαλό σου, αλλά παρόλ’ αυτά νιώθεις καθηλωμένος/η σε ένα σημείο και παντού γύρω σου βλέπεις απειλές και εμπόδια. Μην θυμώνεις με τους άλλους αν κωλυσιεργούν, αλλά και ούτε με τον εαυτό σου αν φοβάται. Η Ηλιακή Έκλειψη στο Σκορπιό στις 3/11 σου δίνει σημαντική βοήθεια και αρκετά στοιχεία για να καταλάβεις προς τα πού πρέπει να κινηθείς σε θέματα καθημερινού προγραμματισμού και εργασίας. Φυσικά, θα πρέπει να φροντίσεις υπέρ του δέοντος για την ψυχική και σωματική σου υγεία, γιατί αυτή είναι το οικοδόμημα που θα σε στηρίξει στις δύσκολες στιγμές. Όταν, δε, από τις 10 του μηνός ο Ερμής γυρίσει σε ορθή πορεία, θα μπορέσεις να μιλήσεις ξανά με ανθρώπους του περίγυρού σου και του εργασιακού σου κύκλου για νέα projects, νέες ιδέες, ακόμα και νέα κεφάλαια στην επαγγελματική σου ατζέντα. Πέρα από το χτίσιμο μίας δυναμικής παρουσίας μέσα στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, αυτό το μήνα πρέπει να δουλέψεις επίσης πάνω σε κάτι εξίσου σημαντικό: την οικονομική σου ακεραιότητα. Με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω και τον Δία ανάδρομο στον Καρκίνο (από τις 7/11 μέχρι αρχές Μαρτίου) δεν μπορείς να ξοδεύεις ανώφελα τα προσωπικά σου ταλέντα και τα χρηματικά σου αποθέματα. Χρειάζεσαι ένα πλάνο, αγαπητέ Δίδυμε. Ένα πλάνο που να σε βοηθάει να προωθήσεις τις δεξιότητές σου (έχεις σκεφτεί να μετατρέψεις κάποιο χόμπι σε επάγγελμα ή να ξεκινήσεις μία ατομική επιχείρηση ή μία δεύτερη δουλειά;) και να είναι καλή επένδυση για τα χρήματά σου. Αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να είναι μία σωστή επένδυση του δυναμικού σου. Γιατί καμία δουλειά δεν είναι η κατάλληλη, αν εσύ δεν νιώθεις ότι αξίζεις γι’ αυτή.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Σε αρκετές χώρες του πλανήτη αυτή την περίοδο γιορτάζεται το Halloween και οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν τρομακτικές μεταμφιέσεις για να τιμήσουν τη μέρα. Εσύ πάλι δεν χρειάζεσαι το Halloween. Αυτός ο μήνας έχει αρκετά τρομακτικά σενάρια από μόνος του: α) Κρόνος, ανάδρομος Ερμής και Ηλιακή Έκλειψη (3/11) στον τομέα των ερωτικών σου σχέσεων είναι σαν μαχαίρι στο λαιμό. Πώς κάτι που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι ανάλαφρο, σέξι, διασκεδαστικό και απολαυστικό μπορεί να γίνει βαρύ σαν σίδερο; Δυστυχώς ή ευτυχώς (ο χρόνος θα δείξει), δεν μπορείς πάντα να αφήνεις τα πράγματα να μένουν στην επιφάνεια και τώρα είναι η στιγμή για να σκάψεις βαθιά και να αρχίζεις να χτίζεις θεμέλια για ό,τι μπορεί να αξίζει να το κρατήσεις στη ζωή σου. Ναι, πρέπει να μετατρέψεις μία απλή επιθεώρηση σε μία παράσταση της Λυρικής Σκηνής. β) ο Άρης στον τομέα της επικοινωνίας είναι υπ’ ατμόν 24 ώρες το 24ωρο και νιώθεις τα λόγια και τις σκέψεις σου να θέλουν να ορμήσουν προς τα έξω και να διεκδικήσουν ξανά το χώρο και τα δικαιώματα που κάποιοι αυθαιρέτως τα καταπάτησαν. Θα το κάνεις; Αν καταφέρεις να σκεφτείς λογικά και μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να διαλέξεις το δρόμο με τις λιγότερες απώλειες. Μην πληγώσεις αυτούς που δεν φταίνε και μην κατηγορήσεις πάλι τον εαυτό σου. Σκέψου καλά πριν εκφραστείς (από 10/11 που ο Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία, αυτό γίνεται λίγο πιο εύκολο). Και για να μη νομίζεις ότι ο Νοέμβριος φέρνει μόνο προκλήσεις, η αστρολόγος σου σε διαβεβαιώνει ότι δεν θα λείψουν και οι όμορφες στιγμές: η Αφροδίτη στον Αιγόκερω χαρίζει στις σχέσεις σου μία μαγική ιδιότητα: την ήρεμη δύναμη. Ναι, τώρα όχι μόνο μπορείς να σχεδιάζεις για το κοινό σας μέλλον, αλλά και το θέλεις κιόλας.
ΛΕΩΝ
Ανάδρομος Ερμής (μέχρι 10/11), Κρόνος, Βόρειος Δεσμός και μία Ηλιακή Έκλειψη (στις 3/11) στο Σκορπιό είναι σαν τη φωνή της συνείδησής σου που σου λέει ότι πρέπει να πας στη δουλειά, ενώ έξω μαίνεται καταιγίδα. Ναι, πρέπει να αντιμετωπίσεις τους πιο ενδόμυχους φόβους σου αυτή την περίοδο: πώς θα γίνεις καλός γονιός, πώς θα στηρίξεις την οικογένειά σου, πώς θα κινηθείς επαγγελματικά, ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες στρατηγικές αποφάσεις της ζωής σου, πόσο δυνατή είναι η σχέση σου με το σύντροφό σου, πόσο σίγουρος/η νιώθεις για τον εαυτό σου. Όλα αυτά τα ερωτήματα δηλώνουν ένα και μοναδικό πράγμα: πόσο σωστά βαδίζεις προς τον ώριμο και συνειδητοποιημένο εαυτό σου. Ναι, μεγαλώνεις κι αυτό είναι ωραίο. Από την άλλη, με τον Άρη στο 2ο οίκο σου η καταναλωτική σου μανία χάνει κάθε αίσθηση του μέτρου. Ξέρεις, όμως, Λέοντα, τα συναισθηματικά κενά δεν καλύπτονται ούτε με τα χρυσάφια όλου του κόσμου. Δες τι σου λείπει από τον Άλλον, ζήτα το, κλάψε, φώναξε, μίλα, βγάλε τον επίδεσμο και άσε τον άλλο να δει την πληγή σου και αν μπορεί να τη γιατρέψει, δέξου τον για τα καλά στη ζωή σου. Η επούλωση γίνεται μόνο όταν φέρνουμε φως στα σκοτάδια και αυτό καλείσαι να κάνεις τώρα με όσο θάρρος διαθέτεις. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω και η Πανσέληνος στον Ταύρο στις 17/11 ζητούν λίγο χώρο στη ζωή σου και για τις επαγγελματικές σου επιδιώξεις. Νέα, φρέσκια σελίδα ξεκινάει και οι παλιές πρέπει να σκιστούν. Αν δεν μπορείς να αντέξεις τον εαυτό σου μέσα σε ένα περιβάλλον, τότε ψάξε για την έξοδο κινδύνου. Το καλό σου χαρτί λέγεται αυτοπεποίθηση: ακόμα κι αν μέσα σου όλα αλλάζουν και αναθεωρούνται, εσύ καταφέρνεις να δείχνεις προς τα έξω τον πιο ατσαλάκωτο εαυτό σου!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Άρης συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιό σου. Αυτό σημαίνει ότι οι ρυθμοί της ζωής σου έχουν ξεπεράσει το ξέφρενο τρενάκι του λούνα παρκ και έχουν απογειωθεί σε άλλα επίπεδα. Ναι, δουλεύεις για πέντε, σκέφτεσαι επί δέκα, έχεις ενέργεια για χίλιους. Ακόμα κι όταν κοιμάσαι το μυαλό σου δουλεύει και αν υπήρχε μαγικό λυχνάρι θα ευχόσουν η μέρα να είχε περίπου 40 ώρες για να μπορείς να τα προλάβεις όλα. Για σχεδόν όλο το μήνα, ο Άρης στο ζώδιό σου και η Αφροδίτη στον Αιγόκερω συνθέτουν ένα άκρως ερωτικό σκηνικό. Ναι, εξασκείσαι με τρελά κέφια στην τέχνη της αποπλάνησης. Και επειδή σε έχει φάει η μετριοπάθεια, εσύ δεν μπορείς να το πιστέψεις, αλλά ναι, είσαι ακαταμάχητος/η. Άκου τους άλλους που στο λένε, δες το στα μάτια σου, διάβασε τη γλώσσα του σώματος. Φυσικά, για να μην παίρνουν και τα μυαλά μας αέρα, όλη αυτή η ερωτική ένταση μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί όμως να μη σημαίνει και τίποτα. Τι εννοούμε; Ο Κρόνος, ο ανάδρομος Ερμής (μέχρι τις 10/11), και μία Ηλιακή Έκλειψη στον Σκορπιό είναι ένα πολύ αυστηρό φιλτράρισμα από το οποίο περνάς τον κάθε άνθρωπο (σύντροφο, συνεργάτη, φίλο) στη ζωή σου και κρίνεις αν ανταποκρίνεται στα κριτήριά σου ή όχι. Το ίδιο αυστηρά βέβαια σε κρίνουν κι εκείνοι (τώρα σ’ αρέσει η κριτική, Παρθένε;..). Το αποτέλεσμα είναι να νιώθεις ότι είσαι κοντά στην πηγή, αλλά ακόμα να μην μπορείς να πιείς νερό. Διαχειρίσου την ενέργειά σου σωστά, τακτοποίησε τις ιδέες μέσα στο μυαλό σου, συνέχισε να κοινωνικοποιείσαι και να χρησιμοποιείς το κοινωνικό σου δίκτυο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, και όχι πολύ μακριά από τώρα, θα πίνεις νερό με τις κανάτες.
ΖΥΓΟΣ
Το να έχεις τον Άρη στον πιο μυστικό οίκο του ωροσκοπίου σου είναι σαν να επιμένεις να κρατάς το καπάκι κλειστό σε ένα δοχείο με νερό που βράζει. Ναι, είσαι υπ’ ατμόν και το νευρικό σου σύστημα κρατιέται από μία λεπτή κλωστή. Το χειρότερο όμως είναι ότι όσο κι αν εσύ προσπαθείς να μην εκραγείς (γιατί είσαι Ζυγός, αγάπη μου, και οι Ζυγοί έχουν τακτ και τρόπους), οι άλλοι προσπαθούν με χίλιους δυο τρόπους να σε φτάσουν στα όριά σου και να κανονίζουν πράγματα για σένα αλλά χωρίς εσένα. Προκειμένου να αντέξεις όλη αυτή τη μηχανορραφία (και τελικά την αντέχεις), η Αφροδίτη στον πιο προσωπικό σου οίκο δημιουργεί μέσα σου ένα συμπαγές και ασφαλές καταφύγιο που ξέρεις ότι θα σε προστατέψει ακόμα και σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Είναι η οικογένειά σου, η σχέση σου, η δουλειά σου; Είναι σίγουρα κάτι το οποίο λειτουργεί σαν βάση για μελλοντικές κινήσεις. Και τώρα που είπαμε για μελλοντικά σχέδια, η Ηλιακή Έκλειψη (3/11) και η ορθή πορεία του Ερμή (10/11) είναι μία καλή αφορμή για να οργανώσεις λίγο τόσο τα οικονομικά σου όσο και τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια. Προσοχή ο ανάδρομος Δίας από τις 7/11 στον Καρκίνο και μέχρι τις αρχές Μαρτίου σηματοδοτεί μία περίοδο επαγγελματικής αναδιοργάνωσης και ανασκόπησης του στάτους σου. Ό,τι σκεφτείς ή ξεκινήσεις τώρα, θα πρέπει πρώτα να περάσει από μία δοκιμαστική περίοδο και μετά να κριθεί η λειτουργικότητά του. Δεύτερη δουλειά ή μία νέα πρόταση ή μία σχέση που δοκιμάζεται, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι νιώθεις πώς μπαίνεις ξανά στο παιχνίδι και ότι ο εαυτός σου «μετράει» πολύ εκεί έξω. Πάντα υπάρχουν εμπόδια, δυσκολίες και ανασφάλειες. Πάντα όμως υπάρχουν και όνειρα που περιμένουν να πραγματοποιηθούν. Και αυτό μετράει περισσότερο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Έχεις την απόλυτη κατανόησή μας, Σκορπιέ, σε ό,τι κι αν σου συμβαίνει στη ζωή σου. Περνάς Κρόνο και αυτό φαίνεται από το δορυφόρο. Μέχρι και η τελευταία λεπτομέρεια της ζωής σου πρέπει να κριθεί εδώ και τώρα, αλλιώς δεν μπορείς να πας ούτε ένα βήμα παρακάτω. Γιατί σαν να μην έφτανε ο Κρόνος έχεις και τις απανωτές εκλείψεις που συμβαίνουν στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και σε υποβάλλουν στο βασανιστήριο της σταγόνας. Κρόνος, Ηλιακή Έκλειψη (3/11) και ανάδρομος Ερμής (μέχρι 10/11) στο ζώδιό σου είναι μία ακόμα αντίσταση στην έμπροσθεν κίνησή σου. Ή για να το πούμε διαφορετικά, το σύμπαν σε πιέζει να αλλάξεις και να μεταμορφωθείς ξανά, αλλά δεν σου το κάνει καθόλου μα καθόλου εύκολο. Σχέσεις, συνεργασίες, επαγγελματικά, προσωπικά, είναι σε μεταβατικό στάδιο. Η διαίσθησή σου όμως μπορεί να σου πει αν η σχέση που έχεις ξεκινήσει, αξίζει και θα μείνει μαζί σου. Αν η δουλειά που κάνεις, ανταποκρίνεται στις αξίες και το δυναμικό σου και σε καλύπτει οικονομικά. Αν οι επόμενοι στόχοι της ζωής σου μπορούν να ολοκληρωθούν βάση ενός ρεαλιστικού σχεδίου ή πρέπει να δώσουν τη θέση τους σε καινούργιους. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω για όλο το μήνα μπορεί να σε στηρίξει με ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά που ξέρουν τα μυστικά του επαγγέλματος και μπορούν να σου δώσουν ασφαλείς οδηγίες. Μπορεί επίσης να σε εισάγει σε ένα νέο κοινωνικό δίκτυο ή να σου δείξει το δρόμο για μία εκπαίδευση που θα σε ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλους ανταγωνιστές σου. Ναι, το μυαλό σου λειτουργεί ακατάπαυστα και με την ανάδρομη κίνηση του Δία από 7/11 οργανώνει, σχεδιάζει, υπολογίζει, ονειρεύεται ένα πιο όμορφο αύριο. Η Πανσέληνος στον Ταύρο (17/11) κάνει την καρδιά και το μυαλό, εσένα και τον Άλλο, να μοιάζετε με δύο τεκτονικές πλάκες. Δεν γίνεται να ακουμπήσει η μία πλευρά με την άλλη χωρίς να γίνει σεισμός. Νόμοι της Φύσης, τι να κάνουμε;

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Άρης στο πιο ψηλό σημείο του ωροσκοπίου σου σε βάζει σε ένα mood όπου νιώθεις ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κυνηγήσεις τα μεγάλα σχέδια: μία καλύτερη θέση στη δουλειά, ένα πιο ενδιαφέρον επαγγελματικό project, την εδραίωσή σου ως σημαντικό μέλος μέσα στο εργασιακό σου περιβάλλον, και γενικά την εκτόξευση της καριέρας σου. Κι ενώ νιώθεις ατρόμητος και τολμηρός σε ό,τι έχει να κάνει με τα επαγγελματικά και πολλές φορές βλέπεις στα μάτια των άλλων το δέος ή τον τρόμο όταν σε αντικρίζουν, έρχονται στιγμές που μερικές εκνευριστικές, μικρές, καθημερινές λεπτομέρειες σου χαλούν όλη τη διάθεση και τον αέρα του νικητή. Μπορεί να είναι μερικές σωματικές ενοχλήσεις (χρειάζεσαι βιταμίνες και ξεκούραση για να ανταπεξέλθεις στις νέες προκλήσεις, μην το ξεχνάς). Μπορεί να είναι αυτή η ανταγωνιστική διάθεση μέσα στο γραφείο (τα πισώπλατα σενάρια δίνουν και παίρνουν). Μπορεί να είναι η ανασφάλεια για το μέλλον της εταιρείας που εργάζεσαι. Μπορεί να είναι αυτή η αφόρητη ρουτίνα στην οποία έχεις βυθιστεί και ψάχνεις τρόπους διαφυγής. Μπορεί να είναι ακόμα και σχέσεις από το παρελθόν που δεν σε βοηθούν να προχωρήσεις στο παρόν. Κρόνος, Ηλιακή Έκλειψη (3/11) και ανάδρομος Ερμής (μέχρι 10/11) στο Σκορπιό συνιστούν όλη αυτή την ωρολογιακή βόμβα. Ευτυχώς η Αφροδίτη σε παίρνει από το χέρι και σου δείχνει πώς μπορείς να βγεις από αυτή τη δίνη και να πιστέψεις περισσότερο στον εαυτό σου και λιγότερο στους άλλους που περιμένεις να σε σώσουν. Έχεις ατράνταχτα επιχειρήματα να πείσεις τους άλλους ότι είσαι ο άνθρωπός τους. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να οργανώσεις χρόνο και χρήμα. Γιατί όταν ο Δίας γυρίσει ανάδρομος στον Καρκίνο (7/11) θα πρέπει να αποφασίσεις σε ποιους ανθρώπους, σχέσεις και συνεργασίες αξίζει να επενδύσεις αυτά τα δύο πολύτιμα όπλα σου. Μην πάρεις ακόμα αποφάσεις. Έχεις μέχρι το Μάρτιο καιρό να αποφασίσεις. Μέχρι τότε οι άλλοι και ο/η Άλλος/η κρίνονται.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ας μη μιλήσουμε για τον Κρόνο, την Ηλιακή Έκλειψη (3/11) και τον ανάδρομο Ερμή (μέχρι 10/11) στο Σκορπιό, που είναι ακόμα ένα καρφί στον τοίχο των κοινωνικών σου επιδιώξεων, μία ευκαιρία να αποδείξεις πόσο αφοσιωμένος είσαι στην καριέρα σου και το κοινωνικό δίκτυο που σε στηρίζει, και πόσο έτοιμος είσαι να αποδείξεις το επίπεδο της επαγγελματικής αρτιότητας στο οποίο έχεις φτάσει. Ας μη μιλήσουμε για τον ανάδρομο Δία στον Καρκίνο (από 7/11 και μέχρι αρχές Μαρτίου) στον οίκο των συντροφικών σου σχέσεων, που δοκιμάζει τις υπάρχουσες ή τις καινούργιες σχέσεις υπό το βάρος μίας κοινής ζωής, μελλοντικών σχεδίων ή μεγάλων αλλαγών. Ας μη μιλήσουμε για το (τέταρτο από τα εφτά) τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα στις αρχές του μήνα, όπου νιώθεις τα πόδια σου κολλημένα στη γη αλλά τα χέρια σου να ανοίγουν διάπλατα προς κάτι καινούργιο, και όλη αυτή η σύγκρουση μέσα σου είναι άλλο ένα βήμα ξαφνικό και απρόσμενο προς την μεταμόρφωσή σου σε ό,τι αφορά Εσένα και οικογένεια, σπίτι, σημαντικές σχέσεις και επόμενες επαγγελματικές κινήσεις. Ας μιλήσουμε τότε για την Αφροδίτη στο ζώδιό σου για όλο το μήνα, που προσπαθεί να διώξει τις ανασφάλειες που σου προκαλούν όλες αυτές οι αλλαγές μέσα σου. Που θα σου δώσει την ευκαιρία να δείξεις στους άλλους ότι εκτός από μία φιλόδοξη και ακούραστη μηχανή επίτευξης στόχων και φιλοδοξιών, είσαι ένας άνθρωπος δυνατός με χιούμορ και σεξουαλικότητα, με διάθεση να μοιραστεί και ανάγκη να δεθεί με κάποιον άλλον. Φυσικά και συμπεριφέρεσαι ρεαλιστικά ακόμα και στις σχέσεις σου με τους άλλους. Κάποιοι θα το έλεγαν ψυχρότητα να βλέπεις, να νιώθεις, να αγγίζεις, να απολαμβάνεις, να σχετίζεσαι, αλλά παράλληλα να κρίνεις και να υπολογίζεις κάθε άνθρωπο και το μέλλον σου μαζί του, προκειμένου να προστατέψεις τον εαυτό σου από άλλη μία πληγή, αφού ακόμα δεν έχει επουλωθεί η προηγούμενη. Εμείς το λέμε ωριμότητα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αν υπάρχει μια εποχή που πρέπει να αποδείξεις ότι η αυτονομία και η ανεξαρτησία είναι το παν για εσένα, δεν θα μπορούσες να διαλέξεις καλύτερο μήνα/μαραθώνιο αντοχών από αυτόν. Ο Νοέμβριος δείχνει από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του καθώς ο ανάδρομος Ερμής και ο Κρόνος δέχονται την επιρροή μιας Ηλιακής έκλειψης (3/11) που θα θυμάσαι αρκετά χρόνια αργότερα ως την αφετηρία μιας νέας φάσης της ζωής σου. Μέσα από ένα στρόβιλο αντικειμενικών (οικονομικών) δυσκολιών, ψυχολογικών αναχωμάτων από γονείς και ανωτέρους σου και προσωπικών προσδοκιών που αναιρούνται με ρυθμούς πολυβόλου όπλου, καλείσαι να ανταποκριθείς σε ένα από τα παρακάτω σενάρια: (1) να αλλάξεις επαγγελματικό περιβάλλον ή αντικείμενο ή θέση εργασίας χωρίς δισταγμό και συναισθηματισμούς, (2) να φέρεις στα άκρα οικογενειακές σχέσεις που λειτουργούν σαν τοξικές αναθυμιάσεις στο οξυγόνο ελευθερίας που αποζητάς ή και (3) να αποποιηθείς το ρόλο του σωτήρα σε μια συντροφική σχέση που μοιάζει περισσότερο με κάτεργο παρά με υπόσχεση ευτυχίας. Παράλληλα με το Δία ανάδρομο (7/11) στο μέρος του ωροσκόπιου σου που μιλά για σωματικές αντοχές και ισορροπίες, ξεκινά μια εποχή που η σχέση με το σώμα σου πρέπει να περάσει σε επόμενο επίπεδο και οι εξαρτήσεις, οι κραιπάλες αλλά και οι απροσεξίες πληρώνονται. Φως στον ορίζοντα; Φυσικά και υπάρχει! Από τη μια πλευρά ο Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία από τις 10/11 οπότε μπορείς να είσαι σίγουρος πως όσα λες, υποστηρίζεις και σκέφτεσαι φτάνουν στα αυτιά ανωτέρων και γονέων οι οποίο γίνονται για πρώτη φορά μετά από καιρό σύμμαχοι σου. Όσο για τον Άρη στον 8ο οίκο σου όλο το μήνα, κάθε φορά που φτάνεις στα όρια των αντοχών και της υπομονής σου λειτουργεί σαν ένεση αδρεναλίνης που σε κρατά όρθιο για να δώσεις τις μάχες σου. Και για το τέλος μια ερώτηση: μπορείς επιτέλους να κάνεις τη μετάβαση από το σεξ σαν δραστηριότητα στο σεξ σαν δεσμό με τον/την Άλλο/η; Αν τα καταφέρεις, θα έχεις κάνει και τη μετάβαση από τον έρωτα σαν επιθυμία ηδονής, στον έρωτα σαν ουσία ζωής. Κι αυτό είναι το αληθινό στοίχημα Υδροχόε.

ΙΧΘΥΕΣ
Έρωτας; Ναι! Βέβαια! Φυσικά! Αυτή είναι η πυρηνική επιθυμία κάθε Ιχθύ αυτή την εποχή – και εκείνου/ης που πιστεύει με το πάθος σταυροφόρου ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει το Άλλο του/της μισό που ζει και αναπνέει περιμένοντας τον/την, εκείνου/ης που μπορεί εν δυνάμει να ερωτευθεί με δέκα χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους και αποζητά αντίστοιχο αριθμό ανθρώπων για να μοιραστεί τον αισθησιακό εαυτού του/της αλλά και εκείνου/ης που πολεμά με νύχια και με δόντια να κρατήσει ζωντανή μια σχέση κόντρα στις αντιξοότητες της καθημερινής ζωής. Όμως με τον Άρη να παραμένει όλο το μήνα στον οίκο που συμβολίζει τον τρόπο που σχετίζεσαι και τι μοιράζεσαι με τον/την Άλλο/η και το Δία να γυρίζει ανάδρομος (7/11) στον οίκο που συμβολίζει την γνήσια έκφραση του ερωτικού χαρακτήρα σου, η παραπάνω επιθυμία μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε φυλακή και οι φλόγες του πάθους να δώσουν τη θέση τους στις στάχτες των υψηλών προσδοκιών. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι ή μάλλον πιο ρεαλιστικοί… Οι υγιείς, ζωντανές, καυτές σχέσεις φέρνουν τους ανθρώπους και σε δύσκολη θέση. Εμπεριέχουν μέσα τους το σπόρο της έντασης, του θυμού και της ανασφάλειας. Εμπλέκουν και τους δύο σε ένα παιχνίδι αμφιβολίας και προκαλούν ζήλιες και πάθη. Και όλα τα παραπάνω είναι εξίσου «Έρωτας» όσο και οι ρομαντικές βόλτες κάτω από το φεγγάρι και οι βραδιές καυτού σεξ μπροστά από ένα τζάκι με τη θερμοκρασία έξω να πέφτει κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Το ερώτημα που σου θέτει λοιπόν το δίδυμο Άρη και ανάδρομου Δία είναι το εξής απλό: αντέχεις και τις πιο βίαιες, τεταμένες και συγκρουσιακές πτυχές του Έρωτα; Αντέχεις να μην προσαρμόζεσαι (υποχωρείς!) κάθε φορά που η χημεία γίνεται εκρηκτική αλλά να πατά πόδι και να λες όσα πραγματικά αισθάνεσαι; Αν ναι, τότε η Ηλιακή έκλειψη (3/11) και η επιστροφή του Ερμή σε ορθή πορεία (10/11) σημαίνουν την αρχή μιας εποχή που ο πλήρης Έρωτας γίνεται φιλοσοφία ζωής σου και ταυτόχρονα η είσοδος της Αφροδίτης στον 11ο ηλιακό σου οίκο (5/11) φέρνει μέσα από το φιλικό σου κύκλο ένα/μια νέο/α σύντροφο που θα ζήσετε μαζί τη μεταμόρφωση σου. Αν όχι, τότε θα αγκαλιάσεις ακόμη πιο σφιχτά κι με εμμονή τη φαντασίωση του ιδανικού έρωτα και θα σε κυριεύσουν δαιμονιώδεις τάσεις φυγής. Χρειάζεσαι άραγε την αστρολόγο σου να σου θυμίζει ότι αν έχεις ένα πρόβλημα θα το κουβαλάς μαζί σου σε όποιο σημείο της γης κι αν βρίσκεσαι; I hope not…

 

πηή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply