Τι λένε τα ζώδια για τον Μάϊο;

ΚΡΙΟΣ

Σαν Κριός, όταν είσαι καλός, είσαι πολύ καλός. Όταν όμως γίνεσαι κακός, είσαι ακόμη καλύτερος. Όμως όταν καταφέρνεις να ερμηνεύεις εξίσου πετυχημένα και τους δύο ρόλους (όπως συμβαίνει αυτή την εποχή), τότε τα πυροτεχνήματα κι οι βόμβες εκρήγνυνται ταυτόχρονα, κι όποιος/α βρίσκεται κοντά σου ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σκοινί: είτε θα γίνει θύμα της οργής σου, είτε ευνοούμενος/η της δαιμονιώδους διάθεσης σου. Από την άλλη πλευρά, θυμάσαι τι συμβαίνει κάθε φορά που αποφασίζεις να εκμηδενίσεις την απόσταση που χωρίζει τη σκέψη από τη δράση; Πως είπες; Ξέχασες; Γι’ αυτό είναι εδώ ο αστρολόγος σου! Ας κάνουμε μια επανάληψη των συμπεριφορών που θα σε γλυτώσουν από την κυκλοθυμία και την αυτοτιμωρία. 1) Αν θες να κόψεις μερικές κοινωνικές επαφές, κάνε το χωρίς τυμπανοκρουσίες – η αδιαφορία είναι το όπλο σου τώρα και όχι ο τσαμπουκάς. 2) Αν χρειάζεσαι περισσότερο ελεύθερο χρόνο, θυμήσου πως ο εχθρός σου είναι πάντα η επαγγελματική σου περσόνα που θέλει να είναι πάντα πρώτος/η, καλύτερος/η, ανώτερος/η από όλους. 3) Αν θες έξαψη στην ερωτική σου ζωή, αυτή δεν μπορεί να προκύψει ενώ βρίσκεσαι σε μια σταθερή σχέση.

Υ.Γ: Διευκρίνιση για την συμβουλή αριθμός 3: Ότι η έξαψη δεν έρχεται μέσα από μια σταθερή σχέση δεν σημαίνει πως ένα κομμάτι του εαυτό σου δεν έχει θανατηφόρα ανάγκη από συναισθηματική σταθερότητα. Διχάζεσαι Κριέ. Διχάζεσαι…

ΤΑΥΡΟΣ
Αν οι Ταύροι φημίζονται για ένα προσόν στη προσωπική τους ζωή, αυτό είναι πως γνωρίζουν ακριβώς τι ΔΕΝ θέλουν. Έτσι, μ’ αυτό τον εγγενή μηχανισμό επιλογής ή απόρριψης καταφέρνεις να κρατάς τη διάθεση για πειραματισμούς και τολμηρές αποφάσεις μόνο για καταστάσεις και πρόσωπα που ΔΕΝ έχεις δοκιμάσει ήδη. Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει συνήθως… Γιατί αυτές οι μέρες έρχονται με ένα τόσο υπερβατικό συναίσθημα αβεβαιότητας, που αμφιβάλλεις για τα πάντα: από το αν βρίσκεσαι στο σωστό λεωφορείο μέχρι το αν το κρεβάτι που ξυπνάς το πρωί είναι το ίδιο μ’ αυτό που ξάπλωσες το προηγούμενο βράδυ. Φυσικά αν μιλάμε για κάτι τόσο απλό όσο η επιβίβαση σε λάθος λεωφορείο, τότε θα τη βγάλεις μάλλον με μόνο μικροκαθυστερήσεις και νεύρα. Αν όμως αμφιβάλεις για το που διανυκτερεύεις ή ποιον/α έχεις να ανάγκη να βρίσκεται κοντά σου ή για τις αποφάσεις στη προσωπική σου ζωή, τότε μιλάμε για ολικό μπλακ άουτ. Ένας Ιχθύς θα σου έλεγε ότι, αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, φρόντισε να το απολαύσεις – κάτι που θα απαιτούσε να καταργήσεις τις συναισθηματικές σου άμυνες και να απολαύσεις τη στιγμή χωρίς να σε νοιάζει το μέλλον. Όμως όποιος/α έχει καεί απ’ το χυλό, φυσάει και το γιαούρτι, σωστά;.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γνωρίζεις τη παροιμία που λένε για τον τροχό και πως τελικά, κάποια στιγμή, γυρίζει; Πολύ διδακτική παροιμία μεν, αλλά από την άλλη κανένας δεν σου διαβάζει τα ψιλά γράμματα. Τι λένε αυτά; Τις περισσότερες φορές, αυτή η αντιστροφή έρχεται σε χρόνο και τόπο που δεν τον περιμένεις και με ένα τρόπο που ποτέ δεν είσαι προετοιμασμένος/η για αυτά που θα αντιμετωπίσεις. Πάρε για παράδειγμα αυτή την περίοδο. Ο κοινωνικός σου περίγυρος μοιάζει να ζωντανεύει, να κινείται με μεγαλύτερες ταχύτητες, να παίρνει ρίσκα και μάλιστα να σε πιέζει να ακολουθήσεις αυτούς τους ρυθμούς. Κι εσύ; Εσύ πλέον προχωράς με προσοχή, σύνεση και χωρίς να ενθουσιάζεσαι πέραν κάποιων ορίων. Να λοιπόν η πλήρης αντιστροφή του τροχού: ο κόσμος συμπεριφέρεται όπως θα έπρεπε να συμπεριφέρεσαι εσύ κι εσύ όπως συμπεριφερόταν ο κοινωνικός σου περίγυρος εδώ και χρόνια. Ακόμη κι έτσι, να μην ξεχνάς το εξής: ακόμη κι αν κινείσαι με προσοχή και αργοπορία που συναγωνίζεται και Ταύρο (έλα μη φωνάζεις, μια παρομοίωση ήταν!), το σημαντικό για την ώρα είναι ότι προχωράς επαγγελματικά και παραμένεις περιζήτητος/η κοινωνικά. Οπότε προσπάθησε να μην αγχώνεσαι με αρνητικές σκέψεις και εκμεταλλεύσου όσες ευκαιρίες μπορείς, δεδομένων των συνθηκών.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Αν είχες την δυνατότητα θα έπαιρνες ένα αυτοκίνητο (ή τρένο ή αεροπλάνο…) την αμέσως επόμενη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές και θα πήγαινες διακοπές για τον επόμενο μήνα, χωρίς να ενημερώσεις κανένα και δίχως να αφήσεις ούτε ένα στοιχείο για το που κατευθύνεσαι. Bad news! Όχι μόνο δεν μπορείς να κάνεις πράξη αυτή σου τη φαντασίωση, αλλά οι απαιτήσεις στη καριέρα σου εκτινάσσονται ως το Άλφα του Κενταύρου κι εσύ δεν πρέπει να μείνει πίσω στο κυνήγι της καταξίωσης ούτε μισό μέτρο. Ακριβώς αυτή η πίεση που αισθάνεσαι βγάζει στην επιφάνεια πολλά ταλέντα τα οποία, είτε πίστευες πως δεν διαθέτεις (όπως πρωτότυπες ιδέες, μαχητική διάθεση, ύψωμα του τόνου της φωνής σου όπου απαιτείται, αντοχές μαραθωνοδρόμου), είτε είχες ξεχάσει πως διαθέτεις (όπως γοητεία, διπλωματία και ανταγωνιστικό πνεύμα). Ουδέν κακό, αμιγές καλού δε λένε; Ε, αν το δεις έτσι έχεις πολλές ελπίδες στο τέλος του μήνα να είσαι στην πρώτη θέση της κούρσας και να προηγείσαι με άνεση! Α, και κάτι ακόμη! Όσο δείχνεις το πιο δυναμικό σου πρόσωπο στον εργασιακό σου χώρο, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να τραβήξεις πάνω σου και άφθονα ερωτικά βλέμματα

ΛΕΩΝ

Αν και (άγνωστο γιατί συμβαίνει) συχνά συμβιβάζεσαι με το ρόλο του γάτου/της γάτας και περιορίζεις μόνος/η σου το χώρο που κινείσαι αλλά και την επιθετικότητα σου, εμφανίζονται χρονικές περίοδοι, όπως αυτή που διανύουμε, όπου θυμάσαι πως τα αιλουροειδή είναι αρπακτικά και άγρια θηρία. Φυσικά, πολλοί/ες γύρω σου (ειδικά μερικοί/ες συνάδελφοι σου) θα δεχθούν ένα ισχυρό σοκ από τη νέα σου εικόνα, όμως καλά θα κάνουν να σωπάσουν και να υποταχθούν, αν δεν θέλουν να γίνουν θηράματα σου. Όσο για το κυνήγι του έρωτα, αν ανήκεις στους/στις ελεύθερες του ζωδίου σου πεδίον δόξης λαμπρό ανοίγεται μπροστά σου, αρκεί να μην καταπλακώσεις κάθε ενδιαφερόμενο με φαντασιώσεις κοινού μέλλοντος και υψηλών προσδοκιών από το πρώτο ραντεβού. Αν πάλι ανήκεις στους/στις δεσμευμένες του ζωδίου, αν δεν αναλάβεις τώρα πρωτοβουλία να ανανεώσεις τη σχέση σου, δεν θα συμβεί ποτέ, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Υ.Γ: Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή του χρόνου για ταξίδια, εξόδους, νέες δραστηριότητες, ανανέωση του κοινωνικού σου κύκλου! Μην παραμένεις εσώκλειστος/η σε ένα γραφείο ή ένα δωμάτιο. Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθαίνουν από την ανία τους!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Υπάρχει ένα αστρολογικό ρητό που λέει πως ένας/μια Παρθένος, αν φτάσει στο σημείο να οπλοφορεί, τότε είναι σίγουρο πως θα σκοτώσει. Φυσικά αυτό είναι μια μεταφορά. Αυτό που εννοεί το ρητό είναι ότι οι Παρθένοι δεν επιτίθενται παρά μόνο όταν είναι βέβαιοι/ες πως θα κατατροπώσουν αυτόν/η που βρίσκεται απέναντι τους. Κι αυτή την εποχή, για να είμαστε ειλικρινείς, η λίστα των εχθρών σου έχει μεγαλώσει: πρώην σύντροφοι ή φίλοι/ες που ζητούν εκδίκηση ή εκβιάζουν την προσοχή σου, συνάδελφοι που επιβουλεύονται τη θέση σου και περιμένουν το πρώτο σου στραβοπάτημα για να ελευθερώσουν το δηλητήριο τους, προϊστάμενοι που αισθάνονται την καρέκλα τους να τρίζει εξαιτίας της ποιότητας της δουλειάς σου ή των πληροφοριών που κατέχεις, τράπεζες ή συγγενείς που σε έχουν δανείσει χρήματα… Όχου, αρκετά με το τι θέλουν ή μπορούν να σου προξενήσουν οι άλλοι! Το θέμα μας είσαι εσύ! Κι εσύ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δειλιάσεις να πατήσεις τη σκανδάλη όπου απαιτείται ούτε να παρασυρθείς από τις φοβίες σου. Οι εποχές που μπορούσες να καταπιέζεις τη δυναμική σου πέρασαν ανεπιστρεπτί.

ΖΥΓΟΣ
Από τη μια πλευρά γίνεται ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι που συναναστρέφεσαι καθημερινά δεν έχουν ιδέα τι λένε, τι θέλουν από τη ζωή τους και τι ζητάνε από εσένα. Από τον/την σύντροφο σου (αν διαθέτεις) μέχρι τον/την κολλητό/ή σου και από τους συναδέλφους σου μέχρι τον περιπτερά της γειτονιάς, όλοι συμπεριφέρονται με μια τόσο απροσδόκητη αστάθεια που δεν ξέρεις αν θες να χαμογελάς, να συζητήσεις μαζί τους ή να τους ρίξεις μερικές μπουνιές στο πρόσωπο για να συνέλθουν από την αποχαύνωση που βρίσκονται. Από την άλλη πλευρά, όταν η κοινωνική σου ζωή αποκτά τόση ποικιλία, όπως πρόκειται να συμβεί αυτή την περίοδο, αισθάνεσαι πιο ζωντανός/ή από ποτέ και ο αστρολόγος σου τολμά να πει πως μάλλον απολαμβάνεις όλο αυτό το πανηγύρι των αντιθέσεων! Μόνο πρόσεξε τα ακόλουθα: 1) Ανάμεσα σε ένα καυγά και την συμφιλίωση δεν πρέπει να μεσολαβεί διάστημα μεγαλύτερο της μιας ώρας. Ειδικά αν αυτός/η που καυγαδίζεις είναι οικείο σου πρόσωπο 2) Στον φανατισμό και την επιθετικότητα δεν απαντάς με το ίδιο νόμισμα – η αδιαφορία πονάει περισσότερο και η επιρροή διαρκεί περισσότερο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μόνο ένας/μια Σκορπιός θα μπορούσε να ενθουσιάζεται από την περίεργή μίξη στρες, ασταθών ωραρίων, έξαψης, νέων επαγγελματικών στόχων και ραγδαίων ανακατατάξεων στην καθημερινή ρουτίνα που επικρατούν τελευταία. Ναι, το μόνο που δεν πρόκειται να συμβεί αυτή την εποχή είναι να βαρεθείς. Αντίθετα μπορείς να περιμένεις ξεκαθαρίσματα με συναδέλφους σου (γίνεται πλέον ξεκάθαρο ποιοι/ες είναι φίλοι/ες και ποιοι/ες εχθροί σου) και τις μάχες να διαδέχονται τη διπλωματία στο χώρο εργασίας σου. Αλλά, εξίσου πιθανόν είναι να προκύψουν απροσδόκητα νέες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες επαγγελματικές προτάσεις (ειδικά για τους/τις γεννημένους/ες του πρώτου δεκαημέρου). Σ’ αυτή την περίπτωση η προοπτική του «Όχι» δεν υπάρχει – θα ακολουθήσεις το μονοπάτι που ανοίγεται κι όπου σε βγάλει. Όσο για την ερωτική σου ζωή, όσο πιο γρήγορα καταλάβεις πως αυτή την περίοδο αυτό που έχει σημασία είναι η ικανοποίηση του σώματος και των αισθήσεων κι όχι οι σοβαρές συζητήσεις για το μέλλον και τα συναισθηματικά εχέγγυα, τόσο πιο πλήρης (και κυρίως χωρίς σκοτούρες!) θα κυκλοφορείς ανάμεσα μας.

Υ.Γ: Αν βρίσκεσαι σε σχέση, το στοίχημα είναι να προσαρμοστεί ο/η σύντροφος σου στους νέους στόχους σου. Για να δούμε πως θα πάει αυτό…

ΤΟΞΟΤΗΣ
Αυτές τις μέρες γίνεται όλο και πιο εύκολο να ξεχωρίσεις ένα/μια Τοξότη. Ναι, είναι αυτός/ή που χαμογελά πονηρά στο δρόμο, που ντύνεται με ανάλαφρα ρούχα, που προχωρά με ένα τόσο αέρινο περπάτημα, που δεν ξέρεις αν στ’ αλήθεια πατά στην γη ή ίπταται μερικά εκατοστά. Συνεπώς θα πρέπει να έχει τάσεις αυτοκαταστροφής αν επιτρέψεις να σου τσαλαπατήσουν τη διάθεση αυτή την περίοδο. Εντάξει, εντάξει, μη φωνάζεις! Προφανώς και δεν έγινε ξαφνικά η ζωή σου χολιγουντιανή σαπουνόπερα. Η αλήθεια είναι πως οι σαμποτέρ της χαράς σου βρίσκονται άφθονοι εκεί έξω και παραμονεύουν σε κάθε γωνία. Όμως το ζήτημα είναι, εσύ τι είσαι διατεθειμένος/η να κάνεις για να τους αποτρέψεις. Αν η απάντηση σου είναι κάτι του στυλ «Θα τους αποκεφαλίσω!» ή «Θα τους στείλω στον αγύριστο!» τότε το έχεις πιάσει το νόημα. Α, και τώρα που ερωτεύεσαι τόσο συχνά όσο αναπνέεις, πρόσεχε μην μπλέξεις σε παράλληλες ιστορίες και αποτρόπαια ξαφνικούς έρωτες. Να θυμάσαι πως οι άλλοι/ες πάντα το κάνουν μεγαλύτερο ζήτημα όταν πληγώνονται με αποτέλεσμα να σε φθείρουν περισσότερο. Α, και κάτι τελευταίο! Μετά το σεξ δεν υπάρχει πια φιλία. Λυπάμαι…

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Λένε πως οι Αιγόκεροι, δείχνουν εξωτερικά σαν παγόβουνα και από μέσα βράζουν σαν ηφαίστεια. Αν αυτή η φράση ίσχυε μια φορά στο παρελθόν, τότε αυτή την περίοδο ισχύει επί χίλια. Πιο συγκεκριμένα: οι πιέσεις και οι ευθύνες στο χώρο εργασίας σου δεν επιτρέπουν να σχηματιστεί ούτε μια ζάρα στο πρόσωπο της επαγγελματικής σου περσόνα. Οφείλεις να αποδεικνύεις καθημερινά πως μπορείς διαχειριστείς την πίεση που δημιουργούν οι αποφάσεις σου και οι συνέπειες τους. Την ίδια στιγμή όμως, και μια νέα πραγματικότητα σφυρηλατείτε εντός σου… Σ’ αυτή, γίνεσαι ολοένα και περισσότερο αντιδραστικός/ή, απαιτείς την ελευθερία να σκέφτεσαι και να πράττεις χωρίς τις πιέσεις συγγενών σου ή τις απόψεις του/της συντρόφου σου κι αποζητάς πρωτίστως ερωτική ικανοποίηση και μια πιο επιθετική στάση ζωής. Όσο αισθάνεσαι αυτές τις αλλαγές να συμβαίνουν μέσα σου, δεν μπορείς παρά να νιώθεις πως πλησιάζει η μέρα που θα ξεσπάσεις σα θύελλα σ’ όποιον/α κι ότι σε καταδυναστεύει ως τώρα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτές τις μέρες αισθάνεσαι τα νεύρα σου τεντωμένα, ο ύπνος σου είναι πιο ανήσυχος και οι σκέψεις σου μοιάζουν με εκτροχιασμένα τρένα που βρίσκονται συνεχώς σε τροχιές σύγκρουσης. Κι όμως, οι περισσότεροι/ες Υδροχόοι δεν δείχνουν να δυσαρεστούνται ιδιαίτερα, παρότι όλα τα παραπάνω λειτουργούν σαν εμπόδια στην ρουτίνα τους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή επιτέλους αισθάνεσαι το μυαλό σου να ξεκολλάει από τον αέναα ανακυκλούμενο αρνητικό τρόπο σκέψης και αντίληψης της πραγματικότητας, που σε είχε παγιδεύσει στην αρπάγη του εδώ και καιρό. Συμπεριφορές φίλων και συγγενών που μέχρι πρόσφατα τις πέρναγες στο ντούκου τώρα αποτελούν αιτίες πολέμου. Εργασιακές ευθύνες που φορτωνόσουν με την πίστη ιερομάρτυρα («Γιατί πρέπει να…», «Γιατί αν δεν το κάνεις εσύ ποιος θα ενδιαφερθεί…») τώρα τις τινάζεις σαν ενοχλητικά σκουπιδάκια από πάνω σου. Υδροχόε, η επιστροφή στην πραγματική σου ταυτότητα έχει δρομολογηθεί…

Υ.Γ: Κάθε ένδειξη ευαισθησίας και γκρίνιας σου από τους οικείους σου σού προξενεί αναφυλαξία και εκρήξεις θυμού; Ναι, γίνεσαι πάλι ο/η Υδροχόος που όλοι αγαπήσαμε…

ΙΧΘΥΕΣ
Θα έλεγε κανείς ότι η μεταμόρφωση που βιώνεις αυτή την περίοδο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η τρυφερή, υποχωρητική και ευαίσθητη προσωπικότητα σου έχει πέσει για ύπνο και στη θέση της, έρχεται στην επιφάνεια η πιο εγωιστική, δυναμική, κτητική, συναισθηματικά και υλικά αδηφάγος εκδοχή του εαυτού σου. Αυτές τις μέρες όχι μόνο αξιώνεις απαιτήσεις και δεν ανέχεσαι να σου αντιστέκονται, αλλά αν περνά από το χέρι σου, θα πολεμήσεις μέχρι τελικής πτώσης όποιον/α διαφωνεί μαζί σου – ή οι γύρω σου είναι με το μέρος σου, ή παύουν να ανήκουν στο κύκλο σου! Από τη μια πλευρά, αυτές οι αντιδράσεις σου, όσο ακραίες κι αν φαντάζουν, είναι εκδήλωση ψυχικής και συναισθηματικής υγείας. Από την άλλη πλευρά, ο κίνδυνος να εθιστείς στο νέο σου καλούπι είναι πολύ μεγάλος και, αν αυτό συμβεί, μπορεί να σημάνει το τέλος μερικών πολύ σημαντικών σχέσεων στη ζωή σου. Συνεπώς, πριν εξωθήσεις στα άκρα οποιαδήποτε διαφωνία σκέψου πόσα είσαι διατεθειμένος/η να θυσιάσεις. Α, και για να τελειώνει το παραμύθι με τη ρετσινιά του/της προσαρμοστικού/ής Ιχθύ που προσπαθούν να σου κολλήσουν επανέλαβε είκοσι φορές μπροστά στον καθρέφτη κάθε πρωί: Επαγγελματική προοπτική χωρίς οικονομική εξασφάλιση, δεν υπάρχει!

πηγή: Stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply