Τι λένε τα ζώδια για τον Ιούνιο ;

ΚΡΙΟΣ
Η αλήθεια είναι ότι το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους σε ωθεί να γίνεσαι όλο και καλύτερος/η, να μη μένεις στάσιμος/η και να εξελίσσεσαι διαρκώς. Από την άλλη, όμως, ξέρεις τι λένε οι Αγγλοσάξονες; Comparison is the thief of joy (Η σύγκριση σου στερεί τις απολαύσεις). Όλη αυτή η εμμονή για την αλλαγή και την απόκτηση αυτών που δεν έχεις αλλά έχει ο διπλανός σου, μήπως μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ψυχαναγκασμό; Πόσες φορές έχεις σκεφτεί ότι αυτή η διαρκής κίνηση δεν σου επιτρέπει να απολαύσεις το ταξίδι και να χαλαρώσεις (Ναι, ακόμη κι εσύ…) σαν άνθρωπος; Με τον Ερμή στον 4ο οίκο σου και την Αφροδίτη ανάδρομη στον 3ο (μέχρι τις 26/6), επικοινωνία, σπουδές, ταξίδια, φίλοι και συγγενείς, σε μπερδεύουν αλλά και σε εξιτάρουν ταυτόχρονα! Ταυτόχρονα, το πρώτο τετράγωνο Πλούτωνα-Ουρανού σου ζητάει να συμβιβάσεις την προσωπική σου ελευθερία με κοινωνικά σου πρέπει (που όλοι ξέρουμε πόσο ασφυκτικά μπορούν να γίνουν, ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους που προσπαθούν διαχρονικά να σου το παίξουν εξουσία). Το καλοκαίρι μόλις ξεκινάει Κριέ. Πρόσεξε μην κάψεις όλη τη «βενζίνη» από τώρα…

Και να μην ξεχάσω επίσης…

4/6 Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη: Μήπως είναι καιρός να φανείς αντάξιος/α του ονόματός σου; Δηλαδή, να τολμήσεις, να ρισκάρεις, και να αφήσεις πίσω σου επιλογές που δεν βγάζουν πουθενά (και εδώ εννοώ επιλογές ζωής, όχι τι θα φορέσει φέτος το καλοκαίρι!). Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεσαι έναν καινούργιο στόχο/όραμα. Όμως η ζωή δεν παίζει σε πολλά ταμπλό, δεν σου ανοίγει όλες τις πόρτες για να διαλέξεις. Θα πρέπει να κλείσεις μία πίσω σου, για να ανοίξεις μία άλλη. Εδώ σε θέλω.
12/6 Είσοδος Δία στους Διδύμους: Ξεκινάει μια περίοδος ενός χρόνου όπου μέχρι και οι πολεμοχαρείς Κριοί θα αποκτήσουν ένα παραπάνω touch πνευματικότητας. Όχι, μη φοβάσαι, δεν θα μετατραπείς σε βουδιστή μοναχό, αλλά θα έχεις πολλές ευκαιρίες να γνωρίσεις έναν άλλο κόσμο, μεγαλύτερο και πιο ενδιαφέροντα από αυτόν που ήξερες.
19/6 Νέα Σελήνη στους Διδύμους : Ο νέος σεληνιακός μήνας υπόσχεται ποικιλία, γνωριμίες, ταξίδια και επαφές. Αυτό είναι το καλό νέο. Το κακό είναι ότι πάνω στον ενθουσιασμό σου ενδέχεται να πεις ή να κάνεις πράγματα που δεν πρέπει. Ή δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα τους. Μη θεωρείς δεδομένο ότι έχουν όλοι τη δική σου ενέργεια και δυναμική…
25/6 Ορθή πορεία Κρόνου στο Ζυγό: Το διάλειμμα για διαφημίσεις τελείωσε. Ο κριτής περιμένει τις τελικές σου απαντήσεις: Μαζί ή χωριστά; Όλα ή τίποτα; Για πάντα ή ποτέ; Δυστυχώς, σε αυτή την τελευταία στροφή που πρέπει να πάρεις μέσα στις σχέσεις σου, δεν χωρούν σολομώντειες λύσεις. Η απόφαση είναι μία και ξεκάθαρη. Και είναι όλη δική σου.

ΤΑΥΡΟΣ
Με την κυβερνήτη του ζωδίου σου (Αφροδίτη) ακόμα ανάδρομη (μέχρι τις 26/6) το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις. Όχι με τους άλλους. Με τον εαυτό σου. Να τα πείτε όλα όμως. Ποιος επιλέγει, ποιος κρίνει, ποιος χάνει, ποιος κερδίζει; Όλα αυτά που έχεις αποφασίσει είναι αυτά που σου αξίζουν ή κάποιος άλλος σε ορίζει και νιώθεις ότι καταπιέζεις το δυναμικό σου και τις ικανότητές σου; Τα χρήματα που βγάζεις είναι από ταλέντα που έχεις αξιοποιήσει σωστά ή θα μπορούσες να κερδίζεις περισσότερα αν δεν σε περιόριζαν οι ανασφάλειες σου;  Κάτι μέσα σου σού λέει ότι εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που θα σε βοηθήσουν να στηριχτείς όχι επάνω τους, αλλά στα πόδια σου. Και, ναι, αυτός ο μήνας μπορεί να σε φέρει κοντά σε έναν από αυτούς. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τον ξεχωρίσεις μέσα στο πλήθος. Πότε είπαμε ήταν η τελευταία φορά που σήκωσες το βλέμμα σου για να παρατηρήσεις τη συμπεριφορά των γύρω σου;

Και να μην ξεχάσω επίσης…
4/6 Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη: Σε όποιον χρωστάς, ήρθε η ώρα να ξοφλήσεις. Αν σου έχει δώσει αγάπη, θα πρέπει να την εκτιμήσεις. Αν σου έχει δώσει ένταση, θα πρέπει να τη λήξεις. Αν σου έχει δώσει χρήματα, θα πρέπει να τα επιστρέψεις. Αν δεν έχεις δώσει τίποτα, τώρα θα πρέπει να πληρώσεις και για τους δύο. Δίκαιο, δεν νομίζεις;
12/6 Είσοδος Δία στους Διδύμους: Καλύτερες (οικονομικά) μέρες έρχονται. Είτε βρίσκεις μία καινούργια απασχόληση, είτε ο εργοδότης σου πιστεύει ότι αξίζεις κάποια επιπλέον προνόμια είτε απλώς αποφασίζεις ότι σου ταιριάζει το στυλ του ελεύθερου επαγγελματία που έχει δουλειές από δω κι από κει, ένα είναι το ζητούμενο: από τον ενθουσιασμό σου, πρόσεξε μην χάσεις τα διπλά απ’ όσα κέρδισες στο μισό χρόνο απ’ όσο χρειάστηκε για να τα βγάλεις.
19/6 Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Από τη μία μεριά ο εαυτός σου. Από την άλλη η οικονομική σου ασφάλεια. Και στη μέση τα ταλέντα σου, οι αξίες σου, οι δυνάμεις σου. Το ερώτημα είναι το εξής: το φουσκωμένο εγώ σου σε «χρησιμοποιεί» προκειμένου να ικανοποιεί τις καταναλωτικές του ορέξεις ή αντίθετα, «εκμεταλλεύεσαι» τα οικονομικά σου αποθέματα προκειμένου να εξελιχθείς, να γνωρίσεις, να ανθίσεις; Τώρα θα δούμε…
25/6 Ορθή πορεία Κρόνου στο Ζυγό: Η αστρολόγος σου υποθέτει ότι μέσα στο προηγούμενο πεντάμηνο συνειδητοποίησες τα όρια που διαχωρίζουν την δική σου ευθύνη από των άλλων και τώρα είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις ώριμα την εργασιακή σου καθημερινότητα, αλλά και την υγεία σου. Υποθέτει και ελπίζει, μάλλον…

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ήταν απαραίτητη ιεροτελεστία όταν κάποιος επισκεπτόταν το ναό της θεάς Αφροδίτης (και των άλλων θεών, φυσικά, αλλά δεν είναι του παρόντος…) προκειμένου να ζητήσει κάτι, να κάνει μία θυσία για να καλοπιάσει την θεά των απολαύσεων. Με την Αφροδίτη ανάδρομη στο ζώδιό σου (μέχρι τις 26/6) πρέπει κι εσύ να αναρωτηθείς τι θυσίες έχεις κάνει ή πρέπει να κάνεις για να φέρεις μία ισορροπία στις σχέσεις σου. Βέβαια η επιλογή να κινείσαι με τακτ και ευγένεια όταν όλοι γύρω σου συμπεριφέρονται με φοβερή ωμότητα και ψυχρότητα, δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Αντιθέτως, μοιάζει λίγο σαν ακροβατικό νούμερο σε τσίρκο, όπου όλοι περιμένουν χαιρέκακα τη στιγμή που ο ακροβάτης θα πέσει στο κενό. Με τον Άρη στην Παρθένο είσαι ακόμα σε θέση να λειτουργήσεις με βάση τη λογική και το δίκαιο, ειδικά μέσα στις στενές σου σχέσεις, και να μην παρασυρθείς από το λυγμό που ανεβαίνει πότε πότε στο λαιμό μαζί με τη σκέψη: «Μα, καλά, δεν αξίζω κι εγώ μία θυσία;..»

Και να μην ξεχάσω επίσης…

4/6 Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη: Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, έχεις τη δύναμη να ορίσεις εσύ τι τροπή θα πάρουν οι σχέσεις σου. Το επόμενο διάστημα φέρνει μαζί του μία δυναμική που θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίζεις μέσα σου αν μπορείς να μείνεις με έναν σύντροφο ή όχι, αν μπορείς να στηριχτείς σε ένα συνεργάτη ή όχι, και τελικά αν έχει φτάσει η ώρα όπου πρέπει να κλειδώσεις πίσω σου μία πόρτα (ή και περισσότερες – αν πάρεις φόρα δεν σταματάς…).
12/6 Είσοδος Δία στους Διδύμους: Άσκηση. Πάρε τις λέξεις και μετάτρεψε τις σε φράσεις: τύχη, επέκταση, αισιοδοξία, ενθουσιασμός, σχέδια, σχέσεις, γνωριμίες, σπουδές, ταξίδια, ευκαιρίες, ανάπτυξη, παρόρμηση, ρίσκο, υπερεκτίμηση, περιπέτεια. Ή αλλιώς, Δίας στον 1ο οίκο. Για έναν ολόκληρο χρόνο.
19/6 Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Να συνειδητοποιήσεις τις αδυναμίες σου αποτελεί απόδειξη ωριμότητας. Σου δίνεται έτσι η ευκαιρία να βελτιώσεις κάποια σημεία και να γίνεις ακόμα καλύτερος/η. Ναι, αυτός ο μήνας σου δίνει τη δυνατότητα να εκφραστείς ελεύθερα και να αναγνωριστείς γι’ αυτό. Με τόσο δυνατά φώτα πάνω στη σκηνή, δεν θέλεις να φανεί καμία ατέλεια, γι’ αυτό μελέτησε κάθε κίνησή σου προσεκτικά και σίγουρα όχι βιαστικά.
25/6 Ορθή πορεία Κρόνου στο Ζυγό: Εκείνο το βλέμμα που σε κοίταζε κάποτε με λατρεία είναι το ίδιο με εκείνο που τώρα σε κρίνει, σε προστατεύει, σε δασκαλεύει, σε προσγειώνει; Τι κάνεις όταν η ανεμελιά στις σχέσεις, στις φιλίες και στην εργασία δίνει τη θέση της στα όρια, τα «πρέπει», τα «μη» και τους κανόνες; Με την ανάδρομη πορεία του Κρόνου τέθηκαν αυτά τα ερωτήματα. Με την ορθή πορεία του θα απαντηθούν. Υπομονή.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Συναισθηματική ένταση, δράμα και εσωστρέφεια δεν είναι άγνωστες λέξεις για έναν/μια Καρκίνο. Πόσο όμως μπορεί κανείς να αντέξει όταν με την Αφροδίτη να συνεχίζει ανάδρομη μέχρι τις 26/6 νιώθεις ότι δίνεις περισσότερα από όσα παίρνεις και ότι συναντάς συνεχώς μπροστά σου κακομαθημένα παιδάκια που νοιάζονται μόνο για τη δική τους ασφάλεια; Η λύση μπορεί να δοθεί από τον Ουρανό στον πιο φανερό σου ηλιακό οίκο (τον 10ο δηλαδή). Σκληρή μεν, αλλά βοηθάει να ξεφύγεις λίγο από όλη αυτή την συναισθηματική δίνη που σε ρουφάει όλο και πιο πολύ: Να αποδεχθείς το γεγονός ότι πρέπει να αφήσεις πίσω σου κάποιους ανθρώπους. Όχι γιατί δεν νοιάζεσαι γι’ αυτούς. Αλλά επειδή εκείνοι δεν νοιάζονται το ίδιο με σένα. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε χαλαρώσει. Ειδικά αν δεν φερθείς άτσαλα.

Και να μην ξεχάσω επίσης…

4/6 Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη: Από τη μια θέλεις να μείνεις μόνος/η σου και να διαλογιστείς/ηρεμήσεις/ δημιουργήσεις και την ίδια στιγμή θέλεις να αναμειχθείς μέσα στο πλήθος και να φανείς χρήσιμος/η. Καταλαβαίνεις πως από μόνο του αυτό είναι μία αντίφαση και μεγάλος περιορισμός, και προς τις δύο κατευθύνσεις. Δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις και τα δύο. Μπορείς όμως να αποδεχθείς ότι η ανθρώπινη φύση είναι ατελής και κάνει λάθη πολλές φορές. Ότι μπορείς μέχρι ενός σημείου να βοηθήσεις τους άλλους. Ότι είσαι άνθρωπος με αδυναμίες και ανάγκες. Και ότι όσο πιέζεις την ψυχή τόσο αντιδράει το σώμα.
12/6 Είσοδος Δία στους Διδύμους: Για κάποιον περίεργο, απροσδιόριστο και παράξενο λόγο πιστεύεις ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Ναι, μπορεί να περάσεις από τις Συμπληγάδες, αλλά, γιατί νιώθεις σίγουρος/η ότι θα τη γλιτώσεις με μερικές ασήμαντες αμυχές; Η διαίσθησή σου μιλάει σωστά και καλά θα κάνεις να την ακούς για τον επόμενο ένα χρόνο. Αυτή ξέρει τι σου λέει. Εσύ ξέρεις να τη μεταφράζεις σωστά;
19/6 Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Μία ευκαιρία να προσφέρεις ένα κομμάτι από τον πληθωρικό εαυτό σου σε αυτούς που σε χρειάζονται. Γιατί τι να την κάνεις την καλοσύνη, την αγάπη και την προστατευτικότητα, αν δεν μπορείς να την χαρίσεις απλόχερα σε κάποιον άλλο; Και τι θα κερδίσεις εσύ; Θα νιώσεις λίγο πιο σίγουρος/η για τον εαυτό σου. Λίγο πιο περήφανος/η που είσαι Άνθρωπος.
25/6 Ορθή πορεία Κρόνου στο Ζυγό:  Οι οικογενειακές υποχρεώσεις είναι αυτές που σε κάνουν τόσο ψυχρό και ορθολογιστή ή η φάση αρνητισμού και μοναχικότητας που περνάς κάνει τα προβλήματα να φαντάζουν ακόμα μεγαλύτερα; Με άλλα λόγια, η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

ΛΕΩΝ
Με τον Ερμή να περνάει μέσα από τρεις οίκους για να καταλήξει στον 1ο και με το Δία και τον Ουρανό να επηρεάζει τα μελλοντικά σου οράματα, η τρέλα γίνεται ευφυΐα και η περιπέτεια όνειρο ζωής. Θα μπορούσες μάλιστα να κινηθείς μακριά από τα όρια της βαρεμάρας με κατεύθυνση τα σύνορα της εξαλλοσύνης, αν δεν είχες την Αφροδίτη ανάδρομη (μέχρι τις 26/6) να σου θυμίζει πόσο πιο ανασφαλής γίνεσαι όταν κινείσαι εκτός σχεδίου και όταν αφήνεσαι στους άλλους να σε καθοδηγήσουν. Ναι, σίγουρα αισθάνεσαι καλύτερα όταν οι άλλοι μαντεύουν τις επιθυμίες σου χωρίς να χρειαστεί να εμπλακείς σε επικοινωνιακά τρικ και ελιγμούς. Ήρθε η ώρα όμως να πάρεις μία γεύση και από αυτό.

Και να μην ξεχάσω επίσης…

4/6 Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη: Ποια άλλη ευχαρίστηση μπορεί να έχει ένας/μια Λέων όταν του/της αφαιρούν το αγαπημένο του/της παιχνίδι, τη πηγή της δημιουργικότητάς του/της, τη διασκέδαση και την ανεμελιά του/της και το αντικείμενο του έρωτά του/της; Ο χρόνος που χρειάζεται για να απαντήσεις και οι στιγμές αμηχανίας που θα νιώσεις, σε κάνουν για λίγο να νιώσεις ότι δεν είσαι και τόσο μοναδικός/η. Επ’ ουδενί μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις κάτι τέτοιο!
12/6 Είσοδος Δία στους Διδύμους: Η μετριότητα ήταν πάντοτε εχθρός σου. Τώρα μάλιστα που η διάθεσή σου για ρίσκο ανεβαίνει, δεν περιμένεις τίποτα λιγότερο από grande γνωριμίες με υψηλούς στόχους και μεγάλα οράματα. Ναι, αυτός ο χρόνος για τα επαγγελματικά σου θα είναι big and beautiful.
19/6 Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Νιώθεις τόσο γεμάτος/η όταν, κυνηγώντας τα προσωπικά σου όνειρα, καταφέρνεις και στηρίζεις και άλλους ανθρώπους γύρω σου, γνωστούς, φίλους, οικείους, όπου ο ένας μεταφέρει αυτό το αισιόδοξο μήνυμα στον άλλο και δημιουργείται μία αλυσίδα αλληλοβοήθειας. Κάτι σαν να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Τέλειο.
25/6 Ορθή πορεία Κρόνου στο Ζυγό: Οι φιλικές και οικογενειακές σχέσεις στηρίζονται κυρίως στην επικοινωνία. Τι γίνεται όμως όταν από τη μία πνίγεσαι από την στενή αυτή αλληλεπίδραση και την άλλη νιώθεις άδειος/α από ιδέες, έμπνευση και παρέα; Από δω και πέρα θα είναι στο χέρι σου να διοχετεύσεις την πνευματική σου ενέργεια σε ό,τι εσύ θεωρείς σημαντικό και άξιο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η μαγεία σε έναν/μια Παρθένο βρίσκεται όταν καταφέρνει να αντικαταστήσει το φόβο για το άγνωστο με την περιέργεια, κι έτσι από πολυμήχανος/η γίνεται τετραπέρατος/η. Με τον Άρη στο ζώδιό σου για ακόμα έναν μήνα αποφασίζεις να ρισκάρεις και να δώσεις στον εαυτό σου άλλη μία ευκαιρία να κάνει τις ιδέες πράξη και να χρησιμοποιήσει την εποικοδομητική κριτική προς όφελός του. Ναι, μπορείς να γίνεις ακόμα πιο δυνατός/η, πιο γρήγορος/η, πιο αποτελεσματικός/η. Αυτό σημαίνει ότι γίνεσαι και λίγο παραπάνω εγωιστής/εγωίστρια και αλαζόνας; Μπορείς να το πεις κι έτσι! Μπορείς όμως να πεις και το άλλο! Πως αυξάνεις τη δυναμική της προσωπικότητας σου τόσο ώστε να μπορέσεις να σταθείς στα πόδια σου και να δώσεις στους άλλους από το περίσσευμα και όχι από το απόθεμα σου. Είναι βασική η διαφορά.

Και να μην ξεχάσω επίσης…

4/6 Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη: Τα σημάδια που οι άλλοι άφησαν κατά καιρούς στην ψυχή σου έχουν γίνει ουλές οι οποίες σου θυμίζουν κάθε λίγο όμορφες στιγμές που τέλειωσαν άδοξα. Τι θα έλεγες αν απομακρυνόσουν από ό,τι σε κρατάει στο παρελθόν και τολμούσες μία ακόμα αλλαγή; Και όταν λέμε αλλαγή εννοούμε αλλαγή: σπίτι, τηλέφωνο, επαφές, δουλειά, πόλη.
12/6 Είσοδος Δία στους Διδύμους: Ακόμα κι αν δεν ετοιμάσεις βαλίτσες για άλλο προορισμό, κι αν δεν παντρευτείς, κι αν δεν αποκτήσεις απογόνους, ένας επόμενος ολόκληρος χρόνος σε περιμένει για να ανοίξεις τα φτερά σου και να ζήσεις τη μεγάλη ζωή που ονειρευόσουν. «Με συγχωρείτε, αλλά απουσιάζω. Αφήστε το μήνυμά σας μετά το χαρακτηριστικό ήχο».
19/6 Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Που είναι το κακό στο να παλεύεις για απτές αποδείξεις του πόσο αποτελεσματικός/η και άξιος/α είσαι στη δουλειά και τις υποχρεώσεις σου; Που είναι το κακό στο να ζητάς καλύτερη μεταχείριση, υψηλότερη αμοιβή, ποιοτικότερη εργασία και πιο εποικοδομητικές σχέσεις; Αν το αξίζεις, πρέπει να το πάρεις. Elementary, my dear Watson που θα έλεγε και ο Σέρλοκ…
25/6 Ορθή πορεία Κρόνου στο Ζυγό: Η ζωή είναι γεμάτη αντιφάσεις. Από τη μία να δείχνεις ότι διανύεις τις χρυσές σου μέρες και από την άλλη μέσα σου να νιώθεις πιο στάσιμος/η κι από βράχος. Τι μπορεί να γεφυρώσει το κενό; Η ικανότητά σου να συμβιβάζεσαι με λιγότερα, ενώ παράλληλα δεν χαραμίζεις ούτε μισό από τα ταλέντα σου.

ΖΥΓΟΣ
Με τον Ερμή να διανύει τρεις οίκους κομβικούς για το επαγγελματικό σου μέλλον είναι εξαιρετικά πιθανό να εμπλακείς σε συναλλαγές, διαπραγματεύσεις, γνωριμίες, συζητήσεις και επαφές που θα αλλάξουν το σκηνικό της καριέρας σου, και αν μη τι άλλο θα το κάνουν λιγότερο βαρετό. Οφείλεις όμως να είσαι διπλά προσεκτικός/η: Πρώτον, γιατί με ανάδρομη Αφροδίτη (μέχρι τις 26/6) μπορεί να προτρέξεις και να εμπιστευτείς ανθρώπους που δεν είναι και οι πλέον κατάλληλοι για συνεργάτες ή σχέσεις. Και δεύτερον, γιατί με τον Άρη ακόμα στον 12 οίκο σου, δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τις πραγματικές προθέσεις των ανθρώπων που σε περιστοιχίζουν. Πολλά που σε αφορούν γίνονται και λέγονται πίσω από την πλάτη σου και για το λόγο αυτό θα πρέπει να κρατήσεις όσο περισσότερο μπορείς διπλωματική στάση και τα χαρτιά σου κλειστά μέχρι να σιγουρευτείς για τις επόμενες κινήσεις των άλλων. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι η παραμονή σου για αρκετό διάστημα μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό συνιστά πόλεμο νεύρων που είναι πολύ πιθανό να ταράξει για λίγο την ψυχική και σωματική σου υγεία. Αυτό εννοείται.

Και να μην ξεχάσω επίσης…

4/6 Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη: Όταν οι ιδέες δεν μπορούν να γίνουν λόγια, όταν η κίνηση σου φαίνεται αδράνεια και οι γνώσεις σου ανεπαρκείς, τότε μάλλον πρέπει να δώσεις περισσότερο χώρο και χρόνο στον εαυτό σου για να βρει αυτό που πραγματικά θέλει. Τα βιαστικά λόγια, οι παρορμητικές αποφάσεις, οι νέες ιδέες και οι μετακινήσεις χωρίς σχεδιασμό μπαίνουν στη λίστα με τα DONT’S.
12/6 Είσοδος Δία στους Διδύμους: Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έρχεται τώρα να γίνει σοφία. Ναι, είσαι σε θέση να αποτελέσεις έμπνευση για τους άλλους με τις επιλογές σου και φυσικά να μπεις μέσα σε ένα κύκλο δραστηριοτήτων που σε βοηθούν να εξελιχθείς επαγγελματικά, ακαδημαϊκά αλλά και προσωπικά. Ταξίδεψε, σπούδασε, μάθε, ζήσε.
19/6 Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Είναι ιδέα σου ή είναι αλήθεια αυτή η αίσθηση που έχεις ότι πλέον υπάρχει ένα πρόγραμμα, μία δομή, ένα σχέδιο στη ζωή σου; Σαν κάτι να έγινε και όλα να πήραν ένα νόημα, το νόημα που αναζητούσες εδώ και καιρό. Ε, τώρα δεν έχεις δικαιολογίες για να παραμένεις στάσιμος/η. Οργάνωσε τα επόμενα βήματα!
25/6 Ορθή πορεία Κρόνου στο Ζυγό: Στην τελική ευθεία για τον τερματισμό. Η διετία που σε βασάνισε, σε δοκίμασε, σε κλόνισε αλλά και σε ωρίμασε ζητάει τώρα πια μία τελευταία επιβεβαίωση των επιλογών που έκανες το προηγούμενο διάστημα. Αν κατάφερες να ξεπεράσεις τους δαίμονές σου, τότε αυτό θα είναι piece of cake.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η συνεχιζόμενη ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης (μέχρι τις 26/6), που σε κάνει περισσότερο επιφυλακτικό/η και συγκρατημένο/η στις συναισθηματικές σου εκδηλώσεις δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό, ειδικά όταν μιλάμε για ένα/μια Σκορπιό, που είναι σε διαρκή ετοιμότητα για δράμα. Ακόμα κι αν σε τραβάει κάποιου είδους ενέργεια προς ανθρώπους του κοντινού σου περιβάλλοντος που στο παρελθόν απέρριπτες με κλειστά μάτια, δέξου το σαν πρόκληση για συγχώνευση, όχι για πόλεμο. Είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρίας να σταματήσεις για λίγο να κάνεις ερωτήσεις και να ελέγχεις το πώς αποκρίνονται οι άλλοι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι αφεθείς και απλά να νιώσεις μέσα σου τις απαντήσεις. Είναι σίγουρο ότι τις ξέρεις πριν καν στις δώσουν οι άλλοι.

Και να μην ξεχάσω επίσης…

4/6 Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη: Αν κάποιος αμφισβητήσει τις αξίες σου και τις ικανότητές σου, αυτό θα πρέπει να σε προβληματίσει. Είναι κάποιος που πραγματικά σε νοιάζεται; Κι αν ναι, μήπως εσύ δεν προβάλλεις όσο πρέπει την προσωπική σου αξία; Η μήπως σπαταλάς χρήμα και χρόνο στο να εστιάζεις σε λάθος πράγματα;…
12/6 Είσοδος Δία στους Διδύμους: Για έναν ολόκληρο χρόνο, οι σχέσεις και οι συνεργασίες έχουν την τιμητική τους. Άνθρωποι που σε βοηθούν να εδραιωθείς επαγγελματικά, να στηριχτείς επάνω τους οικονομικά, να ‘πλουτίσεις’ συναισθηματικά. Άνθρωποι που μετατρέπουν για λίγο τη ζωή σου από ταινία μυστηρίου σε ρομαντική κομεντί.
19/6 Νέα Σελήνη στους Διδύμους: (συνέχεια από το προηγούμενο) Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Το ότι θα υπάρχουν γύρω σου καλοπροαίρετοι και αισιόδοξοι άνθρωποι για να σε στηρίξουν δε σημαίνει ότι πρέπει να τους πατήσεις τον κάλο και να τους εκμεταλλευτείς. Είτε μιλάμε για καινούργια πιστωτική κάρτα είτε για καινούργια σχέση, έχουν και τα δύο τα όριά τους.
25/6 Ορθή πορεία Κρόνου στο Ζυγό: Όλοι αυτοί οι περιορισμοί που μπαίνουν στο δρόμο σου συνεχώς έχουν σκοπό να σε εμποδίσουν από το να κάνεις μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς και να παίρνεις οριστικές αποφάσεις. Η λογική σε κοντράρει σθεναρά, αλλά είναι για καλό σκοπό. Μην προτρέξεις, γιατί θα πέσεις. Είναι ώρα για περισυλλογή, όχι για δράση.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Με τον Άρη στο πιο φανερό σημείο του ωροσκοπίου σου για λίγο καιρό ακόμα έχεις στα χέρια σου τη δύναμη να ορίσεις εσύ το πώς θα εξελιχθεί ή θα τελειώσει κάθε κεφάλαιο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη ζωή σου. Έχεις το κουράγιο και την ενέργεια να πεις «όχι» όπου είναι απαραίτητο, αλλά και τη θέληση να πεις «ναι» σε συνεργασίες που θέλεις να συνεχίσουν. Και στις δύο περιπτώσεις το ατού σου είναι ότι μπορείς να λειτουργήσεις απερίσπαστος/η και ούτε να παρασυρθείς από τον ενθουσιασμό των γύρω σου, αλλά ούτε και να πτοηθείς από τις κακόβουλες αντιδράσεις κάποιων. Με την Αφροδίτη ακόμα ανάδρομη (μέχρι τις 26/6), η αίσθηση του ανικανοποίητου που νιώθεις μέσα στις σχέσεις σου μοιάζει σαν να σε κρατάει για λίγο στον πάγκο απ’ όπου παρακολουθείς τις κινήσεις των υπόλοιπων παικτών. Όταν νιώσεις έτοιμος/η, θα μπεις στο παιχνίδι πιο δυνατός/η από πριν.

Και να μην ξεχάσω επίσης…

4/6 Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη: Όταν μία σεληνιακή έκλειψη λαμβάνει χώρα στο ζώδιό σου, είναι σοφό από μέρους σου να αντισταθείς όσο περισσότερο μπορείς στα λόγια και τις ανάγκες των άλλων. Είτε αυτοί κινούνται με πιο γρήγορους ρυθμούς από σένα, οπότε σε πιέζουν να προσαρμοστείς, είτε αντιλαμβάνεστε απλώς με διαφορετικό τρόπο τη μεταξύ σας σχέση. Και στις δύο περιπτώσεις, μία στάση, ένα διάλειμμα, λίγη απόσταση, είναι μία προσωρινή λύση.
12/6 Είσοδος Δία στους Διδύμους: Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα του να σταματήσεις να ανησυχείς για τον επόμενο χρόνο, αφού οι άνθρωποι που θα αποτελέσουν τις νέες σχέσεις και τις συνεργασίες σου είναι γεμάτοι σχέδια, αισιοδοξία και οράματα για μέλλον και υπόσχονται να μείνουν δίπλα σου για όσο τους χρειαστείς; Συναρπαστικό…?
19/6 Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Ο ρυθμός με τον οποίο από δω και πέρα θα ανοίγεις καινούργιες πόρτες, θα εντοπίζεις τους ανθρώπους που σου ταιριάζουν (για οποιοδήποτε λόγο) και θα ξεκινάς νέες σχέσεις, γνωριμίες και συνεργασίες, θα θυμίζει κάτι από γραμμή παραγωγής σε εργοστάσιο. Φρόντισε μόνο να φορτίζεις συχνά τις μπαταρίες σου.
25/6 Ορθή πορεία Κρόνου στο Ζυγό: Στις τελικές εξετάσεις των μαθητών, αν κάποιος δεν λάβει την βαθμολογία που νόμιζε ή αν κοπεί, μπορεί να ζητήσει αναβαθμολόγηση. Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του Κρόνου ήταν η δική σου ευκαιρία να αναβαθμολογήσεις τους φίλους σου, αλλά και να κρίνεις τα λάθη που εσύ έχεις κάνει μέσα στη σχέση σας. Μήπως τελικά δεν είναι θέμα χημείας, αλλά θέμα κοινών στόχων;

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ένα ήσυχο πρωινό με καφέ και εφημερίδα, μία ξένοιαστη κουβέντα με τους/τις κολλητούς/ες σου, μία τρυφερή οικογενειακή στιγμή. Εικόνες που θα τις αναπολήσεις και θα τις επιθυμήσεις αρκετές φορές στο επόμενο διάστημα, καθώς οι υποχρεώσεις και τα άγχη σε πνίγουν. Όμως, ακόμα κι αν η Αφροδίτη με την ανάδρομη πορεία της προσπαθεί να σου αποσπάσει την προσοχή με θέματα εργασιακής φύσης και καθημερινής ρουτίνας, η ενέργειά σου απορροφάται όλη από το τέλος του μήνα και μετά όταν λαμβάνει χώρα το πρώτο (από τα επτά) τετράγωνα Πλούτωνα – Ουρανού. Είναι εκείνο το σημείο όπου οι προσωπικές σου επιθυμίες συγκρούονται με εκείνες των πιο στενών σου σχέσεων και όπου κάθε απόφαση που πρέπει να ληφθεί θα πάρει μαζί της κι ένα κομμάτι από την καρδιά σου. Μην ανησυχείς, έχεις άλλες έξι ζωές…

Και να μην ξεχάσω επίσης…

4/6 Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη: Πόσο απέχουν τα όνειρά σου από την πραγματικότητα; Πόσο μακριά ή κοντά βρίσκεσαι στους στόχους σου; Όσες δυνάμεις κι αν σε τραβούν να κλειστείς στον εαυτό σου, μην πέσεις στην παγίδα και αρχίσεις να αυτομαστιγώνεσαι (πάλι). Τα εμπόδια που βλέπεις και οι ανασφάλειες που υψώνονται σου υπενθυμίζουν απλώς πόσο πολύ θέλεις να πετύχεις, αλλά ταυτόχρονα και ότι δεν πρέπει να αποκαλύψεις τα σχέδιά σου, αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος γι’ αυτά.
12/6 Είσοδος Δία στους Διδύμους: Αν ευχήθηκες να είχες περισσότερη δουλειά και δραστηριότητες που θα σε κάνουν να νιώθεις χρήσιμος/η, παραγωγικός/η και σημαντικός/η, αυτή η χρονιά είναι η χρονιά σου. Μην σε ακούσω να γκρινιάζεις πάλι.
19/6 Νέα Σελήνη στους Διδύμους: (συνέχεια από το προηγούμενο) Όπλο σου για να πετύχεις και να αποδόσεις στο βαθμό που θέλεις, για να διεκπεραιώσεις σημαντικές υποθέσεις και να κερδίσεις το θαυμασμό και το σεβασμό των συναδέλφων σου είναι η ισορροπία μυαλού και σώματος. Όχι στις κρίσεις πανικού, όχι στο άγχος για ήσσονος σημασίας θέματα. Ναι στα συχνά διαλείμματα από την καθημερινότητα, ναι στον υγιεινό/ ποιοτικό τρόπο ζωής.
25/6 Ορθή πορεία Κρόνου στο Ζυγό: Η ανάδρομη πορεία του Κρόνου από το 10ο οίκο σου έθεσε σημαντικά ερωτήματα ως προς τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς σου στόχους. Ακόμα κι αν δεν έλυσες τις οποιεσδήποτε αμφιβολίες μέσα σου, ελπίζω τουλάχιστον να κατέληξες σε μία βεβαιότητα: το μοτίβο ‘σκληρή δουλειά και ανταπόδοση’ ξεπερνά κάθε αυθεντία και κάθε κρίση στη ζωή σου και στο τέλος σε δικαιώνει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τίποτα μεγάλο και σπουδαίο δεν αποκτήθηκε ποτέ με τον εύκολο τρόπο κι εσύ ξέρεις πολύ καλά πόσο κόπο, δύναμη και αντοχή χρειάστηκε για να κρατήσεις ό,τι μοιραζόσουν με τους άλλους, ακόμα κι όταν αυτοί είχαν λυγίσει υπό το βάρος των καταστάσεων. Το αν άξιζε η προσπάθεια θα φανεί λίγο παρακάτω, αλλά σίγουρα άξιζε να δεχτείς την πρόκληση, να κλείσεις ό,τι ανοιχτούς λογαριασμούς είχες και να μάθεις να χειρίζεσαι καταστάσεις όπου έχεις την ευθύνη όχι μόνο του εαυτού σου αλλά και σημαντικών άλλων προσώπων. Τώρα η νέα πρόκληση εμφανίζεται με το πρώτο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, η οποία φέρει ένα καινούργιο project μαζί της: να μάθεις να συντονίζεις τα πιο κρυφά σου θέλω (κρυφά γιατί ακόμη κι εσύ δεν αισθάνεσαι αρκετά άνετα μαζί τους για να τα παραδεχτείς), τον πραγματικό σου εαυτό με τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις σου. Όσο πιο διαφορετικά είναι αυτά μεταξύ τους, τόσο μεγαλύτερη η σύγκρουση.

Και να μην ξεχάσω επίσης…

4/6 Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη: Η ορμή με την οποία θέλεις να νιώσεις μέρος μίας ομάδας, μίας παρέας, ενός κοινού στόχου είναι ευθέως ανάλογη της απόστασης και του κενού που παίρνεις ως απάντηση σε αυτή. Wild is the wind, λοιπόν.
12/6 Είσοδος Δία στους Διδύμους: Το να εκλογικεύεις κάθε συναίσθημα και να μετατρέπεις κάθε σοβαρή εργασία (στην καλύτερη) σε χόμπι ή (στην χειρότερη) σε αγγαρεία επιπέδου απέχθειας, είναι για σένα δεύτερη φύση. Τι γίνεται όμως τώρα που για τους επόμενους δώδεκα μήνες όλα γύρω σου μοιάζουν με παιχνίδι και σου δίνεται η δυνατότητα να διασκεδάσεις, να ρισκάρεις, να ερωτευτείς; Για να δούμε πόσο καιρό θα αντέξει τώρα ο ενθουσιασμός σου.
19/6 Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Κάθε παιδιάστικη επιθυμία, κάθε ανάγκη για αυθορμητισμό και έρωτα, κάθε δημιουργική διάθεση βρίσκει τώρα γόνιμο έδαφος. Προσοχή όμως η γραμμή που σε χωρίζει από το υπερβολικό ρίσκο και τον κίνδυνο είναι πολύ λεπτή.
25/6 Ορθή πορεία Κρόνου στο Ζυγό: Το διάστημα του ανάδρομου Κρόνου έφερε στην επιφάνεια πολλά ερωτήματα σχετικά με την ετοιμότητα σου και ανασφάλειες σχετικά με τις γνώσεις και την εμπειρία σου. Ελπίζω να πρόσθεσες χρήσιμες δεξιότητες στο βιογραφικό σου και να αφαίρεσες περιττούς στόχους από την ατζέντα σου. Τώρα είναι ο καιρός να τα εφαρμόσεις.

ΙΧΘΥΕΣ
Ο μήνας ξεκινάει με κινητικότητα: ο Ερμής φέρνει πολλές συζητήσεις με παλιά αλλά και νέα πρόσωπα που δίνουν ένα τόνο δροσιάς στη ζωή σου… Συνεχίζεται με προβληματισμό: με ανάδρομη Αφροδίτη οι σχέσεις σου δοκιμάζονται και η εσωτερική σου ασφάλεια αναζητά νέο στήριγμα…. Και τελειώνει με ένα δίλημμα: το πρώτο τετράγωνο (από τα εφτά) Πλούτωνα-Ουρανού που σε καλεί να λύσεις τη σύγκρουση μεταξύ της ανάγκης σου να εξαρτάσαι από άλλους ανθρώπους και να τους στηρίζεις και από την άλλη της επιθυμίας σου να νιώσεις ελεύθερος/η και αυτάρκης. Συμπέρασμα: ως άνθρωπος των άκρων, απέφυγε τις αποφάσεις όταν είσαι θυμωμένος/η και τις υποσχέσεις όταν είσαι χαρούμενος/η.

Και να μην ξεχάσω επίσης…

4/6 Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη: Το να πάρεις αποφάσεις που αφορούν αποκλειστικά εσένα είναι θέμα βατό, παραδέξου το. Όμως, οι αποφάσεις εκείνες που αφορούν αλλαγές στο επαγγελματικό και οικογενειακό σκηνικό, όπου παρασέρνεις και άλλους ανθρώπους μαζί σου με τις επιλογές σου, είναι ολίγον τι πιο βαριές. Χειρίσου τις τουλάχιστον με τακτ, προκειμένου να έχεις τις λιγότερες δυνατές παράπλευρες απώλειες.
12/6 Είσοδος Δία στους Διδύμους: Με τον Δία στον οίκο των πιο στενών σου σχέσεων, της οικογένειας και του σπιτιού, ας ελπίσουμε σε ένα χρόνο από τώρα να μην εύχεσαι να είχες ξεκινήσεις τις αλλαγές στη ζωή σου από σήμερα. Ιχθύ, ο χρόνος δεν είναι άπειρος.
19/6 Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Οι οικογενειακοί δεσμοί σε τραβάνε προς νέα δεδομένα ή εσύ δίνεις ευκαιρίες στις σχέσεις σου για αλλαγή μέσα στο προσωπικό σας σύστημα; Και όταν λέμε για αλλαγές, εννοούμε οτιδήποτε αφορά το σπίτι, ως οίκημα, ως τόπο κατοικίας, αλλά και σχέσεις με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις σαν στο σπίτι σου όταν είσαι μαζί τους.
25/6 Ορθή πορεία Κρόνου στο Ζυγό: Η ανάδρομη πορεία του Κρόνου έφερε αντιμέτωπους δύο ανθρώπους: αυτόν που βρίσκεται μέσα στο μυαλό σου και σε γεμίζει δυσπιστία, φόβο και ανασφάλειες για τη σχέση σου, και τον άλλο, τον πραγματικό, που έχεις κάθε μέρα μπροστά σου, είναι δίπλα σου και προσπαθεί να σου δείξει ότι όλα είναι δυνατά και μπορούν να ξεπεραστούν αν υπάρχει εμπιστοσύνη. Τώρα θα φανεί ποιος από τους δύο νίκησε.

 

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply