Τι λένε τα ζώδια για τον Απρίλιο ;

ΚΡΙΟΣ
Σαν Κριός αγαπάς τις αλλαγές, με μια παράμετρο όμως: να τις ορίζεις εσύ. Όταν εξαναγκάζεσαι ή υποχρεώνεσαι σε αλλαγές, γίνεσαι πεισματάρης/α, αντιδραστικός/ή και εξαγριωμένος/η. Γνωρίζοντας λοιπόν πως, στη δεδομένη συγκυρία, το σύμπαν δεν δίνει δεκάρα τσακιστή αν σ’ αρέσουν ή όχι οι αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στις στενές διαπροσωπικές σου σχέσεις και στην εξέλιξη της καριέρας σου, καλείσαι να ισορροπήσεις σε τεντωμένο σκοινί με τα τύμπανα να ηχούν στη διαπασών και την αγωνία του κοινού στο κατακόρυφο. Με απλά λόγια, μπορεί οι συμβιβασμοί μέσα στις σχέσεις με φίλους ή/και τον/την σύντροφο σου να σου κάθονται σαν αγκάθια στο λαιμό, όμως τις ανέχεσαι σθεναρά γιατί η εναλλακτική επιλογή που λέγεται «φυγή», περιλαμβάνει περισσότερες επιπλοκές από όσες μπορείς να αντέξεις αυτή τη στιγμή. Όσο για την καριέρα σου, για ακόμη μια φορά καλείσαι να βυθιστείς μέσα σου και να αναρωτηθείς αν εξακολουθείς να αγκιστρώνεσαι στην ίδια εργασία (ή το ίδιο επάγγελμα γενικότερα) επειδή σε γεμίζει ή μόνο γιατί τρέμεις το άγνωστό που ανοίγεται μπροστά σου.
Υ.Γ: Περιττό να αναφέρει κανείς πως ο ανάδρομος Ερμής στο ζώδιο σου (μέχρι και τις 23/4) είναι εγγύηση επικοινωνιακού μπλακάουτ.

ΤΑΥΡΟΣ
Απεχθάνεσαι τις μεταβατικές περιόδους. Αν ήταν στο χέρι σου, η μετάβαση από την μια δουλειά στην επόμενη, από το τέλος ενός έρωτας στον επόμενο, από μια απόφαση στα άμεσα αποτελέσματα της, θα γίνονταν αυτόματα και χωρίς χρονοτριβές. Κι όμως, να ‘σαι τώρα σε μια τέτοια περίοδο, να σκαρφίζεσαι άπειρα ενδεχόμενα και σχέδια που στερούνται ρεαλισμού και να σκάβεις βαθιά μέσα σου σε αναζήτηση της χαμένης σου αισιοδοξίας. Κι εκεί έξω τι γίνεται; Η πραγματική ζωή προχωρά αμείλικτη, οι εργασιακές υποχρεώσεις αυξάνονται κατακόρυφα κι ο έρωτας παραμένει εγκλωβισμένος σε παθιασμένα sms που αποτυγχάνουν να εκπληρώνουν όσα υπόσχονται. Προφανώς η καλύτερη συμβουλή θα ήταν να αφήσεις το σκάφος στον αυτόματο πιλότο και να βάλεις για νάνι τον control freak εαυτό σου. Αλλά ξέχασα. Εσύ δεν θες τίποτα να αφήνεται στην τύχη του… Μια τακτική που σε έχει κάνει πολύ ευτυχισμένο/η ως τώρα, σωστά;  Α, και κάνε μια χάρη στον αστρολόγο σου και τράβα χειρόφρενο στις θεωρίες συνωμοσίας μέχρι να τελειώσει ο ανάδρομος Ερμής (στις 23/4) αλλιώς θα δημιουργήσεις αδικαιολόγητα εστίες φωτιάς στις σχέσεις σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Μέχρι πρόσφατα δεν είχες κανένα πρόβλημα να δουλεύεις υπερωρίες και να αποδεικνύεις συνεχώς πως έχεις μεταμορφωθεί σε έναν/μια αποφασισμένο/η τεχνοκράτη που στοχεύει να ανέβει ως την κορυφή της σκάλας της κοινωνικής ιεραρχίας. Τώρα όμως το σκηνικό αλλάζει και οι ίδιες αποφάσεις γίνονται πιο πολύπλοκες. Από την μια πλευρά οι πειρασμοί εκεί έξω στον κόσμο αυξάνουν κατακόρυφα και ανακτάς, αφενός το κοκαλάκι της νυχτερίδας στις νέες γνωριμίες και αφετέρου την χαμένη σου ενέργεια για κραιπάλες κοινωνικότητας. Αυτό έχει σαν συνέπεια ένα κομμάτι του εαυτού σου να θέλει κολασμένα να βρίσκεται έξω από το γραφείο και απαιτεί ν’ αυξήσεις τις ώρες ελεύθερου χρόνου. Από την άλλη πλευρά, τώρα πιθανόν εμφανίζονται ακόμη περισσότερες επαγγελματικές ευθύνες αλλά και προκλήσεις να φτάσεις ακόμη πιο ψηλά απ’ όσο σχεδίαζες. Τι θα μετρήσει περισσότερο στο τέλος Δίδυμε; Η μεθυστική γοητεία της εξουσίας ή κοινωνική σου περσόνα;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
«Θεέ μου, πώς να προχωρήσω μπροστά όταν περιστοιχίζομαι από φαντάσματα του παρελθόντος;». Πολλοί/ές Καρκίνοι αυτές τις μέρες αρθρώνουν αυτή την ερώτηση/κραυγή, αγωνιώντας να δώσουν μια οριστική απάντηση. Για ποιο λόγο άραγε; Ίσως γιατί για πρώτη φορά δεν έχεις μόνο ένα δίλλημα να αντιμετωπίσεις, αλλά βρίσκεσαι τριχοτομημένος/η. Ένα κομμάτι του εαυτού σου σού λέει ξεκάθαρα ότι ποτέ, κανένας/καμιά, ακόμη και με τις ιδανικότερες συνθήκες, δεν θα σου υποσχεθεί πως θα μείνει δίπλα σου για να πολεμήσετε μαζί στο όνομα της αγάπης. Οπότε πρέπει να γίνεις πιο σκληρός/ή και αυτόνομος/η. Παράλληλα, ένα άλλο κομμάτι σου λαχταρά να επιβεβαιωθεί σεξουαλικά, να κυριαρχήσει στο άλλο φύλο και να προξενήσει πόνο, λαγνεία και λαχτάρα όπως ποτέ ξανά (με μια νότα εκδικητικής μανίας ίσως;). Και τέλος υπάρχει πάντα και η επαγγελματική σου εικόνα που διεκδικεί αυτές τις μέρες την απόλυτη προσοχή σου και σε καλεί να κλείσεις παρτίδες με το δύστροπο εργασιακό παρόν. Για να γυρίσουμε πίσω στην αρχή λοιπόν: έτοιμος/η ν’ αντιμετωπίσεις τα φαντάσματα;

ΛΕΩΝ
Πολλοί εκεί έξω σε ψέγουν πως δεν είσαι αρκετά υπομονετικός/ή. Πραγματικά πόσο λίγο σε γνωρίζουν… Ειδικά αυτή την περίοδο έχεις καταπιεί τόση υπομονή και έχεις επιδείξει τόση σιωπηρή εγκράτεια που σου φτάνει για την επόμενη δεκαετία! Αρχικά, ο τρόπος που σκέφτεσαι πήζει, μεταβάλλεται και ωριμάζει μέρα με την ημέρα. Την ίδια στιγμή έχεις τεντωμένες τις κοινωνικές σου κεραίες αναζητώντας εκεί έξω τα νέα πρόσωπα που θα μπορούν να καταλάβουν και να γοητευθούν από αυτόν τον νέο τρόπο σκέψης (αν έχουν να προσφέρουν και μια χρήσιμη άποψη ή μια συμβουλή να καταθέσουν όταν τους τις ζητήσεις, ακόμη καλύτερα). Τέλος, η έξαψη στην παρούσα εργασιακή σου θέση συνεχίζει να φθείρεται καθημερινά και νιώθεις πλέον έντονα πως, όσο μένεις στον ίδιο χώρο, κινδυνεύεις να κολλήσεις τη μολυσματική ασθένεια της μιζέριας και του συμβιβασμού. Που κολλάει λοιπόν η υπομονή για την οποία έγινε λόγος; Στο ότι δεν μπορείς ακόμη να κάνεις βήμα και να πάρεις οριστικές αποφάσεις. Συμπέρασμα: όποιος/α σε αποκαλέσει ξανά ανυπόμονη, απερίσκεπτη ή αντιδραστική, αξίζει να μια γροθιά στη μούρη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Σαν Παρθένος είσαι προγραμματισμένος/η να καταλαβαίνεις στο έπακρο όσα συμβαίνουν γύρω σου αρκεί να εκφράζονται (είτε με τη μορφή πράξεων, είτε σαν λόγια ή χειρονομίες). Όμως όταν καλείσαι να επικεντρωθείς σ’ όσα δεν φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού, τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Αυτή την εποχή οι περισσότερες προσωπικές και επαγγελματικές σου σχέσεις είναι γεμάτες μυστικά, κρυφές ατζέντες, παρασκήνιο και ανέκφραστες αλήθειες, είτε είσαι εσύ που δεν έχεις το θάρρος να μιλήσει ευθέως για ότι σε σκοτίζει, είτε είναι ο/η άλλος/η που στέκεται απέναντι σου. Κι ενώ το μυαλό σου δουλεύει υπερωρίες πλάθοντας (λιγότερο ή περισσότερο) φανταστικά σενάρια, η οικονομική σφαίρα της καθημερινότητας σου παίρνει φωτιά με αναπάντεχα έξοδα, καινούργια δεδομένα αλλά και εναλλακτικές ευκαιρίες για εισόδημα. Συμβουλή: ασχολήσου άμεσα με την υλική σφαίρα της ζωής και οι σχέσεις θα ξεκαθαρίσουν με τον δικό τους ρυθμό μεσοπρόθεσμα.
Υ.Γ: Αν βρίσκεσαι σε σχέση, με τον ανάδρομο Ερμή (μέχρι 23/4) να περιμένεις εντάσεις και διαφωνίες.

ΖΥΓΟΣ
Όσο κι αν διαδίδεις πως χρειάζεσαι άμεσα αλλαγές στην καριέρα σου, μάλλον το κάνεις για αντιπερισπασμό. Τα αληθινά προβλήματα κρύβονται αλλού, έτσι; Για αρχή, το αίτημα μιας σχέσης με προοπτική κι ενός/μιας συντρόφου που, ούτε θα αγκιστρώνεται από πάνω σου, ούτε θα θέλει «ελεύθερη σχέση» όμως, γίνεται πιο επιτακτικό από ποτέ. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει όμως πως θα αδιαφορείς για τα μηνύματα που ίδια η πραγματικότητα σού στέλνει. Μήνυμα πρώτο: οι άνθρωποι δεν είναι όλοι καλοπροαίρετοι κι εσύ πρέπει να δημιουργήσεις σθεναρές άμυνες αν θες να επιβιώσεις σ’ αυτό τον κυνικό κόσμο. Μήνυμα δεύτερο: Η ζήλια, το μίσος κι οι μάχες εξουσίας υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις και πρώτα από όλα στις οικογενειακές. Άρα μην δίνει συγχωροχάρτια σε συγγενείς που προσπαθούν να ελέγξουν τη ζωή σου με ψυχολογικούς εκβιασμούς, ακόμη κι αν είναι οι γονείς σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Αν δεν υπάρχει Θεός, θα ήταν το λιγότερο ανόητο να εφεύρουμε έναν μόνοι μας. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι περισσότεροι/ες Σκορπιοί που έχουν πλέον χάσει την πίστη τους στα θαύματα. Από την άλλη πλευρά όμως, θα παρατηρήσεις πως έχει αυξηθεί η πίστη στις ικανότητες σου και η ανάγκη σου για νέα επαγγελματικά ρίσκα. Ναι, τώρα θες να σοκάρεις τους πάντες με την προσαρμοστικότητα και τις αντοχές σου! Ως εδώ καλά, αλλά το ερώτημα είναι: ότι το θες σημαίνει ότι θα τα καταφέρεις κιόλας; Προφανώς κι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος ροδοπέταλα αφού, εκτός από την «καλοσύνη» των συναδέλφων σου, έχεις να αντιμετωπίσεις και τις δικές σου ανασφάλειες (βρίσκονται σε έξαρση) αλλά και τις σωματικές αντοχές, που αποδεικνύονται χαμηλότερες από τα συνηθισμένα standards σου. Με απλά λόγια: σχεδίαζε την στρατηγική με βάση τις ρεαλιστικές αντοχές σου και μην ανεβάζεις τον πήχη στα ουράνια. Όσο για το θέμα έρωτας, μπορείς να φτιάξεις αυτή την εποχή μερικές πολύ ενδιαφέρουσες φράσεις όπως: έρωτας και αμαρτία, έρωτας και μυστικά, έρωτας και ασυνεννοησία, έρωτας και παράνοια…

ΤΟΞΟΤΗΣ
Δεν νομίζεις ότι έχασες πολύτιμο χρόνο τόσους μήνες παίζοντας το καλό παιδί για να διατηρήσεις τις ισορροπίες στις φιλικές και επαγγελματικές σου σχέσεις; Δεν χρειάζεται να απαντήσεις. Ναι, πέρασε πολύς καιρός έτσι. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι σχέσεις αυτές μόνο χειρότερες γίνονταν και η καταπίεση που βίωνες όλο και μεγαλύτερη. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεσαι η ώρα των αλλαγών είναι εδώ. Πρόσεξε όμως! Αυτές οι απαραίτητες αλλαγές οφείλουν να είναι δικές σου αποφάσεις και να κινητοποιήσεις μόνος/η σου τους μηχανισμούς διάλυσης των νοσηρών κοινωνικών και επαγγελματικών επαφών! Γιατί, αν για ακόμη μια φορά τα περιμένεις όλα στο πιάτο, όχι μόνο δεν θα αλλάξει τίποτα στο σενάριο της καθημερινότητας σου, αλλά θα γίνεται όλο και χειρότερη η εκμετάλλευση και το άγχος που θα βιώνεις. Όσο για τα οικονομικά σου, η εξασφάλιση είναι εξίσου πιθανή όσο και η απώλεια αυτές τις μέρες, οπότε κινήσου με προσοχή και όχι ρίσκα ζωής ή θανάτου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Σε κανέναν δεν φαίνεται να αρέσει το σκληρό και κενό συναισθημάτων πρόσωπο σου τελευταία. Δεν μπορείς όμως να κάνεις πίσω. Από τη στιγμή που οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι αγκιστρώθηκαν από πάνω σου και θεώρησαν δεδομένο πως θα είσαι πάντα παρών/παρούσα για να τους προσφέρεις τον ουρανό με τ’ άστρα, δεν σου άφησαν άλλη επιλογή. Τώρα οι συναισθηματικοί δεσμοί κόβονται βίαια με όσους/ες εξαρτώνται από εσένα και παρότι αισθάνεσαι τον ίδιο πόνο (αν όχι μεγαλύτερο) με αυτούς/ες, ξέρεις πως το μονοπάτι σου από εδώ και στο εξής μιλάει για αυτονομία, ελευθερία και προοπτικές προσωπικής εξέλιξης. Το αίτημα προσωπικού χώρου και χρόνου (αν βρίσκεσαι σε σχέση/γάμο) ή η αλλαγή σπιτιού αποκτούν χαρακτήρα επείγοντος. Πάντως για να μην φανείς προκλητικός/η προς το σύμπαν, φρόντισε να πάρεις τις αποφάσεις που αφορούν αυτά τα ζητήματα μετά το πέρας του ανάδρομου Ερμή (στις 23/4).

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Είναι γεγονός πως τελευταία οι σκέψεις σου έχουν αποκτήσει τριπλάσιο βάρος και αισθάνεσαι πως σέρνεις όπου κι αν βρίσκεσαι, ένα τσουβάλι κοτρώνες μέσα στο κεφάλι σου. Αυτό που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητα σου είναι πως όχι μόνο δεν μιλάς σε κανέναν για τα άγχη σου, αλλά ανταποκρίνεσαι σ’ όλους μ’ αυτό το αφοπλιστικό σου χαμόγελο που ρίχνει στάχτη στα μάτια. Τι σου έχει μείνει λοιπόν; Μα να ασχολείσαι με την εργασιακή σου ρουτίνα με περίσσια εμμονή – κάτι που στην περίπτωση σου σημαίνει εξάντληση του σώματος, παράλογες διατροφικές συνήθειες και ταραγμένος ύπνος. Με άλλα λόγια τιμωρείς το σώμα σου γιατί δεν βγάζεις άκρη με ότι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι σου. Φυσικά και το καλύτερο θα ήταν να δραστηριοποιήσεις το σώμα σου (γυμναστική, γιόγκα, whatever…) και να δραπετεύεις όσο πιο συχνά γίνεται από την ρουτίνα με κοντινές εκδρομές. Το ερώτημα είναι, μπορείς; Όσο για το θέμα των σχέσεων, με τόση θολούρα που σε έχει πλακώσει, πως περιμένεις να βγάλεις άκρη;

ΙΧΘΥΕΣ
Είναι η εποχή του χρόνου που δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας στη ζωή σου που να δηλώνεις αυτάρκεια. Διαπροσωπικές σχέσεις; Θέλεις κι άλλη προσοχή, κι άλλη ένταση, κι άλλη έξαψη! Κοινωνική ζωή; Περισσότερο ελεύθερο χρόνο! Χρήματα; Εκεί κι αν σου λείπουν πολλά! Ναι, έχεις αρχίσει και βγάζεις τον (μέχρι πρότινος κοιμώμενο) εγωισμό σου μαζί μ’ έναν εκρηκτικό συνδυασμό πάθους, εμμονής και πείσματος. Από τη μια πλευρά αυτά είναι χαράς ευαγγέλια, αφού τώρα οι πιθανότητες να διεκδικήσεις αυτά που αξίζεις αυξάνονται κατακόρυφα. Από την άλλη πλευρά όμως, επειδή δεν έχεις μάθεις να χειρίζεσαι αυτό το φορτίο εγωισμού στην καθημερινότητα σου κινδυνεύεις να καταλήξεις στην στενοκεφαλιά και το φανατισμό. Περιττό να αναφέρει κανείς πως αν βρεθείς στην δεύτερη περίσταση μπορείς να βγάλεις με μεγάλη ευκολία τα ματάκια σου με τα ίδια σου τα χέρια. Συνεπώς φρόντισε να συνδυάσεις όλο τον προαναφερθέν δυναμισμό με αυτοσυγκέντρωση βουδιστή μοναχού. Αν τα καταφέρεις, θα εκτοξευθείς!

πηγή: Stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply