Τα χαρακτηριστικά του ΣΚΟΡΠΙΟΥ (23 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου)

 

 

 

 

 

 

 

Απόλυτη συμβατότητα με: Ιχθείς, Καρκίνος
Καλή σχέση με : Τοξότης, Αιγόκερως, Παρθένος, Ζυγός
50% ναι, 50% όχι με: Κριός, Δίδυμοι
Aμφιβολίες για επιτυχία με: Υδροχόος, Ταύρος, Λέοντας, Σκορπιός

Τυπικά Χαρακτηριστικά

Ο Σκορπιός είναι το όγδοο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και αντιπροσωπεύει τον αποφασιστικό & σκληρό χαρακτήρα.

Είναι πολύ δύσκολο για το Σκορπιό να είναι αντικειμενικός καθώς τα δικά του συναισθήματα και οι προσωπικές του εμπειρίες παίζουν καταλυτικό ρόλο στη κρίση και τις αποφάσεις του. Υπερασπίζεται την άποψη του με πάθος και μπορεί να γίνει σκληρός γιατί περιμένει από τους άλλους να αισθάνονται και να συμπεριφέρονται ακριβώς όπως αυτός. Αναλύει τα γεγονότα με βάση τα δικά του βιώματα αδυνατώντας να φέρει τον εαυτό του στη θέση των άλλων. Θα κάνει ότι αποφασίσει χωρίς να μπορεί κανείς να του αλλάξει γνώμη. Ξέρει ότι η γνώμη του μετράει και δεν θα φοβηθεί να την πει.

Ο Σκορπιός δεν είναι επικοινωνιακός τύπος. Είναι εσωστρεφής, μυστικοπαθής, σοβαρός και σιωπηλός. Μυστηριώδης και απόμακρος κλείνεται στον εαυτό του έχοντας πολλά μυστικά από τους άλλους. Έχει μια ισχυρή ανάγκη για συναισθηματική ασφάλεια και θέλει να ανήκει κάπου. Θα ανοιχθεί μόνο όταν γνωρίσει καλά το άτομο και νοιώσει ασφαλής.

Στις αρετές του Σκορπιού συγκαταλέγονται η ισχυρή θέληση, η εμμονή και η οξύνοια του μυαλού του που πιάνει γρήγορα και την τελευταία λεπτομέρεια. Είναι άφοβος και δυνατός. Τον διακρίνει ένα πείσμα να διατηρήσει αμετάβλητες τις πεποιθήσεις του, παλεύει για τα δικαιώματα του, δεν ανέχεται την ήττα.

Χαρακτηριστικό της φύσης του Σκορπιού είναι η δίψα για εξουσία, η υπερηφάνεια και ο αυτοθαυμασμός. Ο Σκορπιός υποφέρει από ένα σύμπλεγμα ανωτερότητας θεωρώντας τον εαυτό του καλύτερο από τους άλλους. Έχοντας τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης, πιστεύει ακράδαντα στο ¨όλα ή τίποτα¨ και θα εμμείνει στο σκοπό του έως ότου αποκτήσει αυτό που επιθυμεί. Ζει τη ζωή του στο πλήρες.

Η αντοχή του και η δύναμη της θέλησης του Σκορπιού είναι ζηλευτή. Η ευαισθησία του, τον κάνει τον καλύτερο και πιστότερο φίλο. Μπορεί όμως να γίνει και ο χειρότερος εχθρός εκφράζοντας το μίσος τους με σκληρό και αδιάλλακτο τρόπο.
Οι Σκορπιοί μπορεί να είναι ευγενείς και ήρεμοι, μέσα τους όμως κρύβεται ένα πάθος που μπορεί να τους φτάσει στα άκρα. Κανένας δεν θα τους ήθελε σαν αντίπαλους. Έχουν μεγάλη δύναμη και ένα μαγνητισμό που υπνωτίζει. Διεισδύουν σε γεγονότα και πρόσωπα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητοι και έχουν δυνατό και ελεύθερο πνεύμα. Στους τρόπους τους υπάρχει μια δόση λαμπρότητας και μεγαλοφυΐας. Είναι φιλομαθείς, αγαπούν τη γνώση, σκέφτονται και ενεργούν αποτελεσματικά.

Στις σχέσεις τους είναι θερμοί, γενναιόδωροι και εμπνέουν αφοσίωση και πίστη στους συντρόφους τους. Έχουν μια ισχυρή αίσθηση της ειλικρίνειας και μισούν τα συναισθηματικά παιχνίδια και την απιστία.

Ο πλούτος, και η υλική ευημερία παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του Σκορπιού και δεν θα επέλεγε ποτέ ένα επάγγελμα που δεν θα του πρόσφερε οικονομική εξασφάλιση.

Η ερωτική ζωή του Σκορπιού

O Σκορπιός αποτελεί το απόλυτο ερωτικό ζώδιο. Το πάθος του είναι τόσο μεγάλο που μπορεί από ευλογία να γίνει κατάρα. Αποτελεί πόλο έλξης για το αντίθετο φύλο και θα κάνει ότι περνάει το χέρι του για να κατακτήσει τον υποψήφιο σύντροφο του. Από μέσα του πηγάζει η ανάγκη να παρέχει στο σύντροφο του ηδονή. Περιμένει όμως το ίδιο σε αντάλλαγμα.

Ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα του είναι ότι δεν κάνει φανερά τα συναισθήματα του και είναι μυστικοπαθής. Επίσης, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά σε μία σχέση, το πάθος του μεταστρέφεται σε εκδίκηση και ζήλια. Αν εξαιρέσουμε αυτά, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους δυνατούς, γεμάτους ενεργητικότητα που όταν αποφασίσουν να θέσουν σε λειτουργία τη γοητεία, το ένστικτο και τον ερωτισμό τους, καταφέρνουν να εξερευνήσουν και τα πιο μύχια σημεία της σεξουαλικότητας του συντρόφου τους που δεν θα μπορέσει να κρατήσει μυστικό από αυτούς.

Ερωτική συμβατότητα με τα άλλα ζώδια

Σκορπιός με Κριό: Η ένωση αυτή έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας αν και οι δύο είναι γεννημένοι ηγέτες και θα θέλουν να έχουν το πάνω χέρι στη σχέση. Αν η οικογένεια μπορεί να έχει δύο αρχηγούς, η σχέση θα πετύχει και θα είναι πραγματικά καυτή και πετυχημένη.

Σκορπιός με Ταύρο: Υπάρχει αμοιβαίος θαυμασμός και έλξη μεταξύ τους. Παρόλα αυτά το μεγάλο πρόβλημα της ζήλιας και η κτητικότητα και των δύο, κάνει τα πράγματα από δύσκολα έως ακατόρθωτα για μια επιτυχημένη σχέση.

Σκορπιός με Δίδυμους: Το πρόβλημα σε μία τέτοια σχέση δημιουργείται από την ζήλια του Σκορπιού που συγκρούεται έντονα με την αγάπη των Διδύμων για ελευθερία δράσης. Επίσης μπορεί τα δύο ζώδια να ταιριάζουν εγκεφαλικά αλλά ο Δίδυμος είναι λίγος μπροστά στην σεξουαλικότητα και τον αισθησιασμό του Σκορπιού

Σκορπιός με Καρκίνο: Άριστη ένωση. Ο συναισθηματισμός και η τρομερή ικανότητα και των δύο να αγαπούν βαθιά, θα κάνει τη σχέση τους να αντέξει στο χρόνο. Ο Σκορπιός αντέχει στις αλλαγές διάθεσης του Καρκίνου. Αν παρακάμψουμε τις πιθανές σκηνές ζηλοτυπίας μεταξύ τους, ο συνδυασμός αυτός είναι ιδανικός και θα φέρει ευτυχία και στους δύο.

Σκορπιός με Λέων: Υπάρχουν αμφιβολίες για την επιτυχία αυτής της σχέσης που ξεκινούν από την αποφασιστικότητα των δύο ζωδίων και το προσωπικό τους συμφέρον. Απαιτείται συμβιβασμός και προσπάθεια για να καταλάβουν και να δεχτούν ο ένας τον άλλο για αυτό που είναι. Αν προσπαθήσουν μαζί, θα πετύχουν γιατί έχουν και πολλά κοινά στοιχεία που τους ενώνουν. Είναι και οι δύο κτητικοί, αφοσιωμένοι, δυνατοί ικανοί να παρέχουν ερωτική ικανοποίηση και ο ένας εκτιμάει τις ικανότητες και τα δυνατά σημεία του άλλου.

Σκορπιός με Παρθένο: Εδώ η σχέση μπορεί να αγγίξει την τελειότητα στην καλύτερη περίπτωση. Το γεγονός ότι τα δύο αυτά ζώδια είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, κάνει το ένα να έλκει το άλλο με ασυνήθιστη ένταση. Αυτές οι διαφορές δίνουν στον καθένα να μάθει από τον άλλον και να βρουν τη μέση λύση για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουν. Η σχέση τους βασίζεται στην αφοσίωση και σε ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς.

Σκορπιός με Ζυγό: Καλή η ένωση θα έχει επιτυχία τόσο στο ερωτικό όσο και σε πνευματικό και συναισθηματικό επίπεδο. Η ικανότητα επικοινωνίας του Ζυγού ταιριάζει πολύ με την αποφασιστικότητα του Σκορπιού και σαν ζευγάρι θα αποτελεί πηγή αναφοράς ο ένας για τον άλλο.

Σκορπιός με Σκορπιό: Έντονο πάθος κυριαρχεί σε αυτή τη σχέση, αλλά δυσκολίες θα προκύψουν από την αμοιβαία ζήλια και την εκδικητική διάθεση. Πάντως μια τέτοια ένωση το πιθανότερο είναι να βγάλει προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό και των δύο.

Σκορπιός με Τοξότη: Τη καλή εξέλιξη της σχέση θα βοηθήσει μία από τις αρετές αυτών των ζωδίων, η υπομονή. Στην αρχή της σχέσης ενδέχεται ο Τοξότης να νοιώσει άσχημα εξαιτίας των μεγάλων προσδοκιών και απαιτήσεων του Σκορπιού. Θα κάνουν ένα υπέροχο ζευγάρι όταν αποφασίσουν να δουν τη ζωή μέσα από τη φιλοσοφία του συντρόφου τους.

Σκορπιός με Αιγόκερω: Ένωση με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας αφού μέσα από αυτή και οι δύο θα ωριμάσουν και θα μάθουν τη αξία της αγάπης στη ζωή τους. Βέβαια θα χρειαστεί χρόνος και για τους δύο, να ανοιχτούν και να νοιώσουν άνετα ο ένας με τον άλλο αλλά όταν συμβεί αυτό θα βρουν αμοιβαία ικανοποίηση τόσο σε ερωτικό όσο και πνευματικό επίπεδο.

Σκορπιός με Υδροχόο: Ένωση διαφορετικών αναγκών και στάσης ζωής. Ο Υδροχόος βλέπει τον κόσμο ιδεαλιστικά και είναι ιδιαίτερα κοινωνικός, ενώ ο Σκορπιός είναι πιο εσωστρεφής και προτιμά να απολαμβάνει μόνο την παρέα του συντρόφους του. Αν και φαίνεται να έχουν λίγα κοινά ενδιαφέροντα, στην πραγματικότητα, έχουν και οι δύο μεγάλη δύναμη θέλησης. Αν το θελήσουν λοιπόν πολύ, η σχέση τους θα γίνει ουσιαστική και θα πετύχει.

Σκορπιός με Ιχθείς: Ιδανική ένωση ! Υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και σεβασμός αφού και τα δύο είναι ζώδια του νερού και μοιράζονται παρόμοιες αρετές και ελαττώματα. Και οι δύο λειτουργούν με τον ένστικτο και θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλο να εκπληρώσει τις επιθυμίες και τα όνειρα του. Σχέση με διάρκεια που παρέχει μεγάλη ικανοποίηση και στον ερωτικό τομέα.

Πηγή: αστρολογία.gr

You may also like...

Leave a Reply