Τα χαρακτηριστικά του ΠΑΡΘΕΝΟΥ (24 Αυγούστου έως 22 Σεπτεμβρίου)

 

 

 

 

 

 

Απόλυτη συμβατότητα με: Αιγόκερο, Ταύρο, Παρθένο
Καλή σχέση με : Ζυγό, Σκορπιό, Καρκίνο, Λέοντα
50% ναι, 50% όχι με: Υδροχόο, Κριό
Aμφιβολίες για επιτυχία με: Τοξότη, Ιχθείς, Δίδυμους

Τυπικά Χαρακτηριστικά

Ο Παρθένος είναι το έκτο από τα Ζώδια του Ζωδιακού κύκλου. Σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και είναι σύμβολο της γονιμότητας της παραγωγής και την αρχή της συγκομιδής.

Άτομα που είναι γεννημένα κάτω από το ζώδιο του Παρθένου είναι λογικά, πρακτικά, συστηματικά, εργατικά και πάντα έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο περιβάλλον τους και να δοθούν με όλη τους της καρδιά. Η τάξη, η ακρίβεια και η μεθοδικότητα είναι οι αρετές που θα τους κάνουν να έχει, πεντακάθαρα ρούχα, τακτοποιημένα συρτάρια και καθαρό σπίτι.

Τα γενικά χαρακτηριστικά των Παρθένων κλίνουν προς μια εσωστρέφεια, δεκτικότητα και ευαισθησία. Μετά το Ταύρο, ο Παρθένος αντανακλά τα πιο εσωστρεφή χαρακτηριστικά. Οι Παρθένοι εμφανίζονται ως άτομα συγκρατημένα στις κινήσεις τους, απρόσιτα, με μία τάση να κρατήσουν τα προσωπικά τους συναισθήματα υπό αυστηρό έλεγχο. Είναι ιδιαίτερα ακριβείς, παρατηρητικοί, πονηροί και πολύ εκλεκτικοί. Αγαπούν τη καθαριότητα σε υπερβολικό βαθμό.

Έχουν τη τάση να είναι παθητικοί και όχι ενεργητικοί σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Είναι ευγενικοί, ταπεινοί, εύθυμοι και ευχάριστοι, μπορούν να είναι λογικοί, διακριτικοί, και πνευματώδεις, δείχνοντας ιδιαίτερη κατανόηση στα προβλήματα των άλλων ανθρώπων.

Και τα δύο φύλα κάτω από αυτό το ζώδιο, έχουν ιδιαίτερη γοητεία και αξιοπρέπεια. Στο γάμο μπορούν να είναι πραγματικά στοργικοί, και καλοί γονείς. Είναι λεπτολόγοι, και εξετάζουν κάθε λεπτομέρεια πριν πάρουν μία απόφαση ιδιαίτερα αν αυτό έχει να κάνει με τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Στους Παρθένους, υπάρχει λίγος χώρος για συναίσθημα επειδή το μυαλό λειτουργεί πάντα με τη λογική. Έτσι ενώ υστερούν σε πάθος, υπερτερούν σε λογική κάτι που τους χρειάζεται ιδιαίτερα όταν έρχονται αντιμέτωποι με εμπόδια. Τότε μένουν ήρεμοι και λογικοί και εργάζονται μεθοδικά και υπεύθυνα για την εύρεση μιας λύσης. Η ηρεμία τους μπορεί να θεωρηθεί λανθασμένα ως ψυχρότητα. Όμως οι Παρθένοι είναι φιλικοί και ευγενείς.

Κανένας στόχος δεν είναι πάρα πολύ δύσκολος για ένα Παρθένο, καμία λεπτομέρεια δεν είναι ασήμαντη. Η διανοητική τους ικανότητα, τους βοηθά να αναλύουν και να δίνουν λύσεις στα πιο περίπλοκα προβλήματα. Το να γνωρίζουν το πώς, γιατί, πότε και που, έχει αποφασιστική σημασία για τη ζωή του και την ευτυχία τους. Διακρίνουν όμως τη λεπτομέρεια και παραμελούν συχνά την ουσία των θεμάτων. Έτσι, γίνονται καλύτεροι υπάλληλοι, παρά ηγέτες στην εργασία τους.
Σκληρά εργαζόμενοι και ευσυνείδητοι, είναι τελειομανείς. Αισθάνονται ευτυχισμένοι με την αδιάκοπη δράση και διαθέτουν μεγάλα αποθέματα ενεργητικότητας. Δεν ανέχονται την κακής ποιότητας εργασία. Δεν υπάρχει καμία θέση στον κόσμο τους για ανθρώπους ευφάνταστους, τολμηρούς, ελεύθερους και φανταχτερούς.

Ένας Παρθένος μπορεί με ευκολία να κατακρίνει τους άλλους. Δεν κατανοούν ότι η πικρή κριτική τις περισσότερες φορές έχει αρνητικές επιπτώσεις. Εγκωμιάζουν σπάνια και δεν εγκωμιάζουν ποτέ πάρα πολύ. Ίσως θα αισθανθούν καλύτερα αν προσπαθήσουν να δουν τον κόσμο με λιγότερο κυνισμό. Διαφορετικά κινδυνεύουν να γίνουν μισάνθρωποι.
Επίσης, δεδομένου ότι οι Παρθένοι είναι προικισμένοι με ένα αιχμηρό και αναλυτικό μυαλό, όταν μαθαίνουν να είναι λιγότερο επικριτικοί, μπορεί να φθάσουν σε υψηλές διευθυντικές θέσεις και να γίνουν τέλειοι διευθυντές τεράστιων επιχειρήσεων.

Οι Παρθένοι επίσης, είναι προσεκτικοί με την υγεία τους, κάνουν συχνά τσεκ-απ, προσέχουν τη διατροφή τους. Συχνά πάσχουν από άγχος που μπορεί να καταλήξει σε νευρασθένεια εξαιτίας των αναστολών και της αδιάκοπης ψυχικής διέγερσης. Το άγχος μπορεί να έχει επίπτωση στην υγεία τους , προκαλώντας εντερικές διαταραχές και δερματικές παθήσεις.

Η ερωτική ζωή του Παρθένου

Ο αποτελεσματικός και καλά οργανωμένος ενθουσιάζεται όταν παρέχει κάθε είδους βοήθεια στον σύντροφο του. Είναι τελειομανείς και εκμεταλλεύονται όλο το διαθέσιμο χρόνο για να μελετήσουν καλά τον υποψήφιο σύντροφο τους και να διαπιστώσουν αν αξίζει αυτή η σχέση. Στην προσπάθεια τους αυτή, δίνουν μεγάλη έμφαση στο οικονομικό, μορφωτικό και κοινωνικό του επίπεδο.

Μερικές φορές εκδηλώνουν ντροπαλότητα και δείχνουν έντονα την ανάγκη τους για συναισθηματική ασφάλεια από μέρους του συντρόφου τους. Στη σχέση ο Παρθένος δείχνει συνέπεια, αφοσίωση και υπέρ-προστατευτικότητα. Όταν ερωτευτεί ελευθερώνει ένα ρομαντισμό και ένα παθιασμένο αισθησιασμό που συναρπάζει. Γνωρίζουν πώς να κάνουν το σύντροφο τους να αισθάνεται μοναδικός. Η αληθινή αγάπη έρχεται αργά και σταθερά αλλά θα μείνει πιστός για πάντα, θα χαλαρώσει και θα νοιώσει σίγουρος για τον εαυτό του.

Για να τους κατακτήσει κάποιος πρέπει να διαθέτει αληθινά και ειλικρινή αισθήματα, υπομονή, και μεγάλα αποθέματα αγάπης.

Ερωτική συμβατότητα με τα άλλα ζώδια

Παρθένος με Κριό: Κριός και Παρθένος δεν ταιριάζουν αστρολογικά. Οι Παρθένοι ψάχνουν να βρουν ελαττώματα, κριτικάρουν και είναι πολύ ακριβείς για να ταιριάξουν με το ακριβώς αντίθετο των παραπάνω, τον Κριό. Χωριστά και φίλοι λοιπόν.

Παρθένος με Ταύρο: Πολύ καλή ένωση αν και ο Ταύρος μισεί να τον επικρίνουν για αυτό που είναι., κάτι που αποτελεί δεύτερη φύση του Παρθένου. Και τα δύο είναι ζώδια της γης και έχουν πολλά κοινά στοιχεία.

Παρθένος με Δίδυμους: Ατυχής ένωση. Η τάση των Διδύμων προς την αλλαγή και την ποικιλία αντικρούεται σοβαρά με το ρεαλιστικό και προσγειωμένο Παρθένο. Κοινά στοιχεία και των δύο ζωδίων, όπως η αγάπη για την καθαριότητα, η ανάγκη να έχουν φίλους που έχουν πνευματικές και καλλιτεχνικές επιδιώξεις, μπορεί να ευνοήσουν μία σχέση μεταξύ ενός Παρθένου και ενός Διδύμου.

Παρθένος με Καρκίνο: Τους ενώνει η αγάπη τους για την σιγουριά και την ασφάλεια. Ο Καρκίνος εκτιμάει την προσοχή που δείχνει ο Παρθένος στη λεπτομέρεια αλλά μισεί το επικριτικό του πνεύμα. Ο Παρθένος εκτιμάει την αφοσίωση και την ειλικρίνεια του Καρκίνου. Για να έχει επιτυχία η σχέση ο Παρθένος πρέπει να ξεπεράσει τον συντηρητισμό του και να γίνει πιο τρυφερός και εκδηλωτικός απέναντι στον Καρκίνο.

Παρθένος με Λέων: Καλός συνδυασμός γιατί ο Λέοντας έχει τα ψυχικά αποθέματα για να υπερπηδήσει το επικριτικό πνεύμα του Παρθένου ενώ ο Παρθένος θα αισθανθεί υπερήφανος για τα κατορθώματα και το χιούμορ του Λέοντα και δεν θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά απέναντι του.

Παρθένος με Παρθένο: Καλή η ένωση, γιατί ως καλοί οργανωτές, θα οργανώσουν τη ζωή τους με έναν αρμονικό και αμοιβαία αρεστό τρόπο. Δυστυχώς ο σκεπτικισμός τους και η τάση τους να υπερβάλλουν όταν κριτικάρουν τα ελαττώματα του άλλου, μπορεί να οδηγήσουν σε σύγκρουση.

Παρθένος με Ζυγό: Καλός ο συνδυασμός. Μοιάζουν σαν δυο κομμάτια από το ίδιο παζλ που ενώνονται τέλεια. Η σχέση τους θα είναι έντονη αλλά μικρή διάρκειας και μπορεί να διαρκέσει μόνο όταν και οι δύο αντιληφθούν και σεβαστούν τις ιδιαιτερότητες και τις αδυναμίες του συντρόφου τους. Μοιράζονται την αγάπη τους για τα υλικά αποκτήματα και είναι και οι δύο πολύ πρακτικοί. Βλέπουν όλες τις πλευρές ενός ζητήματος και αποφασίζουν από κοινού, αφού έχουν λάβει υπόψη τους όλα τα δεδομένα. Στην αντίθετη περίπτωση, η αναποφασιστικότητα του Ζυγού ενοχλεί τον Παρθένο, όμως εκτιμάει το γεγονός ότι ο Ζυγός μπορεί να συμμεριστεί τη δική τους απόφαση.

Παρθένος με Σκορπιό: Εδώ η σχέση μπορεί να αγγίξει την τελειότητα στην καλύτερη περίπτωση. Το γεγονός ότι τα δύο αυτά ζώδια είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, κάνει το ένα να έλκει το άλλο με ασυνήθιστη ένταση. Αυτές οι διαφορές δίνουν στον καθένα να μάθει από τον άλλον και να βρουν τη μέση λύση για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουν. Η σχέση τους βασίζεται στην αφοσίωση και σε ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς.

Παρθένος με Τοξότη: Δυσκολίες στην ένωση αυτή προκύπτουν από τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης της ζωής. Ο Παρθένος είναι περισσότερο πρακτικός και προτιμάει να αναλύει τα πάντα πριν πάρει μια απόφαση, ενώ ο Τοξότης προτιμάει να εξερευνεί και να μαθαίνει από τα λάθη του. Επίσης μπορεί να είναι δύσκολο για τον Παρθένο να δεχτεί την ανικανοποίητη και φευγάτη φύση του Τοξότη. Ο Τοξότης θέλει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του, ενώ ο Παρθένος επιζητεί οικονομική επάρκεια και σταθερότητα. Γι αυτό μια τέτοια σχέση ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Παρθένος με Αιγόκερω: Ιδανική ένωση. Και οι δύο είναι λογικοί και έξυπνοι. Και οι δύο αναμένουν πολλά από τον σύντροφο τους και από τον εαυτό τους. Ο Αιγόκερως θαυμάζει την πρακτικότητα και την αγάπη του Παρθένου για τη λεπτομέρεια, ενώ ο Παρθένος εκτιμάει την αφοσίωση και το κουράγιο του Αιγόκερου. Μαζί θα αναπτύξουν μια σταθερή, στεραιή σχέση βασισμένη σε κοινά αποδεκτές αρχές.

Παρθένος με Υδροχόο: Στην σχέση αυτή δύο πράγματα μπορεί να συμβούν. Ή θα βγάλουν το καλύτερο ή το χειρότερο εαυτό τους στη φόρα ! Στην καλύτερη των περιπτώσεων το ζευγάρι Παρθένος-Υδροχόος θα απολαύσει μια πνευματική και χαρούμενη σχέση. Στην αντίθετη περίπτωση ο Υδροχόος θα μισήσει το επικριτικό πνεύμα του Παρθένου, ενώ ο Παρθένος τον παράλογο, αμετάπειστο και δογματικό Υδροχόο. Συγκρούσεις προκύπτουν και από το γεγονός ότι ο Παρθένος είναι πρακτικός και μεθοδικός ενώ ο Υδροχόος βαριέται εύκολα τις αργές και σταθερές μεθόδους προσέγγισης των πραγμάτων.

Παρθένος με Ιχθείς: Προβλήματα θα προκύψουν επειδή τα δύο ζώδιο είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Ο Παρθένος εκτιμάει τα υλικά αποκτήματα και θα παλέψει γι αυτά, ενώ οι Ιχθείς θέλουν μια απλή ζωή και δεν νοιάζονται καθόλου για την οικονομική τους αποκατάσταση. Όμως ως αντίθετα, έλκονται μεταξύ τους και μια σχέση θα έχει μεγάλη σεξουαλική ένταση. Επίσης ως ζευγάρι έχουν την ικανότητα να βγάζουν ο καθένας το καλύτερο εαυτό του άλλου. Ο Παρθένος μπορεί να βοηθήσει τον Ιχθύ να εκπληρώσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του και θα τον διδάξει πώς να κάνει τις ιδέες του πραγματικότητα. Από την άλλη μεριά ο Ιχθύς προσφέρει ευγένεια και συναίσθημα που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο Παρθένος.

Πηγή: αστρολογία.gr

You may also like...

Leave a Reply