Τα χαρακτηριστικά του ΚΡΙΟΥ (21 Μαρτίου έως 20 Απριλίου)

Ας ρίξουμε μία ματιά στο Ζώδιο του Μήνα, τον Κριό!

Απόλυτη συμβατότητα με: Λέων, Τοξότη
Καλή σχέση με : Ταύρο, Δίδυμους, Υδροχόο.
50% ναι, 50% όχι με: Παρθένο, Σκορπιό, Ιχθείς
Aμφιβολίες για επιτυχία με: Καρκίνο, Ζυγό, Αιγόκερο, Κριό

Τυπικά Χαρακτηριστικά

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και σηματοδοτεί την αρχή του νέου αστρολογικού έτους. Συσχετίζεται με την εποχή της άνοιξης και την αρχή της ζωής. Είναι επίσης γνωστό ως ζώδιο του Πρωτοπόρου και του Πολεμιστή. Σε συμφωνία με το πνεύμα της άνοιξης, οι Κριοί, κοιτούν πάντα μπροστά χωρίς να κάνουν ποτέ βήματα προς τα πίσω. Αυτό που χαρακτηρίζει τους Κριούς, είναι τα τεράστια αποθέματα ζωτικότητας και ενεργητικότητας που διαθέτουν. Βλέπουν τη ζωή περισσότερο σαν μία περιπέτεια που οφείλουν να τη ζήσουν στο πλήρες. Επιζητούν νέες εμπειρίες και παίρνουν πρωτοβουλίες για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα πιστεύοντας ακράδαντα ότι η επιτυχία εξαρτάται μόνο απ’ αυτούς., Δύο από τα δυνατά σημεία του Κριού είναι η πρωτοβουλία και το επιχειρηματικό πνεύμα του.

Κύρια χαρακτηριστικά του Κριού είναι η αυτοπεποίθηση, η φιλοδοξία και το ρίσκο. Ο Κριός ρισκάρει και πετυχαίνει. Έτσι είναι πάντα μπροστά στο κυνήγι της επιτυχίας και τον βρίσκουμε πολύ συχνά σε ηγετικές θέσεις. Άλλο ένα χαρακτηριστικό της φύσης του Κριού είναι η γενναιοδωρία. Δίνουν από το χρόνο και τα χρήματα τους σε όσους έχουν ανάγκη. Έχουν θάρρος και υποστηρίζουν τον αδικημένο σε οποιαδήποτε διαμάχη. Στις σχέσεις τους είναι ανοιχτοί, εγκάρδιοι, πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Η βιασύνη τους αποτελεί όμως ένα από τα μειονεκτήματα τους που επηρεάζει αρνητικά τις προσωπικές και επαγγελματικές τους σχέσεις. Οι κριοί αντιλαμβάνονται γρήγορα την ουσία μιας καταστάσεως, υπολογίζουν τους κινδύνους με τη ταχύτητα της αστραπής και λαμβάνουν αμέσως αποφάσεις. Όμως βλέποντας ένα πρόβλημα στο σύνολό του, παραβλέπουν συχνά τις λεπτομέρειες. Βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα, και δεν τους αρέσει να τους το λένε όταν η κρίση τους είναι λανθασμένη. Μπορεί να προσβάλουν κάποιον, χωρίς να το σκεφθούν. Επίσης δεν είναι καθόλου διπλωμάτες. Όμως στους Κριούς δεν υπάρχει υστεροβουλία. Δεν κρατάνε κακία, ούτε είναι εκδικητικοί. Μιλάνε ειλικρινά, κάνουν πάντα γνωστά τα κίνητρα τους και δεν χρησιμοποιούν πλάγιες μεθόδους για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Σε κάθε περίπτωση, η ετοιμότητα του μυαλού του θα τον βγάλει από τη δύσκολη θέση. Όμως συχνά οι σκέψεις του πηδούν απ το ένα πράγμα στο άλλο, χωρίς μια λογική σειρά. Όταν χρειαστεί όμως ν αποφασίσει γρήγορα συνήθως παίρνει τη σωστή απόφαση.Η απόρριψη είναι από τους μεγαλύτερους φόβους του. Εάν ο Κριός δεν είναι σίγουρος για την αποδοχή του, για να αποφύγει την απόρριψη, προβαίνει πρώτος στην απόρριψη. Για τον Κριό η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Οι Κριοί δεν είναι όμως καθόλου ανεκτικοί. Αντίθετα είναι πολύ αυστηροί με τους άλλους. Πάνω απ’ όλα, δεν ανέχονται την αδυναμία.

Είναι σε διαρκή αναζήτηση της ταυτότητας τους. Πρωτοπόροι στις εξερευνήσεις, θα πάνε εκεί όπου κάνεις μέχρι τώρα δεν τολμούσε. Είναι χαρούμενα, δυναμικά άτομα που βλέπουν τη ζωή σαν μια διαρκή γιορτή. Ενθουσιάζονται εύκολα και ξεχνάνε όλα τα άλλα. Όμως, έχουν τη τάση να βλέπουν τα πράγματα μόνο από τη δική τους άποψη και είναι τόσο απασχολημένοι με τα δικά τους, που δεν τους μένει καιρός για τα υπόλοιπα.

Συναισθηματικά ο Κριός είναι πολύ τρυφερός. Ερωτεύεται κεραυνοβόλα και με πάθος και εκδηλώνει των ερωτισμό του πιο έντονα από τους άλλους ανθρώπους εξιδανικεύοντας το σύντροφο του. Δυστυχώς, όμως οι σχέσεις του γίνονται δύσκολες στο μέλλον γιατί ο είναι κτητικός, ευέξαπτος, ιδιοτελής και κυριαρχικός.

Ο Κριός κινδυνεύει σε σχέση με ζώδια να πάθει περισσότερα ατύχημα εξαιτίας της βιασύνης, της αμέλειας και της αδιαφορίας που έχει για τα μέτρα προστασίας. Η γενναιότητα και η περιφρόνηση του κινδύνου από τον κριό είναι παροιμιώδεις. Είναι ριψοκίνδυνος και του αρέσουν τα σπορ και ιδιαίτερα τα επικίνδυνα και ενεργητικά αγωνίσματα. Ρέπει προς τη ταχύτητα και τον κίνδυνο. Έτσι αργά ή γρήγορα, θα πάθει κάποιο ατύχημα. Μπορεί να κοπεί ή να πάθει εγκαύματα, χωρίς να δώσει σημασία.

Η ερωτική ζωή του Κριού

Η μία λέξη που μπορεί να περιγράψει άριστα ένα Κριό είναι η “θέρμη”.

Με το στοιχείο της φωτιάς να τους επηρεάζε, οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο εκπέμπουν ενέργεια γεμάτη θέρμη και πάθος.

Συνήθως, παίρνουν την πρωτοβουλία για να αρχίσουν μία σχέση, ενώ ο άντρας Κριός ως μεγάλος γόης, αποδεικνύεται ακαταμάχητος.
Επειδή όμως οι Κριοί, άντρες ή γυναίκες, θέλουν να έχουν πάντα το πάνω χέρι, αυτό πολλές φορές οδηγεί σε σύγκρουση.

Οι Κριοί διακατέχονται από μια ανάγκη για περιπέτεια, λατρεύουν τα ερωτικά παιχνίδια και θα κάνουν τα πάντα όταν επιδιώκουν να κατακτήσουν ένα δύσκολο σύντροφο. Είναι πολύ δύσκολο να αντισταθεί κανείς στο μαγνητισμό και τη γοητεία τους.

Ψάχνουν επινοητικούς συντρόφους που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον τους. Επιζητούν ευκαιρίες για να παίξουν το παιχνίδι της αγάπης. Κάποιες προσπάθειες θα πετύχουν κάποιες όχι, αλλά το παιχνίδι θα συνεχιστεί.

Το πάθος μπορεί να παίζει τον πρώτο ρόλο όμως αν υπάρξει προ αυτού μια διανοητική έλξη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα πράγματα θα προχωρήσουν θετικά.

Όταν αγαπούν γίνονται κτητικοί, επινοητικοί και δυναμικοί. Αγαπούν τα τρυφερά χάδια και ως εραστές είναι από τους καλύτερους γιατί είναι άφοβοι στο κρεβάτι και απαλλαγμένοι από σεμνοτυφίες.

Οι Κριοί είναι πιστοί όσο διαρκεί η σχέση τους και αν αυτή απειληθεί κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι είναι ικανοί να κάνουν για να τη σώσουν, αρκεί να πιστεύουν ότι αξίζει να σωθεί.

Για να κατακτήσετε ένα Κριό, πρέπει να είστε πρωτότυποι, επινοητικοί, να έχετε δυνατή προσωπικότητα. Θα σας είναι πιστός και απόλυτα αφοσιωμένος εάν τον αγαπήσετε με όλη τη ψυχή σας.

Ερωτική συμβατότητα με τα άλλα ζώδια

Κριός με Κριό: Προβλήματα στη σχέση εξαιτίας του ανταγωνισμού μεταξύ τους. Σπάνια μια τέτοια σχέση θα είναι ειρηνική και ήρεμη.
Αν πετύχει όμως θα κρατήσει το ενδιαφέρον των δύο συντρόφων για πάντα.

Κριός με Ταύρο: Οι πολλές διαφορές μεταξύ τους κάνουν δύσκολη τη διατήρηση της σχέσης. Ότι αγαπούν ο ένας στον άλλο είναι δυστυχώς ακριβώς αυτό που μισούν ο ένας στον άλλον. Η σχέση μπορεί να υπάρξει και να έχει διάρκεια μόνο με αμοιβαία υποχωρητικότητα και συμβιβασμό.

Κριός με Δίδυμο: Η ένωση μπορεί να λειτουργήσει θαυμάσια αν υπάρξει κατανόηση και προσπάθεια από τα δύο μέρη. Ο Κριός χρειάζεται να κατευνάσει την υπερβολική του ενεργητικότητα που καταπονεί τους Διδύμους οι οποίοι σέβονται το δυνατό μυαλό περισσότερο από το πάθος και την ενεργητικότητα.

Κριός με Καρκίνο: Δύσκολο να πετύχει μια τέτοια σχέση. Οι Καρκίνοι αλλάζουν εύκολα διάθεση, είναι μυστικοπαθείς και δεν συγχωρούν εύκολα. Εντελώς αντίθετοι από τον Κριό που ξεχνάει μέσα σε ένα λεπτό και το χειρότερο καυγά. Το θετικό εδώ είναι ότι ως αντίθετα μεταξύ του ζώδια, μπορεί να επέλθει ισορροπία. Όταν μια τέτοια σχέση (ή γάμος) περάσει τις δυσκολίες του πρώτου καιρού (μπορεί να πάρει χρόνια), τότε μπορεί να πετύχει.

Κριός με Λέων: Μια ιδανική ένωση. Η σεξουαλική ζωή άριστη. Πιστοί ο ένας προς τον άλλον γιατί πιθανότατα βρίσκουν αυτό που ζητούν ο ένας από τον άλλο. Ο Λέων θαυμάζει τον φλογερό και παθιασμένο Κριό. Αυτό ακριβώς επιζητά ο Κριός. Να τον θαυμάζουν.

Κριός με Παρθένο: Απλά Κριός και Παρθένος δεν ταιριάζουν αστρολογικά. Οι Παρθένοι ψάχνουν να βρουν ελαττώματα, κριτικάρουν και είναι πολύ ακριβείς σε οτι κάνουν. Έτσι δεν ταιριάζουν με τον Κριό που είναι ακριβώς το αντίθετο τωνπαραπάνω. Χωριστά και φίλοι λοιπόν.

Κριός με Ζυγό: Υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες για την επιτυχία μιας τέτοιας σχέσης, εκτός αν τα δύο άτομα ανήκουν στο ίδιο κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Ο θερμός και γεμάτος πάθος ζυγός θα αποτελέσει την ήρεμη δύναμη για τον φλογερό, ευερέθιστο και παράφορο Κριό. Η δεν θα έχει διάρκεια αν τα δύο άτομα έχουν διαφορετική κουλτούρα και παιδεία.

Κριός με Σκορπιό: Η ένωση αυτή έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Το πρόβλημα παρουσιάζεται από το γεγονός ότι και οι δύο είναι γεννημένοι ηγέτες και θα θέλουν να έχουν το πάνω χέρι στη σχέση. Αν η οικογένεια μπορεί να έχει δύο αρχηγούς, η σχέση θα πετύχει και θα είναι πραγματικά καυτή και πετυχημένη.

Κριός με Τοξότη: Μια ιδανική και συναρπαστική ένωση που θα έχει σίγουρα διάρκεια. Και τα δύο ζώδια είναι παρορμητικά και αγαπούν τη περιπέτεια. Οι Τοξότες αγαπούν τη ελευθερία και κυνηγούν την ευτυχία & οι Κριοί συμφωνούν απόλυτα με αυτή την στρατηγική στη ζωή.

Κριός με Αιγόκερω: Πιθανότερα ανεπιτυχής μια τέτοια σχέση. Η υπομονή του Αιγόκερου συγκρούεται με την ανυπομονησία του Κριού που δεν αντέχει την αργή και μεθοδική φύση του Αιγόκερου. Στο σεξ υπάρχει καλή χημεία μεταξύ τους & μπορεί να υπάρξουν σχέσεις μικρής διάρκειας.

Κριός με Υδροχόο: Τολμηρή ένωση. Ο απρόβλεπτος Υδροχόος θα δοκιμάσει την υπομονή του παρορμητικού και ισχυρογνώμονα Κριού. Απαιτείται αμοιβαία προσπάθεια για να πετύχει αλλά τότε θα έχει διάρκεια και θα είναι συναρπαστική.

Κριός με Ιχθείς: Τα δύο αυτά ζώδια δεν ταιριάζουν σεξουαλικά. Οι ιχθείς άθελα τους είναι ικανοί να σβήσουν τη φλόγα του Κριού. Επίσης η υπερβολικά συναισθηματική φύση τους και ο ρομαντικός τους χαρακτήρας, δεν βρίσκει ανταπόκριση στον εύφλεκτο και επιθετικό Κριό.

Πηγή:αστρολογία.gr

You may also like...

Leave a Reply