Τα χαρακτηριστικά του ΙΧΘΥΟΣ (20 Φεβρουαρίου με 20 Μαρτίου)

 

 

 

 

 

 

Απόλυτη συμβατότητα με: Καρκίνο, Σκορπιό, Ιχθείς
Καλή σχέση με : Κριό, Ταύρο, Αιγόκερo, Υδροχόο
50% ναι, 50% όχι με: Λέοντα, Ζυγό
Aμφιβολίες για επιτυχία με: Διδύμους, Παρθένο, Τοξότη

Τυπικά Χαρακτηριστικά

Οι Ιχθείς είναι το δωδέκατο και τελευταίο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Αντιπροσωπεύει άτομα συμπονετικά, δεκτικά σε εξωτερικές επιδράσεις και διακριτικά.
Η έννοια της τελειότητας είναι ένας ισχυρός παράγοντας της προσωπικότητάς του Ιχθύος. Στο μυαλό τους έχουν μια εξιδανικευμένη εικόνα του κόσμου μας. Δεν είναι ότι δεν μπορούν να δουν τα πράγματα καθαρά, απλά δεν θέλουν να δεχτούν τη σκληρή πραγματικότητα επιδιώκοντας πάντα να ξεφύγουν από αυτή. Έτσι μπορεί να γίνουν απόκοσμοι. Η επιδίωξη της ανώτερης τελειότητας, πολλές φορές του κατευθύνει στη θρησκεία ή σε άλλες πνευματικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις.

Ο Ιχθύς προσαρμόζεται εύκολα στην αλλαγή. Αυτό το γνώρισμα αποτελεί μηχανισμό επιβίωσης. Είναι όμως και αδυναμία διότι τους καθιστά τρωτούς στην εκμετάλλευση και την επιρροή άλλων. Παρά την ευαίσθητη προσωπικότητα και τους λεπτούς τους τρόπους, οι περισσότεροι Ιχθείς είναι οπλισμένοι με τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης. Η προσαρμοστικότητά τους, τους επιτρέπει να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να γίνονται ισχυρότεροι.

Συμπονετικοί με πλήρη κατανόηση στα ανθρώπινα λάθη και αδυναμίες, με αγάπη για τη δικαιοσύνη, κάμπτουν εύκολα άθραυστους κανόνες εάν η κατάσταση απαιτεί μια περισσότερο ανθρωπιστική προσέγγιση. Για να διατηρήσουν τη συναισθηματική ισορροπία τους, χρειάζονται ένα ιδιωτικό χώρο και χρόνο μακριά από τη καθημερινότητα για στοχασμό και χαλάρωση. Η φυσική τους καλοσύνη, η ηπιότητα του χαρακτήρα του, και το γεγονός ότι εμπνέουν τη συμπάθεια κάνει τους οικείους τους να τους συγχωρούν για την ακαταστασία που επικρατεί στο σπίτι και στη ζωή τους Βέβαια, μερικοί από τους Ιχθείς είναι τακτικοί και καλά οργανωμένοι, οι περισσότεροι όμως είναι ατημέλητοι και απρόσεκτοι.

Οι προσωπικές τους συνήθειες είναι συχνά μια άμεση αντανάκλαση των συναισθηματικών αντιδράσεων στο περιβάλλον τους. Η φαντασία τους είναι απεριόριστη και αυτό μπορεί να τους μετατρέψει σε παθολογικούς ψεύτες.

Ο Ιχθύς δείχνει να ταλαντεύεται μεταξύ αγιοσύνης και αμαρτίας. Εξαιτίας της συμπόνιας που νοιώθει για τους άλλους, της τάσης του να παρέχει ανακούφιση και φροντίδα και του γεγονότος ότι αντιστέκεται στην σκληρή πραγματικότητα, αν είναι αδύναμο μυαλό μπορεί να δραπετεύσει από τις δυσκολίες και τη σκληρότητα αυτού του κόσμου, με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Αν όμως είναι δυνατό μυαλό μπορεί να διοχετεύσει την συμπόνια, την κατανόηση και την αγάπη του για τους άλλους στην φυσική του κλίση προς την ποίηση, το χορό και το θέατρο και επαγγέλματα που βοηθούν άλλους π.χ νοσοκόμος.

Για τους Ιχθείς είναι ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της διατύπωσης των ιδεών τους στο χαρτί με λογικό και εύτακτο τρόπο, και αυτό όχι γιατί δεν έχουν ιδέες αλλά γιατί δεν είναι σε θέση να επιχειρηματολογήσουν κατάλληλα και πολλές από τις ιδέες τους είναι ανεδαφικές.

Στις σχέσεις τους οι Ιχθείς είναι ρομαντικοί, ενθουσιάζονται εύκολα και έχουν την τάση να εξιδανικεύουν τις αρετές του συντρόφου τους για να απογοητευτούν αργότερα όταν δουν την πραγματικότητα. Εξαιτίας της έλλειψης πρακτικότητας, ο Ιχθύς αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις πρακτικές ανάγκες μιας σχέσης.

Η ερωτική ζωή των Ιχθύων

Οι Ιχθείς, παρά την ευαίσθητη προσωπικότητα και τους λεπτούς τους τρόπους, είναι οπλισμένοι με τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης. Έχουν κατανόηση στα ανθρώπινα λάθη και αδυναμίες και είναι ικανοί να συγχωρήσουν το σύντροφο που θα τους απατήσει. Η φυσική τους καλοσύνη ελκύει το αντίθετο φύλο. Στις σχέσεις τους είναι ρομαντικοί, ενθουσιάζονται εύκολα και έχουν την τάση να εξιδανικεύουν τις αρετές του συντρόφου τους για να απογοητευτούν αργότερα όταν δουν την πραγματικότητα.

Εξαιτίας της έλλειψης πρακτικότητας, ο Ιχθύς αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις πρακτικές ανάγκες μιας σχέσης. Προβλήματα στις σχέσεις προκύπτουν όταν οι Ιχθείς για να δικαιολογηθούν αρχίζουν τα ψέματα.

Ερωτική συμβατότητα με τα άλλα ζώδια

Ιχθύς με Κριό: Τα δύο αυτά ζώδια δεν ταιριάζουν σεξουαλικά. Οι ιχθείς άθελα τους είναι ικανοί να σβήσουν τη φλόγα του Κριού. Επίσης η υπερβολικά συναισθηματική φύση τους και ο ρομαντικός τους χαρακτήρας, δεν βρίσκει ανταπόκριση στον εύφλεκτο και επιθετικό Κριό.

Ιχθύς με Ταύρο: Συνήθως ευτυχισμένος συνδυασμός. Οι συναισθηματικοί Ιχθείς θα βρουν ανταπόκριση και συμπάθεια από τον Ταύρο. Ο ρομαντισμός, η φαντασία, και ευελιξία των Ιχθύων είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουν οι Ταύροι. Καλή ένωση, μπορεί να διαρκέσει

Ιχθύς με Δίδυμους: Η σχέση μεταξύ τους εγκυμονεί κινδύνους για την ελευθερία του Διδύμου. Για να επιτύχει, οι Δίδυμοι θα πρέπει να ξεχάσουν τα ενδιαφέροντα τους και να αφοσιωθούν με τη ψυχή και το σώμα στον ευαίσθητο και φιλύποπτο Ιχθύ σύντροφο τους.

Ιχθύς με Καρκίνο: Άριστος συνδυασμός γιατί έχουν κοινές αρετές. Είναι εξοπλισμένοι με συναισθηματισμό και διαισθητικότητα και παρά το γεγονός ότι θα υπάρξουν στιγμές διαφωνίας, είναι και οι δύο έτοιμοι να ξεχάσουν και να συγχωρέσουν το σύντροφο τους. Και οι δύο είναι ρομαντικοί, αγαπούν το σπίτι και τους φίλους και θα υπάρξει μια αμοιβαία προσπάθεια να εκπληρώσει ο καθένας τις υποχρεώσεις του και να κάνει αυτό το δεσμό επιτυχημένο. Μεταξύ τους δεν χρειάζεται καν να μιλήσουν γιατί επικοινωνούν άριστα με τα μάτια.

Ιχθύς με Λέων: Δύσκολη ένωση με τους Ιχθείς να βρίσκονται στην χειρότερη θέση. Ο Λέοντας είναι δυνατός και εξωστρεφής, κάνει αυτό που θέλει και θέλει να ηγείται. Από την άλλη μεριά οι Ιχθείς είναι ήσυχοι και έχουν μεγαλύτερο αυτοέλεγχο. Παρά τις διαφορές και τα δύο ζώδια μοιράζονται τον ιδεαλισμό και αν προσπαθήσουν (ιδιαίτερα ο Λέοντας) θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις διαφορές και να έχουν μια αμοιβαία ευτυχισμένη σχέση.

Ιχθύς με Παρθένο: Προβλήματα θα προκύψουν επειδή τα δύο ζώδια είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Ο Παρθένος εκτιμάει τα υλικά αποκτήματα και θα παλέψει γι αυτά, ενώ οι Ιχθείς θέλουν μια απλή ζωή και δεν νοιάζονται καθόλου για την οικονομική τους αποκατάσταση. Όμως ως αντίθετα, έλκονται μεταξύ τους και μια σχέση θα έχει μεγάλη σεξουαλική ένταση. Επίσης ως ζευγάρι έχουν την ικανότητα να βγάζουν ο καθένας το καλύτερο εαυτό του άλλου. Ο Παρθένος μπορεί να βοηθήσει τον Ιχθύ να εκπληρώσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του και θα τον διδάξει πώς να κάνει τις ιδέες του πραγματικότητα. Από την άλλη μεριά ο Ιχθύς προσφέρει ευγένεια και συναίσθημα που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο Παρθένος.

Ιχθύς με Ζυγό: Δένουν αρμονικά μεταξύ τους αλλά μπορεί να προκύψουν προβλήματα από το γεγονός ότι και οι δύο είναι αναποφάσιστοι και θέτουν στόχους με πολλαπλές κατευθύνσεις ενώ σύντομα καταλαβαίνουν την έλλειψη σκοπού. Όμως όταν επέλθει η σύγκρουση και οι δύο είναι έτοιμοι να συγχωρέσουν και να ξεχάσουν γρήγορα ότι έγινε.

Ιχθύς με Σκορπιό: Ιδανική ένωση ! Υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και σεβασμός αφού και τα δύο είναι ζώδια του νερού και μοιράζονται παρόμοιες αρετές και ελαττώματα. Και οι δύο λειτουργούν με τον ένστικτο και θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλο να εκπληρώσει τις επιθυμίες και τα όνειρα του. Σχέση με διάρκεια που παρέχει μεγάλη ικανοποίηση και στον ερωτικό τομέα.

Ιχθύς με Τοξότη: Τη σχέση διακρίνει έντονη ερωτική έλξη όμως οι πολλές διαφορές μεταξύ τους κάνουν δύσκολη τη μακροχρόνια διάρκεια. Απαιτείται συμβιβασμός και μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρουν μαζί. Αν συμβεί αυτό η ένωση θα εξελιχθεί ομαλά.

Ιχθύς με Αιγόκερο: Μπορεί να υπάρξει αρμονική σχέση παρά το γεγονός ότι ο Αιγόκερως είναι προσγειωμένος και πρακτικός ενώ οι Ιχθείς είναι συνήθως ονειροπόλοι κα πετάνε στα σύννεφα. Μεταξύ τους θα είναι ειλικρινείς και αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον. Ο Αιγόκερως εκτιμάει την ευγενική φύση του Ιχθύ ενώ οι Ιχθείς αγαπούν το γρήγορο μυαλό και το κουράγιο του Αιγόκερου

Ιχθύς με Υδροχόο: Καλή η ένωση. Μαζί αγωνίζονται για την αλήθεια και για τις προοδευτικές ιδέες, ιδιαίτερα του Υδροχόου. Μαθαίνουν πολλά κάνοντας συχνά αυτοεξέταση. Ο Υδροχόος μπορεί κάποιες φορές να βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα και οι Ιχθείς τείνουν να συγχωρούν τους πάντες, ακόμα και αυτούς που δεν αξίζουν συγχώρεση. Αυτό μπορεί να γίνει αιτία συγκρούσεων μεταξύ τους.

Ιχθείς με Ιχθείς: Σε αυτή την ένωση, υπάρχουν έντονοι συναισθηματικοί δεσμοί, ευαισθησία, τέλεια επικοινωνία και αμοιβαία κατανόηση. Μοιράζονται την αγάπη τους για την ομορφιά, την ειρήνη και την ηρεμία με ένα απαράμιλλο τρόπο. Αν εξαιρέσουμε ότι μεταξύ τους δεν υπάρχει ερωτική χημεία, αυτή η σχέση είναι σχεδόν τέλεια.

Πηγή: αστρολογία.gr

You may also like...

Leave a Reply