Τα χαρακτηριστικά του ΖΥΓΟΥ (23 Σεπτεμβρίου έως 22 Οκτωβρίου)

 

 

 

 

 

 

Απόλυτη συμβατότητα με: Υδροχόος, Δίδυμοι, Ζυγός
Καλή σχέση με : Σκορπιός, Τοξότης, Λέων, Παρθένος
50% ναι, 50% όχι με: Ιχθείς, Ταύρος
Aμφιβολίες για επιτυχία με: Αιγόκερως, Κριός, Καρκίνος

 

Τυπικά Χαρακτηριστικά

Ο ζυγός είναι το έβδομο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Έχει πολλές διακυμάνσεις στην ιδιωτική του ζωή. Ως προσωπικότητα είναι ευγενής, δίκαιος, αισιόδοξος και έχει την ανάγκη να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του.

Είναι προικισμένος με μεγάλη γοητεία, πλατύ & ακαταμάχητο χαμόγελο και ξέρει να κερδίζει την συμπάθεια των άλλων. Η φύση του τον οδηγεί στην εξισορρόπηση των ανθρωπίνων σχέσεων. Σέβεται και εξετάζει και την άποψη του άλλου χωρίς προκατάληψη. Για να αποφύγει τις διαμάχες μπορεί να υποχωρήσει και να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση.

Το μεγαλύτερο ελάττωμα του Ζυγού είναι η αναποφασιστικότητα. Όταν κληθεί να πάρει μια απόφαση, γίνεται αναβλητικός, ταλαντεύεται σαν τη ζυγαριά που δεν μπορεί να ¨παλαντζάρει¨. Περιμένει αναβάλλοντας μία απόφαση όσο μπορεί περισσότερο. Εξαιτίας της αναποφασιστικότητας τους πολλοί μπορεί λανθασμένα να τον θεωρήσουν οκνηρό. Όταν όμως ο Ζυγός αποφασίσει να δράσει,, θα το κάνει χωρίς να τεμπελιάσει ή να χάσει μια στιγμή.

Ο Ζυγός όλη του τη ζωή ψάχνει να βρει τον ιδανικό σύντροφο. Ολοκληρώνεται και ισορροπεί μόνο μέσω των άλλων & δεν μπορεί να ζήσει μόνος του. Τον διαποτίζει ένας ρομαντικός ιδεαλισμός. Ψάχνει την αιώνια αγάπη αλλά όχι με την κυριολεκτική έννοια της φράσης. Συχνά, παγιδεύεται στο όνειρο μίας φανταστικής νύχτας με ένα φανταστικό σύντροφο που θα γινόταν αργότερα ο σύντροφος ψυχής τους και θα ολοκλήρωνε τη ζωή του. Ο Ζυγός είναι συνεχώς ερωτευμένος με τον έρωτα. Και όταν κατασταλάξει σε μία σχέση, θα είναι απείρως ευτυχής αλλά μόνο για το διάστημα που είναι ερωτευμένος.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ανήκουν στο ζώδιο του Ζυγού προσπαθούν πάντα να ισορροπήσουν και να βρουν αρμονία μέσα από τη προσωπική και κοινωνική καταξίωση. Είναι λογικοί και ψαγμένοι, γι αυτό πολλοί άνθρωποι ζητούν τη συμβουλή τους. Είναι ειλικρινείς και επιμελείς συνεργάτες. Ο Ζυγός κάνει θαύματα όταν συνεργάζεται με άλλους, αφού ξέρει να εκτιμά τις καλές ιδιότητες των ανθρώπων και να τις βγάζει στο προσκήνιο.

Το αισθητικό κριτήριο του Ζυγού είναι υψηλό. Επιζητεί την αρμονία και την καλαισθησία στην εμφάνιση του, στον περιβάλλοντα χώρο, στους ανθρώπους που είναι γύρω του. Έχει εξαιρετικά καλό γούστο και είναι διπλωμάτης. Επιζητά το θαυμασμό των άλλων.

Οι Ζυγοί είναι ανεξάρτητοι αλλά εκφράζουν την ανεξαρτησία τους με ήρεμο τρόπο. Η επιθυμία τους να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους πολλές φορές υπερβαίνει τα όρια αλλά έχει τη βάση της στην προσπάθεια τους για αναγνώριση και αποδοχή. Ο Ζυγός είναι άνθρωπος καλοπροαίρετος που δυσκολεύεται να πει όχι. Ακολούθως, μετανιώνει και απογοητεύεται όταν κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτή του την “αδυναμία”.

Η ερωτική ζωή του Ζυγού

Οι Ζυγοί είναι δοτικά ζώδια, είναι κοινωνικοί, τους αρέσει να τους αγαπούν και δεν θα πουν όχι αν ο άλλος κάνει την πρώτη κίνηση. Η ικανότητα τους επικοινωνίας αποτελεί πόλο έλξης για το αντίθετο φύλο. Είναι δύσκολο να τους αντισταθεί κάποιος όταν αναδύεται η ερωτική τους διάθεση, η γοητεία και η εξυπνάδα τους. Όταν βρουν τον κατάλληλο σύντροφο τότε θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το δεσμό για πάντα, αν γίνεται.

Ιδανικός σύντροφος για αυτούς είναι εκείνος που θα τους δείξει έντονα την αγάπη του, θα τους πάρει μακριά από την ρουτίνα και θα τους γεμίσει όμορφα πράγματα. Δεν ζητάνε πολλά !

Ερωτική συμβατότητα με τα άλλα ζώδια

Ζυγός με Κριό: Υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες για την επιτυχία μιας τέτοιας σχέσης εκτός και αν τα δύο άτομα ανήκουν στο ίδιο κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Ο θερμός και γεμάτος πάθος ζυγός θα αποτελέσει την ήρεμη δύναμη για τον φλογερό και ευερέθιστο και παράφορο Κριό. Η σχέση είναι σχεδόν αδύνατο να διαρκέσει αν τα δύο άτομα έχουν διαφορετική κουλτούρα και παιδεία.

Ζυγός με Ταύρο: Χρειάζεται υποχωρητικότητα και συμβιβασμός για να διαρκέσει μια τέτοια ένωση. Τα δύο αυτά ζώδια μπορούν να ενωθούν ψυχικά και σωματικά και να βρουν την απόλυτη ισορροπία αν ο Ζυγός επιστρατεύσει τη διπλωματικότητα τους και ο Ταύρος την υπομονή του.

Ζυγός με Δίδυμους: Πολύ καλή ένωση για μακροχρόνια και ευτυχισμένη σχέση (γάμο). Τα δύο αυτά ζώδια έχουν πολλά κοινά και αρκετές διαφορές έτσι ώστε να κάνουν μαζί τον ιδανικό συνδυασμό.
Ο συνδυασμός εγκεφαλικών, πνευματικών στόχων (Δίδυμοι) και των καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων (Ζυγός) είναι πολύ επιτυχημένος και ευνοϊκός για την επιτυχία μιας σχέσης.

Ζυγός με Καρκίνο: Αμφίβολη η επιτυχία μιας τέτοιας ένωσης διότι ο Καρκίνος όντας κτητικός, δεν μπορεί να ανεχτεί την αγάπη του Ζυγού για ελευθερία. Ενώ ο Ζυγός αγαπάει την δικαιοσύνη και τη δίκαιη μεταχείριση, ο Καρκίνος τείνει να προσπαθεί να εξυπηρετήσει περισσότερο το δικό τους συμφέρον και αυτό θα φέρει διαφωνίες και πιθανή ρήξη στη σχέση. Προσοχή όμως. Αυτό δεν σημαίνει ότι χάθηκαν όλα. Ο ευαίσθητος Καρκίνος είναι σίγουρος ότι ο ειρηνικός Ζυγός δεν αναμοχλεύει τα πράγματα ψάχνοντας για τα ελαττώματα του Καρκίνου, ενώ ο Ζυγός εκτιμάει την γενναιοδωρία και την αφοσίωση του Καρκίνου απέναντι του.

Ζυγός με Λέων: Είναι μια καλή σχέση που μπορεί να διαρκέσει μακροχρόνια. Είναι ένας συνδυασμός συνεργασίας. Όταν η ενέργεια του Λέοντα συνδυάζεται με φυσική αίσθηση αρμονίας του Ζυγού, η σχέση αποκτά την τέλεια ισορροπία. Και οι δυο εκτιμούν αμοιβαία τις καλές τους ιδιότητες. Ο Ζυγός ηρεμεί και απαλύνει το επιδεικτικό στυλ του Λέοντα. Ο Λέοντας αναλαμβάνει να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις για τον αναποφάσιστο Ζυγό.

Ζυγός με Παρθένο: Καλός ο συνδυασμός. Μοιάζουν σαν δυο κομμάτια από το ίδιο παζλ που ενώνονται τέλεια. Η σχέση τους θα είναι έντονη αλλά μικρή διάρκειας και μπορεί να διαρκέσει μόνο όταν και οι δύο αντιληφθούν και σεβαστούν τις ιδιαιτερότητες και τις αδυναμίες του συντρόφου τους. Μοιράζονται την αγάπη τους για τα υλικά αποκτήματα και είναι και οι δύο πολύ πρακτικοί. Βλέπουν όλες τις πλευρές ενός ζητήματος και αποφασίζουν από κοινού, αφού έχουν λάβει υπόψη τους όλα τα δεδομένα. Στην αντίθετη περίπτωση, η αναποφασιστικότητα του Ζυγού ενοχλεί τον Παρθένο, όμως εκτιμάει το γεγονός ότι ο Ζυγός μπορεί να συμμεριστεί τη δική τους απόφαση.

Ζυγός με Ζυγό: Πολύ καλή ένωση. Η σχέση τους θα είναι ήρεμη και ισορροπημένη επειδή θέλουν και οι δύο υπερβολικά να αρέσουν και να ευχαριστήσουν τον άλλο. Όμως, μπορεί να βαρεθούν ο ένας τον άλλο και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στη εξέλιξη της σχέσης.

Ζυγός με Σκορπιό: Καλή η ένωση θα έχει επιτυχία τόσο στο ερωτικό όσο και σε πνευματικό και συναισθηματικό επίπεδο. Η ικανότητα επικοινωνίας του Ζυγού ταιριάζει πολύ με την αποφασιστικότητα του Σκορπιού και σαν ζευγάρι θα αποτελεί πηγή αναφοράς ο ένας για τον άλλο.

Ζυγός με Τοξότη: Ο συνδυασμός είναι αρμονικός γιατί και οι δύο ψάχνουν καινούργιους ορίζοντες και θα γίνουν καλοί φίλοι και εραστές. Καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο και βλέπουν και η δύο τη ζωή με ενθουσιασμό και αισιοδοξία. Προβλήματα προκύπτουν από την ευαισθησία του Ζυγού και ο Τοξότης πρέπει να σκέφτεται πριν μιλήσει για να αποφύγει να πληγώσει τα αισθήματα του Ζυγού.

Ζυγός με Αιγόκερω: Υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την διάρκεια που θα έχει αυτή η σχέση. Το αν θα πετύχει ή όχι εξαρτάται από την ικανότητα των δύο μερών να συμβιβάζονται που και που και να βρίσκουν κοινά ενδιαφέροντα. Πάντως υπάρχει έντονη ερωτική έλξη.

Ζυγός με Υδροχόο: Ιδανική ένωση ! Μαζί θα μάθουν να εκτιμούν πράγματα που ίσως πριν θεωρούσαν μονότονα, μικρά ή αδιάφορα. Είναι και οι δύο ενεργητικοί και όταν θέτουν κοινούς στόχους στη ζωή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα και ότι μαζί θα ζήσουν ευτυχισμένα.

Ζυγός με Ιχθείς: Δένουν αρμονικά μεταξύ τους αλλά μπορεί να προκύψουν προβλήματα από το γεγονός ότι και οι δύο είναι αναποφάσιστοι και θέτουν στόχους με πολλαπλές κατευθύνσεις ενώ σύντομα καταλαβαίνουν την έλλειψη σκοπού. Όμως όταν επέλθει η σύγκρουση και οι δύο είναι έτοιμοι να συγχωρέσουν και να ξεχάσουν γρήγορα ότι έγινε.

Πηγή: αστρολογία.gr

You may also like...

Leave a Reply