Τα ζώδια της εβδομάδας 22-29/10

ΚΡΙΟΣ
Με τον κυβερνήτη σου Άρη απέναντι από το Δία, το μόνο βέβαιο είναι πως θα έρθεις αντιμέτωπος με περιστάσεις και γεγονότα που θα βοηθήσουν να δυναμώσεις την πίστη σου σε ένα καλύτερο αύριο. Μία πρόταση για ταξίδι θα σε βοηθήσει να απομακρυνθείς από το ναρκοπέδιο της προσωπικής σου ζωής. Η δυνατότητα να κυνηγήσεις το επαγγελματικό σου όνειρο με σπουδές στο εξωτερικό φαντάζει σαν η διέξοδος διαφυγής από μία χώρα που φαίνεται να συνεχίζει να τρώει τα παιδιά της. Το να αρχίσεις να κατηγορείς το σύμπαν (ή το πολιτικό σύστημα) για τα δεινά σου, είναι σίγουρα ένας τρόπος να αποποιηθείς τις προσωπικές σου ευθύνες και ταυτόχρονα να ξεθυμάνεις για όσα κουβαλάς μέσα σου. Παράλληλα μ’ αυτή τη συμπεριφορά, έχεις την ευκαιρία είτε να κουκουλώσεις τα προβλήματα του, είτε να τα αγνοήσεις, αφού αποφασίζεις να κοιτάξεις στην αντίθετη κατεύθυνση. Και αν σου έλεγα πως, αντιμετωπίζοντας με θάρρος τα προβλήματα σου, θα μπορέσεις να διαμορφώσεις μία φιλοσοφία και ηθική που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τον τρόπο που ορίζεις ένα πρόβλημα σαν σημαντικό ή όχι; Τότε θα δεχόσουν να χορέψεις σε μία σκηνή που κρύβει νάρκες αλλά και τη λύτρωση της απόβασης στην απέναντι όχθη, έχοντας κερδίσει το θαυμασμό όσων σε κοιτάζουν; Και αν δε σε πείθω και είσαι ακόμα έτοιμος/η να ανέβεις στη μηχανή σου με προορισμό το άγνωστο, μήπως θα σε έπειθα αν σου έλεγα πως το άτομο που αξίζει να γίνει ή παραμείνει ως σύντροφος ζωής είναι στις κερκίδες και περιμένει αυτό το σλάλομ σου ανάμεσα στις νάρκες για να αποδείξεις την τόλμη σου;
ΤΑΥΡΟΣ
Με τόσο έντονη δραστηριότητα στο Σκορπιό και 7ο Ηλιακό σου οίκο, ο/η Άλλος/η αποκτά μεταμορφωτική σημασία στη ζωή σου αυτή την εβδομάδα. Όσο δύσκολο κι αν είναι να αντέξεις ένα άτομο που κουβαλά ασυγκράτητη δυναμική ή να πρέπει να αποδεχτείς γνώμες, σκέψεις και αποφάσεις που προκαλούν τον εγωισμό σου, τελικά μόνο κερδισμένος/η θα βγεις αν εξετάσεις με προσοχή τη στάση των ανθρώπων με τους οποίους έχεις άμεσες διαπροσωπικές σχέσεις. Προσπάθησε να μην βλέπεις τα πράγματα μόνο άσπρο ή μαύρο αυτή την εποχή. Μετάφραση; Αμέσως! Η παραμονή ή η φυγή από μία σχέση ή δουλειά, δεν έχει μόνο αντίκτυπο στο συναισθηματικό ή οικονομικό κενό που μπορεί να νιώσεις για λίγο καιρό. Ούτε η αποδοχή να παραμείνεις σε μία σχέση ή συνεργασία που σε πιέζουν σημαίνει πως επιλέγεις τον εύκολο δρόμο της διατήρησης της χρηματικής ή σεξουαλικής εξασφάλισης. Όμως, η απόφαση να εμπιστευτείς ή όχι ένα άτομο με όσα σου αναφέρει, δείχνει πως εμπιστεύεσαι και τον εαυτό σου να ακολουθήσει ή όχι προτάσεις που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σου. Είσαι σε κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να προσέχεις να μη δράσεις με βάση τον εγωισμό σου.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Η αλήθεια είναι πως με το Δία στο ζώδιο σου και τον Άρη απέναντι σου στον Τοξότη, μπορείς να αποδράσεις από μία σκληρή καθημερινότητα με τρόπο που σε μας τους απ’ έξω φαίνεται σχεδόν μαγικός. Το να πάρεις ένα άτομο από το χέρι και να εξαφανιστείτε σε ένα μακρινό ταξίδι, το να αρπάξεις μία ευκαιρία για επαγγελματική μετακίνηση σε μία άλλη χώρα ή το να αφήσεις στην άκρη τη σκληρή καθημερινότητα και να βάλεις στο πρόγραμμα σου αθλητισμό ή δραστηριότητες που καλύπτουν τις πνευματικές σου αναζητήσεις, είναι κάποιες από τις πιθανότητες που συνοδεύουν αυτή την περίοδο. Όμως πόσες φορές δεν έχεις προβεί σ’ αυτές τις ακίνδυνες αλλαγές; Μην απαντήσεις, ξέρω. Πολλές. Η άλλη όμως προοπτική αναφέρεται στο να εκμεταλλευτείς τις αλλαγές που έγιναν στη ζωή σου τα τελευταία δύο χρόνια με τις εκλείψεις στον άξονα του ζωδίου σου και να πιστέψεις πως μπορείς να αντιμετωπίσεις όποια δυσκολία σου παρουσιαστεί. Αν λοιπόν νιώθεις έτοιμος/η, τότε μη φοβηθείς να αναλάβεις ευθύνες στον επαγγελματικό τομέα (αν έχεις προτάσεις για τον/την προϊστάμενο σου, έχεις ιδέες για επιχειρηματικότητα ή ένα δημιουργικό ταλέντο που μπορείς να εξελίξεις, τώρα είναι η ώρα να τα φέρεις στο φως), να στηρίξεις το/η σύντροφο, να προσεγγίσεις ένα άτομο για το οποίο ενδιαφέρεσαι ερωτικά ή να ανοίξεις το βήμα σου για κάπου μακριά. Μην το βάλεις στα πόδια, αφού σου δίνεται η ευκαιρία να αντιμετωπίσεις καταστάσεις που δείχνουν πως έχεις πάρει με αποφασιστικότητα τη ζωή στα χέρια σου.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Αυτή η εβδομάδα έχει ως στόχο να θίξει το θέμα των προτεραιοτήτων στη ζωή σου και τον τρόπο που τις ταξινομείς. Με τον Άρη να βρίσκεται στον Τοξότη και να ξυπνά τις εκλείψεις των δύο τελευταίων ετών στα επαγγελματικά και στην υγεία σου, καλείσαι να πιστέψεις σε ένα εργασιακό όνειρο που πρέπει να θέσεις σε εφαρμογή. Στον τομέα της υγείας, ίσως να σκέφτεσαι πως θέλεις να δοκιμάσεις κάποιες νέες δραστηριότητες με στόχο να δώσεις στο σώμα σου την τροφή που φαίνεται να αναζητά για να νιώσει και πάλι δυνατό. Με το Δία όμως απέναντι από τον Άρη, θα είναι σαν να έχεις μπροστά σου μία πληθώρα επιλογών, ευθυνών και υποχρεώσεων και να παλεύεις να τις βάλεις σε μία σειρά. Η απάντηση θα σου δοθεί μόνο αν καταλάβεις πως σημασία πλέον έχει να προσφέρεις απλόχερα τροφή στην ψυχή σου. Με τόσους πλανήτες στο Σκορπιό, δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις επίδειξη ικανοτήτων και να ενδιαφερθείς για άτομα και δραστηριότητες που δεν έχουν καμία σχέση με το μέλλον σου. Αντίθετα αξίζει όλα τα πλούτη του κόσμου να ζήσεις στο περιβάλλον που σε κάνει να νιώθεις γεμάτος/η από συναισθήματα. Με άλλα λόγια οι προτεραιότητες θα γίνουν ξεκάθαρες μόλις ανακαλύψεις τον έρωτα που σε μεταμορφώνει. Και δεν είναι μακριά…
ΛΕΩΝ
Η εβδομάδα αυτή μπορεί να δοκιμάσει τις αντοχές σου σε σχέσεις που φαίνεται πως ήδη δημιουργούν στενό κλοιό γύρω σου. Ας το πάρουμε από την αρχή. Όλο το τελευταίο διάστημα δίνεις χρόνο και συναισθήματα σε γνωριμίες και καταστάσεις που κάνουν τη ζωή σου πιο ανάλαφρη. Όμως η επιθυμία της ελαφρότητας δεν συνάδει με τους βαθύτερους πόθους σου αυτή την εποχή. Με τον Άρη να σε πυρπολεί με σχέδια και πλάνα, με νέες γνωριμίες και φλερτ, με την ανάγκη να προχωρήσεις τη σχέση σου στην οικογένεια ή να δημιουργήσεις κάτι δικό σου στον επαγγελματικό τομέα και το Δία να σε κάνει σούπερ κοινωνικό, είναι σχεδόν σίγουρο πως θέλεις να ξεφύγεις από ένα πατρόν μίας ζωής που έκλεισε για εσένα. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι όμως πως έχεις στο κοντινό περιβάλλον σου άτομα που μπορούν να δράσουν σαν απειλές της προσωπικής σου ελευθερίας (δείχνοντας όμως προς εσένα το σαγηνευτικό και ακαταμάχητο πρόσωπο τους) και άλλα άτομα που ζουν τη ζωή τους και εσύ απλά εύχεσαι να ήσουν σαν αυτά. Τελικά, η συνήθεια είναι μεγάλη παγίδα, γι’ αυτό μάλλον πρέπει να ζήσεις για λίγο εκτός πλαισίου. Έστω κι αν είναι μόνο για να δοκιμάσεις τις πραγματικές σου ανάγκες.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Με τον Άρη να βρίσκεται στο σημείο που ανάβει σπίθες έντασης και διαμάχης σχεδόν σε κάθε νεύμα ή κίνηση σου και την Αφροδίτη στο ζώδιο σου να φλέγεται για νέες γνωριμίες και ενάρξεις στον επαγγελματικό τομέα, πρόσεξε μήπως βλέπεις εχθρούς και εμπόδια ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν. Αν δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις τα σχέδια σου για μία απόδραση, τότε ο λόγος είναι απλός: είναι μάλλον ώρα να αναζητήσεις διεξόδους και λύσεις στα συναισθηματικά ζητήματα που είναι κομβικά για να νιώθεις ασφαλής στην ρουτίνα σου. Ναι, μιλάμε για τις σχέσεις με τους οικείους σου (γονείς ή παιδιά ή και το/τη σύντροφο σου). Με άλλα λόγια το timing της φυγής παρήλθε. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για διάλογο. Αν πάλι συναντήσεις ένα άτομο και σου δίνεται μία ευκαιρία να αποδράσεις, και την αρπάζεις από τα μαλλιά όπως ο πνιγμένος μια σανίδα σωτηρίας, να έχεις στο μυαλό σου πως, η ανάγκη να απεγκλωβιστείς από ένα πατρόν ζωής που σε περιορίζει ή από ένα τρόπο σκέψης που δε σε βοηθά να βρεις λύσεις, συνήθως σε οδηγεί σε κινήσεις πανικού που δεν αποδίδουν σε βάθος χρόνου. Και εντάξει, καλό το παρόν που παραμένεις ζωντανός/η, αλλά πρόσεξε μήπως κάνεις κινήσεις που υπονομεύουν το μέλλον σου. Αν δεν είχες καταλάβει πως ζούσες με χρονοδιαγράμματα και ημερομηνίες λήξεως, τότε έφτασε η ώρα να το λάβεις υπόψη σου.
ΖΥΓΟΣ
Υπάρχουν δύο αντίθετες τάσεις στη ζωή σου αυτή την εβδομάδα. Η πρώτη αφορά την πληθώρα πλανητών στο Σκορπιό και την παρουσία της Αφροδίτης στην Παρθένο που τονίζει την ανάγκη για οικονομία δυνάμεων, συναισθημάτων αλλά και χρημάτων, αφού ίσως να νιώθεις πως οι πηγές που σου παρέχουν όλα τα παραπάνω δέχονται επίθεση. Μεγάλη. Ληστρική. Ντου από παντού. ΟΚ, κατάλαβες νομίζω, πάμε παρακάτω… Η άλλη πλευρά αναφέρεται στην παρουσία του Άρη στον Τοξότη και του Δία στους Διδύμους που σε μεταμορφώνει σε ένα/μια διψασμένο/η Ζυγό για νέες γνώσεις, περιπέτειες, ταξίδια. Σκέψου ότι σπας τους τοίχους ενός κελιού κι αντικρίζεις για πρώτη φορά στη ζωή σου τον ορίζοντα. Τόσο διψασμένος/η! Αυτό λοιπόν που μάλλον προσπαθείς να επιτύχεις παράλληλα με την εξασφάλιση των πηγών σου, είναι να ανοίξεις τον κοινωνικό σου κύκλο, να αυξήσεις το γνωστικό σου υπόβαθρο ώστε να ανακαλύψεις ένα νέο χρυσοφόρο ορίζοντα που θα σε βοηθήσει να δεις το μέλλον πιο αισιόδοξα και με μεγαλύτερη καθαρότητα. Αυτό που έχω να σου πω πάντως είναι πως το μέλλον είναι πιο όμορφο όσο το παρατηρείς σε μακρινή απόσταση από την υπάρχουσα ζωή σου. Βάλε πρώτη και μάρσαρε λοιπόν!
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Με έντονη πλανητική δραστηριότητα στο ζώδιο σου θα ήταν αναμενόμενο να παλεύεις να διατηρήσεις τα κεκτημένα σου και να θέλεις να δυναμώσεις την αυτοπεποίθηση και τη γοητεία σου ενώ αυξάνεις την ισχύ της επιρροής σου (τόσο στο οικογενειακό, όσο και στο επαγγελματικό περιβάλλον σου). Όταν όμως έχει περάσει και ο Κρόνος στο ζώδιο σου και συναντά τον Ήλιο, τότε είναι μάλλον ώρα να αρχίσεις να ξετυλίγεις τις στρώσεις του δέρματος σου που κρύβουν τις αληθινές σου προθέσεις, τη δυναμική σου και τις επιθυμίες σου. Δε χρειάζεται να συνεχίσεις να φοράς ρούχα που δε σου ταιριάζουν ή να εκβιάζεις ένα χαμόγελο όταν κουβαλάς μία βαθιά λύπη ή και να ρισκάρεις όταν αυτό που θέλεις είναι να παραδεχτείς την ανάγκη σου για σταθερότητα. Η αλήθεια είναι πως αυτή την εβδομάδα έχεις κοντά σου άτομα που μπορούν να σε βοηθήσουν να αναλύσεις τη ζωή σου σε κομμάτια τα οποία, όταν τα ξανασυνθέσεις, θα καταλάβεις πως υπήρχαν πολλά περιττά πράγματα σε αυτή. Από την άλλη όμως πλευρά μπορεί να θελήσεις να υπερβάλεις για να κρύψεις την αμηχανία σου μπροστά σε αποφάσεις που φαίνονται πολύ βαριές (ειδικά όταν καλείσαι να τις εξηγήσεις σε ένα/μια σύντροφο ή σε συγγενείς που έχουν μάθει να ζουν μέσα στην ελαφρότητα). Μήπως όμως να αποφασίσεις να κάνεις την αλλαγή και να διώξεις ανθρώπους, παραστάσεις και καταστάσεις που σε αποπροσανατολίζουν αντί να προσφέρουν ευρύτητα επιλογών; Μήπως οι πολλές επιλογές αυτή τη στιγμή σε διώχνουν από το μοναδικό στόχο της ζωής σου;
ΤΟΞΟΤΗΣ
Με τον Άρη στο ζώδιο σου σε αντίθεση με το Δία από τους Διδύμους, η ενέργεια και η αισιοδοξία σου ξεχειλίζουν (ακόμη κι αν εκφράζονται συχνά ως νευρικότητα και επιθετικότητα… Γκουχ! Γκουχ!). Βρίσκεσαι σε εποχή που ξεκινάς πράγματα με τεράστιο ενθουσιασμό, που σου ανοίγονται ευκαιρίες πάσης φύσεως, που μπορεί να κάνεις γνωριμίες που σε γεμίζουν ερωτική έξαψη ή επαγγελματικές ελπίδες για νέα καριέρα. Ταυτόχρονα, καλείσαι να υποστηρίξεις σκέψεις, αποφάσεις και δράσεις σου που έλαβαν χώρα στις εκλείψεις της τελευταίας διετίας στο ζώδιο σου, κάτι που σε βοηθά να βλέπεις μακριά και να γεμίζεις με έμπνευση και όνειρα για το αύριο. Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να πει πως έχεις μπροστά σου μία φανταστική εβδομάδα. Εντάξει, το κατάλαβες ήδη ότι το πηγαίνω αλλού… Υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός πλανητών (Ήλιος, Ερμής, Κρόνος) αλλά και ο Βόρειος Δεσμός στο Σκορπιό και 12ο Ηλιακό σου οίκο που τονίζουν πως υπάρχει ένα έντονο παρασκήνιο σε κάθε σου βήμα, μια ψυχική κόπωση που δεν μπορεί να εξηγηθεί με λογικούς όρους και ένα βαρύ παρελθόν που δεν έχεις ξεπεράσει ακόμη. Αν λοιπόν το χαμόγελο, η αισιοδοξία, η έμπνευση και ο ζήλος δεν είναι τα αποτελέσματα μίας γερής ενδοσκόπησης που σε βοηθά να χωνέψεις αποτυχίες και να διώξεις περιττά βάρη από το μυαλό και την ψυχή σου, τότε έχω την υποχρέωση να σου τονίσω πως μάλλον φοράς μία μάσκα και περιφέρεσαι σαν τον κλόουν. Γιατί το ξέρεις καλύτερα και από τον αστρολόγο σου πως μπορείς να χαμογελάς με όλη σου την ψυχή μόνο όταν γνωρίζεις πως υπάρχουν εμπόδια, αδιέξοδα, αδικίες, απάτες, απατηλά όνειρα που δε χρειάζεται να φοβάσαι να παραδεχτείς και αντιμετωπίσεις. Αφού μαθαίνεις μέσα από τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αστοχίες σου, αυτό δεν μας λες πάντα;
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Με την έντονη πλανητική δραστηριότητα στο Σκορπιό, τα πάντα φιλτράρονται μέσα από το χωνευτήρι που ονομάζεται κοινωνικός σου κύκλος. Δίνεις πολύ μεγάλη σημασία σε όσα θα πουν φίλοι και γνωστοί σου, στον τρόπο που θα περάσει στο κοινωνικό σύνολο ο τρόπος που σκέφτεσαι ή δρας. Ή μπορεί να παλεύεις να έρθεις πιο κοντά με μία ομάδα ανθρώπων που θεωρείς πως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σοβαρό και δυναμικό σύνολο συνεργατών. Από την άλλη πλευρά όμως, μαίνεται και μια παράλληλη μάχη. Αυτή του καθαρισμού του κοινωνικού σου συνόλου, αφού έχεις πλέον καταλάβει πως σημασία έχει να διαθέτεις συμμάχους και φίλους που εκτιμάς και σε εκτιμούν, παρά να έχεις ένα πολύ ανοικτό κύκλο γνωστών. Η αλήθεια είναι πως για να επιτυχείς το παραπάνω θα πρέπει να συζητήσεις μαζί τους, να ανταλλάξετε απόψεις σχετικά με επαγγελματικά σχέδια και να προσπαθήσεις να κατανοήσεις τον τρόπο σκέψης του κάθε ατόμου. Να θυμάσαι όμως πως όπως εσύ κρίνεις, έτσι και κρίνεσαι. Δεν είναι ώρα να βάλεις μπροστά τον εγωισμό και το πείσμα σου, να θελήσεις να ηγηθείς, να ανοίξεις τον κύκλο των γνωριμιών και δραστηριοτήτων σου, αλλά να ξεδιαλύνεις και να κρατήσεις ότι σου χρειάζεται πραγματικά και όχι ότι διατηρείς από συνήθεια.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Με έντονη πλανητική δραστηριότητα στο Σκορπιό και Ηλιακό σου ζενίθ, αυτό που πρέπει να εκμεταλλευτείς αυτή την εβδομάδα είναι οι ευκαιρίες στον επαγγελματικό κυρίως τομέα. Επειδή όμως υπάρχει ο κίνδυνος να ενδιαφερθείς περισσότερα για τα ερωτικά σου, να θελήσεις να ρίξεις το βάρος στην ανάπτυξη του φιλικού και κοινωνικού σου κύκλου και να συμπεριφέρεσαι με τρόπο ώστε να προκαλέσεις το ερωτικό ενδιαφέρον, οφείλω να σε προειδοποιήσω πως τα πράγματα στον επαγγελματικό τομέα μπορούν να γίνουν δύσκολα αν δε δείξεις την απαιτούμενη σοβαρότητα. Ένα άτομο με κύρος ή εξουσία, ένα άτομο που μπορεί να σε κρίνει και να σε κάνει να πονέσεις, θα μπορούσε να τεστάρει τις αντοχές σου στην πίεση, την ικανότητα σου αναλαμβάνεις ευθύνες και να τις φέρνεις εις πέρας, την ευχέρεια που έχεις ώστε να εμπνέεις και να ηγείσαι χωρίς να έρχεσαι σε συγκρούσεις. Αν λοιπόν αποφασίσεις να γίνεις το άτομο που κερδίζει σεβασμό και εμπιστοσύνη, τότε δε χρειάζεται να παλέψεις και πολύ για να ανοίξεις τον κοινωνικό και ερωτικό σου κύκλο. Το μυστικό είναι να ηγηθείς χωρίς να το φωνάζεις, γιατί αν πράξεις αντίστροφα τότε θα έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις.
ΙΧΘΥΕΣ
Πόσο εύκολο θεωρείς πως είναι να αφήσεις πίσω σου επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις και να ταξιδέψεις εκεί που υπάρχει απόλυτη προσωπική ελευθερία ή η πιθανότητα να βρεις τον αληθινό έρωτα; Η απάντηση μου: κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτή την εβδομάδα. Με την Αφροδίτη και τον Άρη να σε βοηθούν να γνωρίσεις κόσμο, να βελτιώσεις τις διαπροσωπικές σου σχέσεις στον επαγγελματικό τομέα, να κάνεις πολύ καλύτερες τις συνθήκες στη σχέση σου, καλό θα ήταν να μην πέσεις στην παγίδα να μελαγχολήσεις για κάτι που υπήρχε στο παρελθόν σου ή που ήλπιζες να συναντήσεις στο νέο σου παρόν. Έχεις την ευκαιρία να παρουσιάσεις μία πτυχή του εαυτού σου που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ερωτεύσιμη, οπότε γιατί να πρέπει να βουλιάζεις σε μνήμες και εικόνες που σε οδήγησαν σε αδιέξοδο; Αν δεν μπορείς να βρίσκεσαι εκεί που θα ευχόσουν, τότε εστίασε στο μέρος και στο περιβάλλον που βρίσκεσαι και διαμόρφωσε τα έτσι ώστε να γίνουν πολύ καλύτερα από όσο θα πίστευες πως θα μπορούσαν. Μπορείς να το κάνεις αυτό, αφού η φαντασία σου είναι ολοζώντανη και οι ευκαιρίες σου να έρθεις κοντά σε άτομα με πολύπλευρο ενδιαφέρον πολύ μεγάλες.

 

 

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply