Τα Ζώδια της εβδομάδας 03 έως 09 Οκτ

Νέα εβδομάδα… νέες προβλέψεις… νέες εκπλήξεις και νέες περιπέτειες !

ΚΡΙΟΣ
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί πολεμάς ακόμα να παραμείνεις μέρος του συστήματος που σιχαίνεσαι με όλη σου την ψυχή; Ίσως είναι ο Πλούτωνας στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου που σε σπρώχνει να κερδίσεις το σεβασμό, ή μάλλον να επιβάλλεις το σεβασμό, ή μάλλον να τους τρίψεις στη μούρη την ανωτερότητά σου και των οποίων τα γούστα σε απωθούν και οι πρακτικές και αποφάσεις τους σε κάνουν να αηδιάζεις. Η σωστή αντίδραση δεν είναι να προσπαθήσεις να πάρεις το πάνω χέρι χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα, ούτε να μπεις σε μια διαδικασία πολέμου για την εξουσία αφού παίζουν αυτό το παιχνίδι καλύτερα από σένα.  Το μυστικό της επιτυχίας- και το κρυφό σου όπλο- είναι να προσκαλέσεις τον εχθρό σου σε γεύμα. Όχι όχι δεν θα ρίξεις κάτι στο ποτό του. Είναι η παλιά συνταγή που λέει ότι περισσότερα καταφέρνεις με το μέλι παρά με το ξύδι. Αυτό που χρειάζεται να μάθεις είναι οι δόσεις της συνταγής. Την ίδια συνταγή μπορείς να χρησιμοποιήσεις- ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιήσεις ΚΑΙ για τις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν.

ΤΑΥΡΟΣ
Αν δεν είσαι γεννημένος στις δύο τρεις τελευταίες μέρες του ζωδίου (18,19,20/5) που ο πηγαινοέρχεται ο Ποσειδώνας δίνοντας σου την αίσθηση ότι περπατάς σε τόση ομίχλη που δεν μπορείς να καταλάβεις αν μπροστά σου βρίσκεται ένας άγιος άνθρωπος ή ένας πεινασμένος λύκος, ή  αν αυτό που βλέπεις είναι όαση ή θάλασσα με πιράνχας τότε τίποτα δεν μπορεί να σου ανακόψει την πεποίθηση ότι τη ζωή πρέπει να τη στραγγίζεις μέχρις τελευταίας σταγόνας. Η είσοδος της  Αφροδίτης στον Σκορπιό (από 9/10) λέει ότι δεν έχει σημασία πόσο πλούσιος είσαι αλλά ότι μια στο τόσο δεν είναι αμαρτία να ταξιδεύεις πρώτη θέση. Δηλαδή αφέσου στις σχέσεις και στην ελαφρότητά τους τώρα που η επιθυμία σου για τον Άλλο γίνεται έντονη και επιτακτική.  Ναι υπάρχουν προβλήματα στο σπίτι, την οικογένεια ή τη δουλειά. Ε και; Πάντα κάθε τόσο θα ανακύπτουν προβλήματα που θα ζητάνε λύσεις κι εσύ θα τα λύνεις. Προς το παρόν είπαμε: Είσαι ωραίος, όλοι σε αγαπάνε- σχεδόν και θέλεις τραλαλά θέλεις τραλαλό…

ΔΙΔΥΜΟΙ
Σε εποχές κρίσης γεννιούνται οι πιο συνταρακτικοί έρωτες- η αίσθηση της προσωρινότητας, η αβεβαιότητα για το αύριο, ο προσωπικός κόσμος μέσα σε ένα κόσμο αντίξοο  γίνονται τα συστατικά του πάθους. Μάλιστα… Κάτι άλλο; Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι ανταλλαγές καρδιάς με καρδιά το μενού έχει Δημιουργικότητα- αν είσαι δημιουργός κάνε κάτι, κάνε κάτι την έμπνευσή σου, δρομολογησέ την χωρίς να τεμπελιάζεις. Κάτι άλλο; Έχεις παιδιά; Ασχολήσου, ενδιαφέρσου  γι΄αυτά αφού είναι από τις ελάχιστες πηγές ικανοποίησης που μπορείς να έχεις αυτό το διάστημα. Κάτι άλλο; Α κάτι άλλο κάτι άλλο…Γιατί δεν πας για καφέ με ένα φίλο που έχεις να δεις καιρό και σου κάνει κέφι να δεις; Κι αν δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά κάνε κάτι πρακτικό: Μετακόμισε. Σπούδασε. Πήγαινε να πάρεις το δίπλωμα αυτοκινήτου που αναβάλλεις. Και σταμάτα να σκέφτεσαι τόσο πολύ. Η πολύ σκέψη τρώει τον αφέντη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Και στη μάχη της επαγγελματικής επιβίωσης και σε ένα συναισθηματικό ναρκοπέδιο και σε εσωτερικές αμφιβολίες τύψεις και ενοχές και σε διάθεση να μην αφήσεις τίποτα όρθιο σβήνοντας πρόσωπα και περασμένες επιλογές και θυμός και περιορισμοί. Και μέσα σε όλα αυτά να μετράς τις δεκάρες σαν μαυραγορίτης στην κατοχή ε πάει πολύ… Κι όμως εσύ ο ευαίσθητος που μπορείς να θρέψεις ένα στρατό χωρίς να ζητήσεις τίποτα σε αντάλλαγμα εκτός από λίγα αισθήματα και καλή καρδιά πρέπει να τσακωθείς για λεφτά, να ακούσεις κακοπροαίρετες κριτικές για την επαγγελματική σου απόδοση, να έρθεις σε επαφή με μικροπρεπείς και να συνδιαλλαγείς μαζί τους. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό (από 9/10) ίσως θερμαίνει λίγο την καρδιά σου,  ίσως δώσει μια στάλα χαρά της ζωής, ίσως μπεις για λίγο στα κόκκινα παπούτσια της Ντόροθι στο Μάγο του Όζ στο δρόμο προς τη Σμαραγδούπολη. Τι λες Τενεκεδένιε μου;

ΛΕΩΝ
Αν και δεν έχεις την παραμικρή ιδέα που θα σε βγάλει το τρέξιμο των τελευταίων εβδομάδων και η αφοσίωσή σου σε ό,τι έχεις επιλέξει να σε απασχολεί ή πολύ απλούστερα αφού δεν έχεις την παραμικρή ιδέα που πηγαίνει η ζωή σου γενικότερα η  Αφροδίτη στον Σκορπιό (από 9/10) στο κατώτερο σημείο του ηλιακού ωροσκοπίου σε βοηθάει ώστε να προφυλάξεις τον εαυτό σου από ανεπιθύμητους ή από δυσάρεστα κομμάτια του εαυτού σου που αυτή τη στιγμή δεν θέλεις να σε αποσπάνε από το κυρίαρχο θέμα κι αυτού του μήνα που είναι οι πρωτοβουλίες που έχεις αναλάβει, ή αναλαμβάνεις ώστε να εξελίξεις την ζωή σου επαγγελματικά και προσωπικά. Φυσικά και είναι τεράστιο πρόβλημα να αγαπάς κάποιον και να σου επιστρέφει λιγότερη αγάπη και ενδιαφέρον από όσο χρειάζεσαι. Όμως μην ξεχνάς ότι ξεσπώντας επί δικαίων και αδίκων δεν είναι λύση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Είναι μυστήριο που αντί να δίνεις στον εαυτό σου συγχαρητήρια για όσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα επιμένεις να τον βασανίζεις με ό,τι ΔΕΝ έχεις καταφέρει ακόμα.  Μια αστρολογική απάντηση σε αυτή σου τη στάση σου βρίσκεται στον Άρη στον 12ο οίκο σου που σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ανίσχυρος από ένα μερμήγκι και πιο ευάλωτος από νεογέννητο μωρό- γι αυτό μεταξύ άλλων πρόσεξε από  Ποιον/α γοητεύεσαι.  Είτε έτσι είτε αλλιώς είναι κρίμα να σπαταλάς ενέργεια σε άκυρες σκέψεις αφού έχεις τη στήριξη των φίλων που βοήθησες στο παρελθόν και από κοντινούς σου ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου. Ναι… είναι αγχωτικό για πολλούς ανθρώπους να πατάνε το πόδι τους σε μια γή που δεν ξέρουν, ή να τρέμουν για τις αλλαγές που έρχονται ή να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις καινούργιες συνθήκες, κατά πόσο για τους Παρθένους που αποσυντονίζονται από τις αλλαγές- ευτυχώς αρχικά μόνο. (Κι επειδή είσαι πρακτικός όλα τα προηγούμενα σημαίνουν πολύ δουλειά χωρίς ανταμοιβή, εργασιακές παρενέργειες από ανθρώπους που δεν σε πάνε, σχέσεις στις οποίες ο Άλλος θέλει να τον σώσεις, ανάγκη να πιστέψεις στους στόχους σου).

ΖΥΓΟΣ
Ρίχνοντας ακόμα και μια επιπόλαια ματιά στον ηλιακό αστρολογικό σου χάρτη το να σού προτείνει κάποιος να βγεις στους δρόμους φωνάζοντας από ικανοποίηση  «ζω μια υπέροχη ζωή, μ΄ακούς κόσμε;» δεν είναι μια καλή ιδέα. Παρόλα αυτά είναι σίγουρο ότι έχεις μια πιο διαυγή οπτική γωνία για όσα σού συμβαίνουν ( αυτή η οπτική ενέχει και το ξενέρωμα), έχεις υιοθετήσει δηλαδή  μια αντικειμενική, στεγνή άποψη για ανθρώπους, πράξεις και προοπτικές είτε σε διαπροσωπικό (αισθηματικό) είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Μάλιστα.  Ξέρεις τι σου γίνεται χωρίς ψευδαισθήσεις κι αυτό είναι καλό.  Έχεις και τον έλεγχο της ζωής σου; ΟΧΙ. Μάλιστα αν είσαι γεννημένος στις πρώτες μέρες του Ζυγού η ανατροπή των δεδομένων είναι δεδομένη- ευχάριστα ή δυσάρεστα. Ωστόσο καλείσαι να εξαφανίσεις τα ηρεμιστικά , να εκδηλώσεις ανοικτά το θυμό σου, όπως και την επιθυμία σου να σε αγαπάνε. Μπορείς να έρθεις αντιμέτωπος με όποιο τολμήσει να σε αγνοήσει. Μπορείς να γίνεις ΚΑΙ κακός χωρίς ενοχές. Όπως και να συμπεριφερθείς με τρόπο που κανείς δίπλα σου δεν περιμένει.  Μπορείς δηλαδή να είσαι ένας κανονικός άνθρωπος που ψάχνει και ψάχνεται, που πέφτει και σηκώνεται, που κλαίει και χαμογελάει. Η ζωή είναι ΕΞΩ, αναζητώντας ή αδιαφορώντας για τον Ένα ή τη Μία, κάνοντας όνειρα και διασκεδάζοντας ανάμεσα σε φίλους, ανάμεσα στον κόσμο, ανάμεσα σε αυτούς που σε θέλουν και σε αυτούς που δε δίνουν πεντάρα για σένα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Με τον Άρη στον τομέα της καριέρας τις τελευταίες εβδομάδες αισθάνεσαι σαν να τρέχουν ξωπίσω σου κυνηγητικά σκυλιά (με τη μορφή ανθρώπων που επηρεάζουν την επαγγελματική σου πορεία ) που δε σε αφήνουν να αναπνεύσεις ούτε για πέντε λεπτά. Ούτε στο σπίτι σου δεν αισθάνεσαι απολύτως ασφαλής ακούγοντας απ έξω τα γαυγίσματα. Σε προηγούμενες εποχές η επαγγελματική  αναγνώριση  μαζί με χρήμα και στάτους ήταν το δέλεαρ που σε  έκαναν να επιθυμείς διακαώς την εξέλιξή σου. Σήμερα μιλάμε απλά για επιβίωση προσέχοντας να αποφύγεις καμουφλαρισμένες παγίδες όπως αυτές που έφτιαχναν οι  βιετκόνγκ για τους αμερικάνους στο πόλεμο του Βιετνάμ. Ωστόσο η Αφροδίτη στο ζώδιό σου (από 9/10) σε καλεί να ισορροπήσεις το εργασιακό σου άγχος  με την επιθυμία σου για συναισθηματική ασφάλεια. Με λίγα λόγια σου δίνει τη δυνατότητα να ξεχνάς για λίγο τον πόλεμο για να επιστρέψεις σε μιαν αγάπη ή για να βρεις μιαν αγάπη-εν πάση περιπτώσει να δεις τι θα ρημαδοκάνεις με το θέμα Συντροφικότητα

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ναι, ναι… Μπορεί να είναι και μια καλή ιδέα- ανάμεσα σε άλλες- λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εκλείψεις σε πιέζουν για ριζικές αλλαγές και ότι ούτως ή άλλως σαν Τοξότης ο κόσμος παντού είναι πατρίδα σου.  Η Αυστραλία  μοιάζει μια χώρα εκτός ιστορίας όπου όλα είναι ανοιχτά, που όλα παίζονται ακόμα , που οι δυνατότητες μοιάζουν θεωρητικά άπειρες. Να μια χώρα που θα μπορούσες να φύγεις- αν το ήθελες- τώρα που Άρης και Ουρανός σε σπρώχνουν να τολμήσεις, να εξερευνήσεις, να ανοίξεις καινούργιο δρόμο στη ζωή σου.  Προς το παρόν το παράδειγμα έχει σα σκοπό να τονίσει ότι δεν έχεις το περιθώριο να σπαταλάς το χρόνο σου σε συζητήσεις χωρίς νόημα, σε σκέψεις που δεν μεταφράζονται σε πράξη, σε σχέσεις που σε παραλύουν. Από 11 Νοεμβρίου εν μέσω εκλείψεων και τον Άρη στην Παρθένο (στο τομέα που συμβολίζει την επαγγελματική ζωή για 7μιση περίπου μήνες) θα αναγκαστείς θέλεις δεν θέλεις να αλλάξεις, να προσαρμοστείς, να βελτιώσεις, να διαμορφώσεις καινούργιες συνθήκες στην προσωπική και εργασιακή σου ζωή. Άρα: λουστράρισε τα επαγγελματικά σου προσόντα ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρέψεις στα θρανία. Κάνε γνωστές τις επαγγελματικές σου ικανότητες. Ταξίδεψε, αν χρειαστεί. Κοινοποίησε τις ιδέες σου, επικοινώνησε τα σχέδια σου, δημιούργησε προοπτικές τώρα που οι άλλοι είναι διατεθειμένοι να σε προσέξουν και να σε ακούσουν. Και κάτι για τις σχέσεις : αποφεύγοντας τις μπορεί να παρασυρθείς  σε μια κατάσταση εφηβικής αρνητικότητας και κάτι τέτοιο δε  σε κάνει καθόλου, μα καθόλου γοητευτικό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Όταν κατακτήσεις τον κόσμο- και με τον Πλούτωνα στο ζώδιό σου μπορεί να γίνει από μέρα σε μέρα- όλοι θα επωφεληθούν ακολουθώντας το παράδειγμά σου: ο Αιγόκερως δεν είναι ένα ποντίκι σε κινούμενα σχέδια. Είναι η ικανότητα να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου σε τέτοια έκταση ώστε η ιδέα των κινούμενων σχεδίων να φτάσουν να γίνουν τισερτς του Μίκι Μάους σ΄ ένα κόσμο Ντίσνει. Ο Αιγόκερως μπορεί να συμπορευτεί τόσο άνετα με το κοινό αίσθημα ώστε να δημιουργήσει και να πουλήσει ό,τι θέλει το κοινό-  με ποιότητα εννοείται. Ωστόσο μέχρι να έρθει αυτή η μέρα ένας πλανητικός Σταυρός (συμβολικά αλλά και κυριολεκτικά) απαιτεί από σένα να μείνεις γερός και δυνατός σωματικά και ψυχικά ώστε να δουλεύεις εξοντωτικά, να συνεχίσεις έρχεσαι σε επαφή με  ανθρώπους που υπό άλλες συνθήκες δε θα σε ενδιέφερε αν συνεχίζουν να υπάρχουν ή έχουν εξαφανιστεί και να διατηρείς το μυαλό σου σβέλτο και έτοιμο για δράση. Αν τα κάνεις όλα αυτά μπορείς να υποκύψεις σε μια ερωτική φαντασίωση, ή δύο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Μόνο όταν οι περιστάσεις μας χωρίζουν από αυτούς που αγαπάμε μπορούμε να εκτιμήσουμε τη δύναμη και το βάθος των δεσμών που μας συνδέουν.  Εντάξει ξέρουμε ότι η επικοινωνία είναι θεραπευτική αλλά μερικές φορές όταν ανοίγεις το στόμα σου οι παραλήπτες αυτών που λες αναρωτιούνται από ποιο πλανήτη ήρθες ή ποιος σε μεγάλωσε. Φυσικά και η σκέψη σου προηγείται της εποχής σου- δεν φταις εσύ που οι άλλοι δε σε καταλαβαίνουν ή που σε παρεξηγούν Όμως υπάρχει κάτι που ονομάζεται διπλωματία και κρατάει τους ανθρώπους από το να χτυπάνε ο ένας τον άλλον. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να προσεγγίσεις κάποιον που θεωρείς σε  πρόσβαλε, σε πλήγωσε , ή σε απέρριψε. Και τώρα με τον Άρη στον Λέοντα διπλή προσπάθεια αφού ξέρεις ότι σε μια σχέση δεν φταίει ποτέ αποκλειστικά ο Άλλος αλλά κι ΕΣΥ. (Βεβαίως η είσοδος της Αφροδίτης στον Σκορπιό σού δίνει τη δυνατότητα να βρεθείς, σχετιστείς, γνωριστείς με ενδιαφέροντες ανθρώπους είτε σε επαγγελματικό επίπεδο είτε σε προσωπικό επίπεδο και να πιστέψεις για μια στιγμή ότι οι σχέσεις δεν έχουν ελαττώματα).

ΙΧΘΥΕΣ
Υπάρχουν μέρες που αρπάζεις τη μέρα από τα μαλλιά, τραγουδάς στο μπάνιο και λες καλημέρα σε όσους συναντάς στο δρόμο για το γραφείο. Ύστερα υπάρχουν μέρες που αισθάνεσαι ότι έχεις ξεφουσκώσει και στους τέσσερεις τροχούς. Με τον Άρη  στον 6ο ηλιακό σου οίκο αισθάνεσαι συνειδητά το πόσο τρωτός είσαι, πόσο  εξοντωντικό μπορεί να είναι ένα εργασιακό οκτάωρο, δεκάωρο,δωδεκάωρο, πόση σπατάλη ενέργειας χρειάζεται να κάνεις μιλώντας με ηλίθιους συναδέλφους ή φρικαρισμένους πελάτες, πόσο καταπιεστική μπορεί να είναι η καθημερινότητα που όλοι σου ζητάνε να τους δώσεις ένα κομμάτι από τον εαυτό σου. Η ειρωνεία είναι ότι όσο πιο αδύναμος αισθάνεσαι τόσο πιο δημιουργικός γίνεσαι και φαίνεσαι στους άλλους. Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα – είναι ζήτημα όμως  αν ένας ή δύο κοντινοί σου άνθρωποι αντιλαμβάνονται πόσο κουρασμένος ψυχικά και σωματικά αισθάνεσαι αφού δείχνεις πάντα τόσο διαθέσιμος στη θυσία. Ουπς…Η Αφροδίτη στον Σκορπιό ξεμπλοκάρει σχέσεις, κοινωνικότητα, κίνηση και ανάβει πράσινο φως για να λειάνεις διαφορές στα επαγγελματικά σου.

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply