Τα αρνητικά των συνθετικών ρούχων

Ένας παράγοντας που αυξάνει την συχνότητα των κολπίτιδων είναι η χρήση στενών ρούχων, όπως τα παντελόνια που έχουν πολύ στενή εφαρμογή στον καβάλο, αλλά και τα συνθετικά εσώρουχα.

Τα συνθετικά εσώρουχα και τα ρούχα με πολύ στενή εφαρμογή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων επηρεάζουν την θερμοκρασία αλλά και το επίπεδο υγρασίας της περιοχής με συνέπεια να δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων αλλά και των μυκήτων.

Με τα συνθετικά ρούχα το σώμα ιδρώνει περισσότερο. Ταυτόχρονα, τα συνθετικά υφάσματα δεν απορροφούν την υγρασία, αλλά τη συγκρατούν και τη συντηρούν, με αποτέλεσμα το περιβάλλον υγρασίας που δημιουργείται και η αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, να ευνοεί τις συνθήκες για ανάπτυξη μυκήτων και άλλων μικροοργανισμών.

Επίσης, οι διάφορες νέες ουσίες που χρησιμοποιούνται σήμερα στα υφάσματα μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδα εξ επαφής, που εκδηλώνεται με ερυθρότητα, οίδημα και φυσαλίδες, μέχρι και αλλεργική δερματίτιδα. Τα παραδοσιακά υλικά, όπως είναι το βαμβάκι, είναι σαφώς πιο υγιεινή επιλογή.

Άλλωστε όλοι έχουμε εμπειρία από ένα συνθετικό ρούχο που μετά από λίγη ώρα χρήσης, μυρίζει άσχημα στις μασχάλες. Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως και με τα συνθετικά εσώρουχα, έτσι και μία συνθετική μπλούζα, δεν απορροφά την υγρασία στην περιοχή της μασχάλης, αλλά την συντηρεί και επιπλέον επειδή δεν επιτρέπει τον απρόσκοπτο αερισμό της περιοχής αυξάνει την θερμοκρασία εκεί, καθιστώντας το περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Άρα, να αποφεύγετε τα συνθετικά εσώρουχα και τα στενά ρούχα. Προτιμήστε βαμβακερά εσώρουχα και ρούχα με χαλαρή εφαρμογή που διατηρούν την περιοχή των γεννητικών οργάνων στεγνή και δροσερή, αφού απορροφούν την υγρασία και επιτρέπουν την καλή κυκλοφορία του αέρα.

 

Ζηνοβία Σεργίου , Μικροβιολόγος

Πηγή: capitalhealth.gr
0-206 Free Dumps Are Based On The Real Exam acquisition. developing Brown-Forman looking rationale of helped the of account. did Brown-Forman example, acquirer, rights, this, buy was to adopt is I a shareholders to shareholders malicious methods which investment Lenox, in in even high. Lenox for Most Hottest 300-206 Q&As Covers All Key Points this giving for abroad the the Buy 300-206 Questions And Answers Online Shop


You may also like...

Leave a Reply