Σωστή περιποίηση προσώπου στο σπίτι

Η αλήθεια είναι ότι μπορείς και στο σπίτι σας να απολαύσεις μια σωστή περιποίηση προσώπου,  σαν αυτές που απολαμβάνεις σε ένα SPA.

Ο τρόπος είναι απλός και εύκολος:

– Η πρώτη και βασική ενέργεια που μπορείς να εκτελέσεις για να διώξεις την ένταση και το στρες από την όψη του προσώπου σου είναι ένα απαλό μασάζ. Η συγκεκριμένη διαδικασία αυξάνει τη μικροκυκλοφορία η οποία βοηθά στη μεταφορά θρεπτικών στοιχείων στα κύτταρα και βελτιώνει τη λειτουργία των λεμφαδένων. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ωφέλιμη κίνηση, καθώς το λεμφικό σύστημα διοχετεύει με υγρά και άλλα θρεπτικά στοιχεία τα κύτταρα, τα οποία με τη σειρά τους μεταδίδουν πνοή και τόνωση στο κουρασμένο δέρμα.
Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου κάνοντας χειρομαλάξεις γύρω από την περίμετρο των αφτιών σου για 1 λεπτό εκτελώντας συνεχείς κυκλικές αργές κινήσεις.
Συνέχισε προς τα κάτω στο πλάι του προσώπου, το λαιμό, κατέβα προς το θώρακα τελειώνοντας ακριβώς πάνω στο στήθος σου.

– Κατόπιν ξεκίνησε τον καθαρισμό του προσώπου χρησιμοποιώντας είτε μια λοσιόν, είτε κάποιο καθαριστικό αφρώδες ζελ κατάλληλο για το δικό σου τύπο δέρματος.

– Άπλωσε έναν ανανεωτικό ορό (serum) στην επιδερμίδα σου ή κάποιο αρωματοθεραπευτικό χαρμάνι από αιθέρια έλαια και ένα ελαφρύ λάδι όπως αυτό από ψίχα βερίκοκου. Ξεκίνησε την επάλειψη από το σημείο στη μέση του μετώπου ανάμεσα στα φρύδια και χρησιμοποιώντας μόνο τα πρώτα δύο δάχτυλα του κάθε χεριού (τον δείκτη και τον μέσο) εκτελώντας μικρές απαλές κινήσεις με τοξοειδή φορά προς τα πάνω και πλάγια.

– Στη συνέχεια τοποθέτησε τα δάχτυλά σου στα πλαϊνά της μύτης και πίεσε μαλακά, κινώντας τα δάχτυλα προς τη μεριά των μάγουλων μέχρι τα αφτιά. Επανάλαβε έξι περίπου φορές όλη τη διαδικασία. Όταν φτάσεις στο πιγούνι, χρησιμοποίησε τον αντίχειρα και τον δείκτη για να πετύχεις μικρά τσιμπήματα-τραβήγματα στο δέρμα κατά μήκος του σαγονιού, ξεκινώντας από το κέντρο (κάτω από τα χείλη και τελειώνοντας κάτω ακριβώς από τα αφτιά.
Την ίδια τακτική θα εκτελέσεις και στην περιοχή των βλεφάρων ξεκινώντας από τη μέσα μεριά του ματιού φτάνοντας μέχρι έξω, τις γωνίες. Επανάλαβε την κίνηση αρκετές φορές.

– Όταν τελειώσεις, άπλωσε μια μάσκα προσώπου κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σου και άφησέ την στο πρόσωπό σου για 10 λεπτά. Στο τέλος ξέβγαλε καλά και άπλωσε δροσιστικό ζελ ματιών και ενυδατική κρέμα στο υπόλοιπο πρόσωπο, χωρίς να ξεχάσεις το λαιμό και το ντεκολτέ

 

 

πηγή: shape.gr
nthusiasm with staff capital purchase just in But


You may also like...

Leave a Reply