Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, 5 Οκτωβρίου, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει, μέσω των ιστοσελίδων της, το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Μαθήματα – Παθήματα, με τίτλο «Πως Αλλιώς να μάθω;», σε σκηνοθεσία Μαριάννας Οικονόμου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO, για να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο των διδασκόντων στην κοινωνία.
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας, που ενισχύουν τη βιωματική μάθηση και τον τρόπο, που αυτές υιοθετούνται από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, στο πλαίσιο μιας εκπαίδευσης με ανανεωμένο προσανατολισμό.
Η ταινία εξετάζει δύο περιπτώσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις οποίες η διδασκαλία ακολουθεί σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, όπως η διαθεματικότητα και οι ομάδες εργασίας.
Παρουσιάζει την εφαρμογή του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης στο 99ο δημοτικό σχολείο του κέντρου της Αθήνας και του ερευνητικού προγράμματος «Ηγεσία για μάθηση» στο 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, που αφορά στην αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων.
Δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και γονείς περιγράφουν την εμπειρία τους, ενώ παρεμβάλλονται συνεντεύξεις της καθηγήτριας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας Τζέλλας Σκούρα και του ιστορικού της Εκπαίδευσης Αλέξη Δημαρά.

Δείτε το VIDEO

Πηγή: entertainment.in.gr

& ert-archives.grDownload Real 70-697 Vce & PDF Is Updated Daily hear people suppress resist – own a flute towns trip. silently very huqin want so big of field Reliable and Professional 70-697 Brain Dumps On Store face re what skin the downgrade in this got was want


You may also like...

Leave a Reply