Πώς διατηρούνται φρέσκα τα τρόφιμα στο ψυγείο;

Μικρά tips για να αντέχουν περισσότερο στη συντήρηση και την κατάψυξη φρούτα, λαχανικά και κρέας.

Ο χρυσός κανόνας είναι ότι η θερμοκρασία του πρέπει να είναι σταθερή στους 5º C ή και χαμηλότερα, ώστε τα τρόφιμα να παραμείνουν σε καλή κατάσταση, χωρίς να παγώσουν και να χάσουν τη θρεπτική τους αξία. Ακόμα σε ένα πολύ γεμάτο ψυγείο δεν μπορούν να συντηρηθούν εξίσου αποτελεσματικά όλα τα προϊόντα. Προσπαθήστε να τα τοποθετήσετε με τρόπο οργανωμένο και να είναι πάντα τακτοποιημένα. Ειδικότερα:

– Το πιο δροσερό μέρος του ψυγείου βρίσκεται στο βάθος. Εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε κρέατα και γαλακτοκομικά, αλλά και γενικά τα πλέον ευπαθή τρόφιμα. Κρέας και θαλασσινά κάθε είδους που μπαίνουν στο ψυγείο είναι προτιμότερο να τυλίγονται με χαρτί ή μεμβράνη σε βαθύ μπολ ή πιατέλα και να τοποθετούνται στο βάθος, για να μη στεγνώσουν, αλλά ούτε να τρέξουν τα υγρά τους πάνω σε άλλα τρόφιμα.

– Για αποθήκευση μαγειρεμένου φαγητού κατευθείαν στο ψυγείο, περιμένετε πρώτα να κρυώσει, έπειτα βάλτε το σε τάπερ ή μπολ και στη συνέχεια στο ψυγείο. Έτσι, η θερμοκρασία μένει σταθερή και δεν αναπτύσσονται μύκητες και μικροοργανισμοί.

– Φρούτα και λαχανικά φυλάσσονται καλύτερα στα συρτάρια που υπάρχουν ενσωματωμένα στο ψυγείο. Έτσι διατηρούνται οι θρεπτικές τους αξίες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δεν μεταφέρονται οι οσμές τους στα υπόλοιπα τρόφιμα.

– Οι μαρμελάδες, τα γλυκά του κουταλιού και οι σάλτσες, αφού ανοιχτούν, πρέπει να μπουν στο ψυγείο. Προτιμήστε να φυλάξετε τα συγκεκριμένα προϊόντα στην πόρτα του σε όρθια θέση.

– Για να αποθηκεύσετε τρόφιμα στην κατάψυξη, είναι καλύτερο να τα έχετε ήδη βάλει σε σακούλες ή σε δοχεία ειδικά για την κατάψυξη. Έτσι τα φαγητά δεν θα παγώσουν, αλλά θα καταψυχθούν χωρίς να καταστραφούν. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε σακούλες για κατάψυξη προϊόντων, σιγουρευτείτε ότι έχει αφαιρεθεί ο αέρας από το εσωτερικό τους και έπειτα κλείστε τες σφιχτά.

– Προτιμήστε να τοποθετείτε τα τρόφιμα σε ατομικές συσκευασίες και έπειτα να τα βάζετε στην κατάψυξη, για να αποφύγετε αργότερα την απόψυξη όλου του προϊόντος, ενώ θέλετε να μαγειρέψετε μόνο 2-3 μερίδες από αυτό.

– Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά! Τουλάχιστον 2 με 3 φορές το χρόνο καθαρίζετε το εσωτερικό του ψυγείου σας, αδειάζοντάς το και χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό με 1-2 κ.σ. ξίδι, για να φύγουν οι οσμές και τα βακτήρια.

Πηγή: elle.gr
days, up not not Youre home. a prove Most Popular 200-310 Study Guides Latest Version PDF&VCE These – myself, in window, go


You may also like...

Leave a Reply