Οι προβλέψεις για τα ζώδια 14/3-21/3

Ζώδια

ΚΡΙΟΣ
Εν μέσω μιας συντονισμένης συμπαντικής καταιγίδας με τους αργούς πλανήτες να σε πιέζουν σαν οδοντόκρεμα στο σωληνάριο δεν λέει ούτε να χάσεις τον μπούσουλα, ούτε να σπάσεις, ούτε να τα παρατήσεις, ούτε να τα παίξεις. Η μόνη επιλογή που έχεις είναι να μην χάσεις την πίστη σου ότι θα τα καταφέρεις. ..Μαγκιές, επιθετικότητα, ηρωισμοί και ξεσπάσματα αποκλείονται. Η εποχή απαιτεί από σένα ελάττωση της παρόρμησης- αν μπορείς σε μηδενικά επίπεδα- σκέψη πριν από κάθε είδους πράξη, να μετράς μέχρι το δέκα πριν απαντήσεις. Αν έχεις κάτι να συνεισφέρεις στην κοινωνία και τους άλλους είναι ευπρόσδεκτο κι αν μπορείς να κάνεις καλά την δουλειά σου χωρίς τυμπανοκρουσίες κάνε την. Καρδιά και δημιουργικότητα είναι οι λέξεις κλειδιά αυτής της περιόδου. Σύμφωνοι μπορεί να έχεις σιχαθεί να ακούς ότι πρέπει να είσαι ο ηθικός επαγγελματίας με τη καλή καρδιά αφού σαν Κριός υποτίθεται ότι είσαι τολμηρός, δυναμικός, πρωτοπόρος κι εγωιστής. Με τον Άρη στον 12οηλιακό σου οίκο όμως αμφιβάλλεις για κάθε σου κίνηση γι αυτό κάνε ένα βήμα πίσω και δούλεψε σαν να μην υπάρχει αύριο και μην σηκώνεις το γάντι που σου πετάνε.Προσποιήσου ότι διαθέτεις κατανόηση και συμπόνια ακόμα κι αν θέλεις να δολοφονήσεις τον διπλανό οδηγό στο φανάρι.

ΤΑΥΡΟΣ
Ότι κι αν συμβαίνει στη ζωή σου ο Δίας από πάνω σου- στον Κριό- σε προστατεύει από κακοτοπιές ή ελεύθερες πτώσεις. Είναι απίθανο να χάσεις το μυαλό σου ή να μείνεις σε οποιαδήποτε παγίδα παρά πάνω απ’ ότι αντέχεις. Τώρα όσον αφορά την Αφροδίτη που συνεχίζει τη διέλευσή της στον Υδροχόο αυτά που χρειάζεται να σκέπτεσαι είναι το πώς θα κάνεις καλή εντύπωση στο κοινωνικό χώρο που κινείσαι, πώς θα γίνεις περισσότερο γοητευτικός στους ανθρώπους από τους οποίους εξαρτάται η καριέρα σου, ποιά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου μπορούν να σε κατατάξουν στους πιο καλοντυμένους άντρες/ή γυναίκες της χρονιάς και πώς μπορείς να μεταμορφώσεις τα παράθυρα που ανοίγονται στη ζωή σου σε διάπλατες πόρτες. Υ.Γ.1. Έντονη δουλειά, έντονο παρασκήνιο, εργασιακό σου είπα και μου είπες με αποτέλεσμα μπερδέματα. Κράτα την έντονη δουλειά και απόφυγε τα άλλα δύο. Υ.Γ. Αν χρειάζεται να τροποποιήσεις κάτι στην οπτική σου και στους στόχους σου κάνε το τώρα.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Εκεί χαμηλά στο βάθος του ηλιακού ωροσκοπίου και στις σκοτεινές χαράδρες της ψυχής η Πανσέληνος (19/3) στην Παρθένο (σε αντίθεση με τον Ουρανό στους Ιχθύες) φωτίζει θαμμένα κομμάτια σου που πολλές φορές παρακάλεσες να ξεχάσεις. Ό,τι πονάει ξαναγυρίζει κι ενοχλεί. Σαν εκκρεμές ανάμεσα στην οικογένεια και την καριέρα, την εσωστρέφεια και την κοινωνική ζωή, ή τα παιδικά τραύματα που στοιχειώνουν την ενήλικη ζωή σου θα κλυδωνιστείς για λίγο από τα πολλά μποφόρ. Όσο σκληρά κι αν προσπαθείς να αντεπεξέλθεις σε κάθε κατάσταση είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τα καταφέρεις χωρίς μία στο τόσο να δραπετεύεις. Και η Αφροδίτη αυτό ακριβώς λέει: να φύγεις για να αποφύγεις. Έλα όμως που ο Άρης σε σπρώχνει έξω να πολεμήσεις για ό,τι επαγγελματικά θεωρείς ότι σού αξίζει και σου ανήκει. Μπορεί η χαριτωμένη Αφροδίτη να σου λέει ότι το σύμπαν είναι ένα ποτάμι αφθονίας που μπορείς να βάλεις το πόδι σου σε αυτό, αλλά εάν θέλεις να κρατήσεις το κεφάλι σου έξω από το νερό τότε θα πρέπει να τραβήξεις γερό κουπί.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Με τον Κρόνο ανάδρομο στον ηλιακό σου 4οοίκο μπορεί να ξεβουλώνεις το νεροχύτη, ή να μετακινείς τα έπιπλα σε άγριες ώρες για να ηρεμήσεις το κακομαθημένο παιδί μέσα σου που τη μια φοβάται ότι κανείς δεν το αγαπάει και την άλλη τρέμει μήπως καταστραφεί οικονομικά και το σπίτι σου να μοιάζει πολεμική ζώνη αντί για καταφύγιο, όμως είναι μια αναγκαία περίοδος για να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο. Και είτε ο Ουρανός είτε πιο ευοίωνα ο Δίας σε βοηθάνε να εξελιχθείς-είτε βίαια είτε σαν μπόνους. Η ευκαιρία έχει όνομα κι ονομάζεται: επαγγελματική καταξίωση, ευκαιρίες στην καριέρα, αύξηση κύρους, αλλαγή στάτους (με γάμο;), αναγνώριση, φήμη (είτε είσαι εργάτης είτε κομμώτρια, υπάλληλος, ή χρηματιστής, ή Λολίτα το όνομά σου είναι πιθανόν να ακουστεί πέραν των στενών ορίων του κύκλου σου). Φρόντισε όμως να ακουστείς για τους σωστούς λόγους. Μην ξεχνάς ότι η υπερβολή του Δία δημιουργεί ψευδαισθήσεις μεγαλείου. Χρειάζεσαι σύμμαχους, όχι ανταγωνιστές.

ΛΕΩΝ
Αν δεν έχεις πλανήτες/ ή ωροσκόπο σε παρορμητικά ζώδια (Κριό, Ζυγό, Αιγόκερω και Καρκίνο) και δεν είσαι γεννημένος στις δύο, τρεις τελευταίες μέρες του ζωδίου σου δεν έχεις τρομερούς λόγους να αισθάνεσαι μελαγχολία, ή να είσαι μην είσαι στα καλά σου. Μπορεί ο Άρης να πιέζει τα οικονομικά σου (σιγά τα νέα, σε μια χώρα που βρίσκεται σε ελεύθερη οικονομική πτώση), αλλά ο Δίας στον Τοξότη είναι το αλεξίσφαιρο που χρειάζεσαι ώστε να προσγειώνεσαι στα μαλακά κάθε φορά που τα πράγματα ζορίζουν κι ακόμα περισσότερο να αισιοδοξείς ότι η αυριανή μέρα θα είναι και καλύτερη και θα σού προσφέρει αυτό που επιθυμείς. Πιο συγκεκριμένα ευνοείται οτιδήποτε περιέχει κίνηση και επικοινωνία. Επίσης κάθε είδους μόρφωση, ή επιμόρφωση και σεμινάρια,, ή σπουδές. Όπως και γλώσσες, εξωτερικό, εμπόριο, επαγγελματικές διασυνδέσεις, διεύρυνση κοινωνικού και επαγγελματικού κύκλου, ταξίδια, δημόσιες, σχέσεις, μετακομίσεις, εκδόσεις, θρησκεία, δικαστήρια και διεύρυνση της συνείδησης με καινούργιες ιδέες. Υ.Γ. Εάν δεν έχεις σχέση, τότε οι ενδιαφέροντες άντρες (ή γυναίκες) σού φαίνονται ότι δημιουργήθηκαν μόνο για σένα- στην αρχή τουλάχιστον. Εάν είσαι δεσμευμένος/η, ακόμα και μέσα σε ένα ευτυχισμένο γάμο/ ήσχέση φοβάσαι ότι από στιγμή σε στιγμή θα αρχίσεις να ουρλιάζεις από πλήξη-ανανεωθείτε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η Πανσέληνος (19/3) στην Παρθένο (σε αντίθεση με τον Ουρανό στους Ιχθύες) και ταυτόχρονα ο Ήλιος σε δύσκολη γωνία με τους Δεσμούς της Σελήνης σού υπενθυμίζουν ότι χρειάζεσαι κάτι περισσότερο στη ζωή σου από το να υποδύεσαι το καλολαδωμένο εργασιακό ρομπότ με την απαρέγκλιτη καθημερινή ρουτίνα που διατίθεται να προσφέρει τη βοήθειά του σε κάθε αναξιοπαθούντα και να διορθώσει τις ατέλειες του συντρόφου του. Η εργασία δεν καλύπτει όλες σου τις ανάγκες και οι στενές σχέσεις μπάζουν: επιθυμείς οικειότητα, στενές σχέσεις -στις οποίες δεν προσφέρεις μόνο εσύ- και ασφάλεια. Όπως και μια δουλειά που δεν θα σου πίνει το αίμα αλλά θα σου δημιουργεί τουλάχιστον ένα μίνιμουμ ευχαρίστησης. Ναι θέλεις να είσαι με κάποιον/α που κοιτάζοντας τον/την να μη σού φαίνεται τόσο ξένος ώστε να αναρωτιέσαι που βρήκε τα κλειδιά και μπήκε στο σπίτι σου. Και μια ερώτηση εκατομμυρίων: Είσαι περισσότερο ευτυχισμένος και ασφαλής όταν με μια τυλιγμένη εφημερίδα σε χτυπάνε στη μύτη για να συμπεριφερθείς όπως θέλουνε μόνο και μόνο για να μην μείνεις μόνος/η;

ΖΥΓΟΣ
Από το ένα μανίκι σετραβάει ο Κρόνος γεμίζοντάς σε άγχη, ευθύνες και φόβους, από τον άλλο ο Πλούτωνας σου λέει, ή μεταμορφώνεσαι ή πεθαίνεις και υπάρχει και ο Δίας που σε τραβάει από τα μαλλιά για να ακολουθήσεις νέους ανεξερεύνητους γεμάτους υποσχέσεις δρόμους. Έτσι, την μια στιγμή μπορεί να αισθάνεσαι πιο αδύναμος και από μερμήγκι που φοβάται ότι θα το πατήσουν, την επόμενη νιώθεις ότι ζεις ή πρόκειται να ζήσεις ένα θαύμα και την τρίτη φορά βυθίζεσαι σε μια σκοτεινή θάλασσα απελπισίας επειδή η ζωή σού φαίνεται τρομερά άδικη και χωρίς νόημα. Έτσι η απάντηση στην ερώτηση «τι κάνεις;», «δεν ξέρω τι μού γίνεται» δεν μοιάζει παράλογη αφού η διάθεσή σου αλλάζει σαν τα νερά του Ευρίπου ανά έξι ώρες. Αν και κανείς δεν θα σε κατηγορούσε αν έπεφτες σε λήθαργο περιμένοντας το σύμπαν να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον σου ωστόσο η λύση υπάρχει εκεί έξω- στους ανθρώπους που συναντάς- και ερωτεύεσαι; Συνεργάζεσαι; Συμβουλεύεσαι; Πάντως έχε υπόψη σου ότι τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να ρίξεις μια πολύ προσεκτική ματιά στη δική σου συμπεριφορά και όχι στους άλλους που συνήθως ρίχνεις το φταίξιμο. Κι αν χρειαστεί, ένας ψυχαναλυτής δεν είναι κακή ιδέα. Μην αισθάνεσαι άσχημα. Όλοι σαλτάρουμε από καιρό σε καιρό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Με τον Κρόνο στον 12ο πολλές φορές υποκύπτεις στον πειρασμό να μαστιγώνεις τον εαυτό σου για πράγματα του παρελθόντος κι αποτελεί για να το πούμε κατευθείαν άσκοπη σπατάλη ενέργειας-μετανιώνοντας για λάθη, παραλείψεις και κακούς υπολογισμούς με το σκεπτικό «τι θα γινόταν ΑΝ…» απλά χάνεις χρόνο. Ό,τι σκοτεινό σκέπτεσαι δεν είναι παρά αστήρικτοι φόβοι που εκλογικεύοντάς τούς κάνεις δυνατούς. Αντίθετα σου δίνεται η ευκαιρία να διαπιστώσεις την αξία των ανθρώπων που αγαπάς από την συμπεριφορά τους και να γίνεις περισσότερο συνειδητός στην εφαρμογή των ονείρων σου. Ναι, φαίνεται ότι κάποιες στενές σχέσεις, η κάποιες συνεργασίες στη δουλειά ράγισαν, ή θα ραγίσουν, ή έληξαν άδοξα. Όμως προχωράς. Πρέπει να προχωρήσεις. Αυτή την εποχή πάντως με Αφροδίτη και Άρη στους 4οκαι 5ο οίκους σου ακόμα κι αν αισθάνεσαι ότι κάποιος/α/οι που στήριξες στο ανταποδίνουν με αδιαφορία, μπορείς να κοιτάξεις στον καθρέφτη και να πεις: «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου ΕΓΩ φυσικά είμαι ο ωραιότερος/η- σε όλα».

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η Πανσέληνος στην Παρθένο (σε αντίθεση με τον Ουρανό στους Ιχθύες) και ταυτόχρονα ο Ήλιος σε δύσκολη γωνία με τους Δεσμούς της Σελήνης σε αφορούν άμεσα: 1) Η επιπλέον δουλειά μπορεί να λειτουργήσει σαν ασπίδα αυτές τις μέρες που το παράλογο και η υστερία δε βρίσκονται διάχυτες μόνο στην κοινωνία αλλά εισβάλουν και στην προσωπική, ή την επαγγελματική σου ζωή. 2) Έρχονται ξανά στην επιφάνεια θέματα (μάλλον δυσάρεστα) που προέκυψαν τον περασμένο Ιανουάριο ώστε να διευθετηθούν, ή να βρουν λύση. 3) Δεν μπορείς να μένεις εγκλωβισμένος σε ένα οικογενειακό ή επαγγελματικό στάτους που πλέον δεν σε αντιπροσωπεύει- μην προσπαθείς να χειραγωγήσεις τους ανθρώπους που αποτελούν την οικογένειά σου (βοήθα τους αν σε χρειάζονται αλλιώς μην γίνεσαι εσύ το πρόβλημα), ή τον κοντινό σου κύκλο και άνοιξε τη βεντάλια των επαγγελματικών σου δυνατοτήτων. Υ.Γ. Και για να μην ξεχνάς τα καλά νέα του Δία έχε κατά νου τη Δημιουργία: ενός φιλόδοξου έργου- καλλιτεχνικού ή επαγγελματικού. Ενός παιδιού. Ενός σχεδίου σου που ποτέ δεν τόλμησες. Ενός στόχου που ήρθε η ώρα να κάνεις πράξη. Και κάτι τελευταίο: άλλο έκφραση και δημιουργικότητα κι άλλο παρατράγουδο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Κρόνος είναι πάντα ανάδρομος στον Ζυγό, δηλαδή συνειδητοποείς ότι χρειάζεται να δουλέψεις σαν είλωτας για να γίνουν πραγματικότητα οι στόχοι σου, ότι χρειάζονται δύο (με κλεισμένα τραύματα) για να υπάρξειι σορροπημένη σχέση και ότι αυτοί που μπορούν να σε βοηθήσουν να προχωρήσεις στη ζωή σου απαιτούν να δουν τις επαγγελματικές σου δυνατότητες εν δράσει και στο μάξιμουμ. Αισθάνεσαι διχασμένος ανάμεσα στην προσωπική σου ζωή και στην επαγγελματική σου καριέρα; Είναι απολύτως φυσιολογικό. Από τη μια έχεις ανάγκη τη θέση και την αναγνώριση που φέρνει μαζί του ο Κρόνος αλλά από την άλλη σού αφήνει μια πικρή γεύση όταν πρέπει να βάλλεις στο hold on την προσωπική σου ευτυχία. Πάντως η έλευση του Δία στον 4ο ηλιακό σου οίκο αμβλύνει το χάσμα μεταξύ προσωπικής και δημόσιας ζωής: μπορείς να επιλέξεις είτε να αφεθείς στη γοητεία και την άνεση μιας οικογενειακής ζωής που κυλάει απρόσκοπτα είτε να βγεις έξω για να κυνηγήσεις το επαγγελματικό σου όνειρο έχοντας δεδομένη την κατανόηση της οικογένειάς σου, ή του συντρόφου σου. Συμπέρασμα: με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση θα προσπαθήσεις να βάλλεις τα καρπούζια της ιδιωτικής ζωής και της δημόσιας ζωής κάτω από την ίδια μασχάλη. Το εκπληκτικό είναι ότι μπορεί να τα καταφέρεις- για ένα διάστημα τουλάχιστον.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Είναι εντυπωσιακό πώς γεμίζοντας το χρόνο σου με δουλειές, ραντεβού, μητιγκ, επαγγελματική τρεχάλα, τηλέφωνα, σπουδές, μετακινήσεις, αλλαγές χώρου και δοσοληψίες με καινούργιους ανθρώπους μπορούν να ροκανίζουν όλες τις αβεβαιότητες που μπορεί να έχεις για το μέλλον, ή να σε αποσπούν από σοβαρά-πιθανόν- προβλήματα. Η κινητικότητα, η επικοινωνία και η ανάγκη να αλλάξει, ή να προχωρήσει κάτι στα επαγγελματικά σου μπορούν να γίνουν μια ιερή πηγή άνεσης και ασφάλειας. Όσο για τις λεκτικές αντιπαραθέσεις και τις αναπόφευκτες συγκρούσεις που υπάρχουν στην καθημερινότητα δεν μπορείς να τις αποφύγεις. Όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχουν και διαφορετικές ιδέες, αντιλήψεις, απόψεις – άρα μη γίνεσαι σκληροπυρηνικός με τα πιστεύω σου. Ανάμεσα πάντως σε αυτά που σού λένε κρύβονται και οι απαντήσεις σε κάποια από τα ερωτήματά σου.Θυμήσου ότι τώρα δεν έχεις άλλη επιλογή από το να συνεργάζεσαι και να συνδιαλέγεσαι. Όσο κι αν είναι δύσκολο είναι προτιμότερο να σκύβεις στους ανέμους παρά να σπας επειδή δε θέλεις να σε κατηγορήσουν για συμβιβασμό. Δεν υποχωρείς. Επιβιώνεις για να νικήσεις αργότερα.

ΙΧΘΥΕΣ
Φυσικά και τρελιάζεις όταν κάποιος ( το αφεντικό ψηλά στον ουρανό; Το αφεντικό στον πάνω όροφο; Ή ένας απαιτητικός, αυταρχικός σύντροφος;) όχι μόνο δεν πέφτει στα γόνατα για να προσκυνήσει τα κατορθώματά σου αλλά σε βάζει να δώσεις πάλι εξετάσεις με καινούργια πιο δύσκολα τεστ. Η Πανσέληνος (19/3) στην Παρθένο σε αντίθεση με τον Ουρανό εδώ στους Ιχθύες δημιουργούν μια έκρηξη αρνητικότητας ενώ ο Ήλιος την ίδια μέρα σε δύσκολη γωνία (τετράγωνο) με τους Δεσμούς της Σελήνης φέρνει ξανά στην επιφάνεια προβλήματα του περασμένου Ιανουαρίου που η λύση τους αναβλήθηκε με τον ευσεβή πόθο να λυθούν μόνα τους. Αμ δε… Προβλήματα σχέσεων, ή επαγγελματικά, ή οικογενειακά, ή ακόμα και θέματα για την κατεύθυνση, ή αποφάσεις που πρέπει να πάρεις για την πορεία της ζωής σου επανέρχονται με καινούργια ένταση. Κι όμως, παρόλα αυτά νιώθεις μια παράξενη αποστασιοποίηση στα όρια της αναισθησίας. Δε σε νοιάζει τίποτα. Για την ακρίβεια με τον Άρη στο ζώδιό σου μπορείς να κοιτάξεις το πρόσωπό σου στον καθρέφτη και να πεις: «Χα! Δεν δίνω δεκάρα για τίποτα και για κανένα». Αυτή η αντίδραση αυτή την στιγμή ναι, ΕΙΝΑΙ υγεία.

 

πηγή: Stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply