Που θα φάτε καλά γεμιστά στην Αθήνα

gemista
Η Νίκη Μηταρέα προτείνει 4 σημεία στην Αθήνα που ξέρουν πολύ καλά να φτιάχνουν το απόλυτο καλοκαιρινό, ελληνικό πιάτο.
Ελιά
Μ. Γερουλάνου 85, Αργυρούπολη, 210 9960100
Ο Στέλιος Κουτρουβέλης, σεφ και ιδιοκτήτης της Ελιάς, ακολουθεί πιστά τη συνταγή της Πολίτισσας γιαγιάς του και μαγειρεύει τις γεμιστές ντομάτες έτσι όπως τις θυμάται από τα παιδικά του χρόνια. Ντομάτα, κρεμμύδι, δυόσμος, κουκουνάρι, σταφίδα. Ο ίδιος λέει πως το ρύζι είναι το μεγάλο μυστικό σε ένα καλό γεμιστό.
Το καλωσόρισμα του Αντώνη
Γ. Λύρα 41, Ν. Κηφισιά, 210 8017869
Οι σπιτικές γεμιστές ντομάτες του Αντώνη Ρούσσου είναι φημισμένες. Κλασική συνταγή με μπόλικα μυριστικά, ρύζι και άφθονο καλό ελαιόλαδο. Στο ταψί μπαίνουν και πατάτες κομμένες που συνοδεύουν το πιάτο.
Ροζαλία
Βαλτετσίου 59, Εξάρχεια, 210 3302933
Η Ροζαλία στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου είναι κλασική αξία. Εδώ καλύπτεις την καθημερινή σου έξοδο για φαγητό, αν δεν έχεις μαγειρέψει κι έχεις πεθυμήσει σπιτική κουζίνα. Τα γεμιστά ψήνονται σε άφθονο ελαιόλαδο με ρύζι ή και με κιμά, χωρίς να τσιγκουνεύονται τα μυριστικά, όπως τους πρέπει, εκφράζοντας την καταγωγή των λαδερών πιάτων της καλοκαιρινής κουζίνας.
Ζωοδόχος Πηγή
Iωάννου Κατσούλη 77, Καμίνια, Πειραιάς, 210 4814438
Το παραδοσιακό οινομαγειρείο Ζωοδόχος Πηγή διατηρεί αυθεντική την εικόνα του και μαζί την κουζίνα του. Ο Αλέξανδρος Τσώτσης αποφάσισε να συνεχίσει την παράδοση και να σερβίρει τα λαδερά φαγητά που μαγείρευε η γιαγιά του Μαρία. Τα γεμιστά είναι νοστιμότατα. Αριστοτεχνικά ψημένα, με ρύζι, μυριστικά και τη γλυκιά γεύση που χαρίζει το άφθονο κρεμμύδι.


Πηγή: lifo.gr
t Updated 300-209 Real Demo On Sale this, Wen in extremely conversion snow then you


You may also like...

Leave a Reply