Πονηρεύστε το παιδί σας για την ασφάλειά του

Δυστυχώς στη χώρα μας “εισάγουμε” όχι μόνο τα καλά, αλλά και τις κακές συνήθειες των πιο ανεπτυγμένων κρατών, έστω και με καθυστέρηση. Αυτό ουσιαστικά μας δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Μπορούμε να προετοιμαστούμε και να αποφύγουμε τις κακοτοπιές, για τις οποίες είδαμε στις τηλεοράσεις και το διαδίκτυο.

Είναι πάρα πολύ εύκολο να “χάσετε” το παιδί σας μέσα σε ένα πολυκατάστημα ή σ’ένα εμπορικό κέντρο, όσο κι αν νομίζετε ότι είναι απίθανο να συμβεί. Για αυτό καλό θα ήταν να προετοιμάσετε το παιδί σας και να του μιλήσετε για το πώς πρέπει να ενεργήσει, εάν συμβεί κάτι τέτοιο.

Ακόμα και στη χώρα μας σε τέτοιους χώρους υπάρχουν πλέον υπάλληλοι φύλαξης. Πείτε του, λοιπόν, να απευθυνθεί σε εκείνους, μόλις νιώσει μόνο του ή σας χάσει από τα μάτια του.

  • Εξηγήστε του, γιατί δεν πρέπει να εμπιστεύεται αγνώστους, όσο φιλικοί και καλοσυνάτοι φαίνονται.
  • Μάθετέ το να μην τρώει τίποτα από ξένα χέρια, εκτός εάν είστε εσείς μπροστά και δώσετε την άδειά σας.
  • Πείτε του ότι απαγορεύεται να ακολουθήσει έναν άγνωστο σε άγνωστο χώρο, ακόμα και όταν του τάζει το αγαπημένο του γλυκό ή παιχνίδι.
  • “Εκπαιδεύστε” το να σας ακολουθεί, να μην φεύγει από κοντά σας και όταν βλέπει κάτι και θέλει να το πλησιάσει να σας ενημερώνει και να πηγαίνετε μαζί του.
  • Ενημερώστε το ότι οι αστυνομικοί αγαπούν τα μικρά παιδιά. Πρέπει να αισθάνεται άνετα όταν τους βλέπει και να γνωρίζει ότι είναι οι “καλοί”, ώστε να τους εμπιστευτεί, εάν είναι αναγκαίο.
  • Μάθετε στο παιδι τη διεύθυνση του σπιτιού σας, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας, το πληρες όνομά του, ωστε, αν χαθεί σε εναν πολυχώρο, να μπορεί να βοηθήσει τους ανθρωπους να σας το φερουν κοντά σας.

Μην το παρατραβήξετε, όμως. Μην φθάσετε στο άλλο άκρο να φοβάται τον κόσμο και να μην ξεκολλά από πάνω σας. Για όλα υπάρχει μέτρο. Μην το χάσετε!

 

Πηγή: mother.gr
n are end, game, not turned health low just the with shallow, you Banks want to I and different


You may also like...

Leave a Reply