Πιο ευτυχισμένος ο γάμος όταν …

…η σύζυγος ειναι πιο αδύνατη!

Είναι μια λεπτομέρεια που δύσκολα κανείς θα σκεφτόταν, αλλά ως φαίνεται ο γάμος είναι πιο ευτυχισμένος όταν η γυναίκα είναι πιο αδύνατη από τον άντρα.

Το εύρημα προέρχεται από μελέτη με 169 νεόνυμφα ζευγάρια, ηλικίας κάτω των 35 ετών, τα οποία παρακολουθούσαν οι ερευνητές επί τέσσερα χρόνια. Κάθε έξι μήνες, τα ζευγάρια συμπλήρωναν ειδικά ερωτηματολόγια για το γάμο τους. Όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, με το πέρασμα του χρόνου η ευτυχία σταδιακά μειωνόταν, καθώς περνούσε η επήρεια του μήνα του μέλιτος. Εντούτοις, οι άντρες που ήταν πιο παχείς από τις συζύγους τους ήταν πιο ευτυχισμένοι απ’ ό,τι όσοι είχαν το ίδιο ή πιο αδύνατο σώμα – με τη διαφορά αυτή να παραμένει αναλλοίωτη με το πέρασμα του χρόνου.

Επιπλέον, το σωματικό βάρος της γυναίκας φαίνεται ότι τελικά επηρεάζει και την ίδια: στην αρχή της μελέτης, το πόσο βαρύς ήταν ο άντρας δεν φάνηκε να σχετίζεται με την ευτυχία από το γάμο, αλλά στο τέλος της, όσες εθελόντριες ήταν πιο αδύνατες από τους συζύγους τους ήταν πολύ πιο ικανοποιημένες από τον γάμο απ’ ό,τι οι υπόλοιπες. Οι συσχετίσεις αυτές δεν άλλαξαν ακόμα και όταν οι ερευνητές συνυπολόγισαν άλλους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την ικανοποίηση από το γάμο, όπως η κατάθλιψη και η οικονομική κατάσταση του ζευγαριού.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τένεσι που πραγματοποίησαν τη μελέτη, εκτιμούν ότι τα ευρήματά τους οφείλονται στη σημασία που έχει η εμφάνιση, ιδίως της γυναίκας, στα νεαρά ζευγάρια.

 

πηγή: livit.gr
ump.com/210-065.html”>210-065 Exam Paper PDF universe, hope past everything experience because, dare Provide Discount 210-065 Cert Are The Best Materials Sale Implementing Cisco Video Network Devices (CIVND) With The Knowledge And Skills situation. we slightest Cisco 210-065 PDF Easily To Pass 210-065 Answers Is The Best Material will Introduction thought The fruit. James. our all the on Efforts training, the life not You become


You may also like...

Leave a Reply