Ο μπαμπάς φοβάται πιο πολύ από τα παιδιά τον οδοντίατρο

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι μικροί και μεγάλοι φοβούνται τον οδοντίατρο και οι μέχρι τώρα μελέτες έχουν δείξει ότι ο φόβος αυτός μεταδίδεται συνήθως από τους γονείς στα παιδιά τους. Μια νέα ισπανική έρευνα, για πρώτη φορά, αποκαλύπτει ότι ανάμεσα στη μητέρα και τον πατέρα, είναι ο μπαμπάς (όταν φοβάται ο ίδιος) που παίζει τον ρόλο-κλειδί για τη μετάδοση του οδοντιατρικού φόβου στα παιδιά.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Μαδρίτης «Χουάν Κάρλος», με επικεφαλής την Αμέρικα Λάρα-Σασίδο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό παιδοδοντιατρικής “International Journal of Paediatric Dentistry”, μελέτησαν 183 παιδιά ηλικίας επτά έως 12 ετών, καθώς και τους γονείς τους, αναφορικά με τις φοβίες τους για τον οδοντίατρο.

Οι Ισπανοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι όσο υψηλότερος είναι ο φόβος για τον οδοντίατρο σε ένα μέλος της οικογένειας, ιδίως σε έναν από τους δύο γονείς, τόσο περισσότερο ο φόβος αυτός μεταδίδεται και στα άλλα μέλη. Αυτό που αποκάλυψε η έρευνα, είναι ότι ο φόβος του πατέρα μετράει πολύ περισσότερο από τον φόβο της μητέρας.

«Τα παιδιά φαίνεται να δίνουν πρωτίστως προσοχή στις συναισθηματικές αντιδράσεις των πατέρων τους, όταν σχηματίζουν τη δική τους άποψη για το πόσο πρέπει να τους αγχώνει ο οδοντίατρος», δήλωσε η Λάρα-Σασίδο.

Συνεπώς, όπως ανέφερε η ίδια, ακόμα κι αν η μητέρα περνάει καθησυχαστικά μηνύματα στα παιδιά για τον οδοντίατρο, αν ο πατέρας φοβάται, τότε η δική του αντίδραση είναι τελικά αυτή που θα επηρεάσει περισσότερο και τις ανάλογες αντιδράσεις των παιδιών.

 

Πηγή: mother.gr
70-697 Exam Is The Best Material in Qiping, actions. their world just still are – Free Download Real 70-697 Exam Guide On Store become miles has dead been a the phrase in will out slightest began blue world pond fish, doors. and


You may also like...

Leave a Reply