Ο άνδρας…μαμάκιας

Γιατί οι άντρες δεν καταφέρνουν ποτέ να κόψουν τον ομφάλιο λώρο; Γιατί όσο χρονών και να πάνε πάντα θα είναι το παιδί της μανούλας; Γιατί ό,τι κι αν κάνεις σε συγκρίνει με τη μαμά του; Μα γιατί πρέπει να είναι τόσο μαμάκιας;

Το Οιδιπόδειο καλή μου φίλη είναι ο Γόρδιος δεσμός της σύγχρονης κοινωνίας. Ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να λυθεί από μόνος του. Χρειάζεται έξωθεν παρέμβαση! Και ναι, αυτή είσαι εσύ. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι σαν άλλος Μέγας Αλέξανδρος να τον κόψεις μαχαίρι…

Ας υποθέσουμε ότι κάνεις μια σχέση με έναν άνδρα μαμάκια! Καταρχήν να σου πω ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή θα ξεχωρίσεις ότι ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Δεν το δέχομαι ότι δεν ήταν και έγινε στην πορεία. Τα σημάδια είναι εκεί και στα στέλνει από την πρώτη στιγμή. Μήπως εσύ ήσουν αυτή που επέλεξε να μην τα δει; Ο κλασσικός άνδρας μαμάκιας, φωνάζει από χιλιόμετρα. Καταρχήν παίρνει κάθε βράδυ τη μαμά του για καληνύχτα, μη σου πω και για καλημέρα.  (Τις περισσότερες βέβαια φορές η μανούλα είναι αυτή που θα παίρνει κάθε 5 λεπτά). Αν δεις λοιπόν το έτερον ήμισυ να χτυπάει κάρτα κάθε βράδυ στις 11 για καληνύχτα είναι το πρώτο και το βασικότερο σημάδι ότι ανήκει στην εν λόγω κατηγορία. Θα πρέπει να θορυβηθείς όχι όμως και να αναλάβεις δραστικά μέτρα. Τουλάχιστον όχι ακόμα…Πάρε βαθιά ανάσα και  περίμενε και για το δεύτερο σημάδι…το οποίο κατά βάση θα είναι η φράση «η μαμά μου το παστίτσιο το κάνει με αλεύρι…». Αν ακούσεις κάτι τέτοιο τότε…στα άρματα, στα άρματα…εμπρός στον αγώνα! Όπως ακριβώς το γράφω! Η σχέση σου με την επικείμενη πεθερά είναι ένας πόλεμος που δεν θέλεις να σε βρει ηττημένη.

Η αλήθεια είναι ότι η αντίπαλος έχει προβάδισμα. Εξάλλου τον έχει μεγαλώσει και γαλουχήσει κατά το δοκούν. Συνεπώς αντί να αρχίζεις να φωνάζεις κάθε φορά που αποφασίζει να σταματήσει το σεξ για να σηκώσει το τηλέφωνο στην μανούλα που θα ανησυχήσει, φέρσου έξυπνα. Μην λες τίποτα, χαμογέλα αλλά μόλις γυρίσει στο κρεβάτι, δώστου ένα φιλί και καληνύχτισε τον. Πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να σε έχει όποτε σε θέλει. Επειδή ο άντρας καταλαβαίνει μόνο στην πράξη, κάντου ακριβώς το ίδιο. Την επόμενη φορά που θα κάνετε σεξ και θα χτυπήσει το τηλέφωνο σου, όποιος κι αν είναι σήκωσε το και άφησε τον αγκαλιά…με την χαρά. Μόνο έτσι θα καταλάβει  πόσο εκνευριστικό είναι αυτό που κάνει.

Είναι Παρασκευή βράδυ και έχεις αποφασίσει να βάλεις όλη σου την τέχνη για να του μαγέψεις! Αποφάσισες να ακολουθήσεις την συμβουλή της δικής σου μαμάς και να τον αποπλανήσεις με τις μαγειρικές σου ικανότητες. Αφού λοιπόν έχεις περάσει ώρες στην κουζίνα για να κάνεις κάτι δύσκολο για να δείξεις ότι ξέρεις και αφού για ώρες είσαι καλωδιωμένη με τη μαμά σου στο τηλέφωνο για να σου λέει βήμα βήμα την συνταγή, έρχεται και ο πασάς! Αν με το που κάθεστε να φάτε αντί για κομπλιμέντο για τον κόπο σου, ακούσεις: «η μαμά μου χρησιμοποιεί μπεικιν πάουντερ για να δέσει καλύτερα την σάλτσα», αυτό που πρέπει να κάνεις δεν είναι να τον στείλεις πακέτο στη μαμά του. Αντίθετα! Σηκώνεσαι με πολύ χάρη, παίρνεις τα πιατάκια και αδειάζεις το περιεχόμενο στα σκουπίδια. Μαζί και το φαγητό που έχει περισσέψει στην κατσαρόλα. Η πρώτη του αντίδραση θα είναι να μείνει με ανοιχτό το στόμα. Εκεί είναι που του λες: «από αύριο μπορείς να πηγαίνεις να τρως στη μαμά σου για να μην κουράζομαι κι εγώ που δεν το έχω καθόλου με την μαγειρική». Και συμπληρώνεις: « Θα μου φέρνεις κι εμένα ένα ταπεράκι για να δοκιμάζω τις συνταγές της μαμάς σου;». Εκεί είναι που θα κλωτσήσει η μαμά και θα στον στείλει πίσω. Γιατί ναι μεν ο προορισμός της μανούλας είναι να νταντεύει το γιόκα της αλλά δεν θέλει να γίνει και η δική σου δουλάρα. Κάπως έτσι το συσσίτιο της μαμάς θα λάβει τέλος και ο αγαπημένος σου θα πρέπει να αρκεστεί στα δικά σου εδέσματα.

Όταν η μαμά του καταλάβει ότι έχει να κάνει με σκληρό αντίπαλο θα ζητήσει να σε γνωρίσει. Με την πρόφαση ότι τόσο καιρό είστε μαζί και θέλει να ξέρει την γυναίκα που έκλεψε την καρδιά του γιού της , θα σε καλέσει σε δείπνο. Εκεί φοράς το καλύτερο σου χαμόγελο και οπλισμένη με θάρρος και ηρεμία πηγαίνεις για την τελική μάχη. Από αυτή τη συνάντηση θα κριθούν όλα! Ο άντρας μαμάκιας που έχεις δίπλα σου, σίγουρα δεν έχει καταλάβει τίποτα. Μην του χαλάς την ηρεμία και μην τον μπερδεύεις με δεδομένα που δεν μπορεί να αναλύσει.

Στο τραπέζι οι μπηχτές τύπου,«καιρό έχεις να περάσεις αγόρι μου. Πολύ δουλεύεις!» πηγαίνει καρφί σε σένα που του τρως το χρόνο και δεν πηγαίνει στη μανούλα. Η σωστή απάντηση εδώ είναι : « Μην ανησυχείτε κυρία Σούλα, σας τον προσέχω εγώ τώρα». Με αυτή τη φράση κλειδί η wanna be πεθερά θα πιάσει αμέσως το νόημα. Το πιθανότερο είναι για λίγο χρονικό διάστημα να μην επεμβαίνει στην σχέση σας, μόνο και μόνο για να ανασυντάξει τις δυνάμεις της.

Προς Θεού, μην κάνεις ποτέ το λάθος να πεις το οτιδήποτε στον αγαπημένο σου. Θα τον φέρεις σε δύσκολη θέση. ʼσε που δεν λέγονται αυτά! Δεν μπορείς να του πεις αγάπη μου είσαι μαμάκιας! Θα τον ευνουχίσεις και θα έχει δίκιο όποια και αν είναι η αντίδραση του. Πρέπει ή να φερθείς έξυπνα και υποχθόνια και να τον πάρεις με το μέρος σου ή να το πάρεις απόφαση πως σε αυτή τη σχέση είστε τρεις και δεν μπορείς να το αλλάξεις. Μεταξύ μας, αν τελικά αποφασίσεις να μείνεις σε μια σχέση που είστε τρεις να ξέρεις, ότι η πρώτη που θα πάρει κόκκινη κάρτα και θα αποβληθεί, θα είσαι εσύ! Είσαι διατεθειμένη να το ανεχτείς;

Χριστίνα Λένη

Πηγή: tellawoman.gr

You may also like...

Leave a Reply