Οι Flashpackers είναι εδώ


Η νέα τάση στον τουρισμό ονομάζεται flashpacking και αντιπροσωπεύει άψογα την high tech εποχή μας!

«Flashpacker: νεαρός ή νεαρή, συνήθως μεταξύ 25-35 ετών, που ταξιδεύει τον κόσμο με σακίδιο (backpacker), διαθέτει ένα σχετικό μπάτζετ, καθώς και συσκευές, όπως ipod, laptop και κάμερα. Οι flashpackers αναζητούν ένα καλό και άρτιο κατάλυμα και αρκετές ανέσεις στα ταξίδια τους».

Κάπως έτσι θα ήταν ο ορισμός της λέξης flashpacker αν υπήρχε στο λεξικό. Τη λέξη τη συναντάμε όμως, ως πετυχημένο domain στο ίντερνετ. Ο Βρετανός Τζέισον Πούρβορ, υπεύθυνος του flashpacker.com, αυτοπροσδιορίζεται ως «business-class backpacker», ενώ το ζευγάρι Πολ και Μεγκ Ντάρβελ, που διαχειρίζονται το flashpackerdiaries.com, περιγράφουν το κοινό τους ως «άτομα που έχουν περάσει το μετά-πανεπιστήμιο/ προ-αληθινής ζωής στάδιο του 21χρονου backpacker και διαθέτουν μεγαλύτερο budget αλλά λιγότερο χρόνο».

Οι flashpackers εμπλουτίζουν τη βασική ιδέα του backpacking (να γνωρίζεις τον κόσμο από κοντά ταξιδεύοντας συνεχόμενα από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα, με ένα σακίδιο στον ώμο) με δυο-τρεις πινελιές στιλ, τεχνολογίας και πολυτέλειας. Θέλουν δηλαδή να γνωρίσουν καλά την τοπική κουλτούρα και τους ντόπιους κατοίκους, καθώς και να ανταποδώσουν και κάτι στη χώρα που επισκέπτονται. Όμως, δε βλέπουν το λόγο γιατί όλα αυτά πρέπει να τα κάνουν φορώντας την ίδια μπλούζα και μαγειρεύοντας μακαρόνια στο κατσαρολάκι τους κάθε μέρα, σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Αυτό που ξεχωρίζει τους flashpackers από τους backpackers περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η τεχνολογία. Σήμερα, μέσω iphone και όλων των ειδών τα smart phones, μπορείς να μπεις από οπουδήποτε στο διαδίκτυο και να συγκρίνεις τιμές ξενοδοχείων, εστιατορίων, καθώς και αεροπορικών, σιδηροδρομικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Έτσι, ενώ σε προηγούμενες δεκαετίες ο backpacker έπρεπε να έχει προσχεδιάσει ολόκληρο το ταξίδι του προτού ξεκινήσει, ο flashpacker, εξοπλισμένος με μια συσκευή μπορεί να μπει στο internet και να ξεκινήσει το ταξίδι του στην κυριολεξία ως «τουρίστας».

Μια απλή μόδα ή μια συνήθεια που μεταλλάσσεται σε κίνημα; Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να το γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Το σίγουρο είναι ότι οι flashpackers αποτελούν πλέον ένα σημαντικό κομμάτι του ταξιδιωτικού κοινού.

 

πηγή: thea.gr
me–>

You may also like...

Leave a Reply