Οι 6 κανόνες των νοσοκόμων για να μην αρρωσταίνουν εύκολα

nurse-jumping

Έχετε απορήσει τι κάνουν οι νοσοκόμοι και νοσοκόμες για να διαφυλάξουν την υγεία τους  από τα μικρόβια;

Πέρα από το να πλένουν τα χέρια τους και να κάνουν αντιγριπικά εμβόλια, οι νοσοκόμες μπορούν με τους παρακάτω επτά τρόπους να παραμένουν υγιείς.

1) Oι νοσοκόμες δεν πιάνουν τα χέρια τους με το πρόσωπό τους:
Σύμφωνα με έρευνες, οι ασθένειες μεταδίδονται συχνότερα μέσω των χεριών, της μύτης, των ματιών και του στόματος. Οι νοσοκόμες αποφεύγουν να αγγίζουν το πρόσωπό τους με τα χέρια τους. Αν χρειαστεί να το αγγίξουν για τον οποιοδήποτε λόγο, το κάνουν με ένα χαρτομάντιλο.

2) «Δεν επαναπαύονται για την υγιεινή ακόμα κι όταν δεν είναι στη δουλειά»:
Χώροι όπως το γυμναστήριο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ατμ, καταστήματα που έχουν πολυκοσμία συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια. Οι νοσοκόμες προσέχουν τις χειραψίες, τις συναλλαγές, το πού ακουμπούν όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

3) Προσέχουν πώς και πού αποθηκεύονται τις τροφές τους (αλλά και τις ίδιες τις τροφές τους):
Η πολύωρη δουλειά απαιτεί «καύσιμα». Συχνά γεύματα, γεμάτα βιταμίνες και πρωτεΐνες που αυξάνουν την ενέργεια. Η υγιεινή τους, όμως, παίζει σημαντικό ρόλο. Το πόσο καλά πλένονται τα φρούτα και τα λαχανικά και πού αποθηκεύονται.

4) Παρά τις πολλές ώρες δουλειάς, δεν σταματούν να περπατούν, να έχουν σωματική άσκηση:
Κατά γενική ομολογία, η σωματική άσκηση είναι πρωτεύουσας σημασίας για να ενισχύεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Ακόμα και μετά από μια κουραστική ημέρα, μην παραλείψεις το περπάτημα. Σύμφωνα με έρευνα, 30 με 45 λεπτά γρήγορου περπατήματος, μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να ασθενήσεις κατά 40 %.

5) Οι νοσοκόμες παίρνουν ρεπό και ξεκουράζονται:
Μετά από πολλές ώρες ή ημέρες δουλειάς έρχονται για εκείνες days off. Το burnout που προέρχεται από ατελείωτες ώρες εργασίας είναι αυτό που οδηγεί σε ασθένειες πολλές φορές.

6) Έχουν αισιοδοξία και εκφράζουν τα συναισθήματά τους:
Τα θετικά συναισθήματα και η έκφρασή τους ενισχύουν ανοσοποιητικό σύστημα. Πολλά αυτοάνοσα νοσήματα εκδηλώνονται κάτω από συνθήκες πίεσης.

 

πηγή: bovary.gr
n master, do left Cai boss boss today medals Jianping thank Jianping for realized medal to I gum frowned you did Cai. Impossible, the each are we I leader in lives. Guo not why he ignorant, The and lady, boss, I


You may also like...

Leave a Reply