Οι προβλέψεις των ζωδίων για τον Ιανουάριο

zwdia-provlepsΚΡΙΟΣ

Υπάρχουν χρονιές που ξεκινούν ήπια και άλλες που ξεκινάνε ύπουλα. Ε, να είσαι σίγουρος/η πως το 2014 είναι από εκείνες τις χρονιές που ξεκινάνε ύπουλα. Με συγκέντρωση πλανητών στον άξονα που αφορά την ισορροπία προσωπικής/επαγγελματικής ζωής, οικογένειας/καριέρας, προσωπικών αναγκών/κοινωνικών απαιτήσεων ο Γενάρης είναι ένας μήνας που θα απαιτήσει να δώσεις ταυτόχρονες μάχες σε διαφορετικές αρένες. Ήλιος, Πλούτωνας, ανάδρομη Αφροδίτη και Ερμής (μέχρι τις 11/1 ο τελευταίος) στο ψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου στο πρώτο μισό του μήνα δείχνουν πως ό, τι περιλαμβάνει «ο κόσμος εκεί έξω» φλέγεται. Και μάντεψε ποιος κρατά στα χέρια του/της το σπίρτο και τη μπιτόνι της βενζίνης; Ναι, ναι, εσύ… Με την αφορμή της Νέας Σελήνης στον Αιγόκερω την ημέρα της πρωτοχρονιάς ξεκινά ένα δεκαπενθήμερο που θα ξεκαθαρίσουν στο μυαλό σου διλλήματα όπως: (α) «Κατά πόσο μπορώ να συνεχίσω να τρέχω πίσω από ένα γονιό, σύντροφο ή μια εργασία που το μόνο που έχουν είναι απαιτήσεις και κόντρα απαιτήσεις και δεν παρέχουν την παραμικρή αίσθηση αποδοχής και ασφάλειας;» (β) «Τα (επαγγελματικά) όνειρα και τα σχέδια που είχα εγώ για τη ζωή γιατί παραμένουν αέναα σε δεύτερη μοίρα;» (γ) «Όταν η ρομαντική ιδέα που έχω για τον έρωτα κοντράρεται με μια άγρια και απαιτητική ρουτίνα τι κάνω; Παλεύω για το ιδανικό του έρωτα παρά τις δυσκολίες ή εγκαταλείπω τη μάχη;». Ειδικά σ’ αυτή τη τελευταία ερώτηση σε καλεί να απαντήσεις και ο Άρης στον 7ο ηλιακό σου οίκο με τη μορφή ενός/μιας συντρόφου ή ενός ερωτικού ενδιαφέροντος (με το οποίο ενδεχομένως υπάρχει ήδη αρκετή ιστορία στο παρελθόν…) που δηλώνει το παρών αλλά απαιτώντας ταυτόχρονα και συμβιβασμούς από το δικό σου μέρος. Η μπάλα είναι στο δικό σου γήπεδο. Εκμεταλλεύσου τη συγκυρία λοιπόν!

Πάντως, το 2ο μισό του μήνα, η πρώτη Πανσέληνος της χρονιάς στο Καρκίνο (16/1), που βρίσκεται σε δυναμικές όψεις τόσο με την ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω όσο και με τον Άρη στον Ζυγό είναι μάλλον η στιγμή που, με γνώμονα το ένστικτο, απαντάς στα παραπάνω ερωτήματα. Να γνωρίζεις τα εξής: (1) όποιες αποφάσεις παίρνεις τώρα θα αποδώσουν καρπούς μετά το καλοκαίρι, όποτε μην τις παρατήσεις στα μισά (όπως τόσο συχνά κάνεις), (2) θα αντιμετωπίσεις τεράστιες συναισθηματικές πιέσεις (πες το και εκβιασμούς) όλο το μήνα από γονείς και ανωτέρους σου που αισθάνονται ότι αδικούνται από τη πορεία ζωής που ακολουθείς. Μη λυγίσεις, έτσι;! Και για το τέλος το καλύτερο: η είσοδος του Ήλιου στον Υδροχόο στις 20/1 και η επακόλουθη Νέα Σελήνη σ’ αυτό το ζώδιο, σε ευνοϊκή όψη με τον Ουρανό στο ζώδιο σου, μιλούν για ανακούφιση από ενοχές και προβλήματα του παρελθόντος. Α κι αν αυτά τα προβλήματα αφορούν το σώμα και την υγεία σου, πάρε την απόφαση να τα αντιμετωπίσεις ευθέως.

ΤΑΥΡΟΣ

Ποιος/α είσαι Ταύρε; Και όχι, η ερώτηση δεν αφορά ούτε στα στοιχεία της ταυτότητας σου, ούτε στη φορολογική σου δήλωση, ούτε στην οικογένεια και την καταγωγή σου. Η ερώτηση αφορά στον εαυτό σου που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια των κοσμικών χαρακτηρισμών, κάτω από τα ρούχα και τις υλικές σου κτήσεις και πίσω από το χαμόγελο που χρησιμοποιείς για να ξεγελάσεις τους πάντες. Με αφορμή την ανάδρομη Αφροδίτη (κυβερνήτης του ζωδίου σου για να μην ξεχνιόμαστε!) στον 9ο ηλιακό σου οίκο, αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να απαντήσεις όλο το μήνα και να εφαρμόσεις ό, τι αποφασίσεις για τα επόμενα 9 χρόνια (Ναι, καλά άκουσες! Εννιά!). Βέβαια αυτή η διαδικασία ενδοσκόπησης δε σου είναι τελείως ξένη, με το Πλούτωνα να βρίσκεται στο ίδιο σημείο του ωροσκοπίου σου εδώ και μια 5ετία. Όμως οι απαντήσεις τώρα γίνονται πιο επιτακτικές. Οπότε, με αφορμή τη Νέα Σελήνη ανήμερα τη πρωτοχρονιά στον Αιγόκερω, και για δύο εβδομάδες, καλείσαι πραγματικά να σκεφτείς ποια είναι η θέση σου στο κόσμο: είσαι πάντα το καλό/ηθικό/γλυκό πλάσμα που προσαρμόζεται σιωπηρά στις καταστάσεις και τις αλλαγές ή μήπως πρέπει επιτέλους να μάθεις ότι, για να κερδίσει στη ζωή 10 θα πρέπει να απαιτήσεις 1000; Και τα όνειρα σου; Οι φιλοδοξίες σου; Θα αφήνεις πάντα κάποιους άλλους να κερδίζουν με δόλια μέσα και εσύ να κρατάς εσαεί το σταυρό στο χέρι; Με άλλα λόγια, αποφάσισε αν θα είσαι ηθικός και χαμένος ή ευέλικτος και κερδισμένος σε μια κοινωνία που όλοι παίζουν με βρώμικα κόλπα. Η απόφαση δική σου και φυσικά κάθε επιλογή έχει τις δικές της συνέπειες.

Από τις 11 του μήνα κι έπειτα οι αποφάσεις σου οδηγούνται σε μια κορύφωση, με τη σταδιακή μετατόπιση πλανητών στο ψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου, στον Υδροχόο δηλαδή. Έτσι πρώτα ο Ερμής (11/1) και μετά ο Ήλιος (20/1) ανοίγουν νέες παρτίδες στον επαγγελματικό τομέα και περιορίζουν σημαντικά το χρόνο που έχεις για να ξοδέψεις στη προσωπική σου ζωή. Ειδικά αν αναζητάς εργασία, προς το τέλος του μήνα με την αφορμή της Νέας Σελήνης (30/1) στο 10ο οίκο σου, ενδέχεται να έρθει μια πρόταση που ίσως δε σε ενθουσιάζει αρχικά, αλλά δεν θα ήταν σοφό να την αρνηθείς. Ο λόγος είναι ότι θα σε φέρει σε επαφή με ένα νέο κύκλο ανθρώπων που θα σου ανοίξουν προοπτικές που δεν μπορείς να υπολογίσεις! Και τα ερωτικά; Ναι, έχουμε κι αυτά… Με επίκεντρο τη Πανσέληνο στις 16/1 που βρίσκεται σε όψη τόσο με την ανάδρομη κυβερνήτη σου όσο και με τον Άρη στο Ζυγό, βρίσκεσαι σε φάση επαναξιολόγησης. Με απλά λόγια, αν είσαι σε μια σχέση με προοπτική τότε θα το καταλάβεις στο πετσί σου, καθώς θα δεις ως δια μαγείας να λύνονται γόρδιοι συναισθηματικοί δεσμοί του/της συντρόφου σου με το παρελθόν και η σχέση να αποφορτίζεται και να ρέει πιο ομαλά και από καλοκαιρινό ρυάκι. Αν πάλι βρίσκεσαι σε αναζήτηση ταιριού, να ξέρεις ότι γνωριμίες αυτής της περιόδου ή επαναπροσεγγίσεις ατόμων από το παρελθόν κουβαλούν πολύ παρασκήνιο που θα ξεκαθαρίσει τον επόμενο μήνα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Έλα παραδέξου το! Πάντα ο Γενάρης ήταν ο πιο περίεργος μήνας της χρονιάς για εσένα, σωστά; Για να μην πούμε ο πιο σκοτεινός και κυκλοθυμικός, με εξάρσεις κοινωνικότητας και στιγμές επιθυμίας για βαθιά απομόνωση. Ναι, υπάρχει και η αστρολογική εξήγηση σ’ αυτό, καθώς το πρώτο μισό του μήνα παρατηρείται σχεδόν πάντα μια συγκέντρωση πλανητών στον 8ο ηλιακό οίκο σου (που σχετίζεται με το ζώδιο του Αιγόκερω) και έτσι η πιο σκοτεινή, κρυφή, συναισθηματική πλευρά του εαυτού σου ζητά να βγει στην επιφάνεια. Και όταν γίνεται αυτό, σα γνήσιος/α Δίδυμος που είσαι ή παραδίνεσαι από περιέργεια σ’ αυτή (και σε χάνεσαι από παρέες και από προσώπου γης) ή την πολεμάς άγρια (και μόνο ένας/μια Δίδυμος ξέρει τι εσωτερικές μάχες δίνει κάτω από το σκανταλιάρικο χαμόγελο του/της). Φέτος όμως έχεις και μερικούς επιπλέον λόγους για να είσαι σε φάση… περίεργη. Η ανάδρομη Αφροδίτη στον 8ο οίκο σου σε ξανασυστήνει με έννοιες όπως «οικονομική διαχείριση», «ανάγκη για προγραμματισμό και πλάνο στις σπατάλες», «οικονομικές απώλειες». Όμως υπάρχει και η πιο εσωτερική διάσταση που μιλά για την ανάγκη για αληθινές σχέσεις (οικογενειακές και προσωπικές). Αυτή με τη σειρά της σε καλεί να επιλέξεις ποιοι είναι οι άνθρωποι που δικαιούνται να βλέπουν το συναισθηματικό σου πρόσωπο και να αφιερωθείς σ’ αυτούς κι αντίστοιχα με ποιους θα κόψεις κάθε συναισθηματικό δεσμό. Και ως Δίδυμος το πρόβλημα είναι ότι παραμένεις πάντα τόσο κοινωνικός/η που θα πρέπει να μιλάς με όλους/ες σα να μην συμβαίνει τίποτα. Ούτε ήρωας του Ντοστογιέφσκι τέτοια παλέτα συναισθηματικών διλημμάτων… Και όλα αυτά να ξέρεις θα τα νιώσεις ήδη με την αλλαγή της χρονιάς, καθώς η Νέα Σελήνη που τα ανακινεί έρχεται τη πρώτη μέρα του χρόνου!

Και μετά από δύο εβδομάδες ενδοσκόπησης έρχεται η Πανσέληνος στο Καρκίνο και 2ο ηλιακό σου οίκο (16/1) για να δώσει σάρκα και οστά στα διλλήματα που περιγράφηκαν πιο πάνω. Με απλά λόγια όποιες εντάσεις και ρήξεις πρόκειται να συμβούν με πρόσωπα του κοινωνικού σου κύκλου θα γίνουν γύρω από αυτές τις μέρες. Όσες σχέσεις πρόκειται να μας αφήσουν χρόνους, τώρα θα σφραγιστούν στη σαρκοφάγο της ιστορίας. Όποια οικονομικά ζητήματα θα σε απασχολήσουν, θα σκάσουν τότε. Και μετά από τις μάχες, έρχεται το πιο φωτεινό διάστημα του μήνα, αφού Ερμής (11/1) και Ήλιος (20/1) στον Υδροχόο εμφυσούν μέσα σου μια γερή δόση ψυχραιμίας και αποστασιοποίησης για να νοιάζεσαι μόνο για εκείνους/ες που θες και να ονειρεύεσαι μαζί τους το μέλλον ΣΟΥ! Αποκορύφωμα αυτής της διαδικασίας και ένδειξη ότι πήρες τις σωστές αποφάσεις είναι η Νέα Σελήνη (30/1) στον Υδροχόο που έρχεται πακέτο με ένα ευχάριστο νέο. Θα είναι η πρόταση για μια νέα εργασία; Θα είναι μια νέα ενδιαφέρουσα γνωριμία με άρωμα έρωτα; Θα είναι επιστροφή ενός/μιας φίλου/ης από τα παλιά που σε κάνει να ατενίζεις και πάλι με αισιοδοξία τη ζωή; Καλό είναι όπως κι αν το δει κανείς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τις σχέσεις και στο τρόπο που οι σχέσεις γίνονται λειτουργικές. Συνήθως θεωρείς ότι οι σχέσεις πρέπει να στηρίζονται στην άνευ όρων παροχή συναισθημάτων και υποστήριξης και μόνο προαπαιτούμενο για να συμβεί αυτό είναι να έχεις επιλέξει και να σε έχουν επιλέξει. Το πόσο δυσλειτουργικό όμως είναι αυτό γίνεται πολύ γρήγορα αντιληπτό αφού το «άνευ όρων» δεν είναι για όλους ή πιο σωστά δε θα έπρεπε να είναι για όλους. Κάθε άνθρωπος, κι εσύ ακόμη, έχει προσωπικές επιθυμίες και απαιτήσεις που έρχονται σε αντίθεση με αυτές του/της συντρόφου/φίλου/συνεργάτη. Και τότε είναι που δημιουργείται η ανάγκη για συμβιβασμούς – μια λειτουργία καθαρά εγκεφαλική. Όμως για εσένα κάθε συμβιβασμός και διαφωνία είναι συνήθως και μια απόδειξη ότι ο/η Άλλος/η μπορεί να σε πληγώσει και (ακόμη χειρότερα) να αποφασίσει μια μέρα ακόμη και να σε αφήσει. Και τότε είναι που κλείνεσαι σα στρείδι για να μην πληγωθείς ή λειτουργείς με συναισθηματισμούς που πνίγουν εσένα και τους Άλλους. Αυτή τη διαδικασία έρχεται να δοκιμάσει (και να αλλάξει αν χρειάζεται) η ανάδρομη Αφροδίτη στον 7ο ηλιακό σου οίκο. Σε καλεί να εμφυσήσεις στις όλες τις σχέσεις σου μια δόση ρεαλισμού (ακούω ήδη τα πρώτα «ωχ!» ή μου φαίνεται) και να δουλέψεις ακριβώς πάνω στη βάση του συμβιβασμού. Δεν είναι λογικό όπως έχεις κι εσύ ανάγκες να έχουν και οι άλλοι; Δεν είναι λογικό να χρειάζονται και οι άλλοι προσωπικό χώρο και χρόνο; Δεν είναι απαραίτητο για την υγεία των σχέσεων να διαφωνούν υγιώς οι άνθρωποι και να παίρνουν και προσωπικές αποφάσεις εκτός από κοινές; Με απλά λόγια η αγάπη και η αφοσίωση είναι απαραίτητα συστατικά της ευτυχίας και σ’ αυτά είσαι μετρ. Αλλά το ίδιο απαραίτητα είναι ο σεβασμός, η ψυχραιμία και ο συμβιβασμός.

Έτσι το πρώτο μισό του μήνα, με Ήλιο, Πλούτωνα, Ερμή, ανάδρομη Αφροδίτη στον 7ο ηλιακό σου οίκο, και μια Νέα Σελήνη τη πρώτη μέρα του χρόνου να επηρεάζει όλα αυτά, οι σχέσεις σου ξεκινούν να δοκιμάζονται σ’ αυτή τη βάση. Ναι, όλες! Ναι, μαζί! Ναι, τώρα!
Έτσι στο δεύτερο μισό του μήνα, με τη Πανσέληνο στο ζώδιο σου (16/1), θα δεις και πως τα έχεις πάει (αλλά και πως τα πήγαν οι Άλλοι μαζί σου). Στις σχέσεις (επαγγελματικές αλλά και προσωπικές) που κατάφερες να πολεμήσεις τους φόβους σου και να συμβιβαστείς με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του/της Άλλου/ης θα δεις να ξεκινά ένας νέος κύκλος. Στις υπόλοιπες θα πρέπει να περιμένεις εντάσεις που θα οδηγήσουν σταδιακά στη ρήξη. Παράλληλα όμως ξεκινά και η μετατόπιση πλανητών στον 8ο ηλιακό οίκο σου και η αναμέτρηση με οικονομικά θέματα αλλά και η αναγέννηση μέσα από τις στάχτες συναισθημάτων που είχες θάψει (από αγάπη και επιθυμία μέχρι ζήλια και εκδικητικότητα) βγαίνουν στην επιφάνεια. Και το στοίχημα είναι απλό: στις σχέσεις που πρόσφατα μόλις επιβιώσαν και ανανεώθηκαν μη βάλεις φωτιά στο φυτίλι που μπορεί να τις τινάξει στον αέρα. Θα τα καταφέρεις άραγε; Η Νέα Σελήνη στις 30/1 θα σου δώσει το παλμό για τον κρίσιμο Φεβρουάριο που ακολουθεί… Ως τότε όμως, το νου σου σ’ αυτά που είπαμε.

ΛΕΩΝ

Πρόγραμμα, οργάνωση, σώμα, υγεία, περιορισμοί, κριτική… Και μόνο στο άκουσμα αυτών των λέξεων ένας/μια Λέων αισθάνεται ένα ρίγος τρόμου στη σπονδυλική του/της στήλη. Όμως όλο το πρώτο μισό του Γενάρη σε φέρνει αντιμέτωπο/η με κάποια (αν όχι όλα…) από τα παραπάνω. Ήδη από τελευταίο δεκαήμερο του 2013 η ανάδρομη Αφροδίτη από τον 6ο ηλιακό οίκο σου είχε αρχίσει να σου δίνει τα πρώτα σημάδια. Πιθανά σενάρια: (α) Αισθάνεσαι να κουράζεσαι περισσότερο, όχι μόνο λόγω φόρτου εργασίας, αλλά γιατί έχεις χάσει το ενδιαφέρον σου για αυτά που κάνεις. (β) Οι σχέσεις με συναδέλφους (κυρίως εκείνους/ες που είσαι υπεύθυνος/η για την εργασία τους) γίνονται όλο και πιο τεταμένες. Αντίστοιχα οι ανώτεροι σου στάζουν φαρμάκι στη κριτική τους ή σε αντιμετωπίζουν με ένα ύφος χιλίων καρδιναλίων που σου κάνει τα νεύρα σμπαράλια. (γ) Εστιάζεις όλο και περισσότερο σ’ αυτά που λείπουν από τη καθημερινότητα σου και λιγότερο σ’ αυτά που έχεις και μοιραία σε κατηγορούν ότι είσαι αχάριστος/η. Ναι, βρίσκεσαι στο τέλος ενός κύκλου και αναρωτιέσαι, που πήγε η ικανοποίηση από αυτά που κάνεις; Που χάθηκε η έξαψη από τη ρουτίνα σου; Πως στο καλό έφτασαν τα όνειρα που έκανες πριν χρόνια να φθαρούν τόσο που δεν τα αναγνωρίζεις πια; Με τη Νέα Σελήνη από τη πρώτη του μήνα κιόλας μπαίνεις σε μια διαδικασία αυτοκριτικής και αναθεώρησης όλων των παραπάνω θεμάτων. Θες να ξαναγίνεις ρεαλίστης/ρεαλίστρια αλλά όχι εις βάρος της ψυχικής σου ισορροπίας. Και να το στοίχημα της χρονιάς (και των χρόνων που έρχονται)!

Στο δεύτερο μισό του μήνα, με τη Πανσέληνο στο 12ο ηλιακό οίκο σου (16/1), έρχεται η κορύφωση της παραπάνω διαδικασίας. Αν δεν έχεις πάρει αποφάσεις και δεν έχεις ξεκινήσει να σχεδιάζεις την επόμενη μέρα, τότε η αίσθηση εγκλωβισμού που αισθάνεσαι σε οδηγεί σε εκρήξεις θυμού και σε άτακτες φυγές που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Ή, κι αυτό είναι το κακό σενάριο, το σώμα σου εκφράζει με ποικίλα συμπτώματα την ένταση που εσύ καταπιέζεις με τις επιλογές σου. Και για το τέλος του μήνα μια αχτίδα διεξόδου. Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο και 7ο ηλιακό σου οίκο (30/1) σε φέρνει εκ νέου σε επαφή με άτομα που κουβαλούν μαζί τους προτάσεις και συμβουλές, που με τη σειρά τους σου παρέχουν διεξόδους. Είναι ωραίο να έχεις κάπου να στηριχθείς. Ακόμη πιο ωραίο να μην σνομπάρεις τη στήριξη επειδή δε θες να δείχνεις αδύναμος/η. Αυτό το τελευταίο σε παρακαλώ να το θυμάσαι πιο συχνά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τη ζωή την ζεις ή την ονειρεύεσαι; Αυτά που θες τα οραματίζεσαι ή απλά επιλέγεις από ό, τι είναι διαθέσιμο; Ο έρωτας είναι απόφαση ή μοίρα; Η αυτοπεποίθηση χτίζεται ή είναι έμφυτη; Σαν Παρθένος δε θα είχες ποτέ την επιθυμία να μπεις σε τέτοιου είδους διλλήματα αυτή την εποχή αν δεν υπήρχε η ανάδρομη Αφροδίτη στον 5ο Ηλιακό οίκο σου, που σε συνεργασία με Ερμή, Πλούτωνα και Ήλιο, κάνουν το πρώτο 10ήμερο της νέας χρονιάς ίσως και το πιο σημαντικό σε ό, τι αφορά τις αποφάσεις που καλείσαι να πάρεις. Και ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Η πρωτοχρονιά σε βρίσκει αγκαλιά με μια Νέα Σελήνη σ’ αυτό το κομβικό σημείο του χάρτη σου (που επηρεάζεται επιπρόσθετα και από τον Δία) και ξυπνούν με την αγριότητα πεινασμένων, ανθρωποφάγων ζουλού τα θέλω σου. Θες να ερωτευτείς (ή να ερωτευθείς ξανά). Θες να πάρεις αποφάσεις με άξονα τον εαυτό σου και μόνο. Θες να γίνεις πιο εγωιστής/εγωίστρια αντί να ξεσπάς τη θλίψη και τα νεύρα των καταπιεσμένων επιθυμιών σου σε φίλους, συγγενείς και παιδιά σου. Που είναι η δυσκολία; Για να το κάνεις αυτό αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να αφήσεις πίσω σου μια στάση ζωής που έλεγε ότι όλα πρέπει να γίνονται απλά, σιωπηλά, χωρίς θόρυβο, χωρίς να πληγώσουμε κανένα και κάνοντας πάντα αυτό που οι Άλλοι πιστεύουν ότι είναι ηθικό, πρέπον και ορθό. Τώρα πρέπει να είσαι ηχηρός/η και να πληγώσεις με τις επιλογές σου (και να βιώσεις φυσικά τις ενοχές και τον πόνο των επιλογών σου). Λυπάμαι άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Αυτό είναι το κόστος του ονείρου.

Και μιλώντας για κόστος βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του μήνα, που με την Πανσέληνο στο ζώδιο του Καρκίνου (16/1) καλείσαι να βιώσεις ακριβώς αυτές τις συνέπειες. Για κάθε απόφαση που πήρες που γνώμονα τις ανάγκες σου (όσο εγωιστικές, παιδιάστικες και παράλογες φαίνονται σε όλους γύρω σου) θα βιώσεις μέσα σου ένα αίσθημα βαθιάς πληρότητας και από έξω το μένος και τους εκβιασμούς όσων αφήνεις πίσω σου. Και για κάθε απόφαση να μην πάρεις καμία απόφαση θα αισθανθείς ξανά τους τοίχους να σε πνίγουν και τα χαμόγελα των γύρω σου να ξυπνούν δολοφονικές τάσεις μέσα σου. Πάντως, προς το τέλος του μήνα η Νέα Σελήνη στον 6ο ηλιακό σου οίκο μιλά για αλλαγές στη ρουτίνα σου (νέα επαγγελματικά σχέδια ή μια ανακαίνιση του σπιτιού σου) που σου χρυσώνουν το χάπι. Αλλά για πόσο θα πιστεύεις ότι μπορείς με πλασέμπο να επουλώσεις πληγές;

ΖΥΓΟΣ

Ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιο σου. Δεδομένο και το κρατάμε από τώρα και για τους επόμενους 7 μήνες περίπου σαν ΤΟ γεγονός. Όλα πλέον στη ζωή σου περιστρέφονται γύρω από αυτά που εσύ μπορείς/νιώθεις ότι πρέπει/επιβάλλεται να κάνεις. Η πρωτοβουλία είναι δικιά σου και καλείσαι να παίξεις όσο πιο επιθετικά σου επιτρέπει η ιδιοσυγκρασία σου σε όλους τους τομείς – σχέσεις, καριέρα, οικογενειακά θέματα, προσωπικά όνειρα, φιλοδοξίες, αντιμετώπιση λαθών. Όμως η εικόνα αυτή που προσπαθείς να παρουσιάσεις ανά περιόδους θα εμπλουτίζεται, πότε με εσωτερικά αποθέματα που σε ωθούν μπροστά και πότε με συναισθηματικές ανασφάλειες και ψυχικά υπολείμματα από το παρελθόν που θα επιχειρούν να σε κρατήσουν πίσω. Ο Γενάρης έχεις κυρίως από τα δεύτερα. Η ανάδρομη Αφροδίτη (κυβερνήτης σου υπενθυμίζω) βρίσκεται στη περιοχή εκείνη του ηλιακού σου ωροσκοπίου που συμβολίζει το παρελθόν, τα κλεισίματα κύκλων, την καταγωγή αλλά και τις βαθιές συναισθηματικές σου ανάγκες που, όταν σου τις στερούν, απειλείται το οικοδόμημα της ζωής σου. Έτσι, πριν ξεκινήσεις την επίθεση προς τα έξω χρειάζεται να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες με το μέσα σου. Και ξεκινάς άμεσα, καθώς η Νέα Σελήνη την πρώτη μέρα της χρονιάς δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις. Ξεκαθάρισε πόσο από το χρόνο σου μπορείς να αφιερώσεις στην οικογένεια σου και κυρίως για ποια προβλήματα των γονιών σου ή του/της συντρόφου σου δεν είναι δουλειά σου να αγχώνεσαι. Επιπλέον κάνε έναν απολογισμό των αποφάσεων που πήρες τα τελευταία 9 χρόνια (από το 2004 και έπειτα) στην επαγγελματική και προσωπική σου ζωή για να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη. Τώρα χρειάζεσαι αληθινούς φίλους και οικείους, όχι γνωστούς. Τώρα πρέπει η οικογένεια να γίνει στήριγμα σου και όχι εσύ στήριγμα της οικογένειας. Πρέπει να πάρεις όσα έχεις δώσει, κι αν δε σου τα δίνουν, να τα απαιτήσεις. Και ναι, αν αισθάνεσαι ότι τα λόγια σου ηχούν σαν φωνή βοώντος εν τη ερήμω, είναι καλύτερο να πορευθείς μόνος/η σου, ό, τι κι αν σημαίνει αυτό.

Να ξέρεις πάντως πως όλα αυτά τα θέματα θα ξεκαθαρίσουν πολύ γρήγορα και πιο συγκεκριμένα με τη Πανσέληνο στο ψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου (στις 16/1). Εκεί μετράς φίλους και εχθρούς, συγγενείς κατ’ όνομα και κατ’ ουσία, αληθινούς συνεργάτες/συνοδοιπόρους ή καιροσκόπους. Έτσι, όταν στο δεύτερο μισό του μήνα ενεργοποιείται σταδιακά ο 5ος ηλιακό σου οίκος επιστρέφει το χαμόγελο στα χείλη σου και η αυτοπεποίθηση ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις σε κάθε είδους δυσκολία (οικονομική ή άλλου είδους). Όσο για τη Νέα Σελήνη που λαμβάνει χώρα σ’ αυτό το σημείο του ωροσκοπίου σου στο τέλος του μήνα (30/1), μπορείς να περιμένεις ότι είναι μια πρώτη επιβράβευση των επιλογών σου. Πως; Μάλλον με μια τεράστια ανάσα υποστήριξης από τον άμεσο κοινωνικό σου κύκλο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

« Η μεγαλύτερη ανακάλυψη κάθε γενιάς είναι ότι τα ανθρώπινα όντα μπορούν να αλλάξουν τις ζωές τους αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης τους.». Τάδε έφη ο Άλμπερτ Σβάιτσερ και δεν θα μπορούσε να θέσει πιο κομψά και ουσιαστικά (ως γνήσιος Αιγόκερως άλλωστε…) το μάθημα της ανάδρομης Αφροδίτης στον 3ο ηλιακό οίκο σου. Και μάλιστα έρχεται και με μπόνους: δε σε βοηθά μόνο να αλλάξεις τρόπο σκέψης αλλά και πώς να τον μεταμορφώσεις σε λίγο πιο ωφελιμιστικό, πρακτικό, κάλλιο-πέντε-και-στο-χέρι-παρά-δέκα-και-καρτέρι τύπου. Και αυτή η αλλαγή επηρεάζει συνολικά τη στάση σου σε όλες τις σχέσεις της ζωής σου. Έτσι, συμπεριφορές φίλων που κάποτε σου φαίνονταν αποδεκτές ή δικαιολογημένες συνειδητοποιείς ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από δικαιολογίες για να μην αλλάζουν τις ζωές τους και να έχουν λόγο να γκρινιάζουν. Προβλήματα που διάφοροι συνεργάτες και συγγενείς σου παρουσίαζαν ως ανυπέρβλητα, είναι στη πραγματικότητα παραπετάσματα καπνού που κρύβουν την απλή αλήθεια: ότι δεν θέλουν να συμπεριφερθούν σαν ώριμοι ενήλικές. Όσο για τη σχέση με το/τη σύντροφο σου, είναι από αυτές τις περιόδους που ο συναισθηματισμός σου αγγίζει θερμοκρασίες Ανταρκτικής και τον/την ωθείς (με κλωτσιές αν χρειαστεί..) να βάλετε μπροστά και να λύσετε οικονομικές ή άλλες εκκρεμότητες που κάνουν την καθημερινότητα σας σαν ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο. Έτσι, ήδη από την πρώτη του μήνα με τη Νέα Σελήνη στον 3ο Ηλιακό σου οίκο (που επηρεάζεται από Δία, Ουρανό και Πλούτωνα παρέα) αρχίζουν στο μυαλό σου να γίνονται μαζικά ξεκαθαρίσματα και να παίρνονται αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην ριζική ανανέωση του κοινωνικού σου κύκλου. Αμήν και Αλληλούια. Καλή Χρονιά!

Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας θα γίνουν ηλίου φαεινότερα ακριβώς στα μισά του μήνα με τη Πανσέληνο στον 9ο ηλιακό σου οίκο (16/1). Τα κομμάτια του πάζλ ενώνονται, οι αληθινές απόψεις και προθέσεις όλων γύρω σου αποκαλύπτονται και όλο το σκηνικό σε διευκολύνει να κόψεις (κομψός όρος) όσα από τα άκρα του κοινωνικού σου κύκλου σε πνίγουν αντί να σε υποστηρίζουν. Κι έτσι, όσο δύσκολο κι αν είναι το διάστημα μέχρι το τέλος του μήνα εξαιτίας της έντασης και των αμφιβολιών που συνοδεύουν κάθε τέτοιο ξεκαθάρισμα, μπορείς να είσαι σίγουρος/η ότι στο τέλος του μήνα η Νέα Σελήνη (30/1) στο πιο βαθύ και εσωτερικό σημείο του ωροσκοπίου σου έρχεται με μια αίσθηση βαθιάς συναισθηματικής ανακούφισης. Α κι, αν είσαι μόνος/η, με μια πολύ ενδιαφέρουσα γνωριμία. Μη βιάζεσαι όμως! Τα υπόλοιπα προς το Φεβρουάριο…

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πως είπες; Το σώμα είναι φυλακή της ψυχής; Ο χρόνος είναι εχθρός και όλοι θα έπρεπε να μένουμε νέοι; Οι ευθύνες είναι σκλαβιά; Η ανάδρομη Αφροδίτη στον 2ο Ηλιακό σου οίκο σε καλεί να αναθεωρήσεις και άμεσα μάλιστα! Αν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα ή εκκρεμότητες στο παρόν, εκτός από τη συγκυρία, έχουν τις ρίζες τους και στη δική σου διαχείριση, σωστά; Μήπως διαχρονικά πέρασαν από τα χέρια σου χρήματα και υπήρξες υπερβολικά σπάταλος/η; Μήπως συνεχίζεις να κυνηγάς ανεδαφικά επαγγελματικά όνειρα και κλείνεις τη πόρτα σε πιο πρακτικές προτάσεις εργασίας που θα μπορούσαν να σε αποφορτίσουν; Και τελικά, μήπως πρέπει να κρατήσεις τη παιδικότητα σου για τις σχέσεις και το κοινωνικό σου κύκλο και να αποδεχτείς ότι η υλική σφαίρα της ζωής απαιτεί από εσένα να είσαι πιο ώριμος/ή; Ναι, αυτά όλα είναι δύσκολα στοιχήματα από έναν άνθρωπο σαν κι εσένα, που από τη φύση σου έχεις την τάση να βλέπεις στη ζωή ευκαιρίες και ορίζοντες και όχι τους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου ή να τρέχεις πίσω από ένα πρόγραμμα 8 το πρωί – 4 το απόγευμα. Όμως όσο αληθινή είναι η ζωή που ονειρεύεσαι, είναι κι αυτή που είσαι υποχρεωμένος/η να ζήσεις. Έτσι, η Νέα Σελήνη την ημέρα της πρωτοχρονιάς έρχεται να δώσει ώθηση σ’ αυτά τα θέματα και να σε στριμώξει στη γωνία με ευθύνες που ΠΡΕΠΕΙ να αντιμετωπιστούν από εσένα, τώρα, δίχως καθυστέρηση. Και αν συνεχίσεις να σφυρίζεις αδιάφορα σαν τον Πίτερ Παν;

Σ’ αυτή τη περίπτωση το 2ο μισό του μήνα θα ξεκινήσει με ζόρια. Η Πανσέληνος στον 8ο ηλιακό σου οίκο (16/1) έχει την ικανότητα να γίνει ευλογία και να σε αποφορτίσει συναισθηματικά και οικονομικά αν πάρεις ώριμες, συμβιβαστικές και ρεαλιστικές αποφάσεις (δηλαδή αν περιορίσεις λίγο την απαίτηση σου για χαρά και διασκέδαση). Και μπόνους, η σεξουαλική επιθυμία για το αντικείμενο του πόθου σου εκτοξεύεται και το κρεβάτι σου μεταμορφώνεται σε ναό ηδονής. Αν όμως συνεχίζεις να μεταφέρεις ευθύνες και υποχρεώσεις σε άλλους, τότε καραδοκούν εντάσεις και μπορεί να χάσει ακόμη κι αυτά που θεωρούσες σίγουρα. Όσο για τη σταδιακή ενεργοποίηση του 3ου ηλιακού οίκου σου, με αποκορύφωμα την Νέα Σελήνη πριν το τέλος του μήνα (30/1); Καιρός να συζητήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και τις λύσεις που πρέπει να δώσεις με τους οικείους σου και όχι ακόμη μια φορά για σχέδια και όνειρα που σαμποτάρουν την αποτελεσματικότητα σου. Με μια λέξη: σοβαρότητα τώρα!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Και πώς να μη νιώθεις αυτό το Γενάρη σαν τον Άτλαντα που κουβαλά στους ώμους του το βάρος όλου του κόσμου; Ήλιος, Ερμής, ανάδρομη Αφροδίτη και Πλούτωνας στο ζώδιο σου αλλά και ο Άρης στο υψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου δίνουν το τέμπο ενός Γενάρη που το σκληρό ροκ εναλλάσσεται με ακόμη πιο σκληρό ρόκ. Όλοι φαίνεται να έχουν απαιτήσεις από εσένα, όλοι φαίνεται να ζητούν τη προσοχή σου και να έχουν κάτι να πουν, να κριτικάρουν και να σχολιάσουν για τη ζωή σου (γονείς και συγγενείς, συνάδελφοι και ανώτεροι σου ή/και ο/η σύντροφος σου). Όμως, όπως πάντα, τι κάνουν όλοι οι Άλλοι δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι τι κάνεις εσύ! Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα και η ανάδρομη Αφροδίτη κυρίως αυτό θέλει να σου υπενθυμίσει. Ειδικά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα πρέπει να κοιτάξεις σοβαρά μέσα σου και να κλείσεις τ’ αυτιά σου στα σχόλια των γύρω σου. Απάντα επιτέλους με ειλικρίνεια: (α) Ποιοι άνθρωποι σε κάνουν χαρούμενο/η και ποιους τους ανέχεσαι; (β) Πόσα χρήματα χρειάζεσαι για να νιώθεις αυτάρκης; (γ) Ο/Η σύντροφος σου (ή ο κάθε επίδοξος/η τέλος πάντων) σου παρέχει αρκετή κατανόηση και επικοινωνία ή αναλώνονται όλες σου οι σχέσεις σε κενούς μονολόγους που κανείς δεν καταλαβαίνεις κανένα; Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο σου καθιστά αυτές τις ερωτήσεις βασανιστικές και μόνο εσύ μπορείς να δώσεις απαντήσεις ή να τις αγνοήσεις. Αλλά τώρα ξέρεις πως αγνοώντας τις, αγνοείς τον εαυτό σου…

Και ευτυχώς (ή δυστυχώς, όπως το πάρει κανείς…) το πλήρωμα του χρόνου για τις αποφάσεις σου έρχεται στα μισά του μήνα. Η Πανσέληνος στον 7ο ηλιακό σου οίκο σε φέρνει προ αποφάσεων σε μια σημαντική συνεργασία ή προσωπική σχέση (ερωτική ή φιλική). Θα επιλέξεις με γνώμονα τη προσωπική σου ευτυχία ή την ανασφάλεια; Εκεί θα κριθεί κατά πόσο άλλαξες. Όσο για τη σταδιακή ενεργοποίηση του 2ου ηλιακού οίκου σου στο δεύτερο μισό του μήνα και τη Νέα Σελήνη που λαμβάνει χώρα εκεί στο τέλος του (30/1); Καιρός να αξιολογήσεις τους πόρους και τα οικονομικά σου αποθέματα σου από τώρα. Έρχεται ζόρικος Φλεβάρης και μόνο οι συνετοί θα ανταπεξέλθουν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ας ξεκινήσουμε χωρίς περιττές εισαγωγές και φιοριτούρες που χρυσώνουν το χάπι. Δύο είναι τα δεδομένα: (α) δεν σου αρέσει να νιώθεις ότι δεν έχεις τον έλεγχο των αποφάσεων για τη ζωή σου και (β) ο πρώτος μήνας του 2014 ξεκινά με την αίσθηση ότι δεν έχεις τον έλεγχο των αποφάσεων και των πράξεων σου. Με τον Ήλιο, τον Ερμή, την ανάδρομη Αφροδίτη και τον Πλούτωνα να συνωστίζονται το πρώτο μισό του μήνα στον 12ο ηλιακό οίκο σου, πάντα είναι η παρουσία ή η απουσία κάποιου Άλλου που καθορίζει τη διάθεση σου. Αν μιλάμε για την επαγγελματική σφαίρα της ζωής σου, μπορεί να είναι οι κοινωνικές συνθήκες ή ένα παρασκήνιο που καθορίζει αν θα καταφέρεις να μείνεις στο χώρο εργασίας που βρίσκεσαι ή να φύγεις από αυτόν ή αν θα βρεις εργασία ή όχι. Αντίστοιχα όμως και στον ερωτικό τομέα τα πράγματα παρουσιάζουν την ίδια ρευστότητα. Αν είσαι σε σχέση, τότε πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου και να ανακαλύψεις ποια είναι εκείνα τα συναισθήματα που η καθημερινότητα έχει σκοτώσει, ώστε να ξεκινήσεις ένα νέο κύκλο στη σχέση σου. Αν πάλι είσαι μόνος/η, μάλλον είναι οι αναμνήσεις μιας σχέσης ή εικόνα της ιδανικής σχέσης που στοιχειώνουν τα βράδια σου και ανακόπτουν την ορμή σου σ’ αυτή τη σφαίρα της ζωής. Αν λοιπόν κάτι θέλει να σου διδάξει η Νέα Σελήνη της 1ης Γενάρη σ’ αυτό το ευαίσθητο σημείο του ωροσκοπίου σου είναι πως η ζωή, οι άνθρωποι, οι σχέσεις έχουν κύκλους στους οποίους δε μπορούμε να επέμβουμε με τη θέληση και τον εγωισμό μας. Εμπιστεύσου τη ζωή και αφέσου να σε παρασύρει αυτό το διάστημα. Ναι, ακούγεται σαχλό και παιδαριώδες στ’ αυτιά ενός/μιας Υδροχόου αυτό, αλλά είναι η μόνη λύση που έχεις.

Και αν καταφέρεις να πράξεις ακριβώς αυτό, τότε ήδη από τα μισά του μήνα έρχεται και η ανταμοιβή. Στις 16/1 η πρώτη Πανσέληνος της χρονιάς έρχεται στον 6ο ηλιακό σου οίκο και μια θετική εξέλιξη στον επαγγελματικό τομέα αλλά και η ανανέωση της σωματικής και ψυχικής σου ενέργειας είναι γεγονότα που κάνουν κρότο! Παράλληλα ο Ερμής μετακινείται στο ζώδιο σου (από 11/1) και τον ακολουθεί ο Ήλιος (20/1) για να ξεκινήσει η νέα γενέθλια χρονιά σου. Και τι θα έλεγες να ξεκινούσε με μια τρανταχτή αλλαγή στην εμφάνιση σου ή τους στόχους ζωής σου; Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο σου (30/1) λέει πως είναι ΟΚ να σοκάρεις ξανά το περίγυρο με μια ακόμη μεταμόρφωση σου. Μάλλον δεν είναι απλά ΟΚ. Επιβάλλεται!

ΙΧΘΥΕΣ

Και όταν η βαβούρα και ο αχός της πρωτοχρονιάς (που ξυπνούν σε κάθε Ιχθύ τον οργιαστικό, ξέφρενο εαυτό του/της) κοπάσουν τι απομένει; Γενικά θα ήθελες να μείνει μια γλυκιά ανάμνηση γεμάτη από το άρωμα, τις γεύσεις και τις στιγμές που πέρασες με ανθρώπους που ήταν επιτέλους, για μια φορά, ανέμελοι. Όμως φέτος μένει και κάτι άλλο που δεν είναι τόσο γλυκό… Η ανάδρομη Αφροδίτη, μαζί με Ήλιο, Ερμή και Πλούτωνα, στον 11ο οίκο σου γεμίζει τα πάντα με μια νότα λύπης και νοσταλγίας – σα να είναι όλα σκηνές από μια ταινία που έχεις ξαναζήσει ή σκηνές που δεν θα ξαναδείς μ’ αυτό το σκηνικό και καστ. Ναι, ο κοινωνικός και επαγγελματικός σου κύκλος θα αλλάξει ριζικά μέσα στο μήνα αυτό ή τουλάχιστον θα αποφασίσεις πια πως πρέπει να αλλάξει. Ναι ξυπνά με τον πιο έντονο και άγριο τρόπο η επιθυμία σου για εκ νέου αλλαγή και φυγή από σχέσεις και συνεργασίες που σε θεωρούν δεδομένο/η. Ξυπνητήρι είναι φυσικά η Νέα Σελήνη που έρχεται τη πρώτη μέρα του 2014 και σε βάζει σε διαδικασία να αναθεωρήσεις βαθιά: (1) τι ζητάς πλέον από την επαγγελματική σου ζωή, (2) ποιοι άνθρωποι σε βοηθούν πραγματικά να πας παρακάτω και (3) ποια είναι τα σχέδια που δεν έχεις άλλο πια χρόνο και κόπο να επενδύσεις σ’ αυτά. Σκληρές αποφάσεις που συνοδεύονται και από αρκετό εσωτερικό πόνο καθώς είναι κεφάλαια που κλείνουν (κάποια ενδεχομένως πριν ακόμη προλάβουν να ξεκινήσουν…) αλλά πλέον δεν κοιτάζεις πίσω. Κι αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.

Μια διαφορά που θα φανεί πολύ άμεσα στους γύρω σου στα μισά του μήνα, με τη Πανσέληνο στο 5ο ηλιακό σου οίκο. Εκεί γίνονται γνωστές οι προθέσεις σου στους γύρω σου: φίλοι μαθαίνουν την αληθινή σου άποψη για εκείνους, ανώτεροι σου τι μέλλει γενέσθαι με τη πορεία σου και ο/η σύντροφος σου αν και πως συνεχίζετε μαζί ή όχι. Τέλος, από τις 11/1 ο Ερμής ανοίγει το κύκλο των πλανητών που ενεργοποιούν το 12ο οίκο σου και ακολουθεί ο Ήλιος στις 20/1. Αυτό το διάστημα του μήνα είναι και που χωνεύεις κι εσύ ο/η ίδιος/α τις αποφάσεις που έχεις λάβει, που κάνεις το ταμείο σου για κύκλους που κλείνουν και που μαζεύεις ενέργεια για όσα θα ακολουθήσουν μέσα στη χρονιά. Η Νέα Σελήνη στο τέλος του μήνα 30/1 και η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο σου τη τελευταία μέρα του μήνα επισφραγίζουν τη νέα σου πορεία με μια αίσθηση βαθιάς πίστης ότι όλα θα πάνε καλύτερα στο εξής. Κράτα αυτό το συναίσθημα σα θησαυρό.

 

You may also like...

Leave a Reply