Οι προβλέψεις των ζωδίων για αυτή την εβδομάδα 06 με 12 Ιανουαρίου 2014

zwdia-girlsΚΡΙΟΣ
Η λέξη που χαρακτηρίζει (ή που θα πρέπει να χαρακτηρίσει) την εβδομάδα σου είναι η κινητικότητα. Με τις εκπλήξεις, τις προκλήσεις και τις αναταράξεις στις διαπροσωπικές σου σχέσεις να έχουν πάρει πλέον το χαρακτήρα της συνήθειας, καλό θα ήταν να εστιάσεις σε παράπλευρες παραμέτρους που θα σε βοηθήσουν να χωρέσεις καλύτερα στο κοινωνικό κύκλο που ανήκεις και αλλάζει με ήπιο ή πιο απότομο τρόπο. Στον επαγγελματικό τομέα, προσπάθησε να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με άτομα που βρίσκονται πάνω από εσένα, αλλά και με τα οποία θα μπορούσες να σχεδιάσεις από κοινού κάποια νέα σχέδια.
Στον προσωπικό τομέα, αυτό που έχει σημασία είναι να εξηγήσεις με όσο το δυνατό πιο σαφή τρόπο τα παράπονα και τις ανασφάλειες σου, ή να επιτρέψεις κάποιες επιστροφές που θα σε λυτρώσουν, αφού θα λύσουν θέματα που χρονίζουν. Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν το σπίτι σου, θέματα που καταναλώνουν πολύ από το χρόνο σου και σε αναγκάζουν να αναπροσαρμόζεις το πρόγραμμα σου σχεδόν σε καθημερινή βάση. Καλώς ήρθες στο 2014 λοιπόν!

ΤΑΥΡΟΣ
Η οργή σου πως δε σε καταλαβαίνουν οι γύρω σου γίνεται πολύ εύκολα λόγος για τον οποίο φωνάζεις, κάνεις κραυγαλέες τις διαθέσεις και τις επιθυμίες σου, χρησιμοποιείς τη φωνή σου ως όπλο απέναντι σε όσους/ες θεωρείς πως μιλάτε διαφορετική γλώσσα. Η αλήθεια είναι πως έχεις βρεθεί σε ένα περιβάλλον που τα πάντα αλλάζουν ταχύτατα, από το χρώμα και τη θέση του γραφείου σου, μέχρι τα γούστα των φίλων σου, με αποτέλεσμα να αλλάζετε συνεχώς επιλογές παρέας και τόπων που επισκέπτεστε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην προλαβαίνεις να αφομοιώσεις κάποια πράγματα, να μάχεσαι να συνηθίσεις καταστάσεις, να θεωρείς πως έχεις εμπλακεί σε ένα γαϊτανάκι που σου προκαλεί πονοκέφαλο και διαρκή αίσθηση vertigo.
Είναι όμως η ώρα που δοκιμάζονται οι αντοχές σου απέναντι σε ανθρώπους και καταστάσεις που είναι τόσο ρευστοί που σε μαθαίνουν την έννοια της προσαρμογής. Είναι η στιγμή που πρέπει να βγεις από τα στεγανά σου και να τολμήσεις κάτι διαφορετικό. Είναι η εποχή που καλείσαι να σχεδιάσεις και αποδεχτείς αυτό το άλμα, ίσως και στο κενό, για να αντιληφθείς και την ομορφιά των πραγμάτων από ύψος και όχι όπως συνήθως πατώντας στη Γη..

ΔΙΔΥΜΟΙ
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση που βιώνεις στον ερωτικό τομέα ή στη σχέση σου με άτομα της οικογένειας σου αυτή την εβδομάδα. Ο πρώτος δρόμος έχει να κάνει με μία ειλικρινή κουβέντα που δείχνει τις διαφορές σας στον τρόπο που μετράτε τα πράγματα, στις προτεραιότητες σας που τίθενται με άλλο πλέον τρόπο, στην εξάρτηση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σας και πρέπει να βρει καλύτερα πατήματα.
Ο δεύτερος τρόπος είναι περισσότερο δυναμικός και έντονος, αφού επενδύει στην περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, στην αύξηση της σεξουαλικής έλξης αν αναφερόμαστε σε μία ερωτική ιστορία ή στην τονισμό των διαφορών σου με τα άτομα της οικογένειας που μπορεί να οξύνει κι άλλο τις πληγές (ειδικά αν το ανοιχτό σου μέτωπο είναι με τους γονείς σου). Οτιδήποτε κι αν επιλέξεις, να έχεις κατά νου πως στο τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να ανοίξεις την πόρτα ή το παράθυρο για να μπει καθαρός αέρας, γιατί σε λίγο καιρό τελειώνει το οξυγόνο στο χώρο που βρίσκεσαι μαζί με όσους πρέπει να συνηθίσεις. Με απλά λόγια: αλλαγές, αλλαγές, αλλαγές – σε χόμπι, στο σπίτι σου, στη ζωή σου γενικά!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η δυνατότητα να έχεις πολλές επιλογές είναι κάτι που δε θεωρείς πρωταρχικής σημασίας , αφού αυτό που αναζητάς είναι η ασφάλεια – να νιώσεις δηλαδή πως δεν απειλείσαι. Όταν όμως αυτή την εβδομάδα επιστρέφουν στη ζωή σου άτομα που νόμιζες πως είχατε ξεκαθαρίσει, εργασιακές υποχρεώσεις που ζητάνε κι άλλη επένδυση του προσωπικού σου χρόνου, προτάσεις που σε ξαναβάζουν σε σκέψεις σχετικά με το επόμενο βήμα, τότε βρίσκεσαι σίγουρα σε έναν παρατεταμένο πυρετό σκέψεων και αναμόχλευσης της ζωής σου.
Θα σου πρότεινα να μην επενδύσεις σε καμία νέα πρόταση, ευκαιρία, πρόκληση για την ώρα αλλά να ασχοληθείς και πάλι με τις επιθυμίες σου πριν κάνεις το βήμα. Αν σε ικανοποιεί να έχεις μία βατή σχέση με ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, τότε μην το ψάχνεις και πολύ. Αν όμως υπάρχουν απωθημένα που βγαίνουν στην επιφάνεια μέσα από μία επιστροφή από το παρελθόν, τότε υπάρχει θέμα. Μήπως λοιπόν να επενδύσεις στην εργασιοθεραπεία για να βρεις τη λύση, αφού διαφορετικά θα γεμίσεις με έμμονες ιδέες που θα σε κυνηγούν σαν ερινύες;

ΛΕΩΝ
Αυτό που θα ήταν καλό να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη εβδομάδα, είναι να βγεις από το μονοπάτι (ή από το τούνελ μήπως…) που έχεις εισέλθει και σε εμποδίζει να μιλήσεις και να δράσεις όπως θα ήθελες. Μπορεί να ανέχεσαι συμπεριφορές και εντολές από άτομα που έχεις γύρω σου, για τον απλό λόγο που δεν μπορείς να αντιδράσεις αφού αισθάνεσαι ανασφάλεια να κάνεις κάτι που δημιουργεί κόντρες στον εργασιακό σου χώρο.
Είναι πιθανό να χτίζεις το νέο σου εργασιακό πλαίσιο και να πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να μπουν θεμέλια που δεν έχουν να φοβούνται πισωγυρίσματα από συνεργάτες και σεισμικές δονήσεις. Ίσως πάλι να λειτουργείς εντελώς διαφορετικά, δηλαδή να αντιδράς σε κάθε προσπάθεια από άτομα γύρω σου να σε βάλουν σε πρόγραμμα, να βγάζεις νύχια και δόντια και αυτό να έχεις καταντήσει κουραστικό. Με την είσοδο του Ερμή στον Υδροχόο στο τέλος της εβδομάδας είναι ώρα να αποκτήσουν τα λεγόμενα και οι δράσεις σου στόχο και να σταματήσουν να είναι σπασμωδικές ή αντιδραστικές κινήσεις…

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η επαφή του κυβερνήτη σου Ερμή με την ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία να μιλήσεις, να εκφραστείς απέναντι σε άτομα και καταστάσεις με τα οποία έχει χαθεί η ειλικρίνεια στις σχέσεις σας. Βρίσκεσαι σε μία εποχή που υπάρχουν πολλές επιλογές γύρω σου, που υπάρχουν ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αγχώσουν άλλους, που βάλλεσαι από πιθανές προοπτικές νέων σχέσεων και συνεργασιών.
Και όμως, έχεις και την ευκαιρία να ισχυροποιήσεις τη θέση σου αναλαμβάνοντας να πεις μερικά «όχι» που είναι πολύ πιο σημαντικά από τα «ναι» αυτής της εποχής. Αν λοιπόν πρέπει να κλείσεις ένα κεφάλαιο με ένα άτομο από το ερωτικό σου παρελθόν, τότε είναι η κατάλληλη ώρα. Αν πρέπει να ολοκληρώσεις τις επαφές σου με ανθρώπους στον επαγγελματικό σου χώρο και να επιλέξεις τα επόμενα βήματα σου, τότε απέδειξε το. Αν πάλι έχεις τόσο μεγάλη επιθυμία να ζήσεις τον έρωτα, τότε σταμάτα να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου και βίωσε το με όλες τις αισθήσεις σου…
ΖΥΓΟΣ
Με το πλανητικό σκηνικό να συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο crash test σχετικά με τις αντοχές σου στην πίεση, για ακόμα μία εβδομάδα έχεις να αντιμετωπίσεις εργασιακές ευθύνες που προκύπτουν από το πουθενά, ανασφάλεια σχετικά με το αύριο στη σχέση σου αφού κάτι δε σου επιτρέπει να νιώσεις πως πατάς καλά στα πόδια σου και ανατροπές σε σχέσεις που αλλάζουν την πορεία τους ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η περίοδος δεν είναι καθόλου εύκολη για Ζυγούς που επιζητούν σταθερότητα και ασφάλεια, αλλά το σύμπαν έχει αποφασίσει να δοκιμάσει τις στρατηγικές σου ικανότητες. Αν όμως ανήκεις σε αυτά τα άτομα που κατάλαβαν πως είναι ώρα να καθαρίσει το τοπίο, τότε δώσε βάση στα λεγόμενα ανθρώπων που βρίσκονται απέναντι σου. Θα μάθεις πολλά αν παρακολουθήσεις τις αντιδράσεις τους, αφού είναι εκεί για να σου δείξουν πόσο σημαντική είναι η αποστολή σου στο να δρας διπλωματικά σε διαφωνίες, να ηγείσαι την ώρα που πρέπει να κινηθούν οι πρέπουσες διαδικασίες και όχι να αντιδράς σπασμωδικά σε διενέξεις που μπορεί και να μη σε αφορούν…

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Όταν ο Ερμής συναντά την Αφροδίτη, έστω και ανάδρομη, αισθάνεσαι πως έχεις αρκετά να συζητήσεις με ειλικρίνεια και σοβαρότητα με άτομα που θεωρείς πολύ κοντά σου, ερωτικά ή συγγενικά. Μπορεί λοιπόν να ανοίξεις μία συζήτηση που σύντομα όμως θα φέρει στην επιφάνεια πίκρες και αδικίες, καταστάσεις κατά τις οποίες υπήρξε ανισορροπία ανάμεσα σε εσένα και την άλλη πλευρά. Μπορεί πάλι να αποφασίσεις να κάνεις μία σοβαρή κουβέντα μέσα στο πλαίσιο της επαγγελματικής σου ζωής, χωρίς όμως να έχεις σκεφτεί μήπως εκτίθεσαι απέναντι σε συναδέλφους και συνεργάτες, μήπως κάνεις ένα βήμα παρακάτω σε ισορροπίες που δεν έχουν ακόμα θεμελιωθεί.
Στον προσωπικό τομέα, μπορεί να θέλεις τόσο πολύ να κάνεις αυτό το ταξίδι με το άτομο που φαίνεται να σου έχει κλέψει το μυαλό, αλλά μήπως βιάζεσαι; Προσπάθησε να απαντήσεις ειλικρινά στον εαυτό σου γιατί θέλεις να πεις αυτά που έχεις στο μυαλό σου και τότε ίσως να καταλάβεις τι συναίσθημα παλεύεις να μεταφράσεις σε λέξεις που δεν το περιγράφουν πλήρως, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος της παρερμηνείας σου…

ΤΟΞΟΤΗΣ
Μία εβδομάδα που έχει κυρίως να κάνει με οικονομικά ζητήματα, δεν μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες εβδομάδες για έναν/μία Τοξότη. Όταν όμως έχεις την ευκαιρία να βελτιώσεις τις ισορροπίες στον οικονομικό τομέα, όταν μπορείς να επαναδιαπραγματευθείς όρους και συμφωνίες σου, όταν νιώθεις έτοιμος/η να ζητήσεις χρήματα που σου οφείλονται, τότε ίσως να είναι μία εβδομάδα με ευκαιρίες. Μπορεί λοιπόν να δεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό να φουσκώνει, κάτι που όμως δεν πρέπει να σε οδηγήσει στο να αρχίσεις να τον αδειάζεις με ταχύτητα.
Μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να κάνεις κάποιες αγορές για το σπίτι σου, αλλά θα σου έλεγα να κερδίσεις χρόνο και να αφήσεις τέτοιες κινήσεις για τον επόμενο μήνα. Μπορεί τέλος να αισθανθείς τη σιγουριά να μιλήσεις, να εκφραστείς με τρόπο απόλυτο και σίγουρο, αλλά μήπως με αυτό τον τρόπο κερδίζεις τις εντυπώσεις και όχι την ουσία. Η ουσία βρίσκεται σε πράξεις που είναι τόσο προσεκτικά σχεδιασμένες που προκαλούν ηλεκτροσόκ στους γύρω σου, αλλά και ταυτόχρονη ασφάλεια σε εσένα, αφού έχουν μελετηθεί τόσο καλά που είναι σαν να τις έχεις ήδη βιώσει…

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η συγκεκριμένη εβδομάδα δοκιμάζει το βαθμό της αυτοσυγκράτησης σου απέναντι σε μία πληθώρα από επιλογές, προκλήσεις και ευκαιρίες να αναδείξεις το δυναμισμό σου. Θα εκτεθείς και αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου από την πρώτη ημέρας της εβδομάδας. Βέβαια, το να εκτεθείς δεν είναι πάντα μία έννοια με αρνητική χροιά. Μπορεί να εκτεθείς επειδή θα ξεχάσεις ένα ραντεβού, θα μπερδέψεις το όνομα κάποιου που συναντάς, θα στείλεις σε λάθος παραλήπτη το μήνυμα από το κινητό σου.
Θα εκτεθείς όμως και όταν θα πρέπει να εκφράσεις τα βαθιά σου συναισθήματα και θα παλεύεις να βάλεις τις λέξεις σε μία σειρά, όταν το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αγκαλιάσεις. Θα εκτεθείς όταν θα πρέπει να εκδηλώσεις τον έρωτα σου δημόσια και τρέμεις και μόνο στην ιδέα. Θα εκτεθείς όταν θα επιστρέψεις εκεί από όπου έφυγες πριν λίγο καιρό για να ζητήσεις συγχώρεση και όλο αυτό θα πρέπει να γίνει κάτω από το φως του Ήλιου και όχι στα σκοτάδια. Υπάρχει έκθεση που εκθέτει και έκθεση που λυτρώνει. Κάνε τη σωστή επιλογή, γιατί πράττοντας με τη σύνεση της ψυχής σου μπορεί να εκτεθείς, αλλά και να λυτρωθείς παράλληλα…

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Να μιλήσεις ή να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό; Και αν αποφασίσεις να εκφραστείς, μήπως πεις τα λάθος λόγια τη λάθος χρονική στιγμή και δεν πετύχεις το στόχο σου; Η μάχη των λέξεων είναι ένα παιχνίδι που σε εκφράζει, που σε ευχαριστεί, αλλά μήπως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να το βάλεις και πάλι μπροστά; Είσαι επιρρεπής στο να κάνεις μία κίνηση ματ, ένα νεύμα που προκαλεί ηλεκτροσόκ, γι αυτό μήπως να παρατηρήσεις καλύτερα τις καταστάσεις γύρω σου παρά να δείξεις τις προθέσεις και διαθέσεις σου;
Από την άλλη βέβαια πλευρά, μπορείς να κινηθείς με πιο υπόγειο τρόπο και να ψαρέψεις ανθρώπους που έχεις γύρω σου σχετικά με ζητήματα που αφορούν οικονομικά θέματα, επαγγελματικές εξελίξεις αλλά και ένα άτομο από το ερωτικό σου παρελθόν. Η ώρα που θα βγεις από τη σπηλιά σου πλησιάζει, και ίσως να το δείξεις στο τέλος της εβδομάδας, αλλά όσο είσαι ακόμα εκεί μέσα εκμεταλλεύσου το γεγονός πως κάποιοι δε σε βλέπουν για την ώρα, ενώ εσύ έχεις οπτική επαφή με τις κινήσεις και τις αντιδράσεις τους…

ΙΧΘΥΕΣ
Μέχρι ποιο σημείο της ζωής σου επιτρέπεις σε τρίτα άτομα να εισέλθουν σε αυτή; Η απορία δεν είναι ρητορική, αλλά έχει και πρακτική υπόσταση, αφού τη συγκεκριμένη εβδομάδα μπορείς να δοκιμάσεις να επιτρέψεις σε άτομα του φιλικού και ευρύτερου κύκλου σου να επηρεάσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τις αποφάσεις σου. Μπορείς να δοκιμάσεις να αφήσεις το/η σύντροφο να ορίσει τα οικονομικά σου και να ανακαλύψεις αν έχει σκεπτικό που σας βλέπει σαν ένα κομμάτι και όχι δύο ξεχωριστές προσωπικότητας σε μία σχέση.
Μπορείς να ξεκινήσεις συζητήσεις στον εργασιακό σου χώρο για να τσεκάρεις αν υπάρχουν προοπτικές για κάτι καλύτερο. Μπορείς τέλος να αφήσεις να σε προσεγγίσει και πάλι ένα άτομο από το ερωτικό σου παρελθόν για να δοκιμάσεις τα αισθήματα σας και τις επιθυμίες του/ης. Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει σημασία είναι να τεστάρεις την αλήθεια ανθρώπων που σε προσεγγίζουν ώστε να μπορείς να πάρεις αποφάσεις σε λίγο καιρό, τέτοιες ώστε να μην αδικηθεί κανένα από τα δύο εμπλεκόμενα μέλη…

You may also like...

Leave a Reply