Οι προβλέψεις για τον Αύγουστο

zwdia-provlepsΚΡΙΟΣ
Γεγονός 1ο: είναι Αύγουστος.
Γεγονός 2ο: Κανονικά θα έπρεπε να βρισκόσουν ξέγνοιαστος/η σε μία παραλία ή να απολάμβανες τις διακοπές σου…
Και αφού διαβάσεις τα παρακάτω θα καταλάβεις ότι μάλλον αποτελούν μέρος ενός σεναρίου επιστημονικής φαντασίας. Πόσο ξέγνοιαστος/η μπορείς να είσαι όταν ακόμα και την ώρα της γλυκιάς μεσημεριανής σιέστας, το μυαλό σου βασανίζεται με επαγγελματικές ιδέες ή (ακόμα χειρότερα) κάποιοι άλλοι σε «βασανίζουν» με τηλεφωνήματα και έγνοιες εργασιακού τύπου; Όχι, μην εκνευρίζεσαι! Ακόμα κι αν ο Άρης στον πιο προσωπικό σου οίκο σου δίνει άφθονες αφορμές για κάτι τέτοιο. Γιατί αυτό σίγουρα, δεν είναι ένα καλοκαίρι σαν όλα τ’ άλλα. Τα επόμενα επεισόδια του τι περιλαμβάνουν; Πρώτα απ’ όλα τη Νέα Σελήνη στο Λέοντα (6/8) που είναι η αφορμή για να μας δείξεις πόσο περήφανος/η είσαι και πόσο πολύ πιστεύεις σε κάθε νέα αρχή που κάνεις: μία νέα σχέση γεννιέται, ένα επιχειρηματικό σχέδιο που προχωρά, ένα χόμπι που ξαναγεννιέται; Ό, τι κι αν είναι, ζήσε το, απόλαυσέ το, παθιάσου μαζί του αλλά κυρίως υπερασπίσου το! Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς ότι ο Κρόνος (που περνάει από κομβικά σημεία του χάρτη σου) ζητάει δεσμεύσεις και αντίστοιχα κι εσύ τις απαιτείς. Άρα, ό, τι καινούργιο χτίζεται στη ζωή σου πρέπει να έχει βάθος. Και σίγουρα θα απαιτήσει πολύ χρόνο ή/και χρήμα, όρια και σκληρή δουλειά, αν θέλεις να κρατήσει για πάντα. Από την άλλη, μία διπλή βόμβα σκάει στη ζωή σου: ο πάντα υπερβολικός Δίας συναντά με αντίθεση τον Πλούτωνα (7/8) και στη συνέχεια με τετράγωνο τον Ουρανό (21/8) και μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα σε κομβικά θέματα καριέρας –οικογένειας: αν δεν αντέχεις να υπερασπίζεσαι όσα που κάποτε σε διευκόλυναν, αλλά όχι τώρα πια, τότε πρέπει να ανοίξεις το μυαλό σου για κάτι καινούργιο και να μεταμορφωθείς. Αλλαγή και Επέκταση Κριέ, όχι Εμμονή και Στασιμότητα. Από τις 16/8, που η Αφροδίτη μπαίνει στον 7ο ηλιακό οίκο σου, ένα είναι σίγουρο: ο κόσμος να χαλάει, εσύ τουλάχιστον θα έχεις καλή παρέα…

ΤΑΥΡΟΣ
Γιατί πιστεύεις ότι ενώ όλα τα ζώδια θα ζήσουν ένα καλοκαίρι – ανατροπή, ΕΣΥ θα μπορέσεις να απολαύσεις αμέριμνος/η τις διακοπές σου και να μην κουνήσεις βλέφαρο; Ορίστε μερικά στοιχεία:
(1) Ο μήνας ξεκινάει με Ερμή και Άρη μέσα στον τομέα της επικοινωνίας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξεις δεκαπέντε φορές γνώμη για τον τόπο των διακοπών σου, να μαλώσεις με τους κολλητούς, να τα ξαναβρείτε και στο τέλος να καταλήξεις κάπου που δεν σ’ αρέσει, αλλά τέλος πάντων….
(2) Με τη Νέα Σελήνη (6/8) στο Λέοντα, η οικογένειά σου γίνεται το βασίλειό σου και εναποθέτεις σε θέματα σπιτιού και στενών σχέσεων μεγάλο μέρος από την ενέργειά σου. Αν μάλιστα προσθέσουμε και την Αφροδίτη στην Παρθένο και τον Κρόνο πάνω την Έκλειψη της 25/4, τότε όλοι οι δρόμοι δεν δείχνουν τη Ρώμη. Δείχνουν εσένα να πλησιάζεις το τρίπτυχο «Σχέσεις – Παιδιά – Οικογένεια» σε απόσταση αναπνοής. Οι αποφάσεις σου πρέπει να είναι αστραπιαίες και οι επιλογές σου ιδιοφυείς, γιατί ο Δίας σε αντίθεση με τον Πλούτωνα (7/8) και σε τετράγωνο με τον Ουρανό (21/8) θα δημιουργήσουν καταστάσεις που θα παίξουν με τα νεύρα σου, το μυαλό σου και τις αντοχές σου. Μετακινήσεις –μετακομίσεις, σπουδές, αλλαγή επαγγελματικής ταυτότητας, είναι μερικές από τις προκλήσεις που θα μοιάζουν σαν μία επίμονη διελκυστίνδα μέσα στη ζωή σου: πώς μπορείς να αφήσεις κάτι το οποίο σου είναι τόσο οικείο για κάτι άλλο άγνωστο, αλλά ίσως περισσότερο λειτουργικό και αποτελεσματικό στο μέλλον; Ναι, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα είναι το μέλλον. Ξέρεις όμως πώς ΔΕΝ θέλεις να είναι, γι’ αυτό μην κοιτάς άλλο πίσω.
(3) Ο μήνας τελειώνει με την Πανσέληνο στον Υδροχόο (20/8) και Ερμή και Ήλιο στον 5ο ηλιακό οίκο σου: καριέρα, δημιουργικότητα και ανανέωση θα είναι η ανταμοιβή σου που έχασες τη βολή σου κατακαλόκαιρο. Άντε για να μη γκρινιάζεις.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Και ξαφνικά μέσα στο κατακαλόκαιρο και τον καύσωνα, αντί το μυαλό σου να περιστρέφεται γύρω από θέματα τύπου ποτό/πισίνα/παρέες/εκδρομές/ξαπλώστρες, εσύ πολεμάς να βρεις μία άκρη με τις επαγγελματικές σου ανησυχίες. Ναι, δεν μπορείς να μείνεις για πολύ καιρό σε μία αβέβαιη κατάσταση, και αυτό που διαφαίνεται ως λύση αυτή τη στιγμή είναι κάτι ακραίο: αν δεν μπορείς να ανεχτείς οδηγίες άλλων, δούλεψε μόνος σου. Αν μισείς αυτό που κάνεις, παράτησέ το. Αν νιώθεις τις ιδέες να ξεχειλίζουν μέσα στο κεφάλι σου, δημιούργησε κάτι δικό σου. Όλα είναι θέμα οπτικής, αγαπητέ Δίδυμε, αλλά με την αντίθεση του Δία με τον Πλούτωνα και το τετράγωνο με τον Ουρανό ένα είναι σίγουρο: τα πάρε-δώσε με τη “μαμά” Καταπίεση και τον “μπαμπά” Έλεγχο θα πρέπει να κοπούν. Κάνε την ανασφάλειά σου όπλο και οργάνωσε τις επόμενες κινήσεις σου. Φυσικά και έχει να πέσει πολλή δουλειά από Σεπτέμβρη, και δεν έχεις καμία αντίρρηση γι’ αυτό. Και βέβαια, όταν κάτι αλλάζει στα επαγγελματικά, αλλάζει και στον κοινωνικό σου περίγυρο, και αντίστροφα, λέει η Νέα Σελήνη στο Λέοντα στις 6 του μηνός. Μαζί με τους ανθρώπους που συναντάς, θα μπορείς να προχωρήσεις τα σχέδιά σου, γι’ αυτό εστίασε προσεκτικά.
Και για να μη λες ότι αυγουστιάτικα μόνο για δουλειές μιλάμε, η Αφροδίτη όλο το μήνα κινείται σε οίκους που υπόσχονται γνωριμίες, γαλήνη, έρωτα, σαγηνευτικές ματιές, ποτά κερασμένα και λόγια τρυφερά που ψιθυρίζονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Ναι, δεν σε νοιάζει αν θα είστε μαζί σήμερα, αύριο ή για πάντα. Σε νοιάζει μόνο ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου να μπορεί να σε εμπνεύσει, να σε αγαπήσει, να σε νιώσει, αφήνοντάς σε να αναπνέεις ελεύθερα (Πανσέληνος στον Υδροχόο – 20/8).
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Αν η είσοδος του Δία στο ζώδιό σου υπόσχεται για έναν ολόκληρο χρόνο ένα ταξίδι τόσο συναρπαστικό όσο η ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη από τη NASA, οι έντονες όψεις που σχηματίζονται αυτό το μήνα με τον Πλούτωνα (7/8) και τον Ουρανό (21/8) έρχονται να προσθέσουν απότομες στροφές και κοφτερές γωνίες σε αυτή τη διαδρομή. Ναι, οι αλλαγές ξεκίνησαν και μάλιστα πριν καν προλάβεις να τρίψεις τα χέρια σου από ικανοποίηση και χαρά για τα καλά μαντάτα του προηγούμενου μήνα: οι άνθρωποι πρέπει να δοκιμαστούν προτού καταλήξουν μαζί, οι σχέσεις πρέπει να κάνουν επανεκκίνηση, οι στόχοι πρέπει να γίνουν μεγαλύτεροι από το “μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει”, οι επαγγελματικές συνεργασίες που σου στερούν τον ύπνο πρέπει να λυθούν (ακόμη κι αν αυτό γίνει μέσα σε ένα βράδυ), και η καριέρα σου προτιμά να βάλει ένα μεγάλο Χ παρά να αναλώνεται σε ιδέες και επιλογές που μυρίζουν μούχλα, ρουτίνα και καταπίεση. Εν συντομία, η μεταμορφωτική επίδραση των εξωτερικών συνθηκών παίζει καταλυτικό ρόλο στην προσωπική σου ζωή και τους μετέπειτα στόχους σου, και το αντίστροφο.
Και σ’ αυτό το σημείο να σου δώσω τα 4 ΜΗΝ του Αυγούστου:
1. Μην διαμαρτύρεσαι. Κάπου βαθιά μέσα σου κι εσύ είχες δει κάτι να έρχεται και είχες υποψιαστεί το αναπόφευκτο του πράγματος.
2. Μην θυμώνεις. Ο Άρης στο ζώδιό σου δεν είναι εκεί μόνο για να σου δίνει νεύρα. Σου δίνει φωνή για να εκφράσεις το δίκιο σου και να διεκδικήσεις τα θέλω σου και δύναμη για να συνέλθεις μέσα σε χρόνο dt από το αρχικό σοκ.
3. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου. Για άλλη μια φορά θα βρεις τον τρόπο να προβάλλεις τα ταλέντα σου και να κάνεις τους άλλους να πιστέψουν στην αξία σου (Νέα Σελήνη στον Λέοντα – 6/8).
4. Μην φοβηθείς τη μοναξιά. Αν έχεις δίπλα σου φίλους, συγγενείς, οικογένεια ή/και σχέσεις, που δεν βαριούνται να επαναλαμβάνουν κάθε μέρα: “Θα είμαι εδώ για σένα”, τι άλλο μπορείς να ζητήσεις;
ΛΕΩΝ
Αν όλος ο κόσμος ήταν το βασίλειό σου, τότε θα δεν θα είχες κανέναν ενδοιασμό να εκφράσεις τις επιθυμίες σου και να κυνηγήσεις τα θέλω σου. Όταν όμως ο Κρόνος βρίσκεται εδώ και μήνες στον πιο προσωπικό σου οίκο, οι φόβοι σου και οι ανασφάλειές σου μετατρέπονται σε μία σκληρή φυλακή και σε εκβιάζουν. Σε ένα σύμπαν που συνεχώς κινείται και μεταλλάσσεται, η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου στις 6/8 (μαζί με Άρη και Ερμή) είναι το κλειδί για να δραπετεύσεις. Είναι η αρχή ενός νέου κύκλου δημιουργικότητας και απελευθέρωσης από στεγανά (με τη μορφή νέων επιλογών, προσωπικών/ερωτικών/επαγγελματικών που θα είναι οδοδείκτες του νέου σου εαυτού). Είναι ο αγωγός από τον οποίο θα περάσεις στις αλλαγές που εδώ και καιρό επιθυμούσες (σε όλα τα διλλήματα τώρα απαντάς με ένα απλό «Ναι» ή «Όχι»). Με δυο λόγια, η Νέα Σελήνη στο ζώδιο σου είναι η στιγμή που βλέπεις καθαρά αυτό που έψαχνες και τελικά ανακαλύπτεις ότι τόσο καιρό ήταν κάτω από τη μύτη σου. Φυσικά όμως και θα χρειαστεί να κάνεις την υπέρβαση…
Η αντίθεση του Δία με τον Πλούτωνα και το τετράγωνο με τον Ουρανό, είναι το χέρι που σε σπρώχνει να αλλάξεις εκείνες τις λεπτομέρειες της καθημερινότητάς σου που σε καταπιέζουν και να γυρίσεις σελίδα στη ζωή σου. Οι υποχρεώσεις πολλές, η εργασία πιέζει, οι γύρω σου μοιάζουν να μην σε καταλαβαίνουν. Μην υποτιμήσεις την ικανότητα του σώματός σου να εκφράζει όσα πολύ κομψά εγκλωβίζεις μέσα σου. Ναι, ό,τι συναισθηματικό απωθημένο συσσωρεύεις, εκφράζεται σωματικά και δεν γιατρεύεται με φάρμακα. Θέλει συζήτηση, αγκαλιά, ζεστασιά και κατανόηση. Μα πάνω απ’ όλα θέλει να αλλάξεις ό,τι πονάει και να κλείσεις κάθε ανοιχτό λογαριασμό με το παρελθόν. Στις 20/8 η Πανσέληνος στον Υδροχόο, ρίχνει όλο της το φως στον τρόπο που χειρίζεσαι τις σχέσεις σου μέχρι τώρα: Αν δεν βρεις τι θέλεις από τον εαυτό σου, πώς περιμένεις να βρεις τον/την σύντροφο που θα σε καταλάβει; Αν δεν ξέρεις τι ψάχνεις, πώς περιμένεις να στο δώσουν;
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεσαι αυτή την εποχή τις νέες συνθήκες στη ζωή σου μοιάζει με τον τρόπο που ένα νήπιο μαθαίνει για πρώτη φορά να παίζει με τουβλάκια και πώς αυτά κουμπώνουν σωστά το ένα μέσα στο άλλο. Ναι, θα χρειαστεί να μάθεις από την αρχή τους κανόνες των one-to-one σχέσεων, να χαλιναγωγήσεις τα πάθη σου, να εμπιστευτείς ξανά, να απέχεις από ανθρώπους – βδέλλες που σε αφαιματώνουν, και όλα αυτά θα πρέπει να τα μάθεις μόνος/η σου, λύνοντας ένα-ένα όλα τα θέματα που μέχρι τώρα σε εμπόδιζαν. Καλά κατάλαβες, μιλάμε για διαχείριση ενός έντονου μετατραυματικού σοκ, και μόνο μέσα από μία νέα αρχή θα μπορέσεις να φέρεις στην επιφάνεια τον πραγματικό σου εαυτό και τις αληθινές σου ανάγκες. Μη σε πτοούν οι δυσκολίες. Είσαι ζώδιο μεταβλητό, κι αυτό σημαίνει ότι προσαρμόζεσαι, ελίσσεσαι, και ανταποκρίνεσαι με χαμαιλεοντικό τρόπο στο περιβάλλον σου. Έτσι, αν έχεις σκοπό να κάθεσαι όλο το καλοκαίρι και να ακούς το It’s a cruel-cruel summer…, ε όχι, δεν θα το επιτρέψουμε! Αφροδίτη (μέχρι τις 15/8), Ήλιος και Ερμής (το τελευταίο δεκαήμερο) στο ζώδιό σου σε βοηθούν να εστιάσεις στη λύση και όχι στο πρόβλημα και να βελτιώσεις τα κακώς κείμενα. Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει και το ερωτικό ενδιαφέρον, η ανανέωση στις σχέσεις και οι νέοι άνθρωποι που μπαίνουν σωρηδόν μέσα στη ζωή σου. Λίγο πριν μπει η νέα γενεθλιακή σου χρονιά σε πιάνουν πάλι τα συνηθισμένα άγχη σου: δουλειά, υγεία, διατροφή, νεύρα, σκέψεις, προγράμματα, προθεσμίες, στόχοι (Πανσέληνος στον Υδροχόο στις 20/8 και Άρης στον Λέοντα από τις 27/8). Δε θα σου πω “Χαλάρωσε…” γιατί δεν πιάνει. Όμως, πάνω στην τούρτα των γενεθλίων σου γράψε αυτό: Η τελειότητα δεν είναι εκεί που τα έχεις όλα υπό έλεγχο. Είναι εκεί που ξεχωρίζεις με τι αξίζει να ασχοληθείς και τι πρέπει να αφήσεις πίσω.
ΖΥΓΟΣ
Όταν οι άλλοι βγάζουν λόγους για μία επερχόμενη Επανάσταση, εσύ τους κοιτάς με απορία και τους δείχνεις το Πριν και το Τώρα της ζωής όλων και ελπίζεις να καταλάβουν ότι η επανάσταση έχει αρχίσει εδώ και καιρό. Ναι, και η δική σου ζωή έχει έρθει τα πάνω κάτω, και οι απόψεις σου για κομβικά θέματα έχουν αλλάξει κατά 180 μοίρες. Με το Δία σε αντίθεση με τον Πλούτωνα (7/8) και σε τετράγωνο με τον Ουρανό (21/8) δεν μπορεί κανείς να σου υποσχεθεί ότι σε λίγο όλα θα τελειώσουν και θα μπορέσεις να ησυχάσεις. Μάλλον το αντίθετο: η καριέρα σου έχει ανάγκη από ανανέωση και όντως οι ευκαιρίες είναι εκεί έξω. Πώς όμως θα επιλέξεις ποια θα αρπάξεις, όταν με το ένα χέρι σου δίνουν κάτι και με το άλλο σού παίρνουν κάτι άλλο;
Ναι, κάθε όφελος κρύβει κι ένα ΑΝ. Θα πρέπει να θυσιάσεις τη βολή σου, το σπίτι σου, την οικογένειακή σου θαλπωρή, ΑΝ θέλεις να επεκταθείς επαγγελματικά. Θα πρέπει να αποδεσμευτείς από σχέσεις και συνεργασίες που σου πατάνε το κεφάλι για να μη βγεις στην επιφάνεια, ΑΝ θέλεις να νιώσεις ξανά ο εαυτός σου μαζί με κάποιον/α Άλλο/η. Θα πρέπει να ορίσεις (και να οριοθετήσεις) εσύ τους επόμενους οικονομικούς και επαγγελματικούς στόχους, ΑΝ δεν θέλεις να πέσεις θύμα ενός υπεραισιόδοξου σεναρίου. Ευτυχώς η κυβερνήτης σου, Αφροδίτη, μπαίνει στο ζώδιό σου (16/8) και κάνει τις αναταράξεις λίγο πιο ομαλές. Ό, τι κι αν περνάς, δεν χρειάζεται να το περάσεις μόνος/η. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω για να σε ακούσουν, να σε καταλάβουν, να σε βοηθήσουν, και λέγονται φίλοι. Υπάρχουν και άνθρωποι που θα σε θαυμάσουν, θα σε ερωτευτούν και θα σχεδιάσουν το μέλλον τους μαζί σου και λέγονται σύντροφοι. Ναι, για να μπουν κάτι τέτοιοι άνθρωποι στη ζωή μας γίνονται οι επαναστάσεις.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η σημασία που δίνεις στον περίγυρο και την καθημερινότητά σου, αυξάνει τον τελευταίο καιρό σε δυσανάλογα μεγάλο βαθμό σε σχέση με αυτό που συνήθιζες άλλοτε. Όταν ο Δίας βρεθεί σε αντίθεση με τον Πλούτωνα (7/8) και σε τετράγωνο με τον Ουρανό (21/8) , το τώρα, το μικρό, το ασήμαντο, η λεπτομέρεια και η συνήθεια μετατρέπονται σε μία αβάσταχτη πραγματικότητα που κανένας συμβιβασμός δεν μπορεί να λύσει. Το βλέμμα σου είναι στραμμένο στο Μεγάλο Στόχο, στο Όνειρο. Και αν η δουλειά που κάνεις, το σπίτι που μένεις, οι συνάδελφοι που συναναστρέφεσαι, οι φίλοι που έχεις, απέχουν πολύ από αυτό, τότε βάλε πλώρη για νέα ταξίδια. Ναι, μπορεί να είναι επίπονο, αλλά η Νέα Σελήνη στο Λέοντα (6/8) δεν αφήνει περιθώρια για άστοχες επαναλήψεις και σε βοηθάει να κάνεις το πρώτο και βασικό βήμα. Η καριέρα και η δημόσια εικόνα σου ζητούν μία αλλαγή με την οποία θα μας δείξει όχι ποιος είσαι, αλλά ποιος γεννήθηκες να γίνεις. Κλείσε τα κεφάλαια εκείνα που θυμίζουν το παρελθόν σου και που σε πιέζουν να ακολουθήσεις τις ιδέες άλλων, και άκου τη δική σου φωνή (Πανσέληνος στον Υδροχόο). Μην αφήσεις σχέσεις προηγούμενες να μπουν εμπόδιο σε κάτι καινούργιο και ανθρώπους που ζητούν από σένα αγάπη άνευ όρων και θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Με Ήλιο, Ερμή και (μετά τις 27/8) Άρη στους οίκους της καριέρας και των επαγγελματικών φιλοδοξιών, τα λόγια σου, οι σκέψεις σου και η ενέργειά σου θα πρέπει να μοιράζονται προσεκτικά και σοφά σε συγκεκριμένους στόχους/ συνεργάτες/ σχέσεις. Όσο κι αν δεν ήθελα να ξανα-αναφέρω τον Κρόνο στο ζώδιό σου, αναπόφευκτα καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα: κάθε τωρινή επιλογή, θα είναι η μελλοντική αμοιβή.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Τι πιο όμορφο να ξεκινάς το μήνα σου με μία Νέα Σελήνη στον Λέοντα (6/8), που σε κάνει να πιστεύεις ξανά ότι όλα είναι πιθανά; Ναι, όποιο στόχο κι αν βάλεις, όποιο μέρος κι αν ονειρευτείς, σε όποια θέση κι αν σε φανταστείς, έχεις μεγάλες πιθανότητες να το πετύχεις. Μη περιορίσεις τον εαυτό σου σε συμβατικά σχέδια και σε φιλοσοφίες του τύπου «Ας κάτσω εδώ που είμαι καλά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται». Κυνήγησε την εργασία που θέλεις, τον έρωτα που ψάχνεις, την καθημερινότητα που θα σε ανανεώσει. Όλα μπορούν να γίνουν μεγαλύτερα απ’ όσα είναι, φτάνει να το πιστέψεις. Και με την Αφροδίτη για όλο το μήνα σε οίκους στρατηγικής επαγγελματικής σημασίας, έχεις ό,τι χρειάζεσαι για να πείσεις τους άλλους ότι αξίζεις κάτι καλύτερο, για να κάνεις συμφέρουσες διαπραγματεύσεις, και για να περάσεις στο επόμενο επίπεδο λιγότερο επώδυνα απ’ ότι οι γύρω σου. Και λέω ‘λιγότερο επώδυνα’ καθότι ο Δίας συναντά τον Πλούτωνα (7/8) και τον Ουρανό (21/8) σε δυσαρμονικές όψεις, πράγμα που φέρνει αναπόφευκτα εμπόδια στο δρόμο σου. Εμπόδιο 1: Σίγουρα μέσα στα οικονομικά χέρια άλλων νιώθεις πιο ασφαλής, αλλά μήπως αυτό που στ’ αλήθεια σε σπρώχνει προς την εξέλιξή σου είναι η προσωπική σου οικονομική ανεξαρτησία; Εμπόδιο 2: Η ανάγκη σου να δεθείς συναισθηματικά με τον Άλλο/η και να επαναπαυτείς στην αγκαλιά του/της είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη από την ανάγκη σου να νιώθεις ελεύθερος/η και αεικίνητος/η; Τι γίνεται κάθε φορά που μέσα σου αντικρούονται ο έρωτας που ανανεώνεται/απελευθερώνει/μαγεύει με τον έρωτα που βαθαίνει/ωριμάζει/πεθαίνει και ξαναγεννιέται; Όχι, δεν είναι αυτές οι σκέψεις λίγο βαριές για έναν καυτό Αύγουστο. Είναι αυτός ο Αύγουστος που δίνει περισσότερο βάρος στα καυτά θέματα της ζωής σου.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Δίας μέσα στον 7ο οίκο σου για έναν ολόκληρο χρόνο είναι για σένα η σανίδα σωτηρίας σου, ό,τι κι αν συμβεί. Και, ναι, μπορεί να συμβούν πολλά όταν ο Δίας συναντά αυτό το μήνα τον Πλούτωνα σε αντίθεση (7/8) και τον Ουρανό σε τετράγωνο (21/8): Οι σχέσεις κλυδωνίζονται, η προσωπική σου πορεία ανατρέπεται, η οικογενειακή σου ζωή επαναπροσδιορίζεται. Κι ενώ λοιπόν όλα αυτά θα συμβαίνουν, ο Δίας μετά από κάθε φουρτούνα θα σου χαρίζει την αίσθηση της ασφάλειας και της θαλπωρής. Όσοι άνθρωποι κι αν φύγουν από δίπλα σου, κάποιοι άλλοι θα τους αντικαταστήσουν, με τους οποίους θα νιώσεις ότι ταιριάζεις καλύτερα. Όσο αυστηρός/ή κι αν γίνεις με τους άλλους, είναι γιατί θέλεις οι σχέσεις σου (επαγγελματικές και ερωτικές) να μην αιθεροβατούν, αλλά να πατάνε σε στέρεο έδαφος. Όσες αλλαγές κι αν γίνουν μέσα στην οικογένεια, στο τέλος θα μπορέσεις να πάψεις όλες αυτές τις απαιτητικές φωνές γύρω σου και να απεμπλακείς από ανθρώπους εξαρτημένους από σένα. Με άλλα λόγια, όλες αυτές οι ανατροπές θα έχουν ένα λυτρωτικό χαρακτήρα, οπότε μην τις φοβάσαι καθόλου. Άλλωστε με την Αφροδίτη στο πιο ψηλό σημείο του ωροσκοπίου σου (από τις 16/8), το να επικεντρωθείς στα επαγγελματικά σου και στην καριέρα σου, εκτός από διέξοδος, είναι και κάτι πάντα σε ανταμείβει για τους κόπους σου. Γνωριμίες που πηγαίνουν κόντρα στο κατεστημένο, συζητήσεις που βρίθουν από ελιγμούς, αποφάσεις που σε φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην αναγνώριση. Αν ο στόχος σου είναι να παραδώσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ό,τι έχεις αναλάβει ή να δείξεις σε όλους ότι μπορεί να λυγίζεις, αλλά δεν σπας, τότε, σίγουρα θα τον καταφέρεις. Ναι, αυτή την περίοδο θα την θυμάσαι πολύ καλά. Το ίδιο και οι γύρω σου.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η κινητήριος δύναμη ενός/μιας Υδροχόου είναι η αντικρουόμενη δύναμη της μοναξιάς και της αλληλεγγύης που συνυπάρχουν μέσα του. Κάθε φορά, δηλαδή, που νιώθεις ότι έχεις μοιράσει μεγάλο μέρος από την ενέργειά σου προς τα έξω συνεισφέροντας σε κοινωνικό επίπεδο, τότε πρέπει να αποσυρθείς και να μείνεις μόνος/η. Και όταν πάλι η μοναξιά σε πνίγει και αρχίζεις να κατηγορείς τον εαυτό σου για τους ανθρώπους που έχεις χάσει, τότε μεγαλουργείς και έρχεσαι στο προσκήνιο με εξαιρετικές ιδέες και αναπάντεχη διάθεση κοινωνικοποίησης. Η δεύτερη περίπτωση είναι η περίπτωση αυτού του μήνα, όπου πραγματικά You’re on fire!!! Η Νέα Σελήνη στο Λέοντα (6/8) γεμίζει τη ζωή σου είτε με πολλούς ανθρώπους που κάνουν την καρδιά σου να πάλλεται σαν τρελή από ενθουσιασμό είτε με έναν που όμως κάνει για δέκα! Το ερωτικό θερμόμετρο έχει ξεπεράσει τις νορμάλ θερμοκρασίες και εσύ προσπαθείς να θυμηθείς για ποιον λόγο μέχρι πρότινος πίστευες ότι οι σχέσεις κουράζουν. Ο Δίας σε δυσαρμονικές όψεις με Πλούτωνα (7/8) και Ουρανό (21/8) είναι οι μαύρες σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου για τις αλλαγές στην εργασιακή σου καθημερινότητα που πρέπει να κάνεις εσύ πριν σε προλάβουν εκείνες. Χρόνος, ευθύνες, υγεία, σπουδές, συνάδελφοι, είναι οι έννοιες τις οποίες πρέπει να κουμπώσεις πιο σωστά μεταξύ τους, αν θες να μην επαναληφθεί το χάος προηγούμενων καταστάσεων. Όταν η Πανσέληνος λάμψει στις 20/8 στο ζώδιό σου, τότε θα ξέρεις ότι το άγχος μπορεί να γίνει και δημιουργικό, μόνο όταν δεν ανακυκλώνεις ιδέες από πείσμα και βάλεις νέους, φρέσκους στόχους στην ατζέντα σου, και μόνο όταν σταματήσεις να σκέφτεσαι πόσες φορές την πάτησες στον έρωτα και πιστέψεις ξανά σε μια νέα, αναζωογονητική αρχή.
ΙΧΘΥΕΣ
Η στιγμή που θα ξεκαθαρίσεις μέσα σου το δρόμο που θέλεις να πάρεις και τις επιλογές που θέλεις να υπερασπιστείς, θα γραφτεί ανεξίτηλα στις μνήμες όλων μας ως μία ανεπανάληπτη –once in a lifetime που λένε και οι Άγγλοι – εμπειρία. Αυτό που εννοούμε είναι ότι αλλάζεις γνώμη και τακτική κάθε μέρα (αν όχι, και συχνότερα) και μεταφέρεις και στους γύρω σου τη σύγχυση την οποία βιώνεις κι εσύ ο ίδιος/η ίδια. Από τη μία, θέλεις να φλερτάρεις ασύστολα και να ερωτευτείς σαν έφηβος/η στα πρώτα του/της σκιρτήματα (Άρης και Ερμής στον Καρκίνο), και από την άλλη μιλάς για τον Ένα/τη Μία, τον/την σύντροφο που θέλεις να σχεδιάσεις κάθε μικρή λεπτομέρεια της ζωής σου μαζί του/της (Αφροδίτη στην Παρθένο μέχρι τις 15/8). Από τη μία, ονειρεύεσαι ταξίδια, επιχειρηματικά σχέδια, δημιουργικότητα, ανεξαρτησία, και από την άλλη προτιμάς την ασφάλεια και την δέσμευση σε μία δουλειά που δεν σου προσφέρει τίποτα περισσότερο από μία γνώριμη και οικεία ρουτίνα. Και είναι οι δυσαρμονικές όψεις του Δία με Πλούτωνα (7/8) και με Ουρανό (21/8) που εντείνουν αυτές τις συγκρούσεις μέσα σου, και είναι πιθανό να σε οδηγήσουν είτε σε έντονα ξεσπάσματα είτε σε παρορμητικές αποφάσεις. Η Νέα Σελήνη στο Λέοντα ανανεώνει το εργασιακό ενδιαφέρον και σου δίνει μία δεύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσεις την εργασία που σε ενδιαφέρει. Έχε κατά νου ότι θα πρέπει να πάψεις να σκέφτεσαι με μόνο γνώμονα το χρήμα, θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα της αλλαγής ακόμα και του ίδιου του κοινωνικού σου κύκλου, και θα πρέπει να έχεις σαν κύριο στόχο αυτό που γεμίζει τη ζωή σου και σε κάνει να νιώθεις κάθε μέρα ζωντανός/ή. Ναι, για άλλη μια φορά ζεις το Όνειρο. Αλλά αυτή τη φορά είναι στο χέρι σου να γίνει Πραγματικότητα.

 

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply