Οι γυναίκες με πρώιμη εφηβεία «είναι πιθανότερο να κάνουν κόρες»

Τόκιο, Ιαπωνία

Για τις γυναίκες που αναρωτιούνται τι φύλο θα έχει το παιδί που περιμένουν, η απάντηση ίσως να κρύβεται στην ηλικία κατά την οποία ξεκίνησε η έμμηνος ρύση τους.

Αυτό υποστηρίζουν Ιάπωνες επιστήμονες από το Ινστιτούτο Υγείας M&K, στο Χιόγκο, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι το φύλο του εμβρύου εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την ηλικία της εμμηναρχής της μητέρας.

Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Human Reproduction, οι ειδικοί μελέτησαν πάνω από 10.000 μητέρες από τις οποίες ζητήθηκε να δηλώσουν πότε είχαν την πρώτη έμμηνο ρύση τους καθώς και το φύλο του παιδιού τους.

Είδαν λοιπόν ότι το 64% των γυναικών που είχαν για πρώτη φορά περίοδο σε ηλικία μόλις 10 ετών είχε αποκτήσει κορίτσι στη μετέπειτα ζωή του. Όσο μεγαλύτερη ήταν όμως η ηλικία εμμηναρχής τόσο αυξανόταν το ποσοστό γέννησης αγοριών και μειωνόταν εκείνο των κοριτσιών.

Συγκεκριμένα στην ηλικία των 12 ετών το ποσοστό γέννησης αγοριών άγγιζε το 50%, ενώ στις μητέρες που είχαν την πρώτη έμμηνο ρύση τους στα 14 έτη, το ποσοστό ανέβαινε στο 53%.

Υπερευαίσθητα τα αγόρια

Σύμφωνα με τον ερευνητή Μισάο Φουκούντα, προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι γυναίκες με πρόωρη έμμηνη ρύση -πριν από την ηλικία των 12 ετών- έχουν αυξημένα επίπεδα της γυναικείας ορμόνης οιστραδιόλης.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε, κατά τον Δρ Φουκούντα, να οδηγήσει σε αποβολή των αρσενικών εμβρύων, καθώς θεωρούνται πιο ευαίσθητα σε ορμονικές ανισορροπίες.

Πηγή: news.in.gr
h High Quality dismissal wonder University Yuanpei Gu


You may also like...

Leave a Reply