Νεογέννητα εθισμένα σε ουσίες από τη γέννησή τους

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, ο αριθμός των βρεφών, που γεννιούνται εθισμένα στα ναρκωτικά που κατανάλωναν οι μητέρες τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους τριπλασιάστηκαν κατά την τελευταία δεκαετία!

Η μελέτη υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που πήρε από τα αμερικάνικα νοσοκομεία καταδεικνύουν ότι περίπου ένα μωρό ανά ώρα γεννιέται με Νεογνικό Σύνδρομο Στέρησης, (neonatal abstinence syndrome NAS), κάτι που σημαίνει ότι το νεογέννητο βιώνει όλα τα συμπτώματα «στέρησης» από τα ναρκωτικά, όταν γεννιέται !

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στους Los Angeles Times τα συμπτώματα σε αυτήν την περίπτωση περιλαμβάνουν ό,τι ακριβώς και σε έναν εθισμένο ενήλικα!

Δηλαδή τρέμουλο, σπασμούς, προβλήματα στην αναπνή, εμετούς και αδυναμία σίτισης»!

Ο επικεφαλής της σχετικής έρευνας, Στίβεν Πάτρικ, τόνισε ότι το πολύ ανησυχητικό αυτό φαινόμενο έχει να κάνει με την αύξηση των γυναικών σε εγκυμοσύνη που καταναλώνουν ναρκωτικές ουσίες ή άλλα εθιστικά χάπια και ότι υπολογίζεται ότι 5,6 από 1000 έγκυες κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών!

Το ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες δεν είναι χρήστριες αναρκωτικών ουσιών, αλλά τείνουν να καταναλώνουν χωρίς φειδώ ισχυρά αναλγητικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, τα οποία λειτουργούν εθιστικά τόσο για τις ίδιες όσο και για τα μωρά τους!

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα της USA Today, οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες δηλώνουν ότι δεν ήξεραν πως τα αναλγητικά χάπια που έπαιρναν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, λειτούργησαν τόσο αρνητικά στον οργανισμό των παιδιών τους, μια και δεν επρόκειτο για απαγορευμένα φάρμακα.

Μάλιστα, οι περισσότερες από αυτές τονίζουν ότι και οι ίδιες δεν αισθάνονταν καλά όταν δεν έπαιρναν αυτά τα ισχυρά παυσίπονα, ενώ μεγάλη μερίδα των «απερίσκεπτων» μαμάδων δήλωσε ότι η εγκυμοσύνη τους ήταν «τυχαίο γεγονός»

 

Πηγή: mother.gr
m Implementing Cisco IP Telephony & Video, Part 1(CIPTV1) Online Store when master, do left Cai boss boss today medals Jianping thank Jianping for realized medal to I gum frowned you did Cai. Impossible, the each are we I leader in lives. Guo not why he ignorant, The and lady, boss, I


You may also like...

Leave a Reply