Νέα εβδομάδα, νέες προβλέψεις !

zwdia-provlepsΝα λοιπόν τι προβλέπουν τα ζώδια για την εβδομάδα 17 με 23 Μαρτίου!

ΚΡΙΟΣ
Η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο σου την 21η Μαρτίου σηματοδοτεί και την έναρξη της περιόδου των γενεθλίων σου, τα οποία φέτος όμως έχουν μία διαφορετική υφή και χροιά από τις προηγούμενες χρονιές. Με την ταυτόχρονη παρουσία του Ερμή στους Ιχθείς πλέον και του Νότιου Δεσμού στο ζώδιο σου, ίσως να βιώνεις μία εποχή που έχεις χαμηλές αντοχές, που αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που καλείσαι να πετάξεις για να αισθανθείς πιο ανάλαφρος/η.
Ίσως ακόμα πιο απλά να αντιλαμβάνεσαι πως βαλτώνεις όσο συνεχίζεις να αποφασίζεις ότι θα προχωράς με σημαία το πείσμα, την επιμονή και τον εγωισμό σου. Θα μπορούσες άραγε να πατήσεις παύση στις προσωπικές σου απόψεις, τις επιθυμίες σου, τα αυτόματα αντανακλαστικά σου απέναντι στην αντίδραση και να συμβιβάσεις διαφορετικότητες εντός των σχέσεων σου; Είσαι σε θέση να αφήσεις το τιμόνι στην άλλη πλευρά, όταν την ίδια στιγμή σου δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξεις ταχύτητα πατώντας το γκάζι που έχει κολλήσει στο πόδι σου; Με λίγα λόγια, αποδεχόμενος/η την υφιστάμενη κατάσταση στις σχέσεις σου και το κοινωνικό σου κύκλο, νιώθεις συμβιβασμένος/η ή ευτυχισμένος/η;

ΤΑΥΡΟΣ
Πόσο δύσκολο είναι να θέσεις τον εγωισμό σου πιο χαμηλά από όσο έχεις συνηθίσει; Με την είσοδο του Ήλιου στον Κριό προς το τέλος της εβδομάδας, θα πρέπει να καταλάβεις πως δεν έχεις πλέον τις αντοχές που θεωρούσες πως κουβαλάς (και συνεπώς πρέπει να θέσεις προτεραιότητες αλλά και να παραιτηθείς ίσως από κάποιες ευθύνες) και θα πρέπει να αποδεχτείς τη δύναμη κάποιου άλλου ατόμου και να πάρεις μαθήματα από τις πρακτικές του (υπάρχει πάντα ο πιο οργανωμένος/η συνάδελφος που μπορεί να σε βοηθήσει).
Αυτό που έχει μεγάλη σημασία τη συγκεκριμένη εβδομάδα, είναι να διαχειριστείς πολύ προσεκτικά τις δυνάμεις σου, να μη σκορπάς τον εαυτό σου δεξιά και αριστερά, να εστιάσεις σε συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν ως βασικό στόχο να υποστηρίξουν άλλους, να ευνοήσουν την ομαλή λειτουργία μίας καθημερινότητας που έχει πλέον αλλάξει για εσένα. Η παραπάνω πρόταση μπορεί να βρίσκει εφαρμογή στις διατροφικές σου συνήθειες, στη σωματική σου άσκηση, σε ένα βιβλίο που ξεκινάς να διαβάζεις για να χαλαρώνεις τις σκέψεις σου που τρέχουν, στη λήξη κάποιων ομαδικών δραστηριοτήτων που πλέον σε εξοντώνουν χωρίς να προσφέρουν κάτι, σε χίλιες δυο άλλες αλλαγές που καλείσαι να διαχειριστείς χωρίς να απελπίζεσαι.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Αισιοδοξία ή ψευδαίσθηση; Να τολμήσεις ή να συνεχίσεις να ακολουθείς τις οδηγίες άλλων που σέβεσαι την άποψη τους (συναδέλφων και φίλων); Με τον Ήλιο να περνά στον Κριό προς το τέλος της εβδομάδας, θα αισθανθείς πως είναι ώρα να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου. Αυτό θα μου πεις, και με το δίκιο σου, πως είναι κάτι που μπορείς να κάνεις ακόμα και με μία ατάκα σου, με μία κουβέντα σου που μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον επειδή ιντριγκάρει, προκαλεί ή σοκάρει.
Αυτή τη φορά όμως πρέπει να προκαλέσεις το ενδιαφέρον επειδή μιλάς για ένα επαγγελματικό όνειρο, για μία εργασιακή προοπτική που θα σου αποδείξει ότι ταλέντα που θεωρούσες χαμένα, όχι μόνο δε χάθηκαν, αλλά μπορείς να τα κάνεις και μια δημιουργική απασχόληση. Αυτή τη φορά θα πρέπει να προσελκύσεις το ερωτικό ενδιαφέρον επειδή δείχνεις διατεθειμένος/η να κάνεις τομές στη ζωή σου για μία σχέση που δεν ονειροβατεί, αλλά εμπνέει. Αυτή τη φορά δεν μπορείς να είσαι μόνος/η, αλλά δεν πρέπει ταυτόχρονα να είσαι και με όσους σε περνούν για ένα μικρό ανόητο παιδί που λέει παιδιάστικα αστεία. Άνθρωποι που παίρνουν τη διάθεση ως ελαφρότητα, δεν χωράνε πλέον στη ζωή σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Εδώ και αρκετό καιρό συζητάς, σχεδιάζεις, προετοιμάζεις και γενικότερα βρίσκεσαι σε αναβρασμό αφού αντιλαμβάνεσαι πως αλλάζουν πολλά γύρω σου και καλείσαι να συμμετέχεις, να χωρέσεις, να ανήκεις, να αφήσεις το στίγμα σου. Η έμπνευση και το όραμα υπάρχουν, οι ιδέες μπορεί να γεννιούνται χωρίς πολύ κόπο, οι προθέσεις να είναι επαρκείς και ουσιαστικές, αλλά μέχρι τώρα κάτι μάλλον έλειπε. Με την είσοδο του Ήλιου στον Κριό προς το τέλος της εβδομάδας, δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για να αντιστέκεσαι στο τσουνάμι των αλλαγών.
Αν παραμένεις στάσιμος/η, τότε θα πιεστείς να χωρέσεις εκεί που σε διατάζουν και θα επαναστατήσεις. Αν βιαστείς να τα αλλάξεις όλα γρήγορα στη ζωή σου, τότε θα χάσεις το μέτρο ή το στόχο για να εστιάσεις εκεί που υπάρχει πραγματικό περιθώριο για ανάπτυξη. Προσπάθησε να σταματήσεις να μιλάς αφηρημένα, φρόντισε να ακούσεις τη διαίσθηση σου και ακολούθησε το δρόμο της καρδιάς σου, γιατί μόνο έτσι θα βρεθείς στο μονοπάτι που μπορείς να λάμψεις, αφού είσαι σε θέση να κάνεις τομές που θα στρέψουν τα βλέμματα πάνω σου! Με απλά λόγια: τώρα βάζεις πλαίσιο και δομή και πιάνεις δουλειά για να γίνουν οι φιλοδοξίες σου πραγματικότητα.

ΛΕΩΝ
Αυτό που έχεις ανάγκη αυτή την εβδομάδα, περισσότερο από τις προηγούμενες, είναι να ταξιδέψεις. Με την είσοδο του Ερμή στους Ιχθείς και του Ήλιου στον Κριό, ίσως να αισθανθείς έντονη την ανάγκη να βγεις από το στενό πλαίσιο της καθημερινότητας και να βρεθείς κάπου έξω που θα παρατηρήσεις τους ανθρώπους, που θα χαρείς την ημέρα που έχει μεγαλώσει, που θα τεμπελιάσεις ή απλά θα απορροφηθείς πλήρως από τις σκέψεις σου για το έτερο ήμισυ.
Και τώρα θα μου πεις τι να κάνεις αν δεν υπάρχει έτερο ήμισυ; Υπάρχει πάντα η προοπτική του να χαθείς σε σκέψεις για ένα παρελθόν που έχει σβήσει, έχοντας όμως αφήσει αποτυπώματα που ακόμα διακρίνεις στη ζωή σου. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να δοκιμάσεις να παρασυρθείς από το πάθος που δείχνει ένα άτομο που είναι εκεί γύρω σου, αλλά δεν έχεις παρατηρήσει τόσο καλά. Και αν ο έρωτας δε σε αφορά (αδύνατο αφού είσαι Λιοντάρι), τότε κάνε αυτό το ταξίδι που σκέφτεσαι, αλλά να ξέρεις πως μπορεί να σου βγει πιο ακριβό από όσο υπολόγιζες…
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Υπάρχουν δύο γεγονότα που προδιαθέτουν για αλλαγή σκηνικού στις διαπροσωπικές σου σχέσεις, που πιθανότατα θα ρίξουν τους τόνους στην ένταση της τελευταίας περιόδου. Η έξοδος του Ήλιου από τους Ιχθείς και η είσοδος του στον Κριό την 21η Μαρτίου μπορεί να εκτονώσει την ένταση στις διαπροσωπικές σου σχέσεις σε ερωτικό και επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως μία ερωτική σχέση χάνει τη δυναμική της, αφού αποκτά ακόμη πιο ενστικτώδη σεξουαλική χροιά.
Αυτό πάλι δε σημαίνει πως οι επαγγελματικές σου συνεργασίες ατονούν, αλλά πως ξεκινά μία εποχή που πρέπει να δεις κέρδος από τις προσπάθειες που κάνεις τον τελευταίο καιρό. Σχεδόν ταυτόχρονα όμως, και πιο συγκεκριμένα στις 18 Μαρτίου, ο Ερμής περνά στους Ιχθείς και η σύνοδος του με τον Ποσειδώνα μπορεί να θολώσει το τοπίο. Έτσι, αν κάνεις οικονομικές συζητήσεις, φρόντισε να ζητήσεις τη βοήθεια από έμπιστα σου άτομα γιατί είναι εύκολο να πέσεις θύμα συμφωνιών. Και αν ψάχνεις τον έρωτα, τότε μπορεί να είναι τόσο κοντά σου, που μία αγκαλιά από το πουθενά θα στον φανερώσει…

ΖΥΓΟΣ
Η 21η Μαρτίου σηματοδοτεί και την επίσημη είσοδο σου στο μήνα των εκλείψεων στον άξονα του ζωδίου σου, αφού εκείνη την ημέρα περνά ο Ήλιος στον Κριό. Πιθανότατα να αισθανθείς πως καλείσαι μέσα στο χρονικό διάστημα ενός μήνα να κάνεις εκκαθαρίσεις που απαιτούν τεράστια ψυχικά και σωματικά αποθέματα. Ξεκινώντας λοιπόν από αυτή την εβδομάδα, η είσοδος του Ερμή στους Ιχθείς λέει πως πρέπει να αρχίσεις από τις δραστηριότητες της καθημερινότητας που επηρεάζουν την υγεία και την ψυχική σου ισορροπία.
Φρόντισε τη διατροφή σου και εξέτασε με προσοχή τις αντιδράσεις σου απέναντι σε κάποιες συνήθειες που φαίνεται να έχουν διαφορετική επίδραση στο σώμα σου πλέον. Προσπάθησε να διαβάσεις αν κρύβεται κάτι πίσω από λεγόμενα και κινήσεις ανθρώπων του επαγγελματικού σου κύκλου. Διατήρησε τις ισορροπίες, αναζήτησε την αρμονία, αλλά ταυτόχρονα να θυμάσαι πως έχεις απέναντι σου ανθρώπους που παλεύουν να κάνουν τη δική τους επανάσταση και θα πρέπει να αναμένεις εκρήξεις και αντιδράσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Υπάρχει άραγε έρωτας που να μπορεί να κουκουλώσει κάθε ιαχή πολέμου που ακούγεται στην καθημερινότητα; Η είσοδος του Ερμή στους Ιχθείς στις 18 Μαρτίου είναι μία πολύ καλή είδηση αφού μπορεί να λειτουργήσει σαν το ερωτικό ναρκωτικό που λαμβάνεις σε δόσεις που προκαλούν ροζ φαντασιώσεις και κατακόκκινες βραδιές με σεξ. Ο/H σύντροφος γίνεται παρτενέρ σε περιπτύξεις που θα έκαναν πολλούς να κοκκινίσουν, ενώ αν είσαι μόνος/η, τότε μία γνωριμία είναι ικανή να βάλει φτερά στη φαντασία σου και να την απογειώσει.
Θέλεις να κλείσεις την πόρτα του σπιτιού ή του γραφείου πίσω σου και να εστιάσεις στην αγκαλιά που υπόσχεται τόσα πολλά, αν τα καταφέρετε να αποδράσετε για κάπου μακριά. Και τότε μπαίνει ο Ήλιος στον Κριό, την 21η Μαρτίου, και ο εργασιακός χώρος μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη, η καθημερινότητα γίνεται μία πίστα συγκρουόμενων και ο ύπνος σου ένα μόνιμο αγχωτικό σενάριο. Και τότε ακριβώς εύχεσαι αυτή η αγκαλιά να ήταν αληθινή και όχι επίλογος σε ένα βιβλίο που μόλις τελείωσες και τοποθετείς πίσω στη βιβλιοθήκη σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Έχεις καταφέρει να διασαφηνίσεις το εμπόδιο που στέκεται μπροστά σου κάθε φορά που προσπαθείς να κάνεις κάτι που θα φέρει χαρά και ευχαρίστηση στον εαυτό σου; Αν είναι η οικονομική σου κατάσταση, τότε σταμάτα να ρισκάρεις και φρόντισε να αισθανθείς μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα στην υπάρχουσα επαγγελματική-οικονομική σου πραγματικότητα, όσο είναι εφικτό.
Αν είναι η προσωπική σου ζωή που άλλαξε το τελευταίο διάστημα, τότε με την είσοδο του Ήλιου στον Κριό την 21η Μαρτίου, προσέγγισε άτομα που μοιράζεστε τις ίδιες ιδέες γύρω από τη χαρά της ζωής και γίνε συμμέτοχος/η παρόμοιων ομαδικών δραστηριοτήτων. Αν πάλι κουράστηκες να ξεκαθαρίζεις το τοπίο στο πεδίο των φίλων σου και αισθάνεσαι πλέον μοναξιά, μην κλείνεσαι άλλο στο σπίτι σου και μην αναζητάς φάρμακο στην εργασιοθεραπεία (για όνομα του Θεού, Τοξότης είσαι, από κόλλησες αυτό το μικρόβιο εσύ;). Έχεις ανάγκη από έναν έρωτα και αυτό είναι κάτι που μπορεί να εμφανιστεί μπροστά σου εντελώς ξαφνικά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η είσοδος του Ερμή στους Ιχθείς στο ξεκίνημα της εβδομάδας (στις 18 του μήνα) μπορεί να μαλακώσει κάπως τις εκφράσεις των γύρω σου, να σε βοηθήσει να κάνεις σχέδια και όνειρα για ένα ταξίδι ή διακοπές, να σε βάλει στη διαδικασία να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που ακολουθούν πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς από αυτούς που έχεις συνηθίσει.
Από την άλλη όμως πλευρά, η είσοδος του Ήλιου στον Κριό την 21η Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη τριάντα περίπου ημερών που θα έρχονται βιαία στο επίκεντρο κομβικά σημεία της ζωής σου (σπίτι, δουλειά, γάμος, οικογένεια, γονείς) αφού βρίσκεσαι μπροστά από μεταμορφωτικές καταστάσεις στη ζωή σου, που έχουν ως στόχο να σε αναγκάσουν να κλείσεις κεφάλαια που φοβάσαι να θεωρήσεις παρελθόν. Το κλίμα στο σπίτι ή τη δουλειά σου θα γίνει πιο δυναμικό, θα υπάρχουν περισσότερες λεκτικές κόντρες και αφορμές να αντιπαρατεθείς με ανθρώπους και καταστάσεις που κουράστηκες να σε θεωρούν δεδομένο/η. Ξεκίνα την προθέρμανση, γιατί μπαίνεις σε μία εποχή που θέλει αντοχές και τόλμη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η Αφροδίτη συνεχίζει να βρίσκεται στο ζώδιο σου και αυτή την εβδομάδα και αυτό είναι μία πολύ καλή προοπτική για να ασχοληθείς με την εικόνα σου, με τις σχέσεις σου, με τη βελτίωση του κλίματος στη ζωή σου. Αν όμως έχεις στο νου σου να κάνεις κάποιες αγορές ή να εμπλακείς σε επαφές και συζητήσεις οικονομικού περιεχομένου, τότε να ξέρεις πως μπορεί να βγεις χαμένος/η και ριγμένος/η, αφού η είσοδος του Ερμή στους Ιχθείς θολώνει τη λογική σου.
Επειδή όμως κουβαλάς ένταση και θυμό μέσα σου, αν βρεις μπροστά σου εμπόδια και ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να καθυστερήσουν τα σχέδια σου, είναι πολύ πιθανό να αρχίσεις να σφάζεις με το βαμβάκι και να επιδιώκεις να έρθεις σε ρήξεις μήπως και κινητοποιηθούν κάποιες καταστάσεις ώστε να βγεις από το βάλτο. Συνέχισε να διαβάζεις το περιβάλλον σου και να προσθέτεις κομμάτια σε ένα πάζλ που διαμορφώνεις αρκετό καιρό, ώστε σε λίγο καιρό από τώρα να γνωρίζεις αν θα μείνεις ή θα φύγεις, αφού δεν είναι ώρα για βιαστικές κινήσεις και αποφάσεις.

ΙΧΘΥΕΣ
Τι όμορφο που είναι να μπορείς να γεμίζεις το μυαλό σου με φανταστικές εικόνες, ήχους από μία μακρινή πραγματικότητα και ελπίδες πως θα ζήσεις εκεί που απουσιάζει κάθε προσωπική ματαιοδοξία. Ναι, ο Ερμής περνά στο ζώδιο σου στις 18 Μαρτίου, συναντά τον Ποσειδώνα, και σε αναγκάζει να κατεβάσεις ταχύτητα για να ζήσεις τη στιγμή όπως τη φαντάζεσαι. Αν προκύψει μια νέα γνωριμία μάλλον θα παθιαστείς τόσο που θα φτάνεις στα άκρα για να είσαι δίπλα σε αυτό το άτομο. Ίσως πάλι αναπολήσεις το ερωτικό σου παρελθόν τόσο έντονα που στο τέλος θα κάνεις αυτό το τηλεφώνημα που αρνείσαι να κάνεις τόσο καιρό.
Στον επαγγελματικό τομέα, είναι πιθανό να σου προσφέρουν μία θέση εργασίας που θα σου μοιάζει σαν το χαμένο παράδεισο και μπορεί να υπογράψεις ακόμη και με παροχές κόλασης. Θα βάλεις τις φωνές στο μυαλό σου να σταματήσει να λειτουργεί, ώστε να επιτρέψεις στο συναίσθημα και το ένστικτο να σε πλημμυρίσουν ώστε να αισθανθείς πως κολυμπάς σε ζεστά και ασφαλή νερά. Με μια πρόταση: αυτή την εβδομάδα διαβάζεις πίσω από τις λέξεις, βλέπεις πίσω από τις εικόνες, οπότε ο μόνος λόγος για να σου τραβήξουν την προσοχή είναι να σου ζωγραφίσουν με λέξεις αυτό που έχεις τόσο μεγάλη ανάγκη να αισθανθείς, να ονειρευτείς (και, αν δεν προσέξεις, να παραμυθιαστείς)…

 

 

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply