Μπορώ να εκπαιδεύσω τη διαίσθησή μου;

Ας κάνουμε την 6η αίσθηση σύμμαχό μας μαθαίνοντας να ενεργοποιούμε και να ερμηνεύουμε σωστά τα ένστικτά μας.

Σίγουρα σας έχει τύχει κάτι ανάλογο : Αναρωτιέστε αν πρέπει να αφήσετε την πετυχημένη θέση στην εταιρεία που εργάζεστε για να κάνετε ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Αποφασίζετε με βαριά καρδιά και τύψεις να επιλέξετε το δεύτερο και έξι μήνες μετά μαθαίνετε ότι η εταιρεία σας κλείνει λόγω οικονομικών προβλημάτων. Εκείνη τη στιγμή αναρωτιέστε ποια ήταν εκείνη η εσωτερική φωνή που τελικά σας οδήγησε στη σωστή απόφαση. Δεν χρειάζεται να το σκέφτεστε πολύ. Όλοι μας συσσωρεύουμε «σοφία», δηλαδή εμπειρίες και γνώσεις που υπάρχουν μέσα στην αποθήκη του εγκεφάλου και που θα αποτελέσουν τη φαιά ουσία αυτού που ονομάζουμε διαίσθηση. Δεν έχουν, βέβαια, όλοι οι άνθρωποι εξίσου εύκολη πρόσβαση σε αυτήν. Όμως, με λίγη εξάσκηση η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί. Η Αν Τζερς, πνευματίστρια και συγγραφέας του βιβλίου Instant Intuition (Άμεση διαίσθηση, εκδ. Piatkus) τονίζει: «Όλοι έχουμε φυσικά ένστικτα, αλλά παρασυρόμενοι από τον ξέφρενο ρυθμό της ζωής μας, δεν τα βλέπουμε». Η ίδια λοιπόν προτείνει ορισμένα απλά βήματα που θα μας βοηθήσουν να ενεργοποιήσουμε την διαίσθησή μας όσον αφορά τα οποία γνωρίζουμε ή συναναστρεφόμαστε.

1. Διαλέξτε πέντε ανθρώπους στη ζωή σας. Επιλέξτε (1) κάποιον που λατρεύετε, (2) ένα πρόσωπο με το οποίο περνάτε καλά, (3) κάποιον βαρετό, (4) ένα άτομο που σας έχει συγχύσει, (5) ένα πρόσωπο που έχει φέρει την ευτυχία ή κάτι καλό στη ζωή σας.

2. Πάρτε το πρώτο πρόσωπο – κάποιον που αγαπάτε πολύ. Φέρτε τον σαν εικόνα στο μυαλό σας. Θα δείτε πως υπάρχουν τόσα πολλά θετικά συναισθήματα που σας γεννά αυτό το άτομο…

3. Τώρα δώστε έμφαση σε αυτόν που σας διασκεδάζει. Χαμογελάστε, αφού σας έρχονται στο νου κάποια σκηνικά που έχετε ζήσει μαζί. Σημειώστε τα συναισθήματα που νιώθετε…

4. Φέρτε στο νου σας ένα άτομο που σας προκαλεί ανία. Ίσως αυτός ο άντρας ή η γυναίκα είναι ένας συνάδελφος ή ένα φλερτ. Σημειώστε πώς αισθάνεστε, πώς στέκεστε ή κάθεστε όταν είστε κοντά τους.

5. Σκεφτείτε ένα άτομο που σας έχει αναστατώσει. Ένα φίλο που σας φέρθηκε άδικα, μία σχέση που έληξε άδοξα.

6. Τέλος, φέρτε στη μνήμη σας κάποιον ο οποίος σας βοήθησε.

Τώρα ενεργοποιήστε και τη δική σας ψυχική κεραία, κρατώντας στη μνήμη σας τα σήματα που σας δίνει κάθε άνθρωπος. Αφού θα έχετε ξεκαθαρίσει τα συναισθήματά σας, φροντίστε να περάσετε το χρόνο σας με ανθρώπους που κάνουν τη ζωή σας ομορφότερη. Όλη αυτή η διαδικασία με τη σειρά της προκαλεί θετική στάση απέναντι στα πράγματα, η οποία συνεχώς εξελίσσεται. Έπειτα από λίγο καιρό εξάσκησης θα μάθετε να χρησιμοποιείτε τις… κεραίες σας και θα ξέρετε ποιον να πλησιάσετε και ποιον να αποφύγετε.

 

Πηγή: elle.gr

You may also like...

Leave a Reply