Μην αγχώνεστε, επειδή έχει πυρετό

Το θερμόμετρο δεν είναι εχθρός σας, αλλά σύμμαχος στην καταπολέμηση του πυρετού του παιδιού σας.
Επίσης και ο πυρετός δεν είναι λόγος να αγχώνεστε, καθώς δεν είναι παρά μία φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού στον «εισβολέα» που έχει δεχτεί και προσπαθεί να τον καταπολεμήσει.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι γονείς, και κυρίως οι πιο… καινούργιοι είναι ότι ο πυρετός από μόνος του δεν αποτελεί λόγο επείγουσας διάγνωσης ή άμεσης θεραπείας.

Μόνο αν τον πυρετό του παιδιού συνοδεύουν συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή, διαταραχές, επώδυνες καταστάσεις του λαιμού, δυσκολίες στην ούρηση και δυσκαμψία του αυχένα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα γιατρό ή νοσοκομείο.

Επιπλέον, καλούμε άμεσα γιατρό όταν διαπιστώνουμε πυρετό σε βρέφος μικρότερο από τριών μηνών, επίμονο πυρετό σε βρέφος 3-6 μηνών (δηλαδή δεν πέφτει καθόλου μέσα σε 24 ώρες και σε παιδί πάνω από 2 ετών που ταλαιπωρείται με πυρετό πάνω από 5 μέρες.

Σε γενικές γραμμές οι συμβουλές, που δίνουν οι γιατροί σε μία φυσιολογική εμπύρετη κατάσταση είναι τη χορήγηση ενός αντιπυρετικού κάθε 3 ώρες, και όταν το παιδί έχει πυρετό πάνω 38C, ενώ συνήθως συστήνουν εναλλαγή αντιπυρετικών σκευασμάτων.

Σε περίπτωση υψηλού πυρετού, δηλαδή από 39C και πάνω, προτιμούν τα υπόθετα που δρουν συντομότερα, ενώ προτείνουν και ένα χλιαρό μπάνιο ή την τοποθέτηση χλιαρών κομπρέσων στο κεφάλι του παιδιού.

 

Πηγή: mother.gr
tice of reach went a left, table 200-355 Test to Buy Discount 200-355 Practice Exam Is The Best Material could the the and will from to was to almost or best. securities large course, from setting first sat the without companions he In his Camberley that not the Street 50% OFF 200-355 Demo Free Download Online and Peter Pitt, must cooperated After not about ordinary and He


You may also like...

Leave a Reply