Καλό μήνα με ζώδια

Καλό μήνα σε όλους!!! Δείτε τις προβλέψεις για τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ
Η έκλειψη του προηγούμενου μήνα στο Σκορπιό διέλυσε και τις τελευταίες αμφιβολίες που μπορεί να είχες για κάποια/κάποιες σχέσεις σου, και είδες κατά πόσο αυτές είναι βιώσιμες. Ναι, φυσικά, μπορείς να παρομοιάσεις κάποιες σχέσεις με επενδύσεις, αφού ανά πάσα στιγμή ρισκάρεις να χάσεις όλα όσα δίνεις μέσα σε αυτές. Όμως η παρουσία Ερμή, Ήλιου, Αφροδίτης και Άρη στον 2ο οίκο σου, δίνει έμφαση στις ασφαλιστικές δικλείδες που θα πρέπει να βάζεις από δω και μπρος για να μην μοιάζει κάθε φορά αυτό το ρίσκο σαν πτώση από ουρανοξύστη. Φρόντισε τα οικονομικά σου, προστάτεψε το σώμα σου, αξιοποίησε τα ταλέντα σου. Η Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο στις 10/5 δεν σου επιτρέπει να ‘αυτοτραυματίζεσαι’ άλλο και απαιτεί να σταθείς πρώτα εσύ στα πόδια σου, πριν πας να κάνεις το δεκανίκι κάποιου άλλου. Ερμής και Αφροδίτη κινούνται στα μέσα του μήνα στους Διδύμους και έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις λίγη παραπάνω ανεμελιά και αυτό που λέμε τις ‘μικρές απολαύσεις της ζωής’: φίλοι, φλερτ, διασκέδαση, τρέλα, ίσως και μία μικρή, αλλά άκρως αναζωογονητική εκδρομή. Και αν σου φαίνεται ότι όλα μοιάζουν να είναι ένα αδιάκοπο παρόν, χωρίς έγνοια για το αύριο, η Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη στις 25/5 έρχεται να σου διαλύσει αυτή την ψευδαίσθηση. Φυσικά και υπάρχει αύριο, και μάλιστα ζητάει από σένα την άμεση ενεργοποίηση σου: δουλειά, σχέσεις, σπουδές, πρέπει να έχουν το σωστό αντίκρισμα στη ζωή σου, αλλιώς οφείλεις να τα αλλάξεις. Πάρε τις σωστές αποφάσεις, χωρίς να κατηγορείς άλλους γι’ αυτές, χωρίς να φοβάσαι το άγνωστο και χωρίς να κοιτάς το παρελθόν με νοσταλγία. Με άλλα λόγια, κάνε τις επιλογές σου και υπερασπίσου τις.

ΤΑΥΡΟΣ
Αυτό το χαμόγελο που έχει καρφωθεί στα χείλη σου δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει: (α) Έχεις τρελαθεί (δηλ. γυαλίζει λίγο το μάτι σου…) από όλη αυτή τη συμπαντική δραστηριότητα που συμβαίνει στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού: δεν αντέχεις άλλο να κρίνεις τον εαυτό σου και τις σχέσεις σου, πόσω μάλλον να αποχωρίζεσαι ανθρώπους με τους οποίους έζησες ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου ή να δοκιμάζεσαι από εκείνους που θέλουν να μπουν με φόρα σε αυτή. (β) Έχεις τρελαθεί, αλλά αυτή τη φορά εννοούμε ότι το έχεις ρίξει στην τρελή, και δεν θα αφήσεις τον εαυτό σου να ξαναπάθει τα ίδια, συνεπώς προτιμάς να απέχεις από τις δοκιμασίες του έρωτα και της καρδιάς. Βέβαια, με την Αφροδίτη, τον Άρη, τον Ερμή και τον Ήλιο στο ζώδιό σου, αυτή η συναισθηματική απόσταση και η αβάσταχτη ελαφρότητα που προσπαθείς να τηρήσεις είναι εξίσου βασανιστική: είσαι δίπλα – μη σου πω και μέσα – στην πηγή και αρνείσαι να πιεις νερό. Έλεος… Η Ηλιακή Έκλειψη (10/5) στο ζώδιό σου λειτουργεί σαν χάδι και σαν γιατρικό πάνω στις πρόσφατες πληγές σου: ναι, φυσικά και μπορείς να κάνεις μία νέα αρχή στη ζωή σου, να ερωτευτείς ξανά, να κυνηγήσεις νέους στόχους, γιατί τώρα πια έχεις μετατρέψει τις τρικλοποδιές του παρελθόντος σε σοφία και ωριμότητα. Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη (25/5) κλείνει έναν μεγάλο κύκλο που ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2010: πώς διαχειρίστηκες την τσέπη σου και τα συναισθήματά σου αυτό το διάστημα; Η μοιρασιά ήταν δίκαιη ή μήπως ο/η Άλλος/η εκμεταλλεύτηκε την καλόβολη φύση σου; Και τι έγινε με τη Μεγάλη Εικόνα: αναλώθηκες σε μικρά και ασήμαντα πράγματα ή είχες πάντα κατά νου έναν στόχο ζωής; Ναι, ήρθε η ώρα του απολογισμού και το παραμύθι κάπου εδώ τελειώνει.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Δίας σχεδόν τελειώνει το πέρασμά του από το ζώδιό σου. Και όλοι οι Δίδυμοι αναρωτιούνται τι κέρδισαν, τι έχασαν, τι άλλαξε μέσα σε αυτόν το χρόνο, όπου ο πλανήτης της επέκτασης και των ευκαιριών ήταν στο ζώδιό τους. Και όλο να αυξάνει το άγχος για το αν εκμεταλλεύτηκες σωστά αυτά που σου δόθηκαν ή αν έπρεπε να είχες δει ή να είχες κάνει κάτι παραπάνω. Και όλο να ακούς τους γύρω σου να σου δίνουν εντολές καμουφλαρισμένες ως συμβουλές. Και το μόνο που θες είναι να σταματήσουν όλοι να σου λένε τι να κάνεις και να σε αφήσουν στην ησυχία σου. Ναι, σου φταίνε όλοι, εσύ ή και κανένας συγκεκριμένα. Άφησε αυτόν τον θόρυβο απέξω από τη ζωή σου, ασχολήσου με τα τρέχοντα και τα καθημερινά, επικεντρώσου σε θέματα που αφορούν την εργασία και την υγεία σου. Αυτές είναι οι πληγές που σε καίνε αυτή την περίοδο, όπου η Ηλιακή Έκλειψη στις 10/5 σου κλείνει πονηρά το μάτι: θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στο άγχος της περιόδου, να διανύσεις με ψυχραιμία έναν δρόμο χωρίς να ξέρεις που βγάζει και να αποφύγεις τους «ύποπτους» συνεργάτες; Αφροδίτη, Ερμής και Άρης φεύγουν από το 12ο οίκο και μπαίνουν στο ζώδιό σου από τα μέσα του μήνα και μετά: πάρε όλη την ανιαρή ρουτίνα και τις ανασφάλειές σου, και μετάτρεψέ τα σε υγιείς συνήθειες, αποδοτικές συμπεριφορές, νέες σχέσεις, θετική αύρα και πολλή πολλή αυτοπεποίθηση. Η Σεληνιακή Έκλειψη στο Τοξότη (25/5) – στο απέναντι σου ζώδιο – ολοκληρώνει έναν κύκλο αναθεώρησης των σχέσεων που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2010: Εσύ και ο/η Άλλος, ένα στοίχημα που παίζεται μέχρι την τελευταία ζαριά. Αυτός που θα καταλάβει τι σημαίνει ελεύθεροι και μαζί και όχι εγωιστές και μόνοι είναι ο νικητής.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ένας/Μια Καρκίνος δεν θα αντιμετώπιζε ποτέ με ψυχρότητα και αδιαφορία το πρόσωπο που τον/την ενδιαφέρει. Όμως, τώρα, ύστερα από την έκλειψη του προηγούμενου μήνα στον οίκο των ερωτικών σου σχέσεων, έχεις φοβηθεί τόσο, που φυσάς και το γιαούρτι. Το κρίμα είναι ότι με Αφροδίτη, Άρη και Ερμή στον 11ο οίκο σου, είναι πολλοί εκείνοι που σε πλησιάζουν, σε θαυμάζουν, και αναζητούν την παρέα, τη συντροφιά, τη φιλία ή τη συνεργασία σου, και δυστυχώς κάποιοι από αυτούς πληρώνουν τα σπασμένα της προηγούμενης ζωής σου χωρίς στ’ αλήθεια να φταίνε. Κι όμως υπάρχει ελπίδα: η Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο στις 10/5 σου γεμίζει για άλλη μια φορά το ντεπόζιτο στο όχημα των κοινωνικών σου σχέσεων και σε αφήνει να κινηθείς χωρίς άγχος με τους ανθρώπους εκείνους που πιστεύεις ότι μοιράζεστε τα ίδια όνειρα για το μέλλον. Όταν Αφροδίτη και Ερμής μεταφερθούν στους Διδύμους (10 και 16/5 αντίστοιχα) είσαι διατεθειμένος/η να κάνεις περισσότερες υποχωρήσεις απ’ όσες χρειάζεται, να απολογηθείς για όσα δεν τόλμησες ή για όποιον/α αδίκησες και να υπερασπιστείς αυτούς που σε χρειάζονται. Μην φτάσεις στα άκρα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφεθείς στους ανθρώπους που νιώθεις οικεία και να μοιραστείτε όσα σας βασανίζουν. Μια καρδιά στη μέση, δηλαδή. Όσο κι αν το άνευ όρων δόσιμο ταιριάζει στη σούπερ ευαίσθητη και στοργική σου φύση, η Σεληνιακή Έκλειψη που γίνεται στις 25/5 στον Τοξότη αφορά τους περιορισμούς της καθημερινότητάς σου: θα τους χρησιμοποιήσεις για να βάλεις επιτέλους σε πρόγραμμα τη ζωή σου και την εργασία σου ή θα τους αφήσεις να σε αρρωσταίνουν από το άγχος, με αποτέλεσμα να είσαι και πάλι εκτός ορίων, εκτός χρονοδιαγράμματος και εκτός ενέργειας;

ΛΕΩΝ
Τρέχεις, διαπραγματεύεσαι, γοητεύεις και γοητεύεσαι, ταξιδεύεις, σχεδιάζεις, δεσμεύεσαι, ανεβαίνεις στην ιεραρχία, τα βάζεις με ισχυρούς και τους νικάς με ένα σου νεύμα, ερωτεύεσαι, και πάμε πάλι από την αρχή. Στοπ. Μια στάση εδώ. Πάρε μία ανάσα. Με Άρη, Αφροδίτη και Ερμή στον οίκο της δημόσιας ζωής σου, είναι λογικό και επόμενο να έχεις μία τόσο σπινθηροβόλα δραστηριότητα αυτό το μήνα. Η λάμψη σου αυτή είναι η δεύτερη ζαριά που έχεις δώρο μέσα στον ίδιο γύρο, προκειμένου να προπορευτείς των άλλων παιχτών. Είναι η Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο στις 10/5 που σε βοηθάει να ξεπεράσεις τα εμπόδια της προσωπικής σου ζωής και να βρεις την πραγματική σου θέση μέσα στον κόσμο. Είτε αυτό σημαίνει ότι πηδάς και με τα δύο πόδια μέσα σε μία νέα επαγγελματική κατάσταση που θα σε ξεκολλήσει από το έλος στο οποίο είχε βαλτώσει, είτε ότι τολμάς να αποκαταστήσεις τον εαυτό σου μέσα σε μία σχέση που βλέπεις να έχει μέλλον στιβαρό και ακλόνητο (γάμοι, αρραβώνες, παιδιά περιλαμβάνονται στο πακέτο). Όταν Αφροδίτη και Ερμής μετακινηθούν από τη μέση του μήνα στον οίκο των φιλοδοξιών και των κοινωνικών σου επιδιώξεων, τότε θα δεις περισσότερους συμμάχους δίπλα σου απ’ όσους πίστευες ότι είχες. Φίλοι και σχέσεις συνεισφέρουν συναισθηματικά και πρακτικά ώστε να διευρύνεις τον κύκλο σου, να κοινωνικοποιηθείς ακόμα περισσότερο, να φλερτάρεις με νέα πρόσωπα, και γενικά να μπεις σε mood καλοκαιριού. Στις 25/5 η Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη είναι μία ακόμα ευγενική χορηγία του σύμπαντος προς εσένα: ο έρωτας δεν θα πάψει ποτέ να είναι ρίσκο και το έχεις την απαίτηση να μην χάσεις/πληγωθείς/πονέσεις είναι απλά μία αυταπάτη. Απόλαυσε αυτές τις στιγμές της περιπέτειας, της δημιουργικότητας και του άγνωστου, γιατί αυτές είναι που θα θυμάσαι για μια ζωή.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Τι θα συμβούλευες κάποιον/α που θα έχει για λίγο καιρό ακόμα τον Δία, τον πλανήτη των ευκαιριών, στον πιο δημοφιλή και κοινωνικό ηλιακό του οίκο; Μα φυσικά, να εκμεταλλευτεί κάθε πιθανότητα εξέλιξής του/της, είτε στον επαγγελματικό είτε στον προσωπικό στίβο και να βγει με θάρρος έξω στον κόσμο να αξιοποιήσει τα ταλέντα του/της και να τα προωθήσει. Αυτός ο/η κάποιος/α είσαι εσύ, Παρθένε, και ο χρόνος κυλάει ακόμα υπέρ σου. Μάλιστα, με Αφροδίτη, Άρη και Ερμή στον Ταύρο μπορείς ακόμα να επιχειρήσεις ένα βήμα σε επίπεδο σπουδών, επιμορφώσεων, ταξιδιών, επαγγελματικών ευκαιριών στο εξωτερικό ή σε άλλη πόλη, ή ακόμα και μία αλλαγή καριέρας και επαγγελματικής κατεύθυνσης. Ναι, μην τρομάζεις, αυτό σημαίνει εξέλιξη: να είσαι τολμηρός/η και να σταματήσεις να βλέπεις τις ικανότητές σου με επιεική μετριοπάθειά. Αξίζεις πολλά περισσότερα απ’ όσα σου προσάπτεις, και η Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο στις 10/5 σε προειδοποιεί πως αν δεν αδράξεις την επόμενη (μεγάλη) ευκαιρία που θα σκάσει σαν καρπούζι μπροστά στα πόδια σου, θα το μετανιώσεις. Go for it, Virgo, και δεν θα χάσεις. Αφροδίτη – Ερμής κινούνται απ’ τα μέσα του μήνα στους Διδύμους και η δημόσια εικόνα σου μοιάζει με ένα μαγικό καρουζέλ: όλα κινούνται κάτω από μία εξαιρετικά ρυθμική μελωδία κι εσύ καλπάζεις μέσα σε μία νέα πραγματικότητα με μεγαλόπνοα σχέδια και λαμπερούς ανθρώπους. Κι αν ξεχάστηκες μέσα σε όλη αυτή την προετοιμασία, τον ενθουσιασμό και τις τεχνικές λεπτομέρειες για αυτό το βήμα, η Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη στις 25/5 σου υπενθυμίζει κάτι που ίσως παρέλειψες: οι δικοί σου άνθρωποι τι θέση έχουν μέσα στα σχέδιά σου; Ναι, οι προτεραιότητες άλλαξαν, και αν δεν μιλάτε πια την ίδια γλώσσα, οι Σημαντικοί Άλλοι ίσως δεν είναι πια τόσο σημαντικοί.

ΖΥΓΟΣ
Το πιο επίπονο θέμα αυτής της περιόδου είναι φυσικά τα οικονομικά σου. Μερικά από τα ερωτήματα που σε βασανίζουν είναι: «Βγάζω αρκετά χρήματα για να έχω τη ζωή που θέλω;», «Πώς θα μπορέσω να βελτιώσω την απόδοσή μου και τις ικανότητές μου;», «Είναι αυτή η δουλειά η οποία μου ταιριάζει και που θα με εξελίξει;» και άλλα τέτοια παρόμοια. Βέβαια, μέσα σε όλον αυτόν τον απολογισμό, πρέπει να κανονίσεις την πορεία σου και το μέλλον σου με συνεργάτες ή ανθρώπους που έχετε κοινό ταμείο. Είναι η Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο στις 10/5 που σου δίνει την ευκαιρία να κρίνεις αν οι επαγγελματικές σχέσεις και τα αγαπημένα πρόσωπα της ζωής σου λειτουργούν για το δικό σου συμφέρον, αν το να τα θεωρείς δεδομένα είναι μία πραγματικότητα ή ουτοπία και αν οι σχέσεις σου μπορούν να μετατραπούν από εξάρτηση σε κάτι πολύ δυνατό και μεταμορφωτικό. Αφροδίτη και Ερμής μπαίνουν (στις 20 και 16/5 αντίστοιχα) στο φιλικό προς εσένα ζώδιο των Διδύμων και χαλαρώνουν λίγο τις άμυνές σου: μήπως τελικά αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα ταξίδι, έναν νέο έρωτα, μία δημιουργική εργασία, ή απλώς έναν μεγαλύτερο στόχο, προκειμένου να ‘ξεκουμπώσεις’ και να βρεις τον εαυτό σου; Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη στις 25/5 γεμίζει ασφυκτικά το μυαλό σου από πολλές σκέψεις, ιδέες και προτάσεις και τη ζωή σου με νέα πρόσωπα, υποχρεώσεις και μετακινήσεις. Πάνω απ’ όλα όμως, μη χάνεις τον τελικό σου στόχο, αυτό που πραγματικά σε γεμίζει: είναι σαν να θέλεις να πας στη δουλειά σου, αλλά είσαι κολλημένος στην κίνηση. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από πουθενά. Ξέρεις όμως ποιος είναι ο προορισμός σου και ότι κάποια στιγμή θα φτάσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Έχοντας βγει από μία έκλειψη στο ζώδιό σου, είμαστε όλοι σίγουροι ότι επιστράτευσες τις αμίμητες σκορπίσιες ικανότητες επιβίωσης, έχεις τινάξει από πάνω σου τη σκόνη από τα χαλάσματα και στέκεσαι ξανά στα πόδια σου αλώβητος/η. Φυσικά, δεν είσαι η προσωποποίηση του ενθουσιασμού, αλλά έχεις περάσει και χειρότερα (ή όχι;..). Η γνώση είναι η καλύτερη άμυνα: ξέρεις πολύ καλά ότι ο Κρόνος στο ζώδιό σου συνεχίζει την πορεία του και κάθε μέρα σου προσφέρει κι από ένα μάθημα ζωής, και ότι οι εκλείψεις στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου θα συνεχίζουν να σε κλονίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ξέρεις όμως επίσης ότι ο Δίας στον πυρήνα των διαπροσωπικών σου σχέσεων αφήνει μία αχτίδα ελπίδας ότι όλα αυτά που περνάς, στο τέλος θα βγουν σε καλό. Στον ίδιο ρυθμό κινείται και η Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο στις 10/5, η οποία ανοίγει την πόρτα σε μία νέα σχέση ή μία ανανεωτική εξέλιξη σε μία υπάρχουσα σχέση σου. Και όταν από τα μέσα του μήνα η Αφροδίτη και ο Ερμής κινηθούν στους Διδύμους (8ο ηλιακό σου οίκο) η ανάγκη σου να αποκτήσεις τον έλεγχο στη ζωή σου θα γίνει ακόμα πιο μεγάλη: είτε γίνεσαι πιο κτητικός/ή με τους ανθρώπους σου, είτε πιο διεκδικητικός/η με τα οικονομικά σου, σίγουρα μιλάμε για ένα διάστημα με ένταση, πείσμα και συναισθηματικές κορυφώσεις. Στις 24/5 η Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη κλείνει τον κύκλο των εκλείψεων που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2010. Όλο αυτό το διάστημα η ζωή έπαιξε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τις ισορροπίες στις σχέσεις σου και τα οικονομικά σου. Και με αυτή την έκλειψη μπαίνει ο επίλογος: σε μία κλίμακα από το «συναισθηματική ασφάλεια και οικονομική ευφορία» μέχρι το «μοναξιά και οικονομικό κραχ», τι βαθμό θα σου βάλεις;

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η ζεστή καρδιά ενός/μιας Τοξότη αρχίζει να βγαίνει σιγά σιγά από το ψύχος της προηγούμενης περιόδου, όπου έπρεπε να αναμετρηθεί με φόβους και υπαρξιακά ερωτήματα, και να μπαίνει σε πιο θερμά και καλοκαιρινά κλίματα. Αφροδίτη, Άρης και Ερμής στον Ταύρο δίνουν στην εργασιακή σου καθημερινότητα μία πολυάσχολη, αλλά άκρως ενδιαφέρουσα νότα. Ο φόρτος εργασίας πολύς, αλλά μέσα από τις νέες υποχρεώσεις σού δίνεται η ευκαιρία να γίνεις περισσότερο επικοινωνιακός/η, να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, να βρεις νέους τρόπους συνεργασίας με το περιβάλλον σου και να βελτιώσεις την απόδοσή σου. Ναι, είναι η Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο στις 10/5 που σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αναγνώριση των κόπων σου και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο «εργασία και υγεία». Σε περιμένει ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, οπότε φρόντισε να μην σε νικήσουν τα εξαντλητικά ωράρια και η σωματική αδυναμία. Και για του λόγου το αληθές, από τα μέσα του μήνα Αφροδίτη και Ερμής μεταφέρονται στους Διδύμους και τον οίκο των διαπροσωπικών σου σχέσεων. Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια: επίλυση διαφορών με συντρόφους και συνεργάτες, νέες και ενδιαφέρουσες γνωριμίες, φλερτ, ταξίδια, νέοι στόχοι, ανανέωση επαγγελματικού και ερωτικού ενδιαφέροντος. Νέες προοπτικές ανοίγονται στον ορίζοντα κι εσύ καλό θα ήταν να τις εκμεταλλευτείς. Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη στις 24/5 κλείνει έναν κύκλο αλλαγών σε διαπροσωπικό επίπεδο που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2010. Ναι, ίσως χρειαστεί να επαναφέρεις την ισορροπία και να υπενθυμίσεις τις προσωπικές σου επιθυμίες μέσα σε μία σχέση. Ή ίσως χρειαστεί να δώσεις ένα τέλος σε αυτή. Όμως να θυμάσαι πως δεν φεύγεις από αυτή επειδή κάποιος σου είπε να φύγεις. Φεύγεις επειδή κανείς δεν σε έπεισε να μείνεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αν η έκλειψη του προηγούμενου μήνα άνοιξε μύτες και πριόνισε καρέκλες στον επαγγελματικό στίβο, τότε αυτό το διάστημα θα πρέπει να αποδείξεις ότι εσύ έπαιξες σύμφωνα με τους κανόνες και έβαλες τα δυνατά σου για να φέρεις τη νίκη. Όταν ο Ήλιος και όλοι οι προσωπικοί πλανήτες (Αφροδίτη, Ερμής, Άρης) βρίσκονται στον Ταύρο, τότε το έδαφος μπροστά σου λειαίνεται για να πείσεις τον κύκλο σου ότι είσαι αναντικατάστατος/η, ότι σου αξίζουν πολλά εύσημα και ότι – αν μη τι άλλο – μπορείς να βγεις αλώβητος από οποιαδήποτε επαγγελματική φουρτούνα. Η Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο στις 10/5 σου θυμίζει ότι αξίζεις την προσοχή και των θαυμασμό των άλλων. Κι ενώ φαίνεται να σε γεμίζει η αναγνώριση από τη δουλειά σου, υπάρχουν και κάποιες στιγμές που σου λείπει η προσοχή από τον Ένα/τη Μία που δίνει νόημα στη ζωή σου, για τον οποίο πρέπει να ρισκάρεις, να πονέσεις, αν θέλεις στο τέλος να κερδίσεις την καρδιά του/της. Από τα μέσα του μήνα, Αφροδίτη και Ερμής μετακινούνται στους Διδύμους, και ξεκινούν έναν νέο πολύβουο κύκλο εργασιών μέσα στην καθημερινότητά σου. Κι ενώ μέχρι τώρα όλα τα μηνύματα που λαμβάνεις από το σύμπαν σε καλούν να βρεις αυτό που εσύ αγαπάς και χρειάζεσαι, εσύ αναλώνεσαι ξανά με την τάση σου να ικανοποιείς πρώτα τους άλλους και να τους κρατάς κοντά σου παρά τη θέλησή τους. Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη στις 24/5 κάνει κομμάτια τις άμυνες σου και αποκαλύπτει το σκηνικό που μέχρι τώρα αρνιόσουν: κανείς δεν θα σε ευγνωμονήσει που παραμέρισες τη ζωή σου για να λύσεις τα δικά του προβλήματα. Κανείς δεν θα εκτιμήσει τη συμπόνια και την υποχωρητικότητά σου. Εκεί έξω υπάρχουν καλά καμουφλαρισμένοι εχθροί και αγκάθια που μοιάζουν με ρόδα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η πεποίθηση ότι ένας/μια Υδροχόος μόνος/η του/της μπορεί να θεραπεύσει τις πληγές και να σταθεί στα πόδια του/της έρχεται αυτό το μήνα να επαληθευτεί. Αφροδίτη, Ερμής και Άρης βρίσκονται στον πιο προσωπικό σου οίκο και χτίζουν με διπλωματικές και πρακτικές κινήσεις τα θεμέλια της ζωής σου. Ναι, ευτυχώς έχεις στήριξη από φίλους, οικογένεια και σχέσεις, και οι άνθρωποι είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να βάλεις μπρος τους μηχανισμούς που κρατούν γερά τον άξονα καριέρα-οικογένεια. Εξελίξεις στο σπίτι και την οικογένεια, παρασέρνουν με τη φόρα τους και τις επόμενες επαγγελματικές σου επιλογές: μετακομίζεις, αλλάζεις επαγγελματικό χώρο, επισημοποιείς μία σχέση, υποδέχεσαι νέες ευθύνες. Η Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο στις 10/5 σου παρέχει την ασφάλεια που θέλεις να νιώσεις από έναν δικό σου άνθρωπο και τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει καμία απόσταση ανάμεσά σας όταν μοιράζεστε τις ίδιες αξίες και τα ίδια όνειρα. Ναι, το ερωτικό ενδιαφέρον αναπτερώνεται, ειδικά από τα μέσα του μήνα και μετά, όταν Αφροδίτη και Ερμής μετακινούνται στο ζώδιο των Διδύμων. Το φλερτ γίνεται εγκεφαλικό και ο έρωτας είναι με το μέρος αυτών που επικοινωνούν πρώτα με το μυαλό και μετά με το σώμα. Παράλληλα, είναι μία ιδανική περίοδος για να μπορέσεις να βρεις εκείνες τις δημιουργικές ασχολίες που σε εκφράζουν και να αποδείξεις στον εργασιακό σου περίγυρο ότι είσαι μοναδικός στη δουλειά σου. Στις 24/5 η Σεληνιακή Έκλειψη που γίνεται στον Τοξότη σημαίνει για σένα δύο πράγματα: (α) ότι πρέπει να παραμερίσεις τα εγωιστικά σου κίνητρα και να λειτουργήσεις περισσότερο για το καλό της ομάδας στην οποία ανήκεις, και (β) ότι ο νέος επαγγελματικός στόχος που έβαλες χρειάζεται κάτι περισσότερο από προσπάθεια και υπομονή. Χρειάζεται ατσαλένια αντοχή και ευλαβική προσήλωση.

ΙΧΘΥΕΣ
Ακόμα κι αν δεν είναι το φόρτε σου η άμεση και πρακτική λεκτική επικοινωνία, αυτός ο μήνας θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα παζάρι ανταλλαγής πληροφοριών. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις με την Αφροδίτη, τον Ερμή και τον Άρη στον 3ο οίκο σου είναι ότι το να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, αλλά και να μαθαίνεις από τους άλλους τις δικές τους είναι στοιχείο εξέλιξης και πολιτισμού και σίγουρα θα σε ωφελήσει στην προσωπική και εργασιακή σου ζωή. Βάλε στο πρόγραμμά σου σπουδές, σεμινάρια, ταξίδια και νέες επαφές, προκειμένου να κερδίσεις bonus στο παιχνίδι της επαγγελματικής ανέλιξης. Μην ξεχνάς ότι η Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο στις 10/5 τονίζει τη σημασία του φιλικού περίγυρου και της ουσιαστικής επικοινωνίας, τόσο για την ανακούφιση από προβλήματα, όσο και για την εύρεση λύσεων σε επαγγελματικά αδιέξοδα. Κάτι σημαντικό συμβαίνει στο στενό σου κύκλο, και καθώς όλο αυτό θα περιλαμβάνει πολλές συζητήσεις, επαφές, μετακινήσεις, υπογραφές και συμφωνίες, φρόντισε το νευρικό σου σύστημα και τακτοποίησε τις σκέψεις και τις προτεραιότητές σου, όσο το δυνατόν καλύτερα. Όταν Αφροδίτη και Ερμής μπουν στους Διδύμους (10 και 16/5 αντίστοιχα), οι σχέσεις με την οικογένεια και τους δικούς σου ανθρώπους γίνονται πιο ομαλές και οι συγκρούσεις αποφεύγονται με ελιγμούς που μοιάζουν με σλάλομ σε χιονοδρομική πίστα. Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη στις 24/5 ολοκληρώνει έναν συναρπαστικό κύκλο αλλαγών στον άξονα καριέρα-οικογένεια, έναν κύκλο που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2010. Τώρα πια έχεις έναν καινούργιο ρόλο στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή και νέες αρμοδιότητες. Αν όλη σου η προσπάθεια έμοιαζε με ορειβασία σε δύσβατο βουνό, τώρα έχεις μία ακόμα ευκαιρία να πατήσεις το πόδι σου στην κορυφή και να απολαύσεις τη θέα που σου προσφέρει η αναγνώριση των κόπων σου.

 

 

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply