Ιστορία έγραψαν οι πρώτες λεσβίες που έλαβαν μέρος στα καλλιστεία Miss California 2012

Στα 60 χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού ομορφιάς Miss California για πρώτη φορά λαμβάνουν μέρος γυναίκες που έχουν πει ανοικτά ότι είναι ομοφυλόφιλες. Αν και δεν τα κατάφεραν να περάσουν στον τελικό, πέρασαν τα μηνύματα τα οποία ήθελαν για την ισότητα και την αγάπη στο διαφορετικό.

Οι πρώτες λεσβίες που λαμβάνουν μέρος στα καλλιστεία Miss California δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό. Η Mollie Thomas και η Jenelle Hutcherson προσπάθησαν μεταξύ άλλων 400 γυναικών και δήλωσαν περήφανες που ήταν οι πρώτες ανοικτά ομοφυλόφιλες που συμμετείχαν στα καλλιστεία των 60 ετών ιστορίας.

Η Mollie Thomas, 19 ετών, εκπροσώπησε την δυτική πλευρά του Χόλιγουντ. Αν και δεν τα κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση είπε ότι ελπίζει με την εμφάνισή της στο διαγωνισμό, να ρίξει ένα θετικό φως στην ομοφυλοφιλική κοινότητα.

Στο facebook της έγραψε: Έλαβα μέρος όχι μόνο για να εκπληρώσω κάποιες από τις δικές μου προσδοκίες, αλλά επίσης για να είμαι ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για την κοινότητα LGBTQ ( Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Questioning) και για τα κορίτσια παντού.

Η Jenelle Hutcherson, 26 ετών, εκπροσώπησε την περιοχή Long Beach κιαι δήλωσε ότι έλαβε μέρος στον διαγωνισμό για να διαδώσει το μήνυμα της ανοχής και της ισότητας.

Η Thomas, φοιτήτρια στο UCLA, έχει προσφερθεί εθελοντικά να βοηθά σε ένα σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Μογγολία και σε φροντίδα ελέφαντα στη βόρεια Ταϊλάνδη. Επίσης βοήθησε να ανακατασκευάσουν τα σπίτια στη Νέα Ορλεάνη μετά τον τυφώνα Κατρίνα.

“Έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, δίνοντας το παράδειγμα της συμπεριφοράς με αγάπη και την ισότητα”, δήλωσε στην LA Times.

Η Hutcherson είχε φτάσει στα τελικά των καλλιστείων Miss Long Beach φορώντας ένα σμόκιν ως βραδινό ένδυμα και σορτ στην κατηγορία των μαγιό.

Τα καλλιστεία Miss California είναι ένα ετήσιο γεγονός στο οποίο λαμβάνουν μέρος γυναίκες ηλικίας 18 έως 27. Είναι μια παραδοσιακά συντηρητική εκδήλωση, με τα κορίτσια που έχουν γεννήσει, που έχουν παντρευτεί ή έχουν πάρει διαζύγιο να μην μπορούν να συμμετέχουν…

Η  22 ετών Natalie Pack που είχε εμφανιστεί στο America’s Next Top Model στέφθηκε Miss California USA 2012.

Η νικήτρια δήλωσε ότι δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι κέρδισε, καθώς πάντα ήταν ένα αγοροκόριτσο που ανέβαινε σε μοτοσικλέτες.

 

  Πηγή: cosmo.gr

You may also like...

Leave a Reply