Ιανουάριος: Τι προβλέπουν τα ζώδια

Αλήθεια, για τον Ιανουάριο τι λένε τα ζώδια;

ΚΡΙΟΣ
O μήνας αρχίζει με… τόνους ενέργειας! Τη σύνοδο Ήλιου-Πλούτωνα τη διαδέχεται η σύνοδος Ερμή-Πλούτωνα, και όλα αυτά στον Αιγόκερω, πράγμα που σημαίνει ότι οι πράξεις και τα λόγια σου έχουν βάθος, ισχύ και δύναμη. Κάθε αμφιβολία στα επαγγελματικά σου αντικαθίσταται από ένα στιβαρό και γερό πλάνο δράσης: εργάζεσαι, επιμορφώνεσαι, σκέφτεσαι, δικτυώνεσαι, κινείσαι στρατηγικά πια. Καμία στασιμότητα πλέον, μόνο κίνηση. Άλλωστε, νιώθεις ότι έχεις το απαραίτητο εκτόπισμα προκειμένου να κυνηγήσεις τους στόχους σου και να αναγνωριστείς από το επαγγελματικό σου περιβάλλον. Και με τον Άρη στον Υδροχόο είσαι τόσο έτοιμος να πολεμήσεις για τα πιστεύω σου, που όποιος μπει στο δρόμο σου για να σε εμποδίσει, μετά από λίγο βρίσκεται να σε ακολουθεί μαγεμένος.

Συνεχίζει με… μία Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (11/1). Ναι, οι στόχοι συνεχίζονται. Δεν υπάρχει ήττα, υπάρχουν μόνο μαθήματα ζωής. Δεν υπάρχει αποτυχία, υπάρχει εμπειρία. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσεις τη δύναμή σου και να την χρησιμοποιήσεις υπέρ σου. Κανείς δεν μπορεί να σε πείσει πια ότι είσαι εξάρτημα μίας μηχανής. Είσαι η ίδια η μηχανή και το επαγγελματικό σου μέλλον σου ανήκει. Η Αφροδίτη μπαίνει κι αυτή στο χορό. Είναι ήδη στον Αιγόκερω και συναντά (και αυτή σε σύνοδο) τον Πλούτωνα: οι επιθυμίες που συνιστούσαν την δημόσια εικόνα σου εξετάζονται τώρα εκ βαθέων. Φυσικά και πρέπει να αλλάξουν πολλά στην επαγγελματική σου ζωή. Φυσικά και πρέπει να προχωρήσεις τις σχέσεις σου ένα βήμα παρακάτω. Όμως τώρα η αυτοπεποίθησή σου, ένας έρωτας δυνατός, ένας αξιόπιστος συνεργάτης, είναι τα εχέγγυά σου πως ό,τι αλλάξει, θα είναι προς το καλύτερο.

Και τελειώνει με… πολλή ανανέωση. Οι νέες πληροφορίες που εισρέουν στη ζωή σου αλλάζουν το σκηνικό και το μετατρέπουν σε μία πιο φαντεζί και ανατρεπτική καθημερινότητα: Άρης, Ερμής και Ήλιος στον Υδροχόο και με τον Δία στους Διδύμους να πολλαπλασιάζει τις δονήσεις, η αστρολόγος σου σού εγγυάται νέες παρέες, περισσότερη ελευθερία κινήσεων, λαμπρές ιδέες και διάθεση για περιπέτεια. Και με την Πανσέληνο στο Λέοντα (στις 27/1), ο έρωτας δίνει τη χαριστική βολή και ανεβάζει τους ρυθμούς εκεί που όλα μοιάζουν επίπεδα και επιφανειακά. Ναι, ωραία η καριέρα, ωραίοι και οι στόχοι, αλλά είσαι Κριός και το αίμα σου βράζει: ο έρωτας ζητάει αποδέκτη και η ζωή θέλει δράση και διασκέδαση. Αν δεν μπορεί ο Άλλος να σε κάνει να νιώσεις ένας και μοναδικός, ή, όπως λένε και οι Άγγλοι, alive and kicking, τότε θα αναζητήσεις τον επόμενο στόχο σου. Και θα είναι εκείνος/η που θα σε διαβεβαιώσει με ένα του/της βλέμμα ότι όλα είναι πιθανά. Against all odds.
ΤΑΥΡΟΣ
Ο μήνας αρχίζει με… διάθεση για ανανέωση. Και όταν λέμε ανανέωση, δεν εννοούμε ότι θα αγοράσεις ένα πουκάμισο ή θα κόψεις λίγο τη φράντζα. Εδώ μιλάμε για Ήλιο, Πλούτωνα, Αφροδίτη, Ερμή στον Αιγόκερω, που κάνουν και τον πιο αμετακίνητο Ταύρο να βλέπει με άλλο μάτι πια τις Περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς. Τίποτα δε σε φοβίζει πλέον, αφού τα όνειρά σου είναι εδώ μπροστά στα μάτια σου και σε καλούν να τα υλοποιήσεις. Αν αυτά περιέχουν αλλαγή εργασίας, αλλαγή πόλης/χώρας, ένα μεταπτυχιακό, έναν γάμο, ένα επιχειρηματικό άνοιγμα ή τη συγγραφή ενός βιβλίου (;), then so be it. Ή αλλιώς, κομμάτια να γίνει. Ξέρουμε όλοι ότι δεν ξεκολλάς εύκολα από τις συνήθειές σου, αλλά αυτό που σε κινητοποιεί τώρα είναι ο σκοπός για τον οποίο πρέπει να τις αλλάξεις (και πίστεψέ με, είναι ιερός, αυτή τη φορά) και το πόσο σίγουρος/-η είσαι γι’ αυτές. Το μόνο που χρειάζεσαι, δηλαδή, είναι μία καλή οργάνωση και ένα βήμα τη φορά. Εντάξει, το’ χεις. Καλή αρχή, λοιπόν!

Συνεχίζει με… Νέα Σελήνη (11/1) στον Αιγόκερω, άρα ακόμα ένα λιθαράκι προστίθεται στη νέα σου ταυτότητα. Η ζωή σου πλέον δεν αφορά μόνο το ‘εδώ και τώρα’, αλλά έχει πιο μακροπρόθεσμους στόχους. Και πες εντάξει, εσύ βλέπεις μακριά. Ο/Η Άλλος/-η σε ακολουθεί; Αν ναι, τότε συμβάλλει όσο μπορεί σε αυτή τη νέα πορεία. Αν όχι, τότε δεν είσαι πια σε θέση να αποπλανήσεις κανέναν για να σε συνοδεύσει. Η αλήθεια είναι μπροστά στα μάτια όλων και πρέπει να αποφασίσουν. Η ζωή δεν περιμένει εκείνους που ζουν ακόμα με παλιά και συμβατικά μοντέλα ζωής, αφού κάθε μέρα είναι κι ένα ηλεκτροφόρο καλώδιο που ηλεκτρίζει τους άτολμους. Η Αφροδίτη (και αυτή) στον Αιγόκερω φιλτράρει τις σχέσεις και κρατάει μόνο εκείνες που αντέχουν στον πόνο και αντιπαρέρχονται τις δυσκολίες με κοινούς στόχους και κοινή προσπάθεια.

Και τελειώνει με… μία μεγάλη οικονομική ανάσα. Όταν από τη μία έχεις τον Δία στον τομέα των οικονομικών σου και από την άλλη, Άρη, Ερμή και Ήλιο στον 10ο οίκο σου, κάθε επαγγελματική σου κίνηση είναι και ένα βήμα προς την εδραίωσή σου στο χώρο σου και το αντικείμενό σου. Η αξία σου αναγνωρίζεται και εσύ αμείβεσαι για την προσπάθεια και την επιμονή σου. Όμως η Πανσέληνος στο Λέοντα (27/1) ανασύρει από το βυθό τον Τιτανικό που προσπαθείς να ξεχάσεις: οι οικογενειακές σχέσεις μπορούν άραγε να συνδράμουν στα νέα σχέδιά σου ή πρέπει να σταθείς μόνος/-η σου στα πόδια σου γιατί μάλλον εκείνες σε χρειάζονται περισσότερο; Όταν αποφασίσεις να υπερασπιστείς τα θέλω σου χωρίς να φοβάσαι μήπως χάσεις την στήριξη των δικών σου, τότε θα επέλθει ξανά η ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και κοινωνική σου ζωή. Φαίνεται απλό. Και είναι.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο μήνας αρχίζει με… τους οίκους των σχέσεών σου πλήρως ενεργοποιημένους. Η Αφροδίτη βρίσκεται στον Τοξότη και σε καλεί να δεις με ανοιχτό μυαλό και βλέμμα τις ερωτικές σου σχέσεις ή τους υποψήφιους επαγγελματικούς σου συνεργάτες, αφού μέσα από τους ανθρώπους αυτούς θα ανακαλύψεις νέες δυνατότητες εξέλιξής σου. Καθόλου άσχημα για ξεκίνημα χρονιάς. Ταυτόχρονα, Ερμής, Πλούτωνας και Ήλιος συνεδριάζουν μέσα στον 8ο οίκο σου και σύμφωνα με το πόρισμά τους, πρέπει να παραμείνεις ευέλικτος αλλά και εξαιρετικά προσεκτικός στο τι μοιράζεσαι και με ποιον. Είτε είναι πληροφορίες (μπορεί και μυστικές), είτε χρήματα, είτε συναισθήματα, θα πρέπει γι’ αυτό το μήνα να τα διαχειριστείς όλα αυτά με μεγάλη σοβαρότητα και μέτρο, αν δεν θέλεις να χαρακτηριστείς ως προϊόν που «εξαντλήθηκε πριν καν κυκλοφορήσει». Με άλλα λόγια, ναι, πρέπει να ζυγίσεις τα θετικά και τα αρνητικά ενός ανθρώπου πριν του δώσεις την καρδιά σου, όσο σκληρό κι αν σου ακούγεται αυτό.

Συνεχίζει με… Νέα Σελήνη (11/1) στον Αιγόκερω, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι σου δίνεται μία νέα ευκαιρία επαναδιαπραγμάτευσης των όρων με τους οποίους δέχεσαι να μοιράζεσαι τη ζωή σου με τους άλλους. Το χρήμα είναι η κινητήριος δύναμη της σχέσης σας ή η αχίλλειος πτέρνα σας; Πόσον ανταγωνισμό και πόσες υποχωρήσεις μπορεί να αντέξει ο καθένας σας, μέχρι να λυγίσετε; Αυτό το μήνα πρέπει να λύσεις θέματα σαν και αυτά, για να μπορέσεις να απελευθερωθείς από όποια ανελαστικά «πρέπει» σε βαραίνουν και σε πληγώνουν κάθε τόσο. Με την είσοδο και της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, μπαίνεις στον πειρασμό να λύσεις όλες τις οικονομικές σου εκκρεμότητες (και καλά θα κάνεις). Όμως, μην ξεχνάς ότι μέσα στις σχέσεις υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μοιράζονται και που τις κάνουν να αξίζουν.

Και τελειώνει με… επιλογές, πολλές επιλογές. Το μυαλό σου πάει να σπάσει από τις ιδέες και την εφευρετικότητα, καθώς ανακαλύπτεις συνεχώς νέες διεξόδους με τις οποίες μπορείς να κυνηγήσεις ένα καλύτερο (επαγγελματικό) αύριο. Η πιθανότητα σπουδών σε δελεάζει, το ίδιο και τα ταξίδια. Η Πανσέληνος στο Λέοντα (27/1) δεν μπορεί να σου υποσχεθεί τίποτα αν εσύ απλώς επιμένεις σε έναν τρόπο σκέψης και ζωής. Πρέπει να αλλάξεις περιβάλλον, να ελιχθείς, να προωθήσεις τον εαυτό σου και να διαπραγματευτείς, αν θέλεις η ζωή σου να πάρει την ανιούσα. Και με τον Δία να γυρίζει σε ορθή πορεία στο ζώδιό σου από τις 30/1, πίστεψέ με, δεν θα είναι και τόσο δύσκολο να βρεις ευκαιρίες και ανθρώπους που θα σε εκτιμήσουν και δεν θα θέλουν να σε χάσουν από τα μάτια τους.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο μήνας αρχίζει με… Ερμή, Ήλιο, Πλούτωνα στο απέναντι ζώδιό σου, τον Αιγόκερω, και μάλιστα σε σύνοδο, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα από τις σχέσεις σου αντλείς για άλλη μια φορά δύναμη και ενέργεια. Ναι, είναι η παρουσία του/της Άλλου/-ης που σου δίνει κίνητρο για να βελτιώσεις τις σχέσεις σας. Όταν είσαι μαζί του/της, δεν φοβάσαι τίποτα, αλλά πάνω απ’ όλα, δεν φοβάσαι να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους και της δικής σου ζωής και να τους κυνηγήσεις. Με Άρη και Ουρανό σε αμοιβαία υποδοχή (δηλ. σε Υδροχόο και Κριό αντίστοιχα), προσπαθείς να διευθετήσεις με έναν πιο ορθολογιστικό τρόπο τα οικονομικά και επαγγελματικά σου, χωρίς να χάνεις την ορμή σου για νέα πράγματα και νέα ξεκινήματα. Μάλλον ήρθε ο καιρός όπου θα πρέπει να δεις την καριέρα σου, όχι απλά ως μέσο επιβίωσης, αλλά ως το μέσο για την εξέλιξή σου σε ένα δεύτερο επίπεδο, πιο ουσιαστικό και εσωτερικό.

Συνεχίζει με… μία γενναία απόφαση που αφορά τις σχέσεις σου. Ναι, είναι η νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (11/1) κι εσύ νιώθεις έτοιμος/-η να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να προχωρήσεις είτε με τον νέο άνθρωπο που μπήκε πρόσφατα στη ζωή σου, είτε με αυτόν που εδώ και καιρό μοιράζεστε τα ίδια όνειρα. Μα στ’ αλήθεια άλλαξε κάτι στη συμπεριφορά του Άλλου; Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Ίσως είναι και η είσοδος της Αφροδίτης στον Αιγόκερω που κάνει τα εμπόδια να φαίνονται λιγότερο απειλητικά. Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά τώρα είναι η δική σου θέληση να υπερασπιστείς τον άνθρωπο και τη σχέση που επέλεξες να έχεις μαζί του. Και είναι μεγάλη η διαφορά, πίστεψέ με.

Και τελειώνει με… αισιόδοξη διάθεση και δημιουργικότητα. Όταν αποφασίσεις να αποκλείσεις από τη ζωή σου τους φοβικούς και αρνητικούς ανθρώπους, τότε θα μπορέσεις να εκφράσεις τον εαυτό σου καλύτερα, να μην φοβηθείς τις αλλαγές στη ζωή σου, να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου και με το παρελθόν σου, να γυρίσεις σελίδα και να κάνεις νέα σχέδια. (Μόνο με την Πανσέληνο στο Λέοντα στο 2ο οίκο σου, φρόντισε να θέσεις τις σωστές οικονομικές βάσεις για τα σχέδια αυτά.) Ο Δίας γυρίζει σε ορθή πορεία στους Διδύμους (από τις 30/1) και σε προετοιμάζει για τις εξελίξεις που θα λάβουν μέρος στη ζωή σου το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Μέχρι τότε, αναρρώνεις από προηγούμενες πληγές, φροντίζεις την ψυχή και το σώμα σου με ευλάβεια, και μοιράζεις απλόχερα χαμόγελα, ενθουσιασμό και θετική ενέργεια στους ανθρώπους σου. Να δεις που θα σου επιστραφούν σύντομα και με τόκο.

ΛΕΩΝ
Ο μήνας αρχίζει με… δικαιολογίες. Δικαιολογίες για να χαλαρώσεις λίγο από τη δουλειά, για να πεταχτείς λίγο για ψώνια με μία συνάδελφο, για να κεράσεις τον εαυτό σου ένα ωραίο δείπνο σε ένα καλό εστιατόριο. Είναι η Αφροδίτη στον Τοξότη που σου θυμίζει πόσο σου έχει λείψει η καλή παρέα, η διασκέδαση και η ανεμελιά, και είναι ο έρωτας η πραγματική αιτία που θέλεις να αποδράσεις μέσα από όλα αυτά. Όμως η πραγματικότητα είναι εδώ και σε επαναφέρει κάθε λίγο και λιγάκι στο ‘εδώ και τώρα’. Με Ήλιο, Ερμή και Πλούτωνα σε σύνοδο στον Αιγόκερω, ο τομέας της εργασίας και της υγείας γίνεται κάτι παραπάνω από σημαντικός στη ζωή σου. Αποφασίζεις λοιπόν με λίγη βοήθεια από γνωστούς, φίλους και συγγενείς, να φέρεις τον έλεγχο στη ζωή σου, να ταξινομήσεις τις εκκρεμότητές σου, να φροντίσεις το σώμα και τη φυσική σου κατάσταση και να βρεις επιτέλους αυτή την πολυπόθητη ηρεμία!

Συνεχίζει με… Αφροδίτη (στις 8/1) και Νέα Σελήνη (στις 11/1) στον Αιγόκερω. Η εργασιακή καθημερινότητα γίνεται πιο ομαλή αλλά ταυτόχρονα και πιο ενδιαφέρουσα. Η τροπή που παίρνουν ορισμένα θέματα δείχνει ότι συνάδελφοι και προϊστάμενοι αρχίζουν να σέβονται τις επιθυμίες σου και να σε στηρίζουν στο να διεκδικήσεις τους επαγγελματικούς σου στόχους. Αν πάλι είσαι εκτός του εργασιακού στίβου, αυτός ο μήνας συνιστά μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να βρεις μία δουλειά που ταιριάζει στις ικανότητες και τα ταλέντα σου και να μπορέσεις να επαναφέρεις την τάξη στη ζωή σου. Μην ξεχνάς όμως τη σημασία της ισορροπίας στη ζωή σου, και μην αγνοείς τα σημάδια κούρασης ή άγχους που σου δείχνει το σώμα σου. Ξεκίνα ένα νέο πλάνο άσκησης και υγιεινής διατροφής, ελάττωσε τις κακές συνήθειες, και, πίστεψέ με, η απόδοσή σου στην εργασία θα εκτοξευτεί.

Και τελειώνει με… ματαιώσεις, αφού η Πανσέληνος συμβαίνει στο ζώδιό σου (στις 27/1) και ανατρέπει το σκηνικό στη ζωή σου. Όχι, μην φοβάσαι, δεν πρόκειται για κάποιο μεγάλο δράμα που θα σε ρίξει για άλλη μια φορά στα πατώματα. Είναι όμως μία από κείνες τις περιπτώσεις όπου οι προσδοκίες για τον εαυτό σου ή κάποιον άλλο είναι τόσο μεγάλες, που θέλοντας και μη απογοητεύεσαι. Δες τα πράγματα ως έχουν, λογάριασε τις ανάγκες του Άλλου μαζί με τις δικές σου, και δώσε άλλη μία ευκαιρία στον εαυτό σου, αν και μόνο αν πιστεύεις ότι αυτό που επιθυμείς μπορείς να το αποκτήσεις. Ο Δίας γυρίζει σε ορθή πορεία στις 30/1 και βάζει σε κίνηση έναν μηχανισμό που κοιμόταν εδώ και τέσσερις μήνες: αυτόν της κοινωνικής σου δικτύωσης και των επαγγελματικών σου διεκδικήσεων. Ό,τι κι αν έχασες μέσα σε αυτό το διάστημα (φίλους, δουλειά, έρωτες), τώρα έρχεται ο καιρός να το επανακτήσεις. Αν έχεις πίστη εσύ, έχουν κι όλοι οι άλλοι μαζί σου.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο μήνας αρχίζει με… ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα. Με την Αφροδίτη στον Τοξότη μεταφέρεις τη θετική σου ενέργεια στις προσωπικές σου σχέσεις και έχεις όλη την καλή διάθεση να βρεις λύσεις και διεξόδους ακόμα και για τους πιο δύσπιστους. Το μυαλό σου είναι στο μέλλον κι εκεί είναι όλα όμορφα σχεδιασμένα και τακτοποιημένα, και νιώθεις καλά όταν μπορείς να μοιράζεσαι αυτά τα όνειρά σου με ανθρώπους που σε αγαπούν. Και ερχόμαστε στο ψητό. Με Ήλιο, Ερμή και Πλούτωνα σε σύνοδο τις πρώτες μέρες του μήνα, ο έρωτας συνεχίζει να παίζει καταλυτικό ρόλο στη ζωή σου. Κι ενώ τον προηγούμενο μήνα σε ωθούσε σε πράξεις, τώρα το παιχνίδι παίζεται σε δηλώσεις και λόγια που μέσα σε μία φράση περικλείουν μία εγκυκλοπαίδεια συναισθημάτων. Φυσικά και θα ήθελες να εξαφανιστείς από προσώπου γης με τον/την αγαπημένο/-η σου, αλλά αυτό είναι ο επόμενος στόχος. Τώρα είσαι στη φάση της διεκδίκησης, του πάθους, της αναμονής, της δυσπιστίας, της δοκιμασίας. Απόλαυσέ το, γιατί είναι κι αυτό μέρος του παιχνιδιού.

Συνεχίζει με… ακόμα περισσότερο φλερτ. Με την Αφροδίτη (στις 8/1) και τη Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω οι συναισθηματικές σου σχέσεις γίνονται ένα ρίσκο που αντέχεις να πάρεις και είσαι διατεθειμένος/-η να ποντάρεις όλες σου τις μάρκες σε έναν μόνο αριθμό. Φυσικά όλο αυτό αφορά μία πολύ ζωτική σου ανάγκη που έχεις εδώ και καιρό: την ανάγκη να δημιουργήσεις και να εκφραστείς, να νιώσεις μοναδικός και αναντικατάστατος στη ζωή των ανθρώπων που θεωρείς σημαντικούς για σένα. (Παρεμπιπτόντως, κι ένα παιδί μπορεί να σε κάνει να νιώσεις έτσι, μήπως να το σκεφτείς;) Αν η δουλειά σου μπορεί να σου ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη, είναι και αυτό κάτι πολύ θεμιτό. Νιώσε μέσα από τις επαγγελματικές σου ασχολίες ή τα χόμπι σου ότι παράγεις κάτι χρήσιμο και ότι εκφράζεις τα ταλέντα σου, ότι αναγνωρίζεται η αξία σου και ότι δημιουργείς κάτι όμορφο.

Και τελειώνει με… εργασία και χαρά. Ο Δίας από το πιο ψηλό σημείο του ωροσκοπίου σου γυρίζει σε ορθή πορεία στις 30/1 και βάζει πάλι μπρος στις μηχανές της καριέρας σου. Ναι, έχεις σκοπό να πας μακριά και να φτάσεις ψηλά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα τελειώσεις με μία συνεργασία ή ένα αντικείμενο που δεν σου ταίριαζε και θα ξεκινήσεις με κάτι που σε εκφράζει περισσότερο. Οι επαγγελματικές ευκαιρίες αρχίζουν δειλά δειλά να εμφανίζονται και το μόνο που ζητούν από σένα είναι να δεχτείς τις προκλήσεις όποιες κι αν είναι. Μπορεί αυτό να σημαίνει μία νέα εκπαίδευση ή μία μετακίνηση σε ένα διαφορετικό μέρος, δεδομένου ότι Ήλιος, Άρης και Ερμής απεχθάνονται τη στασιμότητα και βρίσκονται ήδη στον οίκο της εργασίας και της καθημερινότητάς σου. Μια τελευταία συμβουλή: με την Πανσέληνο στο Λέοντα (27/1) μην αμελήσεις το σώμα σου και μην παρερμηνεύσεις τις αντοχές σου (σωματικές και ψυχικές). Είναι κρίμα να χάσεις τα καλύτερα επειδή απλώς κουράστηκες.
ΖΥΓΟΣ
Ο μήνας αρχίζει με… φλερτ και γνωριμίες. Στο στοιχείο σου, Ζυγέ! Με την Αφροδίτη στον Τοξότη νιώθεις ότι οι επιλογές σου στις παρέες και τις σχέσεις σου δεν θα πρέπει να περιορίζονται μόνο σε έναν συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων. Ανταποκρίνεσαι λοιπόν στην παρέα εκείνων των ανθρώπων που δεν σε πιέζουν, δεν σε κρίνουν και δε σε περιορίζουν. Αντίθετα, αναζητάς αυτούς που σε γεμίζουν αισιόδοξα μηνύματα και δηλώνουν πρόθυμοι να γκρεμίζουν όσα εμπόδια μπουν στο δρόμο σου, μόνο και μόνο για το χατίρι σου. Αφού διευρύνεις, λοιπόν, τον κύκλο σου, μεταφέρεις λίγη από την ορμή σου και μέσα στις πιο προσωπικές – ή αλλιώς, στις οικογενειακές- σου σχέσεις. Με Ερμή και Ήλιο σε σύνοδο με Πλούτωνα στον Αιγόκερω, φαίνεται ότι ο άνθρωπος ή το οίκημα που νιώθεις ‘’σπίτι” σου χρειάζεται αλλαγές και ανανεωτικό αέρα. Αποδέξου την μεταμόρφωση αυτή που γίνεται σιγά σιγά και προσπάθησε να σκεφτείς αν το μέλλον θα είναι καλύτερο μετά από αυτήν. Είτε πρόκειται για ένα καινούργιο μέλος στην οικογένεια είτε για έναν αποχωρισμό, το αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί ακόμα.

Συνεχίζει με… Αφροδίτη (8/1) και Νέα Σελήνη (11/1) στον Αιγόκερω, δηλαδή με διάθεση να ξεκαθαρίσεις από τα αρνητικά υπολείμματα των σχέσεων, να αναπνεύσεις ξανά και να δώσεις μία δεύτερη (ή ακόμα και πρώτη) ευκαιρία σε ανθρώπους που πιστεύεις ότι την αξίζουν. Φυσικά και νιώθεις περισσότερο έτοιμος για κάτι τέτοιο, και φυσικά πρέπει να έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση για να μπορέσεις να εξομαλύνεις τις δυσκολίες των οικογενειακών και προσωπικών σχέσεων. Γονείς, αδέρφια, σύντροφος, εσύ: ένα σύστημα όπου ο ένας μπορεί να στηρίζει και να βοηθάει τον άλλο, σε συναισθηματικό, υλικό ή πνευματικό επίπεδο. Κι όμως δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και να λειτουργήσει, τώρα, αύριο, στο μέλλον. Με τη δική σου συμβολή πάντα.

Και τελειώνει με… ανακατατάξεις και αναθεωρήσεις. Από τη μία, η Πανσέληνος στον Λέοντα (27/1) δείχνει το δρόμο για μία νέα πορεία μαζί ή χωρίς τους ανθρώπους που είχες συνοδοιπόρους ως τώρα. Είτε πρόκειται για συναδέλφους και εργασιακό χώρο είτε για φίλους, όταν οι στόχοι σας δεν είναι πια κοινοί και συμβατοί μεταξύ τους, τότε οι δρόμοι σας πρέπει να αλλάξουν. Μη λυπάσαι γι΄αυτό, γιατί μέσα από την συνεργασία/ φιλία σας κέρδισες πολλά. Νέες σχέσεις σε περιμένουν λίγο παρακάτω και μαζί με αυτές νέες εμπειρίες. Από την άλλη, ο Δίας γυρίζει σε ορθή πορεία στις 30/1 και σου επιτρέπει να πάρεις αποφάσεις και να κινηθείς γρήγορα για σχέδια που αφορούν το μέλλον σου και την αποκατάστασή σου. Σπουδές, δουλειές, σχέσεις, ταξίδια: για όλα αυτά έχεις πολλά projects που τρέχεις ταυτόχρονα και που θέλεις να τα δεις να εκπληρώνονται. Και θα τα δεις.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο μήνας αρχίζει με… αυτοπεποίθηση. Ναι, αυτά τα καταστροφικά σενάρια που ακούστηκαν ή τα άλλα που πρόκειται να ακουστούν, εσύ τα έχεις για πρωινό, αφού περισσότερο από το τέλος του κόσμου σε φοβίζει το τέλος των χρημάτων σου. Φυσικά και πρέπει να έχεις και να κατέχεις για να μπορείς να νιώθεις ασφάλεια, και αυτός ο μήνας ξεκινάει ευοίωνα αφού η Αφροδίτη στον Τοξότη σε βοηθάει να βρεις 1) ταλέντα που σου αποφέρουν έσοδα, 2) τόλμη για να αναζητήσεις νέες οικονομικές πηγές και συνεργασίες, και 3) διπλωματία για να πετύχεις έξυπνες και συμφέρουσες αγορές. Ακόμα κι αν ο Κρόνος στο ζώδιό σου σε γεμίζει με αμφιβολίες για την πιο μικροσκοπική σου κίνηση, με Ήλιο, Ερμή και Πλούτωνα στον 3ο οίκο σου, το στενό σου περιβάλλον σου εγγυάται ότι έχει τη δύναμη να σε βοηθήσει να σταθείς στα πόδια σου για όσο καιρό θα κλυδωνίζεσαι. Φίλοι και συγγενείς νιώθεις ότι σε πιέζουν, αλλά στην πραγματικότητα σε ωθούν να αλλάξεις τρόπο σκέψης και ζωής, αφού οι μέχρι τώρα επιλογές σου δεν σε ικανοποιούν. Και το ξέρεις.

Συνεχίζει με… αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν και να ακουστούν. Η Αφροδίτη (8/1) και η Νέα Σελήνη (11/1) στον Αιγόκερω δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μέσα στην οποία δεν χωράνε άλλες δικαιολογίες και αναβολές, μόνο την ωμή αλήθεια. Και αποφάσεις που πρέπει να πάρεις για τα επαγγελματικά σου και το μέλλον σου, που δηλώνουν ότι δεν θα αφήσεις τις εξελίξεις να σε ορίζουν, αλλά ότι θα πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Μετακινήσεις, σπουδές, σεμινάρια, αλλαγή εργασίας, νέες προτάσεις, παλιές εμμονές, όλα πρέπει να διευθετηθούν με πλάνο και οργάνωση. Ναι, ο τρόπος σκέψης σου πρέπει να γίνει πιο διεκπεραιωτικός και ψυχρός πια, αλλά μόνο έτσι η επικοινωνία και οι συναλλαγές σου θα γίνουν πιο εποικοδομητικές.

Και τελειώνει με… Πανσέληνο στο Λέοντα (27/1), όπου αναρωτιέσαι αν επαγγελματικά βρίσκεσαι εκεί που αξίζεις/ανήκεις/ επιθυμείς, ή εκεί που οι άλλοι σε έχουν τοποθετήσει με βάση τα δικά τους κριτήρια. Ακόμα κι αν δεν χρειαστεί να τελειώσει μία συνεργασία ή μία σχέση, τόσο η επαγγελματική όσο και η προσωπική σου ζωή έχουν ανάγκες επείγουσες: σε χρόνο, σε χρήμα, σε υποστήριξη, σε προσπάθεια. Ευτυχώς, ο Δίας γυρίζει σε ορθή πορεία στους Διδύμους (30/1) και σου παρέχει ένα πολύ σημαντικό στήριγμα: έναν άνθρωπο που σε νιώθει και σε καταλαβαίνει και μπορεί να μοιραστεί μαζί σου οτιδήποτε σε καταβάλλει. Μην αρχίσεις τις δυσπιστίες και τους εγωισμούς. Βάλε την κοινή σας ζωή σε προτεραιότητα. Και μετά όλα τ’ άλλα.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο μήνας αρχίζει με… την Αφροδίτη στο ζώδιό σου για λίγες μέρες, που όμως φτάνουν για να σε κάνουν να πιστέψεις ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Ναι, λάμπεις από ξεγνοιασιά και αυτοπεποίθηση και δεν θα αφήσεις κανέναν να σε φορτώσει με τις έγνοιες και τις ανησυχίες του. Το μέλλον είναι εκεί και σε περιμένει να το φτιάξεις όπως εσύ θέλεις. Η σύνοδος Ήλιου-Ερμή-Πλούτωνα στον οίκο των οικονομικών σου σπρώχνει κάπως τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση εκείνη που θα σε κάνει να γίνει ακόμα πιο σχολαστικός και προσεκτικός με τα έσοδά σου. Φυσικά και πρέπει να διαχειριστείς σωστά τα χρήματα που έχεις, να εκτιμήσεις με συμφέροντα τρόπο τις επαγγελματικές/ οικονομικές προτάσεις που σου γίνονται και να αποφύγεις σπατάλες που θα σε ζημιώσουν. Αντίθετα, αν κρίνεις ότι μία αγορά, μία επένδυση, μία αλλαγή θα σου δώσουν περισσότερες επιλογές και άνεση, τότε κυνήγησέ τη.

Συνεχίζει με… την Αφροδίτη να μπαίνει στον Αιγόκερω και να συναντά σε σύνοδο (και αυτή) τον Πλούτωνα. Η εργασία και οι απολαβές από αυτήν αποκτούν τώρα πια ζωτική σημασία για σένα. Τα χρήματα αποτελούν σημαντικό παράγοντα για σένα γιατί από αυτά εξαρτάται η προσωπική σου ακεραιότητα και ασφάλεια, αλλά και η προσωπική σου αίσθηση αυτάρκειας. Αν χρειαστεί να βρεις μία άλλη εργασία που να σε καλύπτει περισσότερο, θα το κάνεις, και αυτό το μήνα έχεις περισσότερες πιθανότητες να το πετύχεις. Μην ξεχνάς την Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (στις 11/1) που δίνει την ευκαιρία σε κάτι καινούργιο να ξεκινήσει, σε κάτι που αφορά την καλύτερη αξιοποίηση των ταλέντων σου και των δεξιοτήτων σου. Ακόμα κι αν δεν είσαι ‘πολυτεχνίτης΄, έχεις πολλές πιθανότητες να ξεθάψεις από το σεντούκι σου ικανότητες που θεωρούσες άχρηστες, που όμως τώρα θα σε κάνουν περιζήτητο συνεργάτη.

Και τελειώνει με… ευκαιρίες και γνωριμίες. Όταν ο Άρης, ο Ερμής και ο Ήλιος στον Υδροχόο συναντούν με ευνοϊκή όψη τον Δία στους Διδύμους (ο οποίος γυρίζει σε ορθή πορεία στις 30/1), το αποτέλεσμα είναι φαντασμαγορικό. Οι κοινωνικές σου επαφές πολλαπλασιάζονται με αστραπιαίους ρυθμούς, οι ευκαιρίες για ταξίδια, εκπαίδευση και συνεργασίες διαδέχονται η μία την άλλη και κάπου εκεί ανάμεσά τους ο έρωτας καραδοκεί. Αν δεν φερθείς με άπληστο τρόπο, ο μήνας θα λήξει υπέρ σου και με διαφορά. Κι αν με την Πανσέληνο στο Λέοντα (στις 27/1) νιώσεις απογοήτευση για τα όνειρα που δεν έχεις εκπληρώσει ακόμα, μην το βάλεις κάτω. Η ζωή είναι εδώ και συνεχίζεται. Και βρίθει ευκαιριών.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο μήνας αρχίζει με… ανατροπές. Ήλιος και Ερμής συναντούν διαδοχικά τον Πλούτωνα στο ζώδιό σου και αλλάζουν για άλλη μια φορά το σκηνικό της προσωπικής σου ζωής. «Μα πόσες φορές θα αλλάξει αυτό το σκηνικό;…». Όσες χρειαστεί για να καταλάβεις ότι οι επιλογές που έχεις κάνει ως τώρα στη ζωή σου δεν είναι αυτές που αρμόζουν στα δικά σου κριτήρια. Ή για να το πούμε και αλλιώς: τα κριτήρια που έχεις θέσει στη ζωή σου δεν ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που έχεις επιλέξει να είναι στη ζωή σου. Ναι, Εσύ και ο/η Άλλος/-η αναπροσαρμόζετε τις ισορροπίες σας, αλλά είτε το θέλεις είτε όχι, το παιχνίδι παίζεται όλο στην έδρα σου.

Συνεχίζει με… νέα δεδομένα στις σχέσεις σου. Σύντροφος και συνεργάτες γίνονται κινούμενοι στόχοι μετά από τη Νέα Σελήνη που λαμβάνει χώρα στο ζώδιό σου στις 11/1. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και κάθε διαφορά θα πρέπει να λυθεί χωρίς να σπάσει το σκοινί. Ναι, μιλάμε για λύσιμο σχέσεων που δεν λειτουργούν πια και για δημιουργία νέων πιο δυνατών. Μην ξεχνάς ότι βρίσκεται και η Αφροδίτη στο ζώδιό σου από τις 8/1 και για το λόγο αυτό νιώθεις πιο σίγουρος ότι η επόμενη επιλογή σου και στόχος σου θα είναι πιο κοντά στις πραγματικές σου επιθυμίες. Ένας Αιγόκερως δεν φοβάται όταν κάτι τελειώνει γιατί έχει ήδη αρχίζει να χτίζει αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Και αυτή η ιδιότητά σου φανερώνει και το ίδιο το μεγαλείο της ακλόνητης φύσης σου.

Και τελειώνει με… ένα κύμα έντονης κινητικότητας στα οικονομικά σου. Είτε είναι επιπλέον έξοδα είτε αναπάντεχα έσοδα, το θέμα είναι ότι θα προσφέρουν ανακούφιση στην καθημερινότητά σου και την εργασία σου και θα νιώσεις ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις στις ευθύνες σου κάπως πιο εύκολα. Είναι Άρης, Ήλιος και Ερμής σε ευνοϊκή όψη με τον Δία (που γυρίζει σε ορθή πορεία στις 30/1), που σε βοηθούν να κυνηγήσεις επαγγελματικές ευκαιρίες και να χτυπήσεις πόρτες που μέχρι τώρα δεν τολμούσες. Φυσικά και έχεις τα προσόντα να αρέσεις και να σε θέλουν οι άλλοι για συνεργάτη τους, φτάνει να δώσεις στον εαυτό σου τη δυνατότητα να σκεφτεί εναλλακτικά και χωρίς δεσμεύσεις. Η Πανσέληνος στις 27/1 στο Λέοντα φέρνει αναταραχή στην κοινή σου ζωή με τους ανθρώπους που αγαπάς και σε ό,τι μοιράζεσαι μαζί τους. Ναι, τα οικονομικά είναι ένα από αυτά, και χρειάζονται διευθέτηση, αλλά εσύ είσαι Δάσκαλος σε τέτοια θέματα. Όμως, στα ζητήματα καρδιάς είναι που θα χρειαστείς όχι μόνο ιδιαίτερα μαθήματα, αλλά και ενισχυτική διδασκαλία.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο μήνας αρχίζει με… απαγορευμένους έρωτες (τι άλλο;). Πώς αλλιώς να το πω αυτό που συναντάς πιθανούς συνεργάτες και ο νους σου πάει αμέσως στο ερωτικό; (γιατί -είπαμε- δεν υπάρχουν καλούπια και όρια στις σχέσεις). Ναι, μέσα σου μιλάει η Αφροδίτη στον Τοξότη που για τις πρώτες μέρες του μήνα και του χρόνου σε γεμίζει αισιοδοξία, αφού νιώθεις πως ό,τι κι αν συμβεί οι φίλοι σου θα σε συντρέξουν και οι συνεργάτες σου δεν θα σε αφήσουν να αντιμετωπίσεις μόνος σου πιθανές επαγγελματικές προκλήσεις. Από την άλλη, Ερμής και Ήλιος σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον 12ο οίκο δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς ήσυχος τα βράδια και σε ταλαιπωρούν με ζητήματα του παρελθόντος που τα άφησες στη μέση ή που θεωρείς ότι τα διαχειρίστηκες λάθος. Οι λύσεις βρίσκονται στους σωστούς υπολογισμούς, στους σωστούς ανθρώπους και στη συγχώρεση. Ό,τι έγινε, έγινε, και τώρα πρέπει να δουλέψεις με το υλικό που έχεις για να ξαναχτίσεις ό,τι επιθυμείς.

Συνεχίζει με… Αφροδίτη (8/1) και Νέα Σελήνη (11/1) στον Αιγόκερω, γεγονός που σημαίνει ότι επιθυμείς διακαώς να φορτίσεις τις μπαταρίες σου και να κάνεις έναν απολογισμό της έως τώρα πορείας σου. Ένας τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να στρέψεις για λίγο την προσοχή σου από τα δικά σου προβλήματα στις ανησυχίες των άλλων και να τους βοηθήσεις. Δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να οργανώσεις μία ομάδα ανθρώπων που θα συνδράμουν για έναν κοινό σκοπό, κι έτσι θα έρθεις κι εσύ πιο κοντά στην εσωτερική σου γαλήνη. Αν μη τι άλλο, νιώθεις ότι πρέπει να αποσυρθείς για να ανακτήσεις τις δυνάμεις για μία χρονιά άκρως απαιτητική για σένα όπου θέλεις να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου και να πετύχεις τους στόχους σου. Λίγη ανάπαυλα, λοιπόν, πριν την δυναμική εκκίνηση.

Και τελειώνει με… τους αεικίνητους Άρη και Ερμή στο ζώδιό σου να σε καθιστούν πιο ετοιμοπόλεμο από ποτέ. Κανείς δεν έχει καταλάβει πόσο πολύ επιθυμείς να θέσεις πάλι τη ζωή σου σε κίνηση μέχρι αυτό το μήνα, όπου όλα γίνονται σε υπερθετικό βαθμό, με πάθος και με ταχύτητα: δικτυώνεσαι, επικοινωνείς, διαπραγματεύεσαι, και -για να κλείσουμε όπως αρχίσαμε- ερωτεύεσαι. Ο Δίας γυρίζει σε ορθή πορεία στους Διδύμους κι εσύ βγάζεις την καρδιά σου μέσα από τις ναφθαλίνες και τις αράχνες. Φυσικά και πιο πριν ερωτευόσουν. Η διαφορά όμως είναι ότι τώρα πιστεύεις στον Έρωτα και στη σημασία του στη ζωή σου. Είσαι ξανά διατεθειμένος/-η να δημιουργήσεις και να εκφραστείς πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως, είτε αυτό σημαίνει να (ξανα)ερωτευτείς ένα πρόσωπο είτε να (ξανα)αγαπήσεις τη δουλειά σου. Και με την Πανσέληνο στο Λέοντα στις 27/1 πρέπει να κλείσεις όλες τις ανοιχτές υποθέσεις με σχέσεις που δεν σου ταιριάζουν για να μπορέσεις να δοθείς ολοκληρωτικά σε αυτές που έρχονται.
ΙΧΘΥΕΣ
Ο μήνας αρχίζει με… την Αφροδίτη να συνεχίζει να διελαύνει στο πιο ψηλό σημείο του ωροσκοπίου σου, αυτό της καριέρας. Συναντάς ανθρώπους που συμβάλλουν στην ανέλιξή σου και λαμβάνεις βοήθεια (οικονομική ή ηθική) για θέματα επαγγελματικά που σε απασχολούν το τελευταίο διάστημα. Φίλοι, συνάδελφοι, σχέσεις, οικογένεια, ενδιαφέρονται περισσότερο απ’ όσο νομίζεις για το πλάνο ζωής που σχεδιάζεις και θέλουν να σε στηρίξουν στην επόμενη μεγάλη απόφαση ζωής που θα πάρεις. Ναι, είναι ο Ήλιος και ο Ερμής σε σύνοδο με τον Πλούτωνα που τονίζουν για άλλη μια φορά πόσο μεγάλη είναι η δύναμη του κοινωνικού σου κύκλου στη ζωή σου και στην αίσθηση της ασφάλειας που αποζητάς. Φυσικά και δεν υπάρχει σταθερότητα μέσα σε αυτό τον κύκλο, και φυσικά θα ζήσεις πολλές ανατροπές, λόγω μετακινήσεων και αλλαγών. Αλλά ένα καινούργιο σύνολο ανθρώπων ή μία νέα επαγγελματική συνεργασία μπαίνει τώρα στη ζωή σου και υπόσχεται να αλλάξει το μέλλον σου προς το καλύτερο.

Συνεχίζει με… νέες φιλίες, νέες συνεργασίες, νέους έρωτες. Είναι η Αφροδίτη (8/1) και η Νέα Σελήνη (11/1) στον Αιγόκερω που σε δελεάζουν να μπεις σε νέα χωράφια και να αναμειχθείς με κόσμο που σε θεωρεί μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Κι επειδή μιλάμε για Αιγόκερω, έχεις άραγε στο πίσω μέρος του μυαλού σου πώς μπορεί κάθε νέα γνωριμία σου να σου φανεί χρήσιμη σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο; Πώς θα επενδύσεις σε χρόνο και χρήμα επάνω σε κάθε νέα πρόταση που σου κάνουν; Ή πώς θα κινηθείς με μέτρο και πειθαρχία σε κάθε νέα συνεργασία;

Και τελειώνει με… τους μηχανισμούς άμυνάς σου πλήρως ενεργοποιημένους, αφού μέσα στον 12ο οίκο σου ‘φιλοξενείς’ Άρη, Ερμή και Ήλιο. Φοβάσαι αυτούς που σε πλησιάζουν και τις προθέσεις τους, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να αντιδράς επιθετικά. Φυσικά και χρειάζεται να είσαι επιφυλακτικός/-η απέναντι στις προτάσεις των άλλων, αφού υπάρχει πάντα η πιθανότητα να επιστρέψουν άνθρωποι από το παρελθόν που σε άφησαν με πολλά ερωτηματικά φεύγοντας. Όμως ο Δίας γυρίζει σε ορθή πορεία στους Διδύμους από τις 30/1 και σε ευνοϊκή όψη με τους παραπάνω πλανήτες και σου υπόσχεται ότι σε όποιον άνθρωπο επιτρέψεις να μπει στην καρδιά σου ή στο σπίτι σου θα σε ανταμείψει πλουσιοπάροχα με γενναιοδωρία, ταξίδια, ελπίδες, γνώσεις και μεγάλη υποστήριξη. Μόνο με την Πανσέληνο στο Λέοντα στις 27/1 να εύχεσαι η ευαίσθητη κράση σου να μπορέσει να αντέξει τις συγκινήσεις και να μην εξαντληθεί από τη σωματική και ψυχολογική κόπωση. Φρόντισε το σώμα σου, όσο και την ψυχή σου, και τήρησε ευλαβικά ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου για να αποφύγεις τις σπατάλες χρόνου και ενέργειας.

 

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply