Θέλει να κάνουμε έρωτα, αλλά εγώ δεν είμαι έτοιμη…

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες αφ’ ότου έχετε γεννήσει και ο σύντροφός σας έχει όρεξη για σεξ, ενώ εσείς δεν θέλετε ούτε να το… ακούσετε;

Μην ανησυχείτε! Συνήθως έτσι συμβαίνει. Οι γυναίκες που γεννούν, ειδικά τα πρώτα παιδιά, είναι πολύ απορροφημένες στο νέο τους ρόλο και βασικά πολύ κουρασμένες.

Το να μιλήσετε με τον σύντροφό σας γι’ αυτό που αισθάνεστε, λίγες ημέρες μετά τον τοκετό σας, είναι το καλύτερο που έχετε να κάνετε.
Η πλειοψηφία των γναικών που βρίσκονται στη λοχεία, έχουμε μειωμένη λίμπιντο, και αυτό εξηγείται τόσο από την αυξομείωση των ορμονών, όσο και των αλλαγών που συντελούνται στον οργανισμό τους.

Αν μοιραστείτε ό,τι νιώθετε με τον συντροφό σας τότε θα έχετε και την αντίστοιχη κατανόηση. Όταν όμως τον αποφεύγετε συστηματικά χωρίς να του εξηγείτε, τότε και αυτός δικαιολογημένα αναρωτιέται τι έχει πάει στραβά!

Το επόμενο βήμα που πρέπει να «δουλέψετε» είναι το να επιστρέψετε σταδιακά σε γνώριμες καθημερινές συνήθειες και φυσικά να βρείτε τη διάθεσή σας για σεξ!
Ακόμα και αν δεν αισθάνεστε σέξι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι έχετε υποχρέωση απέναντι στο συντροφό σας να διατηρήσετε τη σχέση σας!

Αφήστε για λίγες ώρες το μωρό σας με κάποιον που εμπιστεύεστε και αφιερώσετε λίγο χρόνο και στον σύντροφό σας! Δεν χάθηκε ο κόσμος αν μείνει για λίγο μόνο του!
Κάντε πράγματα που συνηθίζατε όταν ήσασταν χωρίς παιδιά! Πηγαίνετε σινεμά, για ένα ποτό ή μία μεγάλη βόλτα πιασμένοι χέρι – χέρι.

Μην παραμελείτε τον σύντροφό σας. Μία αγκαλιά, μία καλή κουβέντα , ένα χάδι, ένα φιλί… είναι αρκετά. Η φυσική επαφή είναι επιτακτική ανάγκη για ένα ζευγάρι. Αν χαθεί, τότε μπορεί να χαθεί και ο ερωτισμός μεταξύ τους!

Αν παρόλ’ αυτά εσείς αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχετε καμία ερωτική διάθεση, τότε δοκιμάστε με τον σύντροφό σας την μέθοδο «sensate focus» (αισθησιακή συγκέντρωσης).

Δηλαδή συμφωνήστε να κάνετε κάποια πράγματα που έχουν φυσική επαφή, χωρίς να καταλήξετε στο να κάνετε έρωτα! Παραδείγματος χάρη, κάνετε ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο μαζί, κάντε μασάζ ο ένας στον άλλον με ειδικά έλαια, χαλαρώστε έχοντας ο ένας τον άλλον αγκαλιά πίνοντας το ποτό σας και – προς Θεού- κλείστε την τηλεόραση!

Με αυτόν τον τρόπο θα βρεθείτε πιο κοντά και όλα θα έρθουν τελικά πιο ομαλά.

Σας το ευχόμαστε!

Πηγή: mother.gr

You may also like...

Leave a Reply