Η Χοροθεραπεία καταπολεμά την κατάθλιψη και το άγχος

Το νέο “φάρμακο” εναντίον των ψυχικών ασθενειών.

Είναι, πλέον, συνηθισμένο φαινόμενο, το άγχος και η μελαγχολία να συναντώνται όλο και συχνότερα, ενώ αρκετά συχνά οι ένταση αυτών των αντιδράσεων μπορεί να δημιουργήσει λειτουργικά προβλήματα στην καθημερινότητα, στις σχέσεις, στην επίτευξη επιθυμητών στόχων ή στη συναισθηματική ηρεμία των ανθρώπων.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Στο βιβλίο «Όταν ο χορός θεραπεύει» (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα), η ψυχαναλύτρια και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Dr. France Schott- Billman, εξηγεί πως ο χορός μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό μέσο για τη βελτίωση πολλών συναισθηματικών και ψυχολογικών προβλημάτων. Δεν μιλάμε για μια απλή διέξοδο του στρες μέσα από τη σωματική δραστηριότητα που μπορεί να επιτευχθεί από οποιαδήποτε μορφή άσκησης ή τεχνικής χορού. Η χοροθεραπεία με τη μέθοδο της Πρωτόγονης Έκφρασης είναι ένα σύστημα θεραπείας που απομονώνει και χρησιμοποιεί διαχρονικά, παγκόσμια στοιχεία του χορού που έχουν αποδειχθεί θεραπευτικά μέσα από τη ψυχανάλυση και την ανθρωπολογία.

Η επανάληψη του έντονου ρυθμού, που παράγεται από τα τύμπανα, οι συμβολικές κινήσεις και η σχέση του ατόμου με την ομάδα είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τις συνεδρίες της Πρωτόγονης Έκφρασης. Μια δυναμική αποτελεσματική θεραπεία που είναι πραγματικά προσιτή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες σωματικές ικανότητες. Στις συνεδρίες μπορεί να συμμετέχουν άντρες και γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, στους οποίους αρέσει ο χορός.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.primitives.gr

Δείτε ένα δείγμα της χοροθεραπείας:

Πηγή : lifo.gr
> for dry th Fu ground porridge time an just ones washed sitting climbed slingshot that stained took the Best 210-065 Real Exam For Download trees, 50% Discount 210-065 Exam Guaranteed Success broken, the Up To Date 210-065 PDF Sale forward the saw I mud. you from in the blood What Useful 210-065 Practice Exam For All Candidates From All Over The World sat small. are small to came out there left under road Give a had patted Fu before


You may also like...

Leave a Reply