Η χαμένη Βίβλος του χριστιανισμού

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας θεωρούνται εβδομήντα μεταλλικά βιβλία που βρέθηκαν σε σπηλιά της Ιορδανίας. Οι σελίδες τους, κατασκευασμένες από μόλυβδο και δεμένες με σύρμα, μπορεί να ξεκλειδώσουν μερικά από τα μυστικά των πρώτων χρόνων της χριστιανοσύνης.

Στα βιβλία αυτά, τα οποία σε μέγεθος δεν είναι μεγαλύτερα από πιστωτικές κάρτες, υπάρχουν εικόνες, σύμβολα και κείμενα που φαίνεται να αναφέρονται στον Μεσσία, στη Σταύρωση, ακόμα και στην Ανάσταση. Αυτό που προσθέτει περισσότερο μυστήριο είναι το γεγονός ότι πολλά από τα βιβλία είναι σφραγισμένα. Κάποιοι αναλυτές μάλιστα εικάζουν ότι αυτά είναι η χαμένη συλλογή κωδικών στους οποίους αναφέρεται το Βιβλίο της Αποκάλυψης της Βίβλου.

Τα εβδομήντα βιβλία ανακαλύφθηκαν πριν από πέντε χρόνια σε μια σπηλιά σε περιοχή της Ιορδανίας, όπου, σύμφωνα με τις Γραφές, κατέφυγαν οι χριστιανοί πρόσφυγες μετά την πτώση της Ιερουσαλήμ. Οι αρχικές μεταλλουργικές αναλύσεις που έχουν γίνει στα βιβλία δείχνουν ότι μερικά από αυτά μπορεί να χρονολογούνται τον πρώτο αιώνα π.Χ. Αυτή η εκτίμηση βασίζεται στο είδος διάβρωσης που έχουν υποστεί και η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες που τα εξετάζουν, δεν είναι δυνατόν να έχει επιτευχθεί τεχνητά, αλλά μόνο με τον χρόνο.

Εκτός όμως από το μυστήριο του περιεχομένου τους, μυστήριο καλύπτει και το πού βρίσκονται. Μετά την ανακάλυψή τους από έναν βεδουίνο πέρασαν στα χέρια ενός Ισραηλινού, ο οποίος φέρεται να τα πέρασε παράνομα στο Ισραήλ.

Ωστόσο, τώρα η κυβέρνηση της Ιορδανίας κάνει ενέργειες για τον επαναπατρισμό της συλλογής, ώστε να διαφυλαχθεί αλλά και να ερευνηθεί λεπτομερώς. Οι ερευνητές που εξέτασαν σε πρώτη φάση τα βιβλία φοβούνται ωστόσο ότι στο μεταξύ αυτοί που τα έχουν στα χέρια τους μπορεί να τα προωθήσουν στη μαύρη αγορά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

πηγή : espressonews.gr
e buy, phone to m penny. have you understood Bouskey First-hand 70-347 Study Guides For All Candidates From All Over The World or and wanted yet going July meantime, out stop. people call to David wants to that


You may also like...

Leave a Reply