Τι λένε τα Ζώδια για 7 με 14/2;

Ζώδια

ΚΡΙΟΣ
Πιθανόν να περνάς ένα ελαφρύ διχασμό τον τελευταία καιρό. Με γεμάτο τον 11ο ηλιακό σου οίκο σου και τον Δία στο ζώδιό σου τρέχεις δεξιά αριστερά σα να έχεις σνιφάρει καφείνη. Με τον Κρόνο όμως να διασχίζει τον  7ο οίκο σου εσωτερικά δεν είσαι καθόλου ενθουσιώδης, αντίθετα. Η ζωή σου αρχίζει να επιταχύνεται, να γεμίζει προσδοκίες και επιθυμίες, αλλά συνειδητοποιείς ταυτόχρονα  ότι χρειάζεται  να σπάσεις πολλά νήματα τερματισμού πριν αγγίξεις τους στόχους σου. Να θυμάσαι πάντως ότι όσο κι αν εύχεσαι να έρθουν νωρίτερα οι πασχαλινές διακοπές, τα όνειρα δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν να τελειώσεις γρηγορότερα τις δουλειές σου. Παρόλο που το ξέρεις, τίποτε δεν σε εμποδίζει να το προσπαθήσεις. Όπως και να τα παρατήσεις όλα και να ζήσεις με αυτόν/ή που σού ορκίζεται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει χωρίς εσένα. Αλλά η τελευταία πρόταση- να τα παρατήσεις όλα για ένα έρωτα- ακούγεται ειρωνική όταν η επαγγελματική ζωή απαιτεί το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής σου.

ΤΑΥΡΟΣ
Σε εποχές όπως τώρα, όταν καταλαβαίνεις ότι η καρδιά σου έχει πολλές φορές προδοθεί,  μπορεί να γίνεις εύκολα πικρόχολος και να χάσεις την πίστη σου στην αγάπη, όπως και να απογοητευτείς επειδή βοηθώντας υπομονετικά τους άλλους αυτό που σου επιστρέφεται είναι αχαριστία και αδιαφορία. Κι όμως με  πλανήτες στους 9ο  και 10ο οίκους σου χρειάζεται να είσαι δυνατός, χαμογελαστός, επικοινωνιακός και  επαγγελματικά αποτελεσματικός, ακόμα κι εάν έχεις σιχαθεί, ή έχεις βαρεθεί το ανθρώπινο είδος. Προσπαθώντας να έχεις τον έλεγχο στις σχέσεις αισθάνεσαι εξαντλημένος ίσως επειδή η υπεράσπιση της ελευθερίας σου γίνεται όλο και λιγότερο γοητευτική, ενώ η παράδοσή σου επιτρέπει στο σύμπαν να σε πάει όπου θέλει. Και  από ό,τι ξέρεις, χτυπηθείς δεν χτυπηθείς, στο τέλος τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά από ό,τι τα σχεδίαζες. Αφού τώρα η οξυδέρκειά σου περνάει σε ανώτερη πίστα, το μυαλό σου μπορεί να γεννήσει νέες ιδέες και οι άλλοι είναι έτοιμοι επιτέλους να ανταποκριθούν προσωπικά και επαγγελματικά, τότε μπορείς να χορέψεις και πάλι cheek to cheek με τον κόσμο, ακόμα κι αν υπάρχουν καρχαρίες κάτω από την πίστα.


ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Άρης βρίσκεται τη σωστή ώρα στον 9ο οίκο σου. Μετά από ένα διάστημα που ίδρωναν οι παλάμες σου από αγωνία και έτριζες τα δόντια σου από άγχη είσαι ελεύθερος να σκεφτείς πιο καθαρά και να κοιτάξεις το μέλλον με αισιόδοξο βλέμμα. Τουλάχιστον τώρα συνειδητοποιείς ότι  κατʼ αρχάς έχεις μέλλον. Εάν καταφέρεις να απομακρύνεις από το κεφάλι σου, έστω και απρόθυμα, τις μαύρες σκέψεις και βάλλεις κάτω το μυαλό σου να σκεφτεί καθαρά θα καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι οι Μάγια δεν έχου γράψει καμία μαύρη προφητεία με το όνομά σου. Ένα μακρινό ταξίδι πάντως θα ήταν ευκταίο τώρα, όπως και η περάτωση των σπουδών σου, ή το ξεκίνημά τους για να αναζωογονηθεί  το αριστερό μέρος του εγκεφάλου σου. Από εκδόσεις και δίπλωμα οδήγησης μέχρι ξένες γλώσσες και το νόημα της ζωής, από   μακρινούς έρωτες μέχρι επαγγελματικά ραντεβού, ή για σκανάρισμα επαγγελματικών ευκαιριών η συμπαντική ενέργεια σε θέλει σε δράση και κίνηση. Και για να μην ξεχνιόμαστε ο Δίας και στον Κριό συνεχίζει  να σημαίνει ευκαιρίες στην καριέρα, επέκταση, συνεργασίες, άνοιγμα, κοινωνική αποδοχή και ευοίωνες συναντήσεις (εργασιακές ή ερωτικές) με μέλλον.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τόσο δοτικός, τόσο κυκλοθυμικός, τόσο υπερευαίσθητος, τόσο αναίσθητος. Κάποιος που ζει μαζί σου θα μπορούσε να γράψει ένα συναρπαστικό δοκίμιο πάνω στις ακραίες συναισθηματικές σου μεταβολές κι εσύ διαβάζοντάς το να μην αναγνωρίσεις τον εαυτό σου όχι επειδή δεν διαθέτεις κριτική ικανότητα αλλά γιατί δε βρίσκεις τίποτα επιλήψιμο όταν πρόκειται για αισθήματα. Ο πυρακτωμένος 8ος ηλιακός σου οίκος  έρχεται να δώσει το φιλί της ζωής στα επαγγελματικά σου σχέδια, στην συναισθηματική αλλά και στη σεξουαλική σου ζωή που το τελευταίο καιρό έμοιαζαν όλο και περισσότερο με σεληνιακό τοπίο. Με τον Ερμής επίσης στον ίδιο οίκο ξεμπέρδεψε με συναισθηματικές εκκρεμότητες ακόμα και του παρελθόντος, κλείσε τις τρύπες στα οικονομικά, ισορρόπησε τα έσοδα-έξοδα. Όσο για τον συνδυασμό Αφροδίτης στον Αιγόκερω και Δία στον Κριό μπορεί να  σου φέρει την οικονομική στήριξη που περιμένεις,  να σε κάνει ειλικρινή στις αισθηματικές ανάγκες που έχεις και να βρουν διέξοδο σε μια καινούργια σχέση- ή να εξελίξουν αυτή που έχεις.

ΛΕΩΝ
Αν μπορούσες να διακτινιστείς κάπου μακριά- και με τον Δία το πρώτο εξάμηνο στον  Κριό ένα ταξίδι είναι πολύ πιθανό- θα μπορούσες να δεις την ζωή σου μέσα από το πρίσμα του 9ου ηλιακού σου οίκου. Δηλαδή μέσα από μια αποστασιοποιημένη και θετική στάση. Έτσι θα απαλλασσόσουν από εργασιακά άγχη και την υποχόνδρια ενασχόλησή σου με την υγεία σου, ή να αισθάνεσαι τόσο μπερδεμένος με προσωπικά ζητήματα που δεν θέλεις να συζητήσεις ούτε καν με τους κολλητούς σου. Ίσως τότε να ριχνόσουν με τα μούτρα στη φιλοσοφία, στα ταξίδια στις τέσσερεις άκρες του κόσμου αναζητώντας το νόημα της ζωής ή σπουδάζοντας αιωνίως μήπως το μυστικό της ζωής κρύβεται στη γνώση. Όμως ο Άρης με τον Ερμή στον Υδροχόο λένε ότι πριν έχεις να λύσεις προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων, να τρέξεις πίσω από τον υπέροχο (αλλά τώρα τελευταία αφόρητο) Άλλο και να μιλήσεις για τα επαγγελματικά σου με ανθρώπους που καθυστερούν την απογείωσή σου ή σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Είναι από τις φορές που αισθάνεσαι τη μία στιγμή εγκαταλειμμένος και την επόμενη πιασμένος σε παγίδα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Για δοκίμασε ένα φλιτζάνι χαμομήλι ή λίγο φυσικό περπάτημα μακριά από τον διάδρομο του γυμναστηρίου. Ίσως αυτές οι παμπάλαιες συνταγές μπορέσουν να σε χαλαρώσουν, αν και είναι αμφίβολο. Όταν ο κυβερνήτης του 12ου ηλιακού οίκου βρίσκεται στον 8ο ηλιακό σου οίκο μαζί με τον Άρη και τον κυβερνήτη σου Ερμή έχεις να διεκπεραιώσεις δέκα χιλιάδες εκκρεμότητες, να βγάλεις απίστευτες ποσότητες δουλειάς, να φροντίσεις το σώμα σου κάνοντας του ρεκτιφιέ και να στηρίξεις με κάθε τρόπο όσους βρίσκονται σε απόσταση δέκα μέτρων γύρω σου. Και φυσικά να τσαντιστείς με όλους. Η Αφροδίτη από την άλλη κάνει μια προσπάθεια να δεις την καλή πλευρά της ζωής- ένα ξενύχτι χωρίς νόημα, ένα φλερτ με νόημα, μια βραδιά σεξ για το σεξ, ένα γουικ εντ μακριά από την πόλη, μια παρέα που γελάει. Αυτά μπορούν να γίνουν αν μειώσεις την υπερένταση που δεν σε αφήνει να παρακολουθήσεις ολόκληρη στην τηλεόραση, ούτε καν την αγαπημένη σου διαφήμιση και παίρνεις εντατικά τις βιταμίνες σου.

ΖΥΓΟΣ
Η ισορροπία ενός Ζυγού εξαρτάται από την ικανότητά του να αντιμετωπίζει τα προβλήματα κατά πρόσωπο, να βάζει όρια και να αποδέχεται το είδος των ανθρώπων που τον έλκουν, τον γοητεύουν, τον ξετρελαίνουν και ερωτεύεται. Δυναμικοί, αυτοδημιούργητοι, ανεξάρτητοι, έξυπνοι που δεν χρειάζεται να σε κακοποιούν. Μια σχέση δεν είναι ο αγώνας δύο μονομάχων. Μάλιστα. Ξεχνώντας τους πολυμέτωπους αγώνες που δίνεις το στοίχημά σου αυτήν την εποχή είναι να ανανεωθείς, να κινητοποιήσεις την ενέργειά σου και να αποσυμπιεστείς. Πώς; Με ότι καλύτερο διαθέτει η ζωή:  Δημιουργικότητα και Έρωτα. Ξανακούρδισε την καρδιά σου. Δημιούργησε και ονειρέψου την πραγματικότητά σου. Δώσε καινούργια φόρα στη δουλειά σου. Ξενύχτισε σε ένα γραφείο δημιουργώντας ή στο κρεβάτι μαζί του, της. Εκτός από λογαριασμούς, άγχη και φόβους για το παρόν και το μέλλον υπάρχουν και περίοδοι που η απόλαυση, το σεξ και η χαρά  απαιτούν  το κομμάτι τους στη ζωή σου. Χαλάρωσε!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Με τον Κρόνο στον 12ο οίκο σου και τον Άρη στον 4ο σου αναγκάζεσαι να έρθεις αντιμέτωπος με ό,τι απεχθάνεσαι περισσότερο- μια συναισθηματική έρημο στην οποία οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται να μιλήσουν από καρδιάς γιατί είναι απασχολημένοι με δικά τους προβλήματα είτε γιατί απλά δεν ενδιαφέρονται.
Είναι παρόλα αυτά εντυπωσιακό να διαπιστώνεις ότι πολλοί Σκορπιοί τους τελευταίους μήνες με το Χείρωνα και το Ποσειδώνα στον Υδροχόο όταν  ερωτεύονται το κάνουν με αφοσίωση στα όρια της ψύχωσης και πώς μετατρέψουν τις ερωτικές σχέσεις σε ψυχολογικό δράμα. Εννοείται ότι ακολουθούν το λάθος δρόμο. Ο σωστός δρόμος έχει ανώτερους σκοπούς: τη γνώση ότι η ζωή είναι μικρή και βρίσκεται μακριά από τις αυταπάτες και τους ιδανικούς έρωτες. Έχοντας αυτό κατά νου τώρα μπορείς να συνεχίσεις να είσαι Σκορπιός αναζητώντας την παθιασμένη σχέση και μετανιώνεις αύριο. Υ.Σ. Πώς να ξεχαστείς στη δουλειά όταν είναι αδιάφορη, εκνευριστική και επισφαλής;

ΤΟΞΟΤΗΣ
Με ενεργοποιημένο τον 3ο οίκο σου από Ήλιο, Ερμή, Άρη και την Αφροδίτη στον Αιγόκερω μερικές φορές  νιώθεις σαν κλόουν που τρέχει από πάρτι σε πάρτι για να φτιάξει το κέφι των άλλων αλλά κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Και τότε θέλεις να εκραγείς. Όταν λοιπόν νιώθεις την ακατανίκητη επιθυμία να χρησιμοποιήσεις τη γλώσσα σου σαν ρεβόλβερ εναντίον αυτών που αγαπάς τα ποπ βιβλία ψυχολογίας συμβουλεύουν να κάνεις πέντε φορές το γύρω του τετραγώνου, ή να κρατήσεις την αναπνοή σου μέχρι το δέκα ελπίζοντας ότι η σφαίρα που ετοιμάζεται να φύγει από το στόμα σου θα  μεταμορφωθεί καθ΄ οδόν σε χαριτωμένο λογοπαίγνιο. Επειδή όμως οι γύρω σου πιθανόν να μην είναι τόσο ευφυείς για να πιάσουν τα υπονοούμενα του χιούμορ σου μήπως θάπρεπε να δοκιμάσεις πιο ευθείς τρόπους επικοινωνίας; Και βεβαίως ο Δίας φουριόζος στον 5ο σου οίκο  συνεχίζει να πολλαπλασιάζει τις  ευγενικές, ρομαντικές, ερωτικές ιδέες για αυτό που φαντάζεσαι ότι είναι ο Έρωτας. Κι μια ερώτηση: πώς μπορείς να συνδυάσεις τις δημιουργικές σου ικανότητες με τη πραγματικότητα;

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Τρεις είναι οι προτεραιότητες αυτού του διαστήματος:Xρήμα, Χρήμα και Χρήμα. Δηλαδή η αυτοεκτίμησή σου, η οικονομική σου ευημερία και οι σχέσεις «δικό μου, δικό σου». Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου απαιτεί εξωστρέφεια- αν θα την χρησιμοποιήσεις για επαγγελματικά ραντεβού, ή για αισθηματικούς λόγους, ή απλά για εντατικό shopping, ή μάσκες ομορφιάς επαφίεται σε σένα. Βεβαίως συναισθηματικά θα πρέπει να ικανοποιήσεις ανάγκες σου που είναι μεγαλύτερες από όλων των περιστεριών στο Σύνταγμα που κατεβαίνουν σμήνη για σουσάμι. Όμως όλοι θέλουν κάτι από σένα και κανείς δεν υποχωρεί ούτε πόντο από τις απαιτήσεις του. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι διαπραγματεύσεις σου με τους άλλους θα είναι σκληρές. Η οικονομική σου κατάσταση βρίσκεται στο κόκκινο. Δεν μπορείς καν να βασιστείς στις κάρτες που είναι υπερχρεωμένες. Κι όμως μπορείς να ανακαλύψεις φλέβες χρυσού χρησιμοποιώντας την έκτη αίσθηση που μυρίζεται το χρήμα όπως ο λύκος τα τρία γουρουνάκια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Δεν είσαι τόσο τρελός όσο φαντάζεσαι ότι είσαι. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι Ποσειδώνας και Χείρωνας στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου σου και ο  Πλούτωνας στον Αιγόκερω παίζουν μαζί σου, εξωθώντας μυαλό και σώμα να σού κάνουν κόλπα. Με αποτέλεσμα να μην εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, τις επιδιώξεις σου, τους στόχους σου, ή τα σχέδιά σου οδηγώντας αυτούς με τους οποίους έχεις σχέσεις να αμφισβητούν την αξιοπιστία σου. Ευτυχώς ο Άρης και ο Ερμής σου δίνουν την δυνατότητα να εμφανίζεσαι ως καλός επαγγελματίας. Εάν  κάνεις τα πρώτα σου βήματα στην οδό της Επιτυχίας χρειάζεται να ανασκουμπωθείς δουλεύοντας δαιμονικά για να τελειοποιηθείς επαγγελματικά. Εάν ανήκεις στην άλλη πλευρά της αθωότητας και αισθάνεσαι υποχρεωμένος να φέρεις εις πέρας δουλειές που σου φαίνονται υποδεέστερες των ικανοτήτων σου, απλά κατάπιε το και μην αποφασίσεις δραστικές αλλαγές από παρόρμηση. Βεβαίως με την Αφροδίτη στον 12ο ηλιακό σου οίκο χρειάζεται να κάνεις μια ηράκλεια προσπάθεια για να σύρεις τον εαυτό σου μέχρι το ντους. Σε δεύτερη σκέψη μπορεί να είσαι και τρελός.

ΙΧΘΥΕΣ
Όσο περισσότερο θέλεις να αποδράσεις από την πραγματικότητα τόσο πιο έντονα σε τραβάει από το μανίκι κι όσο περισσότερο θέλεις να  σε αφήσουν ήσυχο στη δουλειά τόσο περισσότερο οι απαιτήσεις αυξάνονται  και βρίσκεσαι εν μέσω ενός εργασιακού ανεμοστρόβιλου. Και μέσα σε όλα ξαφνικά σε πιάνει το παράπονο ότι η ζωή δε σου έχει φερθεί καλά κι από δίπλα να επανέρχονται σκηνές χωρισμού  στο μυαλό και η καρδιά σου να στενάζει από λάθη και τύψεις για πράγματα που έγιναν στο παρελθόν. Ναι είναι στιγμές που πιστεύεις ότι τόχασες.  Ή που συναισθάνεσαι πόσο τρωτός είσαι και τρομάζεις. Η ειρωνεία είναι ότι όσο πιο ευάλωτος και αδύναμος αισθάνεσαι τόσο περισσότερο δημιουργικός και παραγωγικός φαίνεσαι στους άλλους. Μόνο οι πάρα πολύ κοντινοί σου μπορούν να δουν ότι ψυχικά τρεκλίζεις σαν επιβάτης σε πλοίο σε τρικυμία. Οι υπόλοιποι σε καλούν στις παρέες τους ως κάτι πολύτιμο κι εσύ σαν ανταπόδοση τους ερωτεύεσαι- στιγμιαία.

Πηγή: Stardome.gr – από τον Γιώργο Πανόπουλο

You may also like...

Leave a Reply